Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר לא נוסע בתחב"צ, אז אני לא יודע.
אני חייב לציין שאני מזועזע ממש מזה שזה לא קיים ורק עכשיו מתחיל פיילוט בתחום.
אין לי מילים.
מדינה עם כל כך הרבה נכים ומוגבלים, לא ברור לי איך זה שרק עכשיו בודקים את הנושא.
בושות ממש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הילד שלי בן 4, נכה, נוסע מידי פעם באוטובוס כשאני לא יכול לקחת אותו ברכב המודגש. אין לי טענות, אבל הוא רק 20 ק”ג אז אפשר לסחוב אותו איכשהו פנימה. כשיגדל - אין אופציה כזו.

חשוב ביותר, גם לתחושת ואופציית העצמאות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 4 דקות, FROGIE כתב:

מדובר באוטובוס נמוך כמו עירוני?

Capture.thumb.PNG.8ba59c628ef2f50db87b83d667dbbda7.PNG

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא היה את זה באוטובוסים בין עירוניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה עם זה באוטובוס בין עירוני היא שזה מקריב שטח לא קטן ומקטין את כמות המושבים. 

באוטובוס עירוני אין בעיה כי בכל מקרה מקום נרחב מיועד לעמידה, והוא מיועד לעליה וירידה מהירה על חשבון נוחות הנסיעה, לכן אין מתקן רמפה מסובך. 

פורסם
לפני 31 דקות, Electron כתב:

Capture.thumb.PNG.8ba59c628ef2f50db87b83d667dbbda7.PNG

באמת?

למה טובה הרצפה הגבוהה? 

למה לא לקנות פשוט אוטובוסים נמוכי רצפה (או איך שזה לא נקרא בעברית)?

חוץ מזה, נגישות זה לא רק לנכים בכיסא גלגלים, מה הרמפה הזאת פותרת? כי רצפה נמוכה נוחה גם למבוגרים, מוגבלים לא בכיסא גלגלים, אנשים עם ילדים בעגלות וכו.

או שלנ"ל לא מגיע לנסוע באוטובוס בין עירוני?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

באמת?

למה טובה הרצפה הגבוהה? 

חוץ מזה, נגישות זה לא רק לנכים בכיסא גלגלים, מה הרמפה הזאת פותרת? כי רצפה נמוכה נוחה גם למבוגרים, מוגבלים לא בכיסא גלגלים, אנשים עם ילדים בעגלות וכו.

במה חטאתי?

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 23 דקות, David32 כתב:

באמת?

למה טובה הרצפה הגבוהה? 

זה לא עובד ככה. אוטובוס בין עירוני שונה מעירוני. מאפייני שימוש אחרים לא מאפשרים ליצור רצפה נמוכה כמו באוטובוס עירוני. ראשית, נוחות הנסיעה לנהג ולנוסעים. שנית, מקום בתא מטען. יש עוד. 

גם כל האוטובוסים הבין עירוניים באירופה, פליקס באס לדוגמא, הם אוטובוסים גבוהים.

פורסם

פליקס באס כן, אבל לי יצא לנסוע באוטובוס בין גרמניה להולנד + אוטובוסים בתוך הולנד שעוברים בין ערים (אבל לא על כביש מהיר) והם נמוכי רצפה.

751c001de6693a154af66772a2432328.jpg (1008×756)]

(maastricht - aachen לדוגמא)

האמת פה האוטובוסים החלופיים של הרכבת הם עם רצפה גבוה, לא ברור לי למה... אבל בכלליות - אני רואה הרבה אוטובוסים בין עירוניים שהם נמוכי רצפה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בסדר, זה סטנדרט מקובל בעולם שאוטובוסים עירוניים מונגשים לנכים ובינעירוניים/ארוכי טווח בד"כ לא. קשור גם לצרכים אחרים שעשויים להתעורר אצל הנכה בנסיעה של מעבר לחצי שעה. נחמד שיש אופציה כזאת, אבל ישראל לא בולטת לרעה בתחום ובטח שאין בזה שום 'בושה' כפי שנכתב כאן. לפני עשרים שנה גם את ההנגשה העירונית לא היה, זה חלק משינוי פרדיגמה רחב יותר של תכנון עירוני (מה שנקרא 'סביבה ללא מחסומים') ולא נוגע רק לתח"צ.

פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

פליקס באס כן, אבל לי יצא לנסוע באוטובוס בין גרמניה להולנד + אוטובוסים בתוך הולנד שעוברים בין ערים (אבל לא על כביש מהיר) והם נמוכי רצפה.

751c001de6693a154af66772a2432328.jpg (1008×756)]

(maastricht - aachen לדוגמא)

האמת פה האוטובוסים החלופיים של הרכבת הם עם רצפה גבוה, לא ברור לי למה... אבל בכלליות - אני רואה הרבה אוטובוסים בין עירוניים שהם נמוכי רצפה.

אלה אוטובוסים שמוגדרים פרבריים.

זה תחום שלא כל כך נפוץ בארץ, יש דגם כזה של סולאריס בינעירוני בחברת נתיב אקספרס, בעבר היה גם איווקו פרברי לחברת אפיקים.

לאוטובוס בינעירוני יש תא מטען גדול שאין בפרברי.

האוטובוס הנגיש נבנה על מרכב מארס של מרכבים (ספציפית לאגד הוא על שלדת מרצדס) ומאמין שבעתיד גם הארגז תוציא גרסה זהה לברק.

יש גם ייצוא לסקנדינביה של המארס המונגש.

בכל מקרה זה לא הבינעירוני היחיד שמונגש, גם הקומתיים החדשים של אגד הם מונגשים - עובדים על קו תל אביב - ראשל"צ, אבל בסופ"ש עושים גם עושים את קו תל אביב - נהריה.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...