Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורה TDI

oferneu
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני מתלבט ברכישת הרכב הנ"ל.

רכב נוסף שעלה בדעתי הוא האוקטביה אולם עד כמה שאני מבין מבחינת גודל הרכבים זהים אך מבחינת מנוע את הבורה ניתן למצוא עם מנוע TDI אולם האוקטביה לא מגיעה עם מנוע מוזרק.

הייתי מעוניין למצוא מבחני דרכים לשני המכוניות הנ"ל, וכמו כן לשמוע את חוות דעתכם.

תודה

פורסם

אוקטביה מגיע עם מנוע TDI ואתה יכול לראות את זה עם כל המוניות כיום בארץ.

אם אתה הולך על אוקטביה שזאת ההמלצה שלי תדאג שהיא תהיה ידנית, כי אם תקנה את האוטומט אתה תקלל את הרגע שבחרת לקנות את האוקטביה...

יש לה מראה הרבה יותר יפה ובגדול זה אותו אוטו.

האמת כשראיתי את הכותרת באתי לכתוב רק דברים טובים על הבורה אבל אם אתה מתלבט בינה לבין אוקטביה.... אוקטביה.

בורה זה אוטו טוב מאוד ואתה מדבר על מנוע אמין ואיכותי. לי יש פאסאט TDI (ידנית) ותאמין לי חושבים שבגלל שזה דיזל זה עגלה... אז האוטו ממש בובה של אוטו ואני מרוצה ממנו מאוד בעיקר מהמנוע שעבר 350 אלף קילומטר של התעללות לא נורמלית והאוטו עדיין כמו חדש.

פורסם

TDI = דיזל = מוזרק, תמיד.

מנוע הTDI של האוקטביה אכן קצת יותר חלש.

הבחירה בידך : לשלם יותר על ה"שם" של הבורה או לקנות את אותו הרכב תחת שם אחר, קצת יותר חלש בפחות כסף.

פורסם

האוקטביות החדשות כבר באות עם 100/105 כוח סוס, לעומת הישנות שבאו עם 90. (אני יודע שב 2004 יש 100/105)

פורסם

למה אתם מבלבלים תמוח לבנאדם בקשר לכוח סוס יש ל TDI ?

יש אוקטביה 90 כ"ס יש 110 ויש 130 ואולי גם 150 אני לא יודע אם מכרו כאלו בארץ. כולם כמובן TDI.

לפחות אלו היו החלוקה בקצת יותר ישנות לא בטוח שהחלוקה היא ככה גם בחדשות.

בבורה אני לא יודע בדיוק איך החלוקה אבל זה או אותו דבר או ככה:

100

115

130

כשכמובן כולם TDI.

אין בארץ בורה TDI 150 כ"ס.

פורסם

להגיד לך תאמת לי יש בורה....והאחזקה שלה מטורפת (ביטוח 8 אלף לנהג צעיר)

בעוד שהביטוח של האוקטביה זול יותר

המרווח בתוך האוטו של האוקטביה הוא גדול יותר..ותא המטען גם טיפה גדול יותר

(גם אני התלבטתי בין הבורה לאוקטביה..בחרתי בורה....)

רק תזהר לקנות דיזל עם גיר אוטומאט..כי חבל כל פעם לזרוק כסף על גיר חדש.....

ורק שתדע..אוקטביה סובלת מנפילת ערך גבוהה יותר משל הבורה...אז תחשוב גם על זה...

פורסם
למה יש את ההבדל של 10 כ"ס? זה הרי אותו מנוע לא?

הבדל בתוכנת ניהול מנוע.

המנוע הוא אותו מנוע 1.9 ליטר TDI ב-VW, סקודה, סיאט ואודי.

ולמה המנוע מופיע בבורה עם 100 כ"ס אך היה גם עם 90 או 110 כ"ס? אך ורק עקב ניהול מנוע שונה.

פורסם
אז בשביל מה הם שינו את התוכנית ניהול מנוע?

כדי להוציא יותר כ"ס ולקבל שיפור בביצועים :)

למר yoelbe, אני לא יודע על איזה נגמ"ש/טרקטור נסעת או שאתה מכיר אבל עם הערה כזו ניתן בקלות לראות את צרות האופקים שלך בנושא.

אני אישית נוהג על טולדו TDI מודל 2004 שעבר ברוך השם 40K ק"מ ולא רק שהוא נוסע ברמה שמכוניות מונעות בנזין יכולות רק ללמוד ממנה ולהתבייש אלא הוא גם שקט ביותר (ברור שלא ברמת מנוע בנזין הכל יחסי). עכשיו תמצא לי בבקשה רכב משפחתי (בנזין) שיש לו מומנט של 25 קג"מ ומשיכה של נמר.

פורסם

התכוונתי למה הם משנים תוכנית ניהול מנוע ולא משאירים בכל הרכבים אותו ניהול? למה בסקודה מעדיפים 90 כ"ס ולא 110/100 כמו בפלוץ ווגן? אז בעצם למי שיש סקודה TDI יכול לעדכן את מחשב ניהול מנוע ולקבל עוד 10 כ"ס.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
לאוקטביה מנוע Tdi, המספק 90 כ"ס.

לבורה מנוע Tdi, המספק 110/90 כ"ס.

לפי מה שאני יודע נמכרו גם לא הרבה בורות דיזל עם 130 כ"ס.

פורסם
לפי מה שאני יודע נמכרו גם לא הרבה בורות דיזל עם 130 כ"ס.

חיובי.

למר אופל אסטרה, כל אחד והדרישות שלו לכן גם יש מכוניות בהספקים שונים. יש כאלה שמספיק להם 90 ויש שירצו 110 גם החברות מציעות מבחר. בהמשך לשאלץך השניה התשובה היא כן. בעל סקודה יכול בעזרת שינוי תוכנת ניהול מנוע להעלות את ההספק.

• תוכן חדש...