Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, ליד רמת אביב, הנהג שלפני החליט לעשות רוורס באמצע הכביש, בלי לשים לב, ועם וו הגרירה שלו שבר לי את הפגוש. יש לי צילום של תעודת הזהות שלו ושל הרכב, והתקרית מתועדת המצלמת הדרך שלי, אבל אני מודה שלמזלי בכל שנותי כנהג מעולם לא נתקלתי במקרה שהפעלתי את הביטוח.

הנזק כלפי חוץ הוא קטן, קרע בפגוש, אבל בשני מוסכים אמרו לי שלא מתקנים את זה אלא מחליפים את הפגוש. באחד מהם אמרו שצריכים לבדוק גם חלקים מאחורי הפגוש ולוודא שלא קרה להם כלום.

דיברתי עם חברת הביטוח שלי (AIG), והם אמרו שאני צריך לפתוח תביעה אצלהם, ושאם הם יקבלו מעל 80% מהנזק, זה לא יחשב לי בתור תביעת ביטוח, אז פתחתי תביעה. עכשיו הם שלחו לי רשימה של מוסכים שהם עובדים איתם ורשימה של שמאים שלהם, והטילו עלי לבחור מוסך ולבחור שמאי. אני יודע שההמלצה היא לקחת שמאי עצמאי ולא של חברת הביטוח, אני רק תוהה עד כמה זה יסבך לי את ההתעסקות איתם, בעיקר כשהתקרית היא קטנה יחסית וכנראה תסתכם בהחלפת פגוש.

מעבר לזה: גם המוסך שאמא שלי מטפלת בו (יונדאי הרצליה) שהתרשמתי שיש לו מחלקת צבע רצינית וגם המוסך שאני בדר"כ מטפל בו (מרתון - רנו רעננה) אינם מוסכי הסדר של AIG, המרכזי של קרסו דווקא כן, ואני תוהה עד כמה זה חשוב שמוסך רנו יפרק וירכיב את הפגוש: מצד אחד כנראה לא מורכב מאוד, מצד שני לפעמים הניואנסים הקטנים משנים, יש שם חיישנים, יש בדיקה שהכל מתחת לפגוש תקין, וכו'. צביעה אני מעריך שכולם עושים אותו הדבר. מה היתרון מבחינתי בללכת למוסך שאינו בהסדר?

שני המוסכים אמרו ששמאי יאשר או פגוש משומש או פגוש חליפי - אני בכל מקרה מתכוון להוסיף את הסכום הדרוש כדי שהפגוש יהיה חדש ומקורי.

פורסם
לפני כשעה, aviaviavi כתב:

לא הבנתי למה הפעלת את הביטוח שלך ולא תבעת את הביטוח של הנהג שפגע בך?

סגור את התביעה,

תבע את הביטוח של הפוגע,

ותעזוב את מוסכי ההסדר שהם יציעו לך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, aviaviavi כתב:

לא הבנתי למה הפעלת את הביטוח שלך ולא תבעת את הביטוח של הנהג שפגע בך

יכול להיות שאני נאיבי, אבל הבנתי מ AIG שזה מה שהם עושים עבורי - קודם פונים לביטוח שלו, ולא מייד מוציאים את הסכום מהביטוח שלי.

לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

איזה שופט יאשר לו פגוש חדש מקורי מהיצרן?

אני לא מצפה לקבל מהביטוח (או מהשופט) פגוש חדש מהיצרן. כמו שאמרתי, יאשרו לי חליפי חדש, ואני אשלים את הסכום למקורי חדש.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

הנוהל הנכון הוא להודיע לביטוח ולהעזר בו על מנת לתבוע את הצד השני - ולא לתבוע את הביטוח שלך.

מי שמקבל שירות מסוכן ביטוח הרי שהוא ינהל את הפרוצדורה. בחברות הישירות הן משמשות גם הסוכנות ביטוח לצורך זה.

המלצתי: בחר במוסך שעליו אתה סומך - בין אם מופיע ברשימת מוסכי ההסדר ובין אם לאו. ממילא את הכסף תתבע מהביטוח של הפוגע ולא מהביטוח שלך.

@KipodYam אם השמאי יאשר זאת גם שופט יאשר זאת (אבל לא סביר שהתביעה הזו תגיע בכלל לבית המשפט - הביטוח של הפוגע ישלם לפי דוח השמאי). אם השמאי לא יאשר זאת פות"ש יוכל לשלם את ההפרש מכיסו. ודרך אגב - יש חלקים שאינם קיימים כתחליפיים, לכל היותר חלק מקורי מפירוק. היה לי סיפור כזה פעם עם פגוש שנפגע מאחור - השמאי אישר "פגוש תחליפי", בעל המוסך התגלגל מצחוק והשמאי תיקן את הדוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כמה שנים מישהו נכנס בי ברמזור אדום מאחורה, וסירב לתת ביטוח שלו, צילמתי ושלחתי לביטוח שלי, (חושב שהיה כלל בזמנו) הוכחתי להם שאני לא אשם וזהו. מבחינתי נגמר הסיפור, אני משלם על ביטוח בשביל השקט הנפשי, הבאתי את האוטו (איביזה 12 מסקנה עם פגוש קרוע ) למוסך פחחות מהטובים והיקרים ביותר, בצפון (להמחשה, היתה פירארי אדומה בטיפול שם). וביקשתי מהם להוציא את הרכב כמו שיצא מהסוכנות. זכותך, לבחור מוסך, שמאי ולקבל את השירות הכי טוב שאפשר במסגרת הביטוח, אל תוותר לאף אחד!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

פעם הייתי פרייר והולך למוסכי הסדר ומשלם השתתפות עצמית.אולם חבר הפנה אותי לפחח אומן בטייבה מתקן פגושים במחיר מצחיק של פחות מ1000 ש"ח.קוראים לו חמזה יושב באיזור תעשיה טייבה ליד הטסטים 0502255740 טלפון

פורסם

אז הנה עדכון:

הייתי עכשיו בשלושה מוסכים שונים, שניים לא בהסדר ואחד (רנו בפ"ת) כן בהסדר - לא עפתי על אף אחד מהם, אבל היי - בוחרים ממה שיש ולא ממש שאין.

ברנו בפ"ת אמרו שהם מתאימים בטשטוש את הצבע של הפגוש לצבע של הרכב, שזה נשמע לי הגיוני, אם כי זה גרם לי לחשוב מה קורה אם אני עושה פוליש/חידוש לצבע של שאר הרכב.

מעבר לזה באמת שאין לי מושג איך לבחור לאן ללכת, מאוד מפתה ללכת למוסך הסדר, הכי פחות בירוקרטיה ורכב חלופי מיידי, אבל כל הזמן יושב לי בראש זה שהם בעצם ידאגו לרווח שלהם ולא לתקן את הרכב בצורה הכי טובה שיש.

• תוכן חדש...