Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

האם צריך לבצע טיפול כל שנה?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לרכב שני במשפחה שנוסע מעט בערך 5 אק בשנה. האם צריך לעשות בכל זאת טיפול כל שנה?

 

לצורך העניין דאציה סטפווי

פורסם (נערך)

הזמן לא עושה טוב לכל מיני רכיבים, גם אם הרכב עומד בתנאי שימור של היכל הספר. לטובת הרכב ולטובתך בצע טיפולים באופן סדיר לפי הנחיות היצרן. הרכב ישרת אותך ביתר אמינות  וכשתרצה למכרו היסטוריית טיפולים סדירה היא שיקול חשוב לרוכשים רבים. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

חד משמעית כן.

אצלנו במשפחה יש באופן קבוע איזו סבתא שלא עוברת את ה-6k בשנה. אין שום סיבה לא לטפל לפי הספר.

שמנים ונוזלים מאבדים תכונות, צינורות מתייבשים וכו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, airwolf1980 כתב:

אני חושב שלא יקרה כלום גם אם תעשה כל שנה וחצי.

 

 

תלוי ברכב (פותח שרשור לא ציין) אבל יש מצב גדול שכן

 

לא כל ההנחיות יצרן אומרות פעם בשנה, בספר של הפז'ו שלי רשום טיפול "10,000" כל 30 אלף או שנתיים (אני עדיין מתכוון לעשות פעם בשנה ואזור ה15 אלף)

  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Sparrow420 כתב:

 

תלוי ברכב (פותח שרשור לא ציין) אבל יש מצב גדול שכן

 

לא כל ההנחיות יצרן אומרות פעם בשנה, בספר של הפז'ו שלי רשום טיפול "10,000" כל 30 אלף או שנתיים (אני עדיין מתכוון לעשות פעם בשנה ואזור ה15 אלף)

כתבתי במודעה. הרכב הוא דאציה סטפווי

פורסם
לפני 10 שעות, airwolf1980 כתב:

אני חושב שלא יקרה כלום גם אם תעשה כל שנה וחצי.

 

זה כבר נכנס אולי יותר גם לאופי הנסיעה.

אם עירונית ברובה - עדיף דווקא אם כבר, לקצר מרווחי טיפולים או להצמד לשגרה של טיפול כל שנה.

צריך רק לא לשכוח שאם הטיפול נעשה כפי שצריך, המוסך יכול להעיר לך על בעיות אחרות שאינך שם לב להן (לא מדבר על מוסך שמנסה להשחיל לך תיקונים סתם), כי אמורים גם לבצע בדיקה כללית (בלמים, העדר נזילות וכו').

  • רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

בטבלת הטיפולים השגרתיים יש שני סוגי פעולות: יש טיפולים במרווחים קבועים (זמן או נסועה, לפי המוקדם), כמו החלפת נוזלים או החלפת מצתים. בנוסף יש שורה ארוכה של "בדוק והחלף לפי הצורך" - למשל רפידות וצלחות בילום. גם על אלה לא כדאי לוותר, שכן, לדוגמה הבלמים, מוחלפים לפי צפי השחיקה, ולא כדאי לפספס את ההחלפה אם השחיקה יותר מהירה, מה שיכול לקרות לפי אופי הדרכים והנהיגה.

 

אישית אני מקפיד על טיפולים לפי המלצת היצרן. אז קורה שאני מפקשש בכמה שבועות או כמה מאות ק"מ, אבל לא בחודשים או אלפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

מקרה שקרה. לפני כמה שנים בטיפול שגרתי למיצובישי ספייס סטאר, ראיתי שהחליפו משהו שנראה לי מוזר שמחליפים כל כך מהר (לא זוכר בדיוק מה, זה היה מזמן), והמוסך טען שזה במסגרת שיגרת הטיפולים הרגילה. הדבר נראה לי מוזר אז התחלתי לחפש באינטרנט ומצאתי את שיגרת הטיפולים המומלצת לפי היצרן לספייס סטאר בהודו, לא בדיוק מדינה עם מזג אוויר נורווגי. מסתבר שיש 2 שיגרות טיפולים מומלצות אחת לרכב שנוסע רגיל ואחרת לרכב שעובד קשה.לפי הספר, מדובר על רכבים שמשמשים למוניות וכו' או כזה שנוסע בעיקר בדרכי עפר. ממש לא שגרת רכבים פרטיים בארץ. שגרת הטיפולים שהיבואן בארץ בחר היא כמובן של רכבים שעובדים קשה(שכמובן דורשים טיפולים יותר דחופים ויותר החלפות חלקים). למרות שמזג האויר טוב יותר מהודו, הדרכים טובות יותר, מצב התנועה טוב יותר וספייס סטאר לא ממש משמשת כמונית בארץ. כך שיש להתייחס לשיגרת הטיפולים המומלצת בערבון מוגבל ביותר. וניתן לראות את זה במיוחד בשיגרות הטיפולים ההזויות שהיבואנים מצמידים לרכבי החשמל החדשים. טיפולים שחלקם לא קיים בשום מקום.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 1
פורסם

צריך לעשות טיפול כל שנה אבל אפשר לא ללכת צמוד להוראות היצרן אלא להתייחס לכל חלק ספציפית. 

 

למשל  אם היצרן אומר החלפת פלגים כל טיפול שלישי שזה כל 45 אלף או כל 3 שנים, אין סיבה להחליף פלגים אחרי 3 שנים אם נסעו רק 15 אלף. כנ"ל פילטר אוויר, פילטר דלק, פילטר מזגן. 

 

 

פורסם

לגבי הפלאגים אכן נכון, לי במורשה סיטרואן לא החליפו בגלל מצבם ודחו את זה לטיפול הבא.

 

לגבו הספייס, כשטיפלתי במורשה יבואן לא היה משהו חריג, רק פילטר מזגן מקורי היה יקר מעל 100 שקל שצריך להחליפו כול טיפול, עברתי לחליפי בכמה עשרות שקלים ומחליף לבד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תלוי גם בלקוח וביחסים שלו עם המוסך. בימי הקורולה אושריקו הבוחן הודיע לי בסוף הטיפול שלא החליף רפידות בלמים, אבל צריך להגיע בעוד 3000 ק"מ. כנראה הבין שיש לו עסק עם ייקה שיגיע בזמן

 

את ספרי ההוראות אני נוהג להוריד מאתרים אירופיים (בדרך כלל בריטיים), כך שטבלאות הטיפולים מתאימות למדינה מודרנית. מי שמחפש טבלאות הודיות צריך לשים לב שגם דגמים רבים שם שונים מאלה הנמכרים בישראל. בכלל - מעניין להסתכל על ערכי הויקיפדיה המוקדשים לדגמי רכב שונים. בלא מעטים מהם תמצאו מבחר אבזרם - במיוחד מנועים - שלא הייתם חושבים שקשורים לאותו דגם. למשל - לסויפט איזה תריסר מנועים וחצי תריסר תיבות הילוכים. אז כדאי לשים לב שספר הנהג מתאים לדגם שברשותכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...