Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, 
החליפו לי בלמים קדמיים ובולמי זעזועים בעקבות פיצוץ של הבולם לפי דברי המוסכניק.
לפני כן התחילו לי רעשים מהחלק האחורי של הרכב שהייתי בטוח שזה תוצאה של התקלה בבלמים, אבל לאחר החלפת הבלמים והבולמים עדיין נותר אותו רעש מאחור.
לפי דברי המוסכניק מדובר במסיבים ובציריה ברכב, בנוסף לזה יש לי נזילה קטנה של המים הורודים והוא אמר שצריך להחליף רדיאטור, אבל בהנחה ואני דואג לבדוק את המים ולמלא כשחסר אז לכל אלה הוא אמר שזה לא דחוף לכרגע ויש לי זמן לחשוב האם אני רוצה למכור את האוטו או לתקן את התקלות הללו, השאלות שלי להלן:

1.האם ניתן להמשיך לנסוע על הרכב כאשר ישנו רעש מהמסיבים והציריה (עד שאחליט אם אני רוצה לתקן או למכור)? 
2.האם ניתן להמשיך לנסוע כל עוד אני אכן ממלא את המים (הורודים) של הרדיאטור ודואג שתמיד יהיה מעל המינמום?

3.בהנחה והאוטו באמת נוסע תקין, לא מרגיש בכלל מודל 2010, מלבד לרעשים של הצירייה מדי פעם והמסיבים במהירות נמוכה אין לי אף בעיות איתו (כרגע), האם כדאי לתקן את הרכב בעלות של כ2000-2500 ש''ח, לאחר שכבר הוצאתי כ1800 על הבלמים והבולמים, או למכור ולחפש רכב חדש אולי אמין יותר.
מדובר בפורד פיאסטה 2010. 

עריכה אחרונה על ידי Lloa
פורסם

מאחור אין צירייה. ציריות יש רק מקדימה. מיסבים לעומת זאת יש בכל 4 הגלגלים.

מיסבים - מכונאי אפילו לא מנוסה מדי אמור לדעת בקלות (יחסית) אם המיסב פגום/מרעיש. אין חובה להחליף מיסב בשני הצדדים אלא רק בצד שמרעיש.

נזילה  מהרדיאטור עלולה להחמיר ותוביל להתחממות מנוע ולנזק כבד. אין לך ברכב שעון חום בכלל אז אפילו לא תדע אם החום עלה מעט. שתידלק נורת חום מנוע אז ייתכן ושכבר נגרם הנזק.

למכור רכב עם תקלות - סביר תפסיד יותר מאשר עלות התיקון. מצד שני אם אתה רוצה להיפטר מהרכב אז עדיף לא לתקן (כי אתה יודע איך אתה מתחיל אתה לא יודע איך אתה מסיים) אלא למכור הרכב בהנחה ניכרת. גם ככה זה לא רכב מבוקש (במובן המועט של המילה)  והשוויי שלו לא ממש גבוה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
לפני 45 דקות, Lloa כתב:

שלום, 
החליפו לי בלמים קדמיים ובולמי זעזועים בעקבות פיצוץ של הבולם לפי דברי המוסכניק.
לפני כן התחילו לי רעשים מהחלק האחורי של הרכב שהייתי בטוח שזה תוצאה של התקלה בבלמים, אבל לאחר החלפת הבלמים והבולמים עדיין נותר אותו רעש מאחור.
לפי דברי המוסכניק מדובר במסיבים ובציריה ברכב, בנוסף לזה יש לי נזילה קטנה של המים הורודים והוא אמר שצריך להחליף רדיאטור, אבל בהנחה ואני דואג לבדוק את המים ולמלא כשחסר אז לכל אלה הוא אמר שזה לא דחוף לכרגע ויש לי זמן לחשוב האם אני רוצה למכור את האוטו או לתקן את התקלות הללו, השאלות שלי להלן:

1.האם ניתן להמשיך לנסוע על הרכב כאשר ישנו רעש מהמסיבים והציריה (עד שאחליט אם אני רוצה לתקן או למכור)? 
2.האם ניתן להמשיך לנסוע כל עוד אני אכן ממלא את המים (הורודים) של הרדיאטור ודואג שתמיד יהיה מעל המינמום?

3.בהנחה והאוטו באמת נוסע תקין, לא מרגיש בכלל מודל 2010, מלבד לרעשים של הצירייה מדי פעם והמסיבים במהירות נמוכה אין לי אף בעיות איתו (כרגע), האם כדאי לתקן את הרכב בעלות של כ2000-2500 ש''ח, לאחר שכבר הוצאתי כ1800 על הבלמים והבולמים, או למכור ולחפש רכב חדש אולי אמין יותר.
מדובר בפורד פיאסטה 2010. 

אני מאוד אוהב את הרכב ואת הנסיעה שלו, לא יודע אם במחיר שאקבל עליו אוכל לרכוש משהו ברמה שלו אני סטודנט וצריך את הרכב לתקופת הלימודים לפחות לעוד שנתיים ולכן אני צריך קצת זמן לחשוב על זה, מקווה שעד שאגיע להחלטה לא יהיה נזק רחב יותר.

פורסם

תתחיל מלתקן הרדיאטור.

רעש ממיסב אמור להיות משמעותי יותר בנסיעה במהירות גבוהה ופחות בנסיעה במהירויות עירוניות נמוכות. אלא אם המיסב כבר במצב רע. לפעמים קשה להבחין בגלל שהמהירות גבוהה יותר הרכב בכללי רועש יותר.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לדעתי כדאי לתקן ולהחזיק ברכב עוד שנה/שנתיים ואז למכור. כמו שאמרו יהיה קשה למכור רכב מרעיש עם תקלות.

לגבי נזילה מהרדיאטור תברר שבאמת זה משם ולא סתם צינור שלא מחובר כמו שצריך או מהאיזור של הטרמוסטט.

פורסם
לפני כשעה, dorban5 כתב:

לדעתי כדאי לתקן ולהחזיק ברכב עוד שנה/שנתיים ואז למכור. כמו שאמרו יהיה קשה למכור רכב מרעיש עם תקלות.

לגבי נזילה מהרדיאטור תברר שבאמת זה משם ולא סתם צינור שלא מחובר כמו שצריך או מהאיזור של הטרמוסטט.

המוסכניק אמר לי שזה הרדיאטור, אבל גם יש לי הרגשה שהוא סתם ניסה לדחוף לי אחד חדש בלי לבדוק נזילה באמת... 

• תוכן חדש...