Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כך, יש רק כמה 301 בודדות בלוח יד 2 עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי משנתון 2016

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא מבין מדוע כותבים כבר מס' פעמים שהחסכון בדלק זניח.

בהנחה שמדובר על 15 אלף ק''מ בשנה, הפער בין מכונית שתעשה בעיקר עירוני 1 ל- 9 לבין מכונית שתעשה קרוב ל- 13 הוא אלפי שקלים - כשהדלק קרוב ונושק ל- 7 ש''ח. תקנו אותי אם אני טועה.

הציעו פה 301 בגירסה של 1.6 אבל היא אוכלת דלק פחות מ1 ל-10 לעומת גרסת ה- 1.2 הבעייתית שמגיעה גם ל- 12/13.

פורסם

אתה מנסה לא להתפשר על שום דבר.

אבל התקציב מגביל.

הצעתי לך רכב שעומד בכל הדרישות, כולל צריכת דלק - טויוטה ספייס ורסו.

הונדה ג'אז - גם יכולה להתאים, אבל הבגאז' יותר קטן.

נכון, צריך לרדת בשנתון לעומת פיג'ו 301 או מיצובישי אטראז' . אבל אני אישית מעדיף ספייס ורסו בתקציב הזה.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, יוחאי א כתב:

בהנחה שמדובר על 15 אלף ק''מ בשנה, הפער בין מכונית שתעשה בעיקר עירוני 1 ל- 9 לבין מכונית שתעשה קרוב ל- 13 הוא אלפי שקלים - כשהדלק קרוב ונושק ל- 7 ש''ח. תקנו אותי אם אני טועה.

הציעו פה 301 בגירסה של 1.6 אבל היא אוכלת דלק פחות מ1 ל-10 לעומת גרסת ה- 1.2 הבעייתית שמגיעה גם ל- 12/13.

אתה צודק, ההבדל הוא כמה אלפי שקלים. בדוגמא שהבאת, מדובר בהפרש של כ-3,400₪ בשנה.

האם שווה ״לשלם מראש״ סכום כזה ולקחת רכב יותר אמין? שאלה טובה. 

כפי שכבר אמרו, בחירת רכב זה עניין של trade off ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תנסה לתעדף פרמטרים כמו אמינות, צריכת דלק, בטיחות, אבזור, ביצועים ונוחות.

• רעיון טוב! 2

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם
לפני 3 שעות, יוחאי א כתב:

בפועל ההבדל בצריכת דלק בין 301 עם מנוע 1.2 ל301 עם מנוע 1.6 הוא כ15 קמ"ל לעומת 13 קמ"ל. בחישובה מהיר זה כ1200 שקל בשנה אמנם לא זניח אבל ה1.6 גם זריז יותר וגם אמין יותר. ה1.2 סבל מבעיה של רצועת תזמון והוא מצוייד עם גיר רובוטי לכן לדעתי מראש עדיף לקחת את ה1.6

בגדול כדי להכניס 2 זעטוטים מאחורה ומזוודה ועגלה בבגאז צריך רכב גדול ורכבים גדולים בתקציב הזה מגיעים כמעט כולם עם מנועים גדולים. או שחברך יצתרך להגדיל תקציב ויקנה ב30-40 אלף ש"ח מיקרו-ואן כמו הספייס ורסו או משפחתית עם מנוע טורבו קטן וחסכוני או שירכוש רכב לא הכי חסכוני כמו ה301 אבל שיהיה מרווח ואמין. כי אפילו כדי לרכוש אטראז חברך יצתרך למתוח את התקציב לאזור ה30 אלף שקל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שלום. בלי להסתבך: יונדאי i30 2008 

-2010, יתאים. רכב אמין עם גיר אוטו' פלנטרי ולא רובוטי! צריכת דלק סבירה, ממוצע כ- 10 קמ/ל. זאת מנסיון אישי (הרכב עדיין במשפחתי).

בהצלחה

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 4.11.2021 בשעה 15:43, יוחאי א כתב:

ההסתכלות לא נכונה. רוב המכוניות הקטנות עם מנוע סביר לא תעשינה 1 ל-9 בעיר, יותר כמו 1 ל-11-12. כך שההפרש הוא לכל היותר 2000 ש״ח, ורוב הסיכוי פחות.
ממילא, אתה לא יכול לצפות לצריכת דלק במכונית עם 150K ק״מ שתהיה כמו חדשה, אם לא הוחלף מנוע. ההפרש יהיה קטן ממה שאתה חושב.
וכן, בהיקף העלות השנתית הכוללת באחזקת מכונית, גם קטנה, 2000 ש״ח בשנה זה זניח.
כמה תקציב האחזקה החודשי הכולל? הרבה יותר חשוב מתקציב הקניה. ברכב עם 150000 ק״מ, צריך להיות מוכן לספוג בלת״ם או שניים בשנה של כמה אלפי שקלים -- וכאלה שאין שום דרך לחזות מראש. בדיקה לפני קניה לא תגלה את זה, כי לא מפרקים שם את הרכב לגורמים.
לא הזכרת אמינות בדרישות. כמה תקלות משביתות בשנה זה עדיין סביר, וכמה ימים שבהם הרכב לא יהיה במצב נסיעה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

לכל אלה שמסתכלים על 3000 שח הפרש בדלק קחו בחשבון שרכב יותר חסכוני אבל בעייתי מבחינת אמינות מחזיר את ה 3000 האלה בכניסה הראשונה למוסך . ב 22000 לא מסתכלים על דלק אלא רק על אמינות עם הסטוריית טיפולים מוכחת  ומתפללים לטוב אחרי הקניה . 

• רעיון טוב! 5

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ממליץ לך לבדוק גם מאזדה 3 (במצב הכי טוב שתמצא ושנמצאת "הכי" בתקציב שלך):

יש מצאי דיי גדול בשוק.

אחזקה סבירה.

אולי לא צרכנית דלק הכי קטנה אבל לדעתי רכב במצב סביר - האחזקה שלו תתקזז עם עלויות הדלק (שברכב יותר חסכוני).

• רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...