Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השליטה היא דרך bluetooth אז אפשר דרך האפליקציה אבל נוח יותר מהאקדח שלו שפשוט נמצא על המכשיר. 

מן הסתם יש לו תפס על גוף המכשיר ולכן לא משנה אם צינור הלחץ מחובר אליו או לא. 

גם שהמפסק סגור אבל המכשיר מחובר למתח, אתה שומע את המנגנון הפנימי זז כשאתה משנה מצבים.

המכשיר בהחלט נקנה (גם הראשון) לא רק בשביל לשטוף מכוניות שכיום יש כבר לכל בני המשפחה ולא רק 2 כמו ב 2008 😉 . הוא משמש לכל המשימות המקובלות כולל ניקוי deck שבילים ורחבת חניה מרוצפת משתלבות, פח אשפה חיצוני (זה שהעיריה רק מפנה ומשאירה לך את הריח 😜) , רהיטי הגינה, וכמובן חלונות מבחוץ. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 404
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ויתרתי על האקדח המקורי מהר מאוד ב-K5 שלי

גם לי יש אקדח מקורי VARIO, 
מעדיף את ה-MTM

תתחדש ! 
סרטון יכולות יהיה מבורך,

יודע שאתה מכיר ובעל ניסיון, אבל מזכיר לטובת שאר החברים -

לשים לב לגודל החריר של הסופית באקדחים הקצרים כדי לא לעשות נזק לאקדח ולמכונה.. בהתאם ללחצים שהמכונה יוצרת.

תהנה!

• רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז יצאה השמש והמים כבר לא קפואים כל כך ניתן להפעיל את הציוד בלי ציוד לקור 😛

עוד לא צילמתי סרטון השוואה (לחצים וכולי) , אבל צילמתי מספר תמונות להשוואה בין המכונות שלי.

(תזכורת קלה, המכונה הישנה k4.80 משנת 2008 ! תקינה, הכשל נבע עקב עליה בפיק צריכת הזרם במעגל השקע שהיה של 10 אמפר ולא 16 כמו שרשום בספר היצרן) 

אז הנה המכונות צד בצד . 

4.thumb.jpeg.ad3b114823d30c0392ed9bf766926de1.jpeg

אפשר לראות שה k7 גדולה במעט (וכבדה בהרבה) מהמכונה הותיקה.  הותיקה שודרגה לציוד qc/qr צינור 15 מטר (הצהוב) אקדח קצר וראש לאקדח המקורי שמאפשר שימוש בדיזות שונות (ראש  ה vario המקורי שבק חיים מהר שהוחלף באחר שמת גם כן) .

הk7 מגיע עם צינור מקורי של 10 מטר, בשלב זה אין לי צורך ביותר. החיסרון הוא החיבור של צינור לחץ ששוב ייחודי לקרשר ולא כמו במכשיר הותיק שפשוט מתחבר עם מחבר  m22/14 

מכיוון שיש לי את המתאמים , גם השוטף משטחים/רצפות מתחבר ישירות למכשיר החדש , אבל אני מעדיף לעבוד איתו עם האקדח הקצר ולחבר מתאם .

7.thumb.jpeg.b0aab018f3b89abb99c1adece5f0f956.jpeg

8.thumb.jpeg.f49d4d83500db27201d4bfa361def5a8.jpeg  4.thumb.jpeg.ad3b114823d30c0392ed9bf766926de1.jpeg

5.thumb.jpeg.66a16ec00fbf7416c3baeee451eb29ca.jpeg

כמובן שיש גם מקציף. מיכל הסבון במכונות משמש בעיקר לנוזל שטיפת רצפות/דק . בשטיפת הרכב הוא לא מקציף הוא פשוט מוסיף סבון .

חשוב לציין - ה k7 זו מכונה של 180 בר (מתכוונן, דרך האקדח המקורי) ולכן האקדח והראשים המקוריים של המכונה הותיקה  עלולים לפגוע בה בגלל התנגדות לעוצמת הזרימה מומלץ להימנע משימוש בהם, גם אם ביצעתם הפחתת לחץ . 

אנסה לצלם סרטון השוואה. (זו כבר תהייה הפקה 😜)

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

6.jpeg

• אהבתי 4

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לגבי האקדח, הוא לרוב לא מקור הבעיה, אפילו SG28 הבסיסי מתאים ל-4000PSI וספיקה של 45 ליטר/דקה שזה הרבה מעל כל מכונה ביתית. מה שכן צריך כנראה להחליף זה את הראשים המתחלפים, עם ה- K4 הייתה בוחר חריר 4.0 תקבל באזור ה-1500PSI שזה מספיק בהחלט לשטיפת הרכב, אם אתה רוצה קצת יותר לחץ אז גם 3.5 יתאים. למקציף תבדוק שאתה עם 1.25. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • רעיון טוב! 1
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

היי,

אחרי שנמאס לי מהאקססוריז הסטנדרטיים שהגיעו עם ה-Nilfisk שלי, החלטתי לשדרג אותו בעקבות השרשור המפורט כאן.

כרגע יש אפשרות להזמין מהאתר של MJJC  את כל מה שאני מחפש, שזה בעצם האקדח הקצר שלהם + דיזות + תותח קצף במחיר שניראה לי אחלה (500 ש"ח לפני מיסים)

אבל אני לא יודע להגיד האם הדיזות שלהם בסדר בשביל הגרניק שלי:

הגרניק שלי נקרא Nilfisk Core 125 - לפי נתוני היצרן הוא מנפק 125BAR שהם 1813PSI ו-440 L/Hour שהם 1.94GPM.

לפי טבלה שצירפו פה מתישהו בעבר ניראה שכדאי לי להשתמש בדיזות שהם מסוג 3.0 (אני מעריך שמדובר ב-MM?)

qe65th4046ivufi3ek2th7kyilvw.png

אממה, כשפניתי ל-MJJC כדי לבקש מידע על הדיזות שאלתי אותם לגבי המידה והם ענו לי "The model no. is 040,the size is about 1.2-1.25mm ".

זה אומר שהחריר קטן מידי כי הוא 1.2-1.25mm ? (זה פשוט נשמע מוזר שהוא כזה קטן ואמור להספיק לגרניקים שמסתובבים בשוק שהם פחות או יותר כמו שלי).

פורסם

MJJC מייצרים מוצרים טובים אבל האמת היא שכבר מזמן לא חייבים את המוצרים שלהם, בסכום נוח הרבה יותר את יכול לרכוש את הערכה הזו (אתה כמובן יכול כמובן להיכנס לחנות ולבחור כל פריט בנפרד כמו מקציף שהוא 100 אחוז נירוסטה או בראס). אולי צריך קצת לשפצר את הצויד הזה כמו להוסיף כדור מתכת לצינורית המקציף אבל זה שטויות של עוד כמה שקלים. 

לי יש את המקציף הזה, רק בגרסת בראס ולא אלומיניום, והוא טוב מאוד וגם חסכוני יותר, אם ב- MJJC הייתי משתמש בליטר, בזה אני מסתפק בחצי ליטר. נכון ש- MJJC מייצר קצף סמיך יותר במעט אך בהבדלים שהם באמת זניחים. 

לגבי השאלה שלך, אתה מבלבל בין חריר לאקדח לחריר של מקציף, למכשיר שלך אתה אכן צריך 1.25 עבור המקציף. עבור האקדח, 0.35 או 0.4 אידיאלי לשטיפת רכב. בערכה שהוספתי יש אמנם סט של זרבוביות ריסוס אבל אישית אני מעדיף את אלו שהם עם חיפוי פלסטיק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 53 דקות, Supertigre כתב:

MJJC מייצרים מוצרים טובים אבל האמת היא שכבר מזמן לא חייבים את המוצרים שלהם, בסכום נוח הרבה יותר את יכול לרכוש את הערכה הזו (אתה כמובן יכול כמובן להיכנס לחנות ולבחור כל פריט בנפרד כמו מקציף שהוא 100 אחוז נירוסטה או בראס). אולי צריך קצת לשפצר את הצויד הזה כמו להוסיף כדור מתכת לצינורית המקציף אבל זה שטויות של עוד כמה שקלים. 

לי יש את המקציף הזה, רק בגרסת בראס ולא אלומיניום, והוא טוב מאוד וגם חסכוני יותר, אם ב- MJJC הייתי משתמש בליטר, בזה אני מסתפק בחצי ליטר. נכון ש- MJJC מייצר קצף סמיך יותר במעט אך בהבדלים שהם באמת זניחים. 

לגבי השאלה שלך, אתה מבלבל בין חריר לאקדח לחריר של מקציף, למכשיר שלך אתה אכן צריך 1.25 עבור המקציף. עבור האקדח, 0.35 או 0.4 אידיאלי לשטיפת רכב. בערכה שהוספתי יש אמנם סט של זרבוביות ריסוס אבל אישית אני מעדיף את אלו שהם עם חיפוי פלסטיק.

תודה רבה על המידע!

ההחלטה ללכת על MJJC הייתה בגלל שהם מאוד מוכרים ומומלצים.

אגב, אני שאלתי אותם עבור האקדח ולא המקציף.

בכל אופן, עניינת אותי מאוד עם הערכה הזו מעלי אקספס במידה ולא מדובר בהבדל קריטי ביותר אני אעדיף לחסוך לעצמי את ה300 ש"ח, אחרי הכל אני סה"כ משתמש בייתי שצריך לשטוף את הרכב אחת לכמה שבועות.

ניראה לי שאצוד בחנות ששלחת כמה מוצרים ואעשה הזמנה - אשמח אם תוכל לדייק אותי לעוד שיפצורים שאפשר לעשות. 😀

פורסם

רכזתי את מה שאני רכשתי מעלי עבור הגרניק:

אקדח - חיקוי מצוין ל- suttner ST-2300 (יש לי גם את המקורי) 

מקציף - בראס 

מרסס עם גומי עבור הגרניק שלך הייתי בוחר 3.5

חריר למקציף + ספוג הקצפה - תוסיף 1.3 או 1.4 שיהיה לך, תתקין את הגדול יותר במקציף, תראה את התוצאה ואם זה מימי מדי אז תחזור ל-1.25 שמגיע עם המקציף. הספוג הקצפה עצמו קצת טוב יותר ממה שמגיע עם המקציף (ספוג כמו של MJJC). 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

המקציף MJJC V3 הוא מעולה, אבל גם יקר, אז אתה מתכוון לחסוך, הייתי ממליץ על משהו שונה מ- BearForce. אם כבר הולכים על מקציף שהוא זול יחסית, אז המון ביקורות וסקירות מהללים את המקציף מאמזון של Raincovo:
https://www.amazon.com/gp/product/B0DRVPD67L/ref=ox_sc_act_title_9?smid=AQTJI6S97O1YJ&psc=1

נראה שהוא ברמה מקצועית, והרבה דיטיילרים משתמשים בו:

וגם:

ובנוסף, לגרניק כמו שלך עם 125 באר הייתי דווקא ממליץ ההפך בנוגע לחריר של המקציף  - אל תעלה ל- 1.3 אלא תרד בגודל ל- 1.1, על מנת לקבל הקצפה איכותית יותר. כמעט בטוח שזה יגיע בערכה של המקציף שתזמין, אבל תבדוק טוב באותיות הקטנות באתר שתקנה בסוף לגבי האביזרים.

אני לא עם המקציף הזה, אלא כבר כמה שנים עם המקציף של Griots Garage, שהוא יקר יותר, אבל הייתי שמח להתנסות עם ה- Raincovo גם :)

עריכה אחרונה על ידי this_is_me

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם
בתאריך 23.6.2026 בשעה 11:34, Supertigre כתב:

רכזתי את מה שאני רכשתי מעלי עבור הגרניק:

אקדח - חיקוי מצוין ל- suttner ST-2300 (יש לי גם את המקורי) 

מקציף - בראס 

מרסס עם גומי עבור הגרניק שלך הייתי בוחר 3.5

חריר למקציף + ספוג הקצפה - תוסיף 1.3 או 1.4 שיהיה לך, תתקין את הגדול יותר במקציף, תראה את התוצאה ואם זה מימי מדי אז תחזור ל-1.25 שמגיע עם המקציף. הספוג הקצפה עצמו קצת טוב יותר ממה שמגיע עם המקציף (ספוג כמו של MJJC). 

מה היתרון של הכיסוי גומי מסביב למרסס מול מרסס ללא? 

Miata ND2

פורסם (נערך)

@Or05230

לפעמים קורה שנדמה לך שחיברת את הדיזה במחבר המהיר שלה, ואתה מכוון את האקדח לכיוון הרכב ולוחץ על ההדק, ואז הדיזה עפה ישר על הרכב ופוגעת בו בעוצמה כזו שמשאירה נזק על הפח/שמשה, כי לא באמת חיברת טוב את הדיזה.

הדיזה עם הגומי באה לפתור את המצב הזה, וגם אם תעוף לך, אז היא לא תיצור נזק בזכות הכיסוי גומי שמרכך את הפגיעה הישירה.

אבל בגדול - זה לא אמור לקרות לך. מספיק שאתה מודע לאפשרות שזה עשוי לקרות ואז אתה בטוח תהיה זהיר ותוודא שהלבשת טוב את הדיזה...

עריכה אחרונה על ידי this_is_me
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, this_is_me כתב:

אבל בגדול - זה לא אמור לקרות לך

אז זהו, שזה קרה לי :-) ומאז עברתי לכאלו עם כיסוי פלסטיק גמיש. המזל שלי היה זה שהכיוון של האקדח היה לעבר הגג וזה פגע בזכוכית של הגג כך שלא נגרם נזק. על הפח זה בוודאות היה משאיר סימן שדורש תיקון. 

פורסם
לפני 4 שעות, Supertigre כתב:

אז זהו, שזה קרה לי :-)

אין חכם כבעל נסיון

וואללה, אם ככה אז שווה לשים כמה שקלים בשביל השקט הנפשי

אולי בהתחלה כדאי להתנסות עם דיזות רגילות בעלות אותה מניפה(15/25/40 מעלות), אך עם חריר שונה, על מנת לראות את ההשפעה בלחץ מים שיוצא מהן

ואז להזמין כאלו רלוונטיותעם גומי

פורסם
בתאריך 24.6.2026 בשעה 08:59, this_is_me כתב:

המקציף MJJC V3 הוא מעולה, אבל גם יקר, אז אתה מתכוון לחסוך, הייתי ממליץ על משהו שונה מ- BearForce. אם כבר הולכים על מקציף שהוא זול יחסית, אז המון ביקורות וסקירות מהללים את המקציף מאמזון של Raincovo:
https://www.amazon.com/gp/product/B0DRVPD67L/ref=ox_sc_act_title_9?smid=AQTJI6S97O1YJ&psc=1

נראה שהוא ברמה מקצועית, והרבה דיטיילרים משתמשים בו:

וגם:

ובנוסף, לגרניק כמו שלך עם 125 באר הייתי דווקא ממליץ ההפך בנוגע לחריר של המקציף  - אל תעלה ל- 1.3 אלא תרד בגודל ל- 1.1, על מנת לקבל הקצפה איכותית יותר. כמעט בטוח שזה יגיע בערכה של המקציף שתזמין, אבל תבדוק טוב באותיות הקטנות באתר שתקנה בסוף לגבי האביזרים.

אני לא עם המקציף הזה, אלא כבר כמה שנים עם המקציף של Griots Garage, שהוא יקר יותר, אבל הייתי שמח להתנסות עם ה- Raincovo גם :)

.Too little too late

הספקתי להתרשם מספיק מהמוצר בעלי בשביל להזמין אותו, לפחות לשימוש שלי ניראה שאין לי באמת צורך ביותר מזה.

בכל אופן, הזמנתי אקדח, מיכל הקצפה, סט דיזות עם כיסוי גומי במידה 035, 2 דיזות ספייר בגדלים שונים עם ספוגים וצינורית ספייר עם פילטר גולה.

והכי מצחיק שהכל ביחד יצא לי קצת פחות מ250.

אעדכן כשיגיע :) 

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 25.6.2026 בשעה 09:24, Roy142 כתב:

.Too little too late

הספקתי להתרשם מספיק מהמוצר בעלי בשביל להזמין אותו, לפחות לשימוש שלי ניראה שאין לי באמת צורך ביותר מזה.

בכל אופן, הזמנתי אקדח, מיכל הקצפה, סט דיזות עם כיסוי גומי במידה 035, 2 דיזות ספייר בגדלים שונים עם ספוגים וצינורית ספייר עם פילטר גולה.

והכי מצחיק שהכל ביחד יצא לי קצת פחות מ250.

אעדכן כשיגיע :) 

מעדכן שהגיעו האקדח, מיכל ההקצפה והדיזות לאקדח - את שאר הדברים פיצלתי להזמנה אחרת בשביל להימנע מתשלום מע"מ.

הכל ניראה ומרגיש ממש טוב, אקדח הקצף מהעלי מוציא קצף מדהים כשהוא במצב מקסימום קצף. (השתמשתי עם GSF - שמתי 100 מ"ל על 900 מ"ל מים.)

מה שכן, שמתי לב שנוזל ההקצפה פשוט נאכל מהר - עם ליטר נוזל על מקסימום הקצפה אני מספיק מעבר אחד על כל הרכב ונישאר עוד טיפה. 

כשיגיעו הדיזות הקטנות יותר עם הספוג המשופר אנסה להחליף לדיזה קצת יותר קטנה בשביל לייצר קצף סמיך גם במצב שהבורר לא נמצא על מקסימום קצף. 

בנוסף, אשמח אם יש למישהו המלצה על נוזל הקצפה שיהיה יותר זול יותר מGSF וייתן תוצאות טובות בפירוק לכלוכים.

בברכה,

רועי

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...