Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכותרת טיפה מלחיצה אבל אסביר את עצמי. 

לפי מחירון לוי יצחק, הרכב(הונדה סיוויק האצבק 2011), יד 2 מידיים פרטיות הוא קרוב ל33 אלף. 

הנזקים שדיברתי עליהם? 

ידית בדלת קדמית ללא הפלסטיק המכסה(ניתן לפתוח כרגיל, רק ללא הפלסטיק) וללא כיסוי למכסה דלק(גם כאן, רק החלק האפור ברכב. מכסה לדלק עצמו יש, רק הכיסוי שלו נגנב). 

מנגד, את המערכת שבאה עם הרכב החלפתי למערכת מולטימדיה יחסית יקרה עם אנדרואיד כך שיש גם יתרון. 

כמה הייתם דורשים בעת מכירה במצב שכזה? 

או יותר נכון לשאול, כמה הייתם מורידים מהמחירון על הנזקים הללו? 

עריכה אחרונה על ידי maor23
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במכירת רכב תמיד תדרוש סכום גבוה והגיוני שיהיה על מה להתמקח

תסתכל בלוחות בכמה באמת זה נמכר תפרסם במחיר הזה ואז שיבוא לקוח תתמקח קצת

בחיים אל תתחיל מסכום נמוך משמעותי כי הישראלי המצוי תמיד יבקש הנחה

ישראלי זה אדם שבטבע שלו שומע סכום והוא חייב להוריד אותך

אבל בכל מקרה ההקשר בין לוי יצחק למחירונים בשוק רחוק כרחוק מזרח ממערב

יד 2 קצת יותר רלונטי

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אם הייתי הקונה הייתי רוצה הורדה על דברים שחסרים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה היית הקונה, מה היית חושב על האוטו?

אותי אישית זה היה מבאס לראות רכב ככה (גילוי נאות, את הרכב שלי קניתי כשהיה חסר לו סמל מקדימה ומכסה דלק). כמה יעלה לסדר את שני הדברים האלו? אם זה סיפור פשוט, במקומך הייתי מסדר ורק אז מפרסם למכירה. הרי הקונה לא יסתכל איזה מערכת אנדרואיד שמת, אם זה 1 ג'יגה ראם או 4. מבחינתו יש רדיו תקין. 

אם זה כן סיפור מצידך לסדר את הדברים האלה, אז אני הייתי מפרסם במחירון +- משוקלל. כשיבוא קונה הוא בכל מקרה יתמקח איתך. אז צריך לפתוח במחיר לא זול מדי.

• רעיון טוב! 3

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

זה מאוד תלוי מה הנתונים של הרכב שלך ועד כמה הוא מבוקש, 

אבל בגדול, הייתי מתקן את כול הדברים שזה עולה שקל וחצי ו-5 דקות עבודה לתקן אותם. זה רק יועיל. 

בזמנו כשמכרתי רכב ישן אבל שמור הייתה חסרה לו חתיכת פלסטיק מאוחורה וסמל. זה עלה לי מפירוק 150 שקל ו-5 דקות עבודה להרכיב את שניהם, ומכרתי את הרכב מעל המחירון. לא יודע מה היה קורה ללא זה, אבל גם 1000 שקל פחות מהמחיר שדרשתי , זה גם כסף. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, iEminem כתב:

אם אתה היית הקונה, מה היית חושב על האוטו?

אותי אישית זה היה מבאס לראות רכב ככה (גילוי נאות, את הרכב שלי קניתי כשהיה חסר לו סמל מקדימה ומכסה דלק). כמה יעלה לסדר את שני הדברים האלו? אם זה סיפור פשוט, במקומך הייתי מסדר ורק אז מפרסם למכירה. הרי הקונה לא יסתכל איזה מערכת אנדרואיד שמת, אם זה 1 ג'יגה ראם או 4. מבחינתו יש רדיו תקין. 

אם זה כן סיפור מצידך לסדר את הדברים האלה, אז אני הייתי מפרסם במחירון +- משוקלל. כשיבוא קונה הוא בכל מקרה יתמקח איתך. אז צריך לפתוח במחיר לא זול מדי.

לגמרי מסכים שזה היה מבאס, אבל התיקון של הדברים האלו הוא יקר בטירוף.

בגלל החלק המסכן הזה של הפלסטיק, אם רוצים להחליף צריך להחליף את כל הידית, המחיר? 1200 שקל רק על הידית.

@davemustaine87

אם היה עולה שקל וחצי מזמן הייתי מתקן, הבעיה שיקח את השקל וחצי האלו ותכפיל ב800, תגיע לסכום שאני צריך רק בשביל להחליף את הידית.

לא כולל מכסה דלק.

פורסם

הגזמת... ברור שאם תלך ליבואן הוא יגבה ממך 1000 שקל על חתיכת פלסטיק. תנסה למצוא באליאקספרס או בפירוקיות. מבטיח לך שזה יהיה מחיר נמוך משמעותית. כולה סיוויק, לא מייאבך. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

מחירון מחייב להתייחסות, הוא מחירון יצחק לוי, כי חברות הביטוח מתייחסות אליו בלבד.

לפי מחירון יצחק לוי, תעשה שיקלול למחיר הרכב (ק"מ, יד), למחיר שתקבל תוסיף הערכת שווי למערכת שהוספת. לגבי החוסרים, תבדוק עלות התיקון עם חלקים משומשים או חלופיים. במידה ויש לקוח רציני הדורש קודם תיקון או זיכוי, תפחית מהמחיר עלות התיקונים.

ככלל, אם עלות התיקונים לא גבוהה, עדיף ומשתלם יותר שתתקן קודם ולהציג לקונה רכב תקין, עושה רושם טוב יותר.

המלצות מנסיון: 1. שטוף ונקה את הרכב, פנים וחוץ כולל תא מנוע, יעשה רושם טוב. 2.  לא להתמקח על המחיר בטלפון, לבקש שיבואו לראות ולהתרשם ואם הקונה רציני, תתפשרו. 3. יתכן והקונה יטען שמחירון יד 2 נמוך יותר, לא להתרגש, תציין מה המחירון והסיבה שלפיו  נקבע המחיר שלך.

בהצלחה

פורסם

לגבי המערכת  - דאג סיכם את זה יפה

אני מאוד אתבאס לקנות רכב עם חלקים חסרים. לא תמיד אתה 'אשם' בכך שהחלק חסר, אבל עצם העובדה שהם נשארו חסרים, מעידה על איך שאתה תופס את הרכב (וזה בסדר, רוב האנשים רואים אותו כקופסת פח לצורך פרקטי נטו).

אישית אצלי כל חלק שחסר או מתקלקל, מוזמן חדש שיחליף אותו. כך אין הפתעות ואין 'ריבוי תקלות' שצריך להוריד עליהם במחיר בזמן המכירה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, davemustaine87 כתב:

הגזמת... ברור שאם תלך ליבואן הוא יגבה ממך 1000 שקל על חתיכת פלסטיק. תנסה למצוא באליאקספרס או בפירוקיות. מבטיח לך שזה יהיה מחיר נמוך משמעותית. כולה סיוויק, לא מייאבך. 

הבעיה שעשיתי את זה. 

איביי, חיפוש אחר הידית,בהצלחה בלמצוא את זה... תחפש פוסטים קודמים שלי ותראה כמה חרשתי את הרשת על למצוא ידית מסכנה שמתאימה לסיוויק שלי. אין.

ובפירוקיות בארץ? שום דבר! 

קניתי ידית אחרת, בצבע אחר, ב200 שקל. 

אפשר לצבוע, אבל גם זה סיפור מטורף. 

לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

לגבי המערכת  - דאג סיכם את זה יפה

אני מאוד אתבאס לקנות רכב עם חלקים חסרים. לא תמיד אתה 'אשם' בכך שהחלק חסר, אבל עצם העובדה שהם נשארו חסרים, מעידה על איך שאתה תופס את הרכב (וזה בסדר, רוב האנשים רואים אותו כקופסת פח לצורך פרקטי נטו).

אישית אצלי כל חלק שחסר או מתקלקל, מוזמן חדש שיחליף אותו. כך אין הפתעות ואין 'ריבוי תקלות' שצריך להוריד עליהם במחיר בזמן המכירה

אם אתה תצליח לעזור לי למצוא ידית חלופית לרכב שלי, אני תוך שנייה קונה ומחליף. 

הבעיה שאין. 

יש לי מק"ט, יש לי הכל. 

בשום מקום לא מוכרים את הידית הזו 

פורסם (נערך)

נסה אותי

מה המקט? מה מספר השלדה?

אגב לצבוע חלק קטן כמו ידית, מראה, או מכסה, זה ממש ממש לא סיפור מסובך. דורש ממך בקושי שעתיים של עבודה ויש לדעתי סיפוק די גדול בכך.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

נסה אותי

מה המקט? מה מספר השלדה?

אגב לצבוע חלק קטן כמו ידית, מראה, או מכסה, זה ממש ממש לא סיפור מסובך. דורש ממך בקושי שעתיים של עבודה ויש לדעתי סיפוק די גדול בכך.

ניסיתי לחפש מקום שמוכר לי ספריים של הצבעים.

בדיקה שלי מול 3 מקומות שונים, כולם אומרים אותו דבר. צריך 3 ספריים.

המחיר? בערך חצי מקניית ידית חדשה, אז למה?

בבקשה:

72140SMGG04ZT ידית ימין קדמית בצבע NH624P
SHHFK2840BU006329 מספר שילדה

פורסם (נערך)

מנסיון שלי, מספיק ספריי אחד לצבע ואחד ללכה, יעלה לך 140 שקל.

צלם לי איך נראית הדלת שלך כרגע

ומכסה דלק

https://rrr.lt/en/used-part/imp334188-74480smgee020m1-honda-civic-fuel-tank-cap

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני 47 דקות, EliC25 כתב:

מנסיון שלי, מספיק ספריי אחד לצבע ואחד ללכה, יעלה לך 140 שקל.

צלם לי איך נראית הדלת שלך כרגע

ומכסה דלק

https://rrr.lt/en/used-part/imp334188-74480smgee020m1-honda-civic-fuel-tank-cap

מכסה דלק יש לי מפירוקייה, אני רוצה למצוא ידית.

הנה תמונה של הרכב (והידית עם הפלסטיק האפור שנעלם לי)

image.thumb.png.8690e2817222380bb558b7429efc5f5d.png

• תוכן חדש...