Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי כתבה על גלשני שטח במוסף כלכליסט של וויינט (https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-24-06-21/m05.html) ומכיוון שאני לא ממש מתרשם מהאמינות של ה"עיתון" הזה חשבתי לשאול כאן.

-מישהו התנסה בזה? על פניו זה נשמע כמו משהו לא פחות ממדהים. אני מסתכל בעיקר על דגם הכניסה (הראנר) לנסיעה בעיר ושולי העיר.

-האם זה דורש כישורים גופניים יחודיים ו/או שיווי משקל? כלומר, לפני המון זמן עשיתי קצת סיבובים על דו"ג בשטח וראיתי כמה מאמץ זה מפעיל על הזרועות כך שרציתי לוודא כי כושר גופני סטנדרטי (מתכנת+חדר כושר 4 ימים בשבוע) מספיק לרכיבה.

-רישיון נדרש? ביטוח?

-לא הצלחתי לראות ב"כתבה", האם ניתן להכניס לתא המטען של רכב?

פורסם

זה כלי רכב שמישהו המציא, לא נכנס לשום מגירה ולכן ענין הרישוי והביטוח הוא אפור. כלומר כשיהיה ארוע ביטוחי/משפטי, אז תהיה בבעיה.

כתוב שם ״החוק מתיר לנסוע רק עד 40 קמ"ש״ - מה שמרמז שלטענתו הרכב נכנס תחת קטגוריה של ״רכב איטי, טרקטור ומכונה ניידת״, אם כי לא ברור על מה הוא מסתמך.

אם הוא מתנהג בדומה לסקייטבורד או גלשן, אז כן, צריך שיווי משקל, ושליטה בשרירי ליבה

הוא נראה לא גדול אבל כבד ומסורבל למדי (סוללות, גלגלים...), להרים אותו לתוך תא מטען לא יהיה קל גם אם יכנס (המרחק בין הגלגלים האחוריים לא קטן, כך שגם תלוי באיזה תא מטען).

פורסם
לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

עשיתי קצת סיבובים על דו"ג בשטח וראיתי כמה מאמץ זה מפעיל על הזרועות 

רכבת לא נכון. 

אמנם כמובן שרכיבה ראשונה תהיה תמיד מאוד מעייפת ותכיר לך שרירים בגוף שלא ממש הכרת, אבל לא בזרועות. את הכידון לא מחזיקים חזק בצורה שמעייפת את הזרועות.

לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

רישיון נדרש? ביטוח?

אין עניין ברשיון כי הכלי לא חוקי.

ביטוח חיים בעיקר.

ציטוט

הוא נמכר רק בחו"ל כי אני מייצר אותו בסין, וכדי לייבא אותו לישראל אני צריך תו תקן; הדגם השני הוא הראנר, שאני מייצר בארץ...

תרגום: אני מייצר ומוכר כלי ש(לטענתי) מגיע ל100 קמ"ש, בלי שום רישוי. מייצר בחצר ומוכר. כיוון שהוא חשמלי, מותר לי למכור את זה. 

אבל שום מילה על "האם מותר לך לרכב על זה", סבבה?

אני מכרתי לך כפסל סביבתי, זה שאתה החלטת לרכב על זה בשטח ולשבור את הגולגולת זו בעיה שלך. 

ובנימה קצת פחות תוקפנית: גלגלים בקוטר כ"כ קטן, שכ"כ קרובים אחד לשני=! שיא הבטיחות (בלשון המעטה).

לפני כשעה, Be roo כתב:

אם כי לא ברור על מה הוא מסתמך.

בדיוק. לכלי חשמלי מותר לנסוע ע"פ חוק עד 25 קמ"ש אאל"ט

40 קמ"ש זה אכן כלי חקלאי (בלשון העם) ואני ממש בספק אם יש לו מספרים ורשיונות חוקיים לכל כלי שיוצא לו מהחצר.

• מצחיק 1
פורסם

בתאריך 27.6.2021 בשעה 09:47, Be roo כתב:

אם הוא מתנהג בדומה לסקייטבורד או גלשן, אז כן, צריך שיווי משקל, ושליטה בשרירי ליבה

זה מה שאני מנסה להבין, רכבתי קצת (במילניום הקודם....) על סקייטבורד והיו לי אז את היכולות הבסיסיות  אבל המבנה המתואר נראה כאילו הוא נשלט ידנית ולא ע"י תזוזת משקל גוף. 

אשמח לתיאור ממישהו שיש לו/רכב על הגלשן....

בתאריך 27.6.2021 בשעה 11:06, אורח לרגע כתב:

אין עניין ברשיון כי הכלי לא חוקי.

שנייה, אז כנראה לא הבנתי משהו בסיסי.

הכלי הזה מוגדר בעצם כקורקינט מבחינת תקינה? כלומר, אינו דורש רישוי כלשהו? או שבעצם אסור להיות עליו על הכביש/מדרכה או משהו אחר?. 

מבחינה חוקית, אם כנהג קורקינט נפגעתי מתאונה עצמית ו/או גרמתי לנזק. כיצד יהיה ניתן לכסות את עצמי?

בתאריך 27.6.2021 בשעה 11:06, אורח לרגע כתב:

רכבת לא נכון. 

אמנם כמובן שרכיבה ראשונה תהיה תמיד מאוד מעייפת ותכיר לך שרירים בגוף שלא ממש הכרת, אבל לא בזרועות. את הכידון לא מחזיקים חזק בצורה שמעייפת את הזרועות.

לא רכבתי הרבה, הזזת הכידון בזמן נסיעה איטית ומאתגרת מסבירה מדוע הומצא ההגה כח....

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

אז כנראה לא הבנתי משהו בסיסי.

הכלי הזה מוגדר בעצם כקורקינט מבחינת תקינה? כלומר, אינו דורש רישוי כלשהו? או שבעצם אסור להיות עליו על הכביש/מדרכה או משהו אחר?. 

מבחינה חוקית, אם כנהג קורקינט נפגעתי מתאונה עצמית ו/או גרמתי לנזק. כיצד יהיה ניתן לכסות את עצמי?

אני לא יודע איך הכלי הזה מוגדר. די בטוח שהוא לא מוגדר כרכב מנועי, משמע כלי שיש לו רישוי וניתן לבטחו בביטוח חובה.

אולי ניתן לעשות ביטוח תאונות אישיות וזה יכסה פציעה מרכיבה על זה, לא יודע.

אם כנהג (רוכב?) קורקינט עשית תאונה עצמית אז לך לקופת חולים, שם אתה מבוטח, או פנה לחברת הביטוח שבה עשית ביטוח תאונות אישיות.

**אני רחוק מלהיות מומחה בעניין. סביר להניח שהחוק קצת יותר מפולפל מאשר השחור-לבן שהצגתי פה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה ההבדל ברמה החוקית בין זה לקורקינט חשמלי שקונים בחנות או משכירים מbird וכדומה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 27.6.2021 בשעה 09:47, Be roo כתב:

הוא נראה לא גדול אבל כבד ומסורבל למדי (סוללות, גלגלים...), להרים אותו לתוך תא מטען לא יהיה קל גם אם יכנס (המרחק בין הגלגלים האחוריים לא קטן, כך שגם תלוי באיזה תא מטען).

אני עם E350, לא חושב שתהיה לי בעייה.

נראה לי צעצוע מאוד נחמד, אך לפני שאני מוציא סכום כזה גדול אני רוצה להיות בטוח שאני יכול לההנות איתו... מישהו פיזית התנסה איתו ויכול לחלוק חוויות? ישנה אפשרות לשכור כלי כזה לשעה+ כדי להתרשם?

• תוכן חדש...