Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, FARM כתב:

דוגמא קלאסית לחוסר יעילות של בקרת שיוט אדפטיבית.
הרכב נוסע בירידה תלולה אבל ללא סיבובים חדים (לדוגמא כביש 1 מירושלים לת'א) ונקבעה לו מהירות של 100 קמ'ש. בקרת השיוט תבלום את הרכב עד מהירות 100 בירידה. נהג אנושי לא ילחץ על הבלם ויאפשר למהירות לגדול ל 120 כי הוא רואה שעוד 500 מטר מצפה לו עלייה.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

זו באמת דוגמא קלאסית למרות שלא צריכים ללכת רחוק, בכל נסיעה שגרתית בנאדם שרוצה לנהוג חסכוני ורואה למשל עוד 300 מטר רמזור אדום ורכבים שעומדים בצומת כבר ירפה מהגז ויגלוש עם הרכב עד שהרמזור יתחלף לירוק וככה הוא ימשיך בנסיעה עם התנועה מבלי בכלל לעצור, בקרת שיוט מן הסתם תלחץ על הגז ותעצור עם כולם ברמזור אדום בלי מחשבה. 

זה מתבטא בכל רגע וסיטואציה בדרך. 

זו מערכת שנועדה לנוחות קודם כל, על הדרך היא גם חסכונית יותר עבור נהג שלא מחפש קודם כל לנהוג חסכוני אבל גם לא בא לו להפעיל יותר משני תאי מוח בנהיגה אז החיסכון שמשיגה ביחס לצורת הנהיגה הממוצעת שלו זה בונוס נחמד על הדרך אבל לא המטרה שלשמה מפעילים אותה. 

מי שרוצה לחסוך בעדיפות ראשונה צריך לעשות את זה בעצמו בסופו של דבר. 

• אהבתי 1
פורסם

רוב הנהגים ברכב אוטומטי בולמים רק בעזרת הבלמים. יש רכבים שמזדרזים לעזור בעזרת בלימת מנוע, ויש כאלה שלא. ברכבים שלא עוזרים בבלימת מנוע, בקרת השיוט האדפטיבית כן משמשת בבלימת מנוע, וכנראה חוסכת הרבה בלאי מהבלמים. אני מנחש שגם ברכבים אחרים, היא עדיין חוסכת בלאי מהבלמים.

פורסם (נערך)

אין לי בקרת שיוט אדפטיבית אלא בקרת שיוט רגילה ואין לה סיכוי להתחרות ב"נסיעה חסכונית" של בנאדם שיודע לנהוג כמו שצריך.

לרוב אין דבר כזה נהג שנוהג חסכוני ונהג שלא. לרוב זה אותו בנאדם עם כמה סוגי נהיגה שונים שהוא מסגל לעצמו, כתלות בתוואי הדרך/מי נוסע איתו/דחיפות הגעה.

כשאני נוסע עם המשפחה, אני נוהג רגוע וכתוצאה מכך גם חסכוני ואין בקרה אוטומטית שיכולה להתחרות בראייה שלי ולהבין את הסיטואציה מראש וכך לחסוך בכוח בלימה/דלק.

מדי פעם כשאני לבד ובא לי "לפרוק", כמובן במסגרת החוק, הנסיעה יותר אגרסיבית ומן הסתם תעלה את כמות הבלימות וההאצות החזקות/הורדה להילוכים נמוכים שלא הייתי עושה במסגרת נהיגה רגועה - אמנם הלך כל החיסכון אבל לפחות עלה מזה חיוך.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • אהבתי 2
פורסם

מאוד תלוי ברכב.

למשל בסקודה קודיאק, הרכב עושה את העבודה מצויין וכמעט ולא מורגש הבלימה.

לעומת זאת במאזדה 6 ממה שהתרשמתי בנהיגה של 3 ימים, הוא נצמד ואז בולם מה שגורם לשחיקה מוגברת של הברקסים, בשונה מהסקודה שמאט ביחד עם הרכב שלפניו ופשוט שומר על אותו מהירות ואותו מרחק.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

כמו שאמרו לפני, נראה לי שמבחינת יעילות וצריכת דלק ההבדל הבולט בין אדם למערכת בקרה אדפטיבית הוא שהאדם יכול לתכנן, בעוד שהמערכת יכולה בעיקר להגיב, וזה החסרון העיקרי שלה בהקשר הזה. אוסיף דוגמא משלי (למרות שלא חסרות פה) עם סדרה 5 האחרונה, המערכת מתאימה את מהירות הרכב גם לפי תמרורי המהירות שיכולים להשתנות. במעבר מ-90 ל-70 נגיד, היא תבלום ממש את הרכב (מה שגם עשוי להפתיע נהגים מאחוריך, בלי קשר). נהג מן הסתם היה פשוט מוריד רגל ולא משתמש בבלם בסיטואציה כזו.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 29.5.2021 בשעה 14:47, FoxLight כתב:

דווקא הבקרת שיוט אוטומטית יחסית אגרסיבית אם כי מטעמי בטיחות או כדי לשמור על המהירות גם בעליות וכודמה.

תלוי.

ברכב שלי יש 3 קונפיגורציות לבקרת השיוט האדפטיבית - Eco, Normal ו-Sport.

ה-Eco מתאים אולי לנהג הגרמני, מאיץ בעדינות ולא צופה שמישהו ידחף לו.

Sport אגרסיבי יחסית בתגובות שלו, נותן הרבה גז יחסית ומנסה לא לאבד מהירות "בכל מחיר".

הדבר הכי נורמלי זה ה-Normal, לא ממהר להאיץ בצורה מוגזמת ואם אין משהו מיוחד גם לא יבלום בצורה אגרסיבית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, yoni162 כתב:

כמו שאמרו לפני, נראה לי שמבחינת יעילות וצריכת דלק ההבדל הבולט בין אדם למערכת בקרה אדפטיבית הוא שהאדם יכול לתכנן, בעוד שהמערכת יכולה בעיקר להגיב, וזה החסרון העיקרי שלה בהקשר הזה. אוסיף דוגמא משלי (למרות שלא חסרות פה) עם סדרה 5 האחרונה, המערכת מתאימה את מהירות הרכב גם לפי תמרורי המהירות שיכולים להשתנות. במעבר מ-90 ל-70 נגיד, היא תבלום ממש את הרכב (מה שגם עשוי להפתיע נהגים מאחוריך, בלי קשר). נהג מן הסתם היה פשוט מוריד רגל ולא משתמש בבלם בסיטואציה כזו.

מתאים בול לרכב גרמני 😄

בפעם הראשונה שלי על האוטובאן לפני הרבה שנים הופתעתי לגלות שכל הנהגים בולמים ברגע שהם חולפים ליד התמרור. 

מעבר ממהירות לא מוגבלת ל120 היה כ"כ אגרסיבי שנאלצתי לבצע בלימת חירום, כי לפנינו בלמו באגרסיביות. בתמרור הבא כבר הייתי מוכן והאטתי לפני.

עריכה אחרונה על ידי yairba
  • אהבתי 1

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...