Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,
יש לי שאלה שלא קשורה לפורום אז אם אפשר להעביר לאוף טופיק אני אשמח. תודה. 

אני מחפש להיות מתקין שטח אצל לקוחות חברה. 
קיבלתי הצעה ראשונה מבזק, הצעת שכר של 7500 ברוטו (בתור התחלה) + רכב + דלקן. 
 עכשיו, רכב לא כ"כ מעניין אותי כי כבר יש לי רכב שאני מחזיק, אז זה לא חוסך לי הרבה, אולי רק מדי פעם דלק. 
כלומר ביטוח + אגרת רכב + הוצאות נלוות אני עדיין אמשיך לשלם על הרכב הנוכחי שאני מחזיק. 
מדובר במשרה מלאה, ראשון עד חמישי, מ-8 עד 16:30. ימי שישי לסירוגין, אופציה לשעות נוספות

בנוסף לזה, יש כמה הטבות כעובד בזק:
אפשרויות קידום ופיתוח קריירה
שי בחגים
ביטוח פנסיוני
קרן השתלמות
סל נופש
סל תרבות (תאטרון, סרטים, מגזינים)
סבסוד תווי קנייה
מנויים למועדוני ספורט ובריאות
גיבושים בארץ / בחו"ל כל שנה
ביטוחים כגון: חיים, שיניים, בריאות וכו'
סבסוד ארוחות ע"י כרטיס סיבוס
הנחות בחברות YES ובזק בינלאומי

ועכשיו, אם שמים את בזק בצד, קיבלתי הצעה לעבודה נוספת. 

מתקין לחברת HOT. 
התקנות של אינטרנט + טלוויזיה + טלפוניה. 
מדובר במשרה מלאה, ראשון עד חמישי, מ-8 עד 16:30. ימי שישי לסירוגין, אופציה לשעות נוספות. כמו בזק. 
עוברים קורס והכשרה בין שבועיים ל-3 ובסיום יוצאים לשטח כמתקין. 
יש 2 אופציות של העסקה: בתור פרילנסר (קבלן / קבלן משנה) או בתור שכיר תחת אחד הקבלים שהם עובדים איתם. 
ממוצע שכר 15K~20K. 
השכר הוא לפי ביצוע, ז"א אני לא מקבל שכר לפי שעה אלא לפי התקנה (זו הדרך לעשות כסף בתחום הזה לטענתם),
אני אחשף לדף מחירון במעמד הריאיון ואז אדע את התגמול עבור כל דבר שאני עושה בהתקנה. 

מה דעתכם?
בזק נשמע מקום יותר מסודר, וגם אם יש רק התקנה אחת ביום, יש שכר קבוע שאני מקבל. 
בהוט נשמע זה בדיוק ההפך. אם אין התקנות, אין כסף

פורסם

15-20K אני בספק מאוד גדול אם תקבל בתור מתקין שכיר עבור הוט.

מתקין עצמאי - לא יודע להגיד לך, אבל שים לב שמהכסף הזה תצטרך לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, הפרשות לפנסיה, קניה ואחזקת רכב, רכישת כלים ועוד לא יודע מה.

פלוס, בשתי החברות יש סיכוי טוב שתצטרך להיות סוכן מכירות שטח (=לדחוף ללקוחות) של כל מיני שקעים נוספים/ציוד נוסף/שירותים/לא יודע מה.

לגבי 7500 ברוטו - תבדוק טוב טוב אם זה לא כולל את הרכב בתוך הברוטו, כי אם כן, בנטו תישאר עם מינימום (או פחות) אחרי הורדה של רכב ומיסים נלווים.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם בבזק הרכב לא מגולם איכשהו בשכר אתה תישאר עם כלום כסף בסוף החודש.

בשביל 7-8 בחודש הייתי מחפש משרה הרבה יותר רגועה.

לעבוד בתור מרכיב מערכות(אינטגרטור) בחברה גדולה.

תמיד מחפשים עובדים טובים,תקבל בערך אותן הטבות ושכר והעבודה הרבה יותר נעימה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

חלק מה"הטבות" שמצויינות ברשימה אינן באמת הטבות, אלא מחוייבות לפי חוק. למשל ביטוח פנסיוני. הטבה יכולה להיות אם יתחילו להפריש לך את ההטבות האלה מתחילת העבודה, ולא כעבור מספר חודשים כמתחייב לפי החוק - אבל זו הטבה זמנית מאד.

חלק מההטבות הן למעשה צורה אחרת להכנסה (למשל הסיבוס והשי לחג) ותשלם עליהן מיסים כאילו הן חלק מהשכר, אבל לא יכללו להכנסות להטבות הסוציאליות.

לגבי רכב - בהחלט מצריך בדיקה. יתכן שמדובר ברכב שיעמוד לרשותך לצורך העבודה, אבל מחוץ לשעות העבודה יחנה בחניה של החברה, ואז לא יחשב להטבה ולא תשלם עליו מיסים. אם הוא נחשב לחלק מהשכר ואין גילום תשאר עם משכורת נמוכה מאד. בכל מקרה, אם תקבל רכב צמוד מחוץ לשעות העבודה, כזה שמחוייב במס, תתקשה גם להחזיק את הרכב הפרטי שלך מהמעט שייותר לך, והאמת היא שגם לא יהיה הגיון להחזיק בו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה רכב טכנאי גם.

במקרה הרע תקבל ברלינגו שזה רכב שלא כיף לסוע עליו ולהסיע משפחה.

במקרה הפחות רע תקבל קורולה סטיישן/סיד שזה סבבה בתור רכב משפחתי אבל תא המטען יהיה מפוצץ בציוד והפרקטיות תיפגע.

זה רחוק מאוטו ליסינג של איש מכירות או מהנדס.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

שווי מס הוא יהיה חייב לשלם אלא אם הוא יחנה את הרכב בסוף כל יום בעבודה,

ואני לא מאמין ששווי המס יגולם לו.

בכל מקרה אני הייתי הולך עם בזק - משום מה הוט נראה לי יותר מידי אוטופי השכר שנראה שתקבל.

פורסם

חולק על דעתך
ברלינגו זה רכב פצצה למשפחה
פשוט יש לו תדמית של אינסטלטורים.

הוא נוח, יש לו מזגן מעולה ואפילו נוסע סבבה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

להערכתי השכר שהוט הציע הוא במידה ותעבוד כקבלן משנה (פרילנסר)

ותצטרך לגזור ממנו הוצאות רכב + ביטוחים + מס הכנסה + מסים שונים ומשונים.

לא ממליץ להיכנס לזה במידה ולא היית עצמאי מעולם.

להוט אין מתקינים שכירים, כולם עובדי קבלן.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

ממש תודה על העזרה מענה חברים. מעריך מאוד! 

אני מתנצל, שכחתי לציין שאני חייל משוחרר, כך שכרגע אני לא משלם מיסים, חוץ ממס בריאות וביטוח לאומי. 

עד לפני כחודשיים הייתי עובד בחברה לבדיקות קרקע ובטון, היה לי רכב חברה צמוד + דלקן (דאצ'יה סנדרו 2020), ומעולם לא הורידו לי שקל על הרכב. אולי מדי פעם, כשהייתי עושה 300-400KM בסופ"ש, אז היו מורידים לי כמה עשרות על דלק. 

העבודה נמאסה עליי. סיימתי את המועדפת, קיבלתי מענק, עזבתי משם. 

לכן, מאחר ואני חייל משוחרר, אולי כן ישתלם לי לעבוד בבזק ולהחזיק רכב חברה? 

מצד שני, עוד שנה אני לא אהיה חייל משוחרר, כך שכן אתחיל לשלם על הרכב - בטווח הרחוק זה לא כדאי. 

לגבי HOT - לא מוכן להשתמש ברכב האישי שלי כרכב עבודה. אני פוסל את האופציה הזו. 

ההשכלה שלי היא טכנאי חשמל (מדופלם). 

אני יודע שזה כמעט כלום ואין יותר מדי מה לצפות, אבל כן הייתי רוצה להשתלב בחברה גדולה ומסודרת.

(ראיתי משרות בתעשיה אווירית שיכולות להתאים לי, אבל לצערי אבא שלי עובד שם ולכן לא מוכנים לקבל אותי)

עריכה אחרונה על ידי Dushane
פורסם
לפני 6 שעות, Dushane כתב:

אפשרויות קידום ופיתוח קריירה
שי בחגים
ביטוח פנסיוני
קרן השתלמות

סל נופש
סל תרבות (תאטרון, סרטים, מגזינים)
סבסוד תווי קנייה
מנויים למועדוני ספורט ובריאות
גיבושים בארץ / בחו"ל כל שנה

ביטוחים כגון: חיים, שיניים, בריאות וכו'
סבסוד ארוחות ע"י כרטיס סיבוס

הנחות בחברות YES ובזק בינלאומי

אתה צריך לבקש לדעת בדיוק מה אתה הולך לקבל. 

מה שמסומן באדום לדעתי חשוב לדעת ולקבל פירוט מה מקבלים

מה שמסומן בקו באמצע זה לדעתי nice to have

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
ממש תודה על העזרה מענה חברים. מעריך מאוד! 

אני מתנצל, שכחתי לציין שאני חייל משוחרר, כך שכרגע אני לא משלם מיסים, חוץ ממס בריאות וביטוח לאומי. 
עד לפני כחודשיים הייתי עובד בחברה לבדיקות קרקע ובטון, היה לי רכב חברה צמוד + דלקן (דאצ'יה סנדרו 2020), ומעולם לא הורידו לי שקל על הרכב. אולי מדי פעם, כשהייתי עושה 300-400KM בסופ"ש, אז היו מורידים לי כמה עשרות על דלק. 
העבודה נמאסה עליי. סיימתי את המועדפת, קיבלתי מענק, עזבתי משם. 

לכן, מאחר ואני חייל משוחרר, אולי כן ישתלם לי לעבוד בבזק ולהחזיק רכב חברה? 
מצד שני, עוד שנה אני לא אהיה חייל משוחרר, כך שכן אתחיל לשלם על הרכב - בטווח הרחוק זה לא כדאי. 

לגבי HOT - לא מוכן להשתמש ברכב האישי שלי כרכב עבודה. אני פוסל את האופציה הזו. 

ההשכלה שלי היא טכנאי חשמל (מדופלם). 
אני יודע שזה כמעט כלום ואין יותר מדי מה לצפות, אבל כן הייתי רוצה להשתלב בחברה גדולה ומסודרת.
(ראיתי משרות בתעשיה אווירית שיכולות להתאים לי, אבל לצערי אבא שלי עובד שם ולכן לא מוכנים לקבל אותי)

בס"ד
למה שלא תתמקצע בתור טכנאי חשמל וגם תשדרג את הרישיון שלך?
לגבי תעש"א, תוכל להכנס כעובד קבלן, לקבל ניסיון ולעבור לרפאל או אלביט.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

קודם כל ברמות השכר האלה הרכב הצמוד לא יעלה לך הרבה.

לגבי הוט אתה לא הולך להיות עובדשל הוט אלא של הקבלן והוא יהיה המעסיקשלך.

למה לא ללכת להשתלב בחברה שמתעסקת בחשמל כמו חשמלאים, טכנאי מכונות או יצרני לוחות חשמל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 59 דקות, DareDevil כתב:

אתה צריך לבקש לדעת בדיוק מה אתה הולך לקבל. 

מה שמסומן באדום לדעתי חשוב לדעת ולקבל פירוט מה מקבלים

מה שמסומן בקו באמצע זה לדעתי nice to have

ועדיין הייתי בודק את כל מה שהציעו לך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...