Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לכותרת - 

האם יש צורך להשתמש במפצלי RCA Y (נקבה ל2 זכרים) כאשר אני מריץ סט קומפוננט קדמי בתצורת BRIDGE במגבר 4 ערוצים?

כרגע מהרדיו יוצאים 2 כבלי RCA לרמקולים הקדמיים ובמגבר כמובן קיימים 4 חיבורים (1 לכל ערוץ), התצורה הנוכחית היא שבכל צמד ערוצים מחובר כבל RCA בודד, ועל כן ישנם 2 חיבורים ריקים במגבר.

שימוש במפצלים ישפר את איכות הצליל? האם באמת יש צורך? 

השתמשתי במפצלים לא איכותיים במיוחד מACE והתגובה הייתה צליל אלטרנטור כשהרכב מונע, לכן אני שוקל לרכוש סט איכותי מחו"ל בעלות לא מבוטלת.

הקומפוננט הוא HYBRID CLARUS

המגבר GLADEN AUDIO RC70C4

הHU פיוניר FHX730BT

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אם אתה רוצה להגביר את הסט פסיבי בשני גישורים אז כן אתה חייב שני מפצלים אחד לכל ערוץ.

הקלארוס מסוגל לספוג הספק גבוהה יותר ,יתכן שתחת הספק גבוהה יותר

אתה תקבל תוצאה עדיפה אך אל תצפה להבדל תהומי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ההספק המקורי במגבר הוא 70 rms לערוץ, קודם לכן השתמשתי ב2 ערוצים לרמקולים ו2 בברידג' לסאב, הרגשתי שהרמקולים רעבים לעוד חשמל.

לכן רכשתי מגבר 2 ערוצים נוסף נפרד לסאב וכרגע בברידג' כל קומפוננט מקבל 210rms דרך קרוס פאסיבי מה שמרגיש more than enough, הgain בסביבות האמצע פלוס קצת.

אבצע הזמנה של מפצלי הrca!

תודה

עברתי לסקייטבורד

פורסם

שאלת המשך לפני שאני מזמין מפצלים -

ביחידת ראש 6 יציאות rca, האם יהיה יתרון באיכות הצליל להשמיש 2 יציאות אחוריים עם צמד rca נוסף? 

כך שיהיה צמד rca front שינגן front left וצמד rca rear שינגן front right.

אני לא מתכנן להגביר את הרמקולים בדלתות האחוריות.

יש יתרון לשימוש בתצורה הזו או שמפצלי rca יתנו את אותו האפקט? הרי הם לוקחים יציאת מונו ומפצלים לסטריאו, לא תהיה ירידה ב"כמות המידע"?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אם להשתמש בכל יציאות ה-HU, אזי להעביר אותו למוד Network, ולהגביר את הרמקולים אקטיבית (ערוץ נפרד לכל מידבאס וטוויטר) או חצי אקטיבית (כמו קודם, אבל להעביר את הטוויטר עדין דרך הקרוסאובר שלו). 

פורסם

הבעיה בהיבט הפעלה אקטיבית היא שערוץ אחד במגבר הקיים הוא 70 rms, בברידג' יש לי 210.

70 רמס ישאיר את הוופר של הקלארוס צמא, לא עדיף להשאיר את זה ב210 רמס פאסיבי דרך הקרוס לכל צד?

במידה וכן - מה יהיה עדיף? הוספת צמד rca או שימוש במפצלים איכותיים?

עברתי לסקייטבורד

פורסם (נערך)

התשובה הפשוטה:

רוצה את ההספק - מפצלים וגישור.

רוצה את השליטה - אקטיבי/חצי אקטיבי.

התשובה הקצת יותר מלאה:

בהתבוננות בנתוני הנייר, הסט מוצהר כ-120W RMS עם המלצה להגברה של עד 175W.

המידבאס עצמו מוצהר ב-60W RMS, לגבי הטוויטר אני לא מוצא בחיפוש קל, מניח שמשהו דומה.

במעבר דרך קרוספאסיבי, יש איבוד הספק. עד כמה? לא יודע לומר. ההספק גם מתפצל בצורה כלשהי בין הטוויטר למידבאס.

ההצהרה הקודמת על כך שהגיין "באמצע פלוס קצת", קצת מטרידה אותי, משום שיש באמירה הזו משום אי הבנה של מהו גיין ואיך לכוון אותו. אבל אולי אני טועה. שימוש לא נכון יוביל לנזק לרכיבים, בעיקר אם אתה עובד עם הספקים גבוהים מהמומלץ (בשילוב עם חיתוכים לא מספקים, בעיקר בתחום התחתון).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

האמת שזה נשמע לי מוזר שטוויטר יכול לקבל הספק דומה למיד באס, הרי מדובר באלמנט מאוד קטן, לא? 

בהפעלה אקטיבית תקן אותי אם אני טועה אבל אין מנוס מהרצת כבילה חדשה לתוך הדלת שיכול להיות pain in the ass, כמה השליטה תהיה באמת מהותית ביחס לחיתוך המקורי של הקרוס פאסיבי? כרגע הסט הקדמי כולו חתוך על 80 הרץ וסלופ 12.

יתכן והגיין גבוה מהסיבה שכרגע הכבלי rca מחוברים בתצורת מונו על 2 ערוצי הגברה (כבל אחד על 2 ערוצים, צמד rca front מהhu על 4 ערוצים).

הזמנתי מפצלים איכותיים מאמאזון, כשיגיעו אבצע כיוונים מחדש ונראה איך הסט ישמע, בתצורה הנוכחית אני מעט מאוכזב ביחס לציפיות מהקלארוס, אבל להערכתי כיוון שההתקנה לא במיטבה ובנוסף הדלתות לא מבודדות - זה משפיע.

בסוף אגיע לכיוונים שאני אוהב :)

עברתי לסקייטבורד

פורסם

בדר"כ למיטב ידיעתי בתוך סט, הטוויטר אכן יהיה בעל יכולת ספיגת הספק נמוכה יותר מהמידבאס. אבל זה לא אומר שלא קיימים טוויטרים שמסוגלים לספוג הספק גבוה.

כדוגמת קיצונית קח למשל את הטוויטר של מוראל פיקולו, מוצהר 220W RMS, בעוד המידבאס של הסט רק 140W.

בכל מקרה, ניתן להגביל את ההספק גם בעזרת הנמכת הגיין למשל.

כן כמובן, יהיה צורך בכבילה נוספת.

כמה עבודה? תלוי איך החיווט כרגע ומה המיקום של של כל הרכיבים.

יש יתרונות כמובן, שינצלו את מה שה-HU שלך יכול להציע בתחום תיקוני זמנים, חיתוכים שונים וכד' (קיים גם במצב הרגיל, אבל עם פחות גמישות כמובן). האם זה משהו שחשוב לך מספיק בשביל ההשקעה הנוספת והסיכוי שזה לא מה שיעשה לך את זה בסט-אפ הנוכחי, רק אתה יכול להחליט. תתחיל מעבודה נכונה בגישור ותראה אם זה מספק אותך.

פורסם

עדכון - הגיעו מפצלי הrca האיכותיים שהזמנתי מאמאזון (עלו בקירוב 100 שח), הבדל תהומי, הקומפוננט התעורר לחיים וכך גם אני.

בקרוב אמצא זמן להתקין את ה80prs שיושב לי בצד ומחכה להתקנה אשר יהווה שדרוג נוסף, מתכנן להזמין מתאם bt aptx איכותי כדי לשדר באיכות גבוהה (ה80prs הקיים ללא bt)

• אהבתי 1

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...