Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט תאונה

junior1786
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול (שישי) נסעתי עם רכבי בטיילת בתל אביב בשעות הלילה המוקדמות וכאשר אני מתקרב למעבר חציה שלמול מגדל האופרה (איפה שהמזרקה למי שמכיר) איזה אחת עם כלב מגיעה למעבר חציה (שמשני צדדיו לאורך הכביש מוצבית כמו אדניות ענקיות כאלה מבטון עם פרחים ורוחב הכביש לא עולה על 2 מטר-המעבר לכיוון הסטיג' למי שמכיר) מסתכלת לצדדים רואה שאני מתקרב (היתי על ~55 קמ"ש) ונעמדת על המדרכה תוך שהיא מסתכלת איך אני אגיב, אני ראיתי שהיא עומדת והמשכתי בנסיעה. וכאשר היתי כ 3,4 מטר ממנה פתאום היא עם הכלב שלה מתחילים ללכת (אין מצב שהיתי עוצר בזמן במרחק כזה) ואני עד עכשיו לא הבנתי איך הצלחתי לעבור בין הכלב לאדניות הבטון בלי לפגוע בכלום וגם הרכב נשאר שלם....

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

QUOTE=junior1786]אתמול (שישי) נסעתי עם רכבי בטיילת בתל אביב בשעות הלילה המוקדמות וכאשר אני מתקרב למעבר חציה שלמול מגדל האופרה (איפה שהמזרקה למי שמכיר) איזה אחת עם כלב מגיעה למעבר חציה (שמשני צדדיו לאורך הכביש מוצבית כמו אדניות ענקיות כאלה מבטון עם פרחים ורוחב הכביש לא עולה על 2 מטר-המעבר לכיוון הסטיג' למי שמכיר) מסתכלת לצדדים רואה שאני מתקרב (היתי על ~55 קמ"ש) ונעמדת על המדרכה תוך שהיא מסתכלת איך אני אגיב, אני ראיתי שהיא עומדת והמשכתי בנסיעה. וכאשר היתי כ 3,4 מטר ממנה פתאום היא עם הכלב שלה מתחילים ללכת (אין מצב שהיתי עוצר בזמן במרחק כזה) ואני עד עכשיו לא הבנתי איך הצלחתי לעבור בין הכלב לאדניות הבטון בלי לפגוע בכלום וגם הרכב נשאר שלם....למה לא עצרת להולכי הרגל אם ראית שהם מחכים על מנת לעבור את הכביש? אם היית עוצר זה לא היה קורה.

פורסם

זה רק מוכיח שאנשים כאן עוד לא למדו ללכת אז לנהוג?

ברמת העיקרון:

כשהולך רגל מוריד רגל למעבר חציה חובה עלייך לעצור.

מצד שני יש צפיות מסויימת של נהג- לנה נהג סביר מצפה?

לדעתי- הוא לא מצפה לקופצי מרחק במעבר חציה.

עירנות וראיה למרחוק הם האתגר של כל נהג באשר הוא.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

שאני רואה אנשים עומדים במעבר חציה ומחכים שאני יעבור עם האוטו וזו לא צומת מרומזרת אני עוצר תמיד. אני לא צריך בעיות כמו שהם יקפצו לכביש ושחס וחלילה יקרה משהו.

אם זו צומת מרומזרת יש להולכי הרגל רמזור משלהם ולא צריך לעצור.

פורסם

בקיצור אתה יצאת פארש על שלא נתת זכות קדימה והיא יצאה טיפשה (כנראה שהיא לא שמעה על כך שעדיף להיות חכם מאשר צודק, וזאת בהסתייגות במידה והיא אכן הייתה עיוורת).

נ.ב.

בכל מקרה בשל העובדה שהבחנת בכך שהיא לא סגורה על עצמה אזי היית צריך להוריד את מהירות נסיעתך (בשל האפשרות שהיא לא תפרש נכונה את כוונתך ותרד בכל זאת לכביש). מן הסתם בפעם הבאה אתה תהיה מוכן למצב שכזה.

פורסם
אולי היא היתה עיוורת עם כלב הנחיה שלה,חשבת על זה?

באמת יכול להיות שזה מה שקרה.. תחשוב על זה, זה נשמע הגיוני.

פורסם

אולי עיוורת אבל יכול להיות שפשוט היא התחילה ללכת על המעבר ומתי שאתה היית עובר את המעבר היא הייתה ממשיכה ללכת.....כמו שפחות או יותר כולנו עושים כשאנחנו רואים שאין הרבה זמן לחצות בין מכונית אחת לשנייה

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

אני התחלתי לבלום כשהתקרבתי למעבר חציה והיא לא הראתה סימן לכך שהיא מתכוומת לחצות.

היא לא היתה עיוורת עם כלב נחייה -היא הסתכלה לכיוון של וזה היה פינצ'ר בגודל סנטימטר וחצי שלא יכול להיות כלב נחייה.

היא לא הראתה שום סימן כך שהיא מתכונת לחצות וכשהיא קפצה לכביש היא ראתה שאני נוסע מהר מכדי לעצור עצירה בטוחה ממרחק של 4,5 מטר ממנה

פורסם
אתמול (שישי) נסעתי עם רכבי בטיילת בתל אביב בשעות הלילה המוקדמות וכאשר אני מתקרב למעבר חציה שלמול מגדל האופרה (איפה שהמזרקה למי שמכיר) איזה אחת עם כלב מגיעה למעבר חציה (שמשני צדדיו לאורך הכביש מוצבית כמו אדניות ענקיות כאלה מבטון עם פרחים ורוחב הכביש לא עולה על 2 מטר-המעבר לכיוון הסטיג' למי שמכיר) מסתכלת לצדדים רואה שאני מתקרב (היתי על ~55 קמ"ש) ונעמדת על המדרכה תוך שהיא מסתכלת איך אני אגיב, אני ראיתי שהיא עומדת והמשכתי בנסיעה. וכאשר היתי כ 3,4 מטר ממנה פתאום היא עם הכלב שלה מתחילים ללכת (אין מצב שהיתי עוצר בזמן במרחק כזה) ואני עד עכשיו לא הבנתי איך הצלחתי לעבור בין הכלב לאדניות הבטון בלי לפגוע בכלום וגם הרכב נשאר שלם....

הגעת למעבר חציה? על מהירות של 55 קמ"ש???

וכשאתה בעיר ליד בית ספר אתה גם "בוחן" את הילדים שעומדים לחצות את הכביש?

היה לך כבר קשר עין איתה , היא עמדה על מעבר החציה, תוריד את הרגל מהגז!!!!

לא יקרה כלום אם תאט ותעבור את הקטע של מעברי החציה יותר לאט, וכן היה יכול להיות מצב אם היית נוסע לאט יותר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כשאדם עומד ליד מעבר חציה, אתה חייב לעצור. בלי קשר לאם הוריד את הרגל או לא.

אתה לא אמור לתקשר איתם בטלפטיה, תנועות עיניים ומדורות אינדיאניות, פשוט לעצור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

]כשאדם עומד ליד מעבר חציה, אתה חייב לעצור. בלי קשר לאם הוריד את הרגל או לא.

אתה לא אמור לתקשר איתם בטלפטיה, תנועות עיניים ומדורות אינדיאניות, פשוט לעצור.ויותר מזה, נהג לא צריך להתחיל את נסיעתו עד אשר הולך הרגל מגיע בביטחה לצד השני של הכביש.

היו מקרים בהם הולך הרגל "התחרט", חזר אחורה ונהג המכונית כבר החל בנסיעה ודרס אותו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא נכון בכלל

תקנות התעבורה לא מחייבות להמתין עד שהולך הרגל יגיע לצד השני של המדרכה.!!!

תקנה 67 לתקנות התעבורה מציינת כי:

"נוהג רכב המתקרב למעבר חצייה ,והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החצייה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך."

כלומר:

לא כל הולך רגל שמוריד רגל , חייבים לתת לו לעבור (נכון שמעשית לא נבצע זאת).

אך לא נישכח כי גם להולך רגל יש חובות כלפי הרכבים (ע"פ תקנה 1 לתנות התעבורה)

שכל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא יקפח את זכותו של אדם אחר להשתמש שימוש מלא.

יפריע או יעכב וכו וכו...

אם כן נוהג רכב המתקרב למעבר חצייה (בין אם יש הולכי רגל או לא )

חייב להאט את מהירות נסיעתו-ע"פ חובת תקנה 52

ובמידת הצורך אף לעצור במקרה שבו צפויה סכנה לעוברי דרך או לרכוש

במישפט אחת :

נהג הוא לא נביא ,אבל עליו לצפות לכל המתרחש סביבו .

יש לקרוא שפת גוף, האם הולך הרגל ממתין במעבר חצייה ע"מ לעבור,

או שממתין לחבר או למישהוא אחר.

סעו בזהירות

וזכרו בכביש אין חזקים או חלשים

חג שמח

ירון מאיר

פורסם
ויותר מזה, נהג לא צריך להתחיל את נסיעתו עד אשר הולך הרגל מגיע בביטחה לצד השני של הכביש.

היו מקרים בהם הולך הרגל "התחרט", חזר אחורה ונהג המכונית כבר החל בנסיעה ודרס אותו.

ל'

אני יודע וכבר היו לי מצבים דומים לנ"ל, ואני כבר כתבתי שאני האטתי והיא קפצה לכביש אחרי שראתה שאני קרוב מדי ויכול להיות שהכלב גם התחיל לרוץ אחרי משהו כי הוא ירד לכביש ראשון. בכל מקרה, העניין הוא שהיא ראתה שאני קרוב מדי ובכל זאת הלכה אחרי הכב רגוע כאילו לא קרה כלום

פורסם

הערת אגב,הנהג כתב שהוא האט.

זה מסוג הדברים שלפעמים קורים- הנהג מאט, הולך הרגל מבין שהוא יכול לחצות אבל פועל לאט

עליה וקוץ בה- מדובר בחוסר הבנה/תקשורת והנהג ממשיך שוב לנסוע והולך הרגל ממשיך את החציה שניהם יחדיו.

בנוסף, נהג צריך לצפות בגדר צפיות של נהג סביר ותו לא.

ברמה הפילוסופית- הולכי הרגל נתפסים כחלשים יותר ומעבר לכך הם קדמו מבחינת סדרי הזמן למכוניות.

השמרו לנפשותיכם והיו ערניים.

עריכה-

לאחר קריאת התקנות כדלקמן:

67. הולכי רגל במעבר חצייה [תיקון: תשכ"ו(6), תש"ל(3)]

(א) נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך.

נראה לי שהולך רגל שעומד על המדרכה אין חובה לעצור לו.

ושוב, הפעילו שיקול דעת קורקטי וזהיר.

לנוחיותכם להלן מדריך מאתר http://www.gabriel.el-net.co.il/hb.htm(שיהיה נחמד אם יודבק):

התאמת הנהיגה לנושא הולכי רגל

הכלל הבסיסי הוא שנוהג ברכב יתן זכות קדימה להולך רגל. מפגש בין השניים עלול להיות קטלני לגבי הולכי הרגל, לכן גם המחוקק התייחס לכך וקבע את חובת ההאטה לפני מעבר חצייה ואם הולך רגל חוצה בו חייב הנהג להבטיח את חצייתו בביטחה גם אם הוא צריך לעצור לשם כך, אם הולך הרגל עבר את נתיב הנסיעה מותר להמשיך לנסוע, כמו-כן ביציאה מחצרות (בתים, תחנות דלק וכו') חובה על הנהג לתת זכות קדימה להולכי הרגל במדרכה ולרכב החוצה, ככלל, העדף תמיד לתת זכות קדימה והימנע מפגיעה.

המקומות המוסדרים למעבר הולכי הרגל הם:

מעבר חצייה עם רמזור.

מעבר חצייה עם תמרור (ללא רמזור).

מעבר חצייה עם רמזור צהוב מהבהב שמצוייר עליו הולך רגל.

גשר להולכי רגל או מנהרה להולכי רגל.

זיהוי המקומות הרגישים

בקירבת צמתים.

תחנות הסעה.

מאחורי רכב חונה.

גני ילדים ובתי-ספר.

עבודות בדרך.

רחוב משולב.

זיהוי תמרורים וסימונים

תמרור המנחה על מעבר חצייה.

שילוט בדרך.

סימון של מעבר חצייה שחור לבן על הכביש (המציאות בדרך).

רחוב משולב.

הדגש: במקום מוסדר תשומת לב הולכי הרגל לנעשה בדרך יורדת בהרבה ממקום שאינו מוסדר, לכן הכרחי שתשומת לבו של הנהג תגדל וינקוט בכל אמצעי הזהירות לא לסכן את הולכי הרגל.

כללי התנהגות במקומות מוסדרים ולא מוסדרים

ראיה מרחבית לאופק על-מנת להבחין בתנועת הולכי הרגל.

זיהוי האטה והתאמת המהירות למהירות סבירה ביחס לתנועה וזמן הגעה למקום.

קשר עין עם הולך הרגל.

מבט במראות ואיתות עם אורות הבלם לצורך ההאטה, בהגיעך למעבר חצייה עליך להגיע במהירות איטית ובהילוך שני.

זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה ואם הולך רגל חוצה עלינו לעצור אם צריך על-מנת להבטיח את חצייתו בביטחה. זכור עם ההגעה לבצע תקשורת ואיתות אם נדרשת לעצור - עצור במרחק סביר שיאפשר להולך הרגל לראות ולהיראות והייה בקשר עין מתמיד עם הולך הרגל.

איסור מוחלט לעקוף במעבר חצייה ובמיוחד כשרכב נעצר על-מנת לאפשר להולך רגל לחצות את מעבר החצייה.

כללי עצירה

1. אם יש קו עצירה אחרי מעבר חצייה והולך רגל חוצה, זכות קדימה להולך רגל ולאחר מכן נתקדם לקו העצירה או לקו הצומת.

2. אם מעבר החצייה ממוקם בקו הצומת, ניתן זכות קדימה להולכי הרגל ורק לאחר מכן נתקדם לקו הצומת.

3. אם קו העצירה לפני מעבר חצייה עלינו לעצור בקו עצירה, אם יש צורך ניתן זכות קדימה להולכי רגל, אם לא, נתקדם לקו הצומת בהינתן האות המתאים.

4. אם רכב עצר לפני מעבר חצייה למלא את חובת זכות הקדימה, עצור אחריו או במקביל אליו כך שתראה את הולך הרגל.

החלטה אם לחצות או לעצור

אי-המשכת הנסיעה - (עצירה) - כאשר הולך רגל חוצה או מתכוון לחצות במעבר החצייה, כמו-כן אם רכב אחר עצר לפני מעבר החצייה.

המשכת הנסיעה - רק אם הדרך פנויה ואין הולך רגל במעבר החצייה או בקירבתו וכמו-כן שאין רכב שעצר לפני מעבר החצייה.

ההתקרבות תהיה באופן זהיר ביותר מרגע שזיהינו את מעבר החצייה עלינו לבצע האטה בטיחותית ולהגיע במהירות ובהילוך מתאימים (הילוך שני) שנוכל לעצור בביטחה בעת הצורך, באם נבחין בהולכי רגל חוצים חובה לעצור ולהבטיח את חצייתם בביטחה, אם מתכוונים לחצות יש לבחון היטב את כוונתם של הולכי הרגל ובכל מקרה של ספק יש לעצור ולהבטיח את חצייתם בביטחה.

הדגשים :

אסור לעקוף במעבר חצייה.

אסור לעקוף רכב שעצר לפני מעבר חצייה.

אסור להחנות 12 מטר לפני מעבר חצייה.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...