Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ערב טוב

אתמול בבוקר הגיר אצלי ברכב התחיל להחליק, 

אציין שב16 לאוקטובר ביצעתי החלפה חלקית של שמן הגיר (פתיחת בורג ניקוז והשלמת נוזל)
השתמשתי בנוזל kixx dex-3  שעל פי האתר של אוטוסטור תומך בתקן של honda zf-1. 
על פי המדיד כשהרכב חם נראה שיש קצת עודף שמן. 
הערב כמעט נתקעתי בכביש שבו הגיר החליק לגמריי ולא שילב הילוך. 
עצרתי בצד, כיביתי את הרכב, הנעתי, והתחלתי בנסיעה עדינה, בלי לחיצות ו"הפתעות" נסיעה מנהלתית 
דיי איטית אך בקצב הכביש (ראשון מערב - פ"ת) במהלך הנסיעה הכל היה בסדר פרט להחלקה מידי פעם במעבר בין הילוכים, בין עירוני עם האטות עד עצירות מלאות ברמזור והאצות (עדינות) וכל ההילוכים משתלבים, הגעתי הביתה שילבתי לרוורס חניתי יצאתי מהרכב. 
לפני שאני פותח קרטר להחליף מסנן גיר (במידה ויש) או לפרק רישתית (ואולי גם מוח גיר?) לניקוי, 
והחלפת נוזל שניה,  וכבר חשבתי על להוסיף "שמן נחשים" (תוסף לגיר שראיתי של ליקווי מולי) 
יש טעם או שהגיע הזמן להספיד את הגיר? 

הונדה סיויק 2005 עם כ320,000KM הרכב אצלי שנתיים וגילה אמינות מעולה (ראדיטור לפני חצי שנה וחוץ מזה רק טיפולים שוטפים, הרכב לא מעשן, לא נוזל (לא מים לא שמן) מנוע במצב מעולה (עד כמה שאני יודע מנוע וגיר מקוריים). 

עריכה אחרונה על ידי trip_88

פורסם (נערך)

אעשה מחר החלפה לנוזל, למרות שלפי אתר שבדקתי הדקס3 עונה על התקן, אני מתחיל לפקפק בזה

עריכה אחרונה על ידי trip_88

פורסם (נערך)

מתי בוצעה החלפת שמן גיר לפני זה? יש לך מושג? תיקח בחשבון שיכול להיות שהחלפת שמן גיר פעם ראשונה/שנייה לאחר 320K יכולה לפגוע בגיר. בק"מ כזה הרכב היה צריך לעבור כבר 3 החלפות בערך. מסנן גיר אתה לא אמור להחליף.

לגבי טיב השמן: אומנם רשום שהוא עומד בתקן (ואני מאמין לזה, KIXX היא חברה גדולה ומכובדת) אבל לא הייתי משתמש בו.

לפי דעתי תחליף לשמון איכותי יותר. אולי זה יעזור ואולי הגיר מת

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם
לפני 10 שעות, trip_88 כתב:

אעשה מחר החלפה לנוזל, למרות שלפי אתר שבדקתי הדקס3 עונה על התקן, אני מתחיל לפקפק בזה

דקס 3 לא מתאים, ועוד שאלה - איך בדקת את המפלס? 

בסיוויק בניגוד לרוב המכוניות האחרות  בודקים מפלס שמן גיר כשהמנוע כבוי. אחרי נסיעה ארוכה יחסית, הרכב חונה במשטח ישר, פארקינג, כיבוי מנוע ותוך 90 שניות לבדוק מפלס. 

יכול להיות שיש לך טעות במפלס ובגלל זה הבעיות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אז אחרי שהארתם את תשומת ליבי, למרות מה שהיה כתוב באתר של אוטוסטור, דקס 3 אינו מתאים, קניתי הבוקר 4 ליטר של kixx multi שמתאים לתיבה (גם רשום על המיכל עצמו) ותוסף לגיר אוטומט, 

ניקזתי, מילאתי, הפעלתי את הגיר, ניקזתי שוב, מילאתי שמן חדש, 

סה"כ אחרי 4 ליטר של שמן חדש שנכנס (2 סיבובים של ניקוז) הגיר מתנהג הרבה יותר טוב, בוקי בדקתי שמן אחרי נסיעה, על פרקינג עם מנוע כבוי. 

נכון לעכשיו אחרי נסיעה של כחצי שעה (חלקה עירונית חלקה בין עירונית) 

הגיר מתפקד טוב (עוד לא מושלם, שוקל לעשות עוד החלפה חלקית עוד שבועיים - חודש) מפלס תקין. 

ותודה לכולם

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...