Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במה תבחרו?  

27 הצבעות

1. 1. מה הייתם מעדיפים?

• פחות מנוע, יותר אבזור. העיקר האיבזור!
    • יותר מנוע, פחות אבזור. העיקר המנוע!
  2. 2. במה תבחרו, ספורט או אלגנט?

• ספורט / אוונגרד
    • אלגנס / אקסקלוסיב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

שאלה שמעניינת אותי כבר זמן רב.

בהינתן תקציב של X ש"ח, שבו ניתן לרכוש את אותו הרכב, בשתי אופציות: מנוע קטן יותר, עם רמת אבזור גבוהה, או מנוע גדול יותר עם רמת אבזור נמוכה. במה הייתם בחורים?

ושאלה נוספת: ניתן לרכוש את הרכב באותה העלות, בשתי אפשריות גימור: ספורט/אוונגרד או אלגנט/אקסקלוסיב. במה הייתם בוחרים?

תודה לעונים! :)

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם (נערך)

לשאלה א' - מנוע גדול ורמת איבזור נמוכה.

לשאלה ב' - אין לי מושג מה המילים האלה אומרות. אצל מרצדס זה יהיה משהו אחד, אצל קיה משהו אחר, אצל מיצובישי משהו שלישי.

אני יודע שבדרך כלל העלייה ברמות גימור זה כמה שיותר גבוה, יותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זאת שאלה קצת באויר, מהם ההפרשים בהספק/ מומנט בין המנוע הקטן לגדול, האם זה מתבטא רק שם או גם נניח בתצורת מתלים למשל הגרסה החלשה מגיעה עם קורת רוחב מאחור מול מתלה רב חיבורי בגרסה החזקה יותר...

אישית רמות גימור ופטנטים כמו חיישני גשם ותאורת אוירה או התנעה ללא מפתח פחות מעניינות אותי, כשאני לוחץ על הגז אני רוצה להרגיש את הגב נדבק לכסא, כשאני נכנס לסיבוב חד בכביש מפותל אני רוצה כוח זמין ביציאה ולטוס לכיוון הפניה הבאה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, vadim6385 כתב:

לשאלה ב' - אין לי מושג מה המילים האלה אומרות. אצל מרצדס זה יהיה משהו אחד, אצל קיה משהו אחר, אצל מיצובישי משהו שלישי.

הנה דוגמא:

אלגנס:

elegance.thumb.jpg.230f3ac8070ea863bd743e7b94014f39.jpgToyota-Sienna-2021-1024-05.thumb.jpg.4938ec43c0f20556fbb7d82319c29b3c.jpg

מול "ספורט":

sport.thumb.jpg.db221b54d7e6dfcb9e1ada32eecfd4d8.jpg

Toyota-Sienna-2021-1024-01.thumb.jpg.f6e275523fe1660041b548215a051845.jpg

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם (נערך)

ומה זה אומר?

זה יותר טוב או פחות טוב? לי זה נראה מכוער ומצועצע באותה מידה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה מאוד תלוי במנוע וברכב. אני לדוגמה לא מחבב מנועי 3 צילינדרים אז אעדיף לדוגמה גולף 1.5 על 1.0 גם במחיר של אבזור, אבל אם תגיד לי קאמרי V6 או היברידית (V6 חזקה יותר משמעותית)? לא ממש מעניין אותי איזה מנוע, גם כך זו ספינה אמריקאית אז אעדיף במקרה זה אבזור. סעיף ב'? זה כבר עניין של טעם אישי. 

פורסם

עמדתי לפני השאלה הזו פעם אחת בחיים, וזה היה לפני הרבה מאד שנים. העדפתי מכונית עם מנוע יותר חזק ותיבה ידנית על פני הדגם האוטומטי עם מנוע יותר חלש. 

היום נושא האבזור הרבה יותר מורכב, והתשובה צריכה להיות פרטנית לפי הצעות המחיר. לא מעניינים אותי ג'אנטים עם עוד אינצ', אבל מפתח קרבה בהחלט יוכל לפתות אותי, אם העסקה סבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם המנוע החלד מספיק חזק לשימוש סביר אעדיף את האבזורכי מהאבזור אני נהנה כל הזמן ומעודף הכוח רק במקרי קיצון.

לגבי עיצוב אעדיף את הפחות בולט ומצועצע.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לשאלה ההיפותטית - מנוע גדול. אבל במציאות כנראה שההחלטה היתה תלוי ברכב ובמפרט הספציפי.

למיטב ידיעתי, ברוב המכוניות העממיות בשוק המקומי הקונה לא יתקל בדילמה דומה לזו שהצגת - זה או "מנוע חזק ורכב מאובזר", או "מנוע חלש ורכב ערום", עם אופציות מוגבלות in-between. אם נוסיף את עניין הגיר למשוואה, היכן שהייתי מצפה שהגיר הידני יפגוש בגרסה ה"ספורטיבית" יותר (גם אם זו רק רמת גימור, ולא איזו גרסה חמימה של הדגם) - דווקא כאן המצב הוא הפוך ורוב האופציות הידניות מכוונות לגרסה הזולה/כלכלית ביותר.
אני מסתכל על סקירות רכבים בחו"ל ועל כך שבחלקן מזכירים שניתן לעשות mix & match בין צבעים, מנועים ואבזור ומרגיש כאלו אני חי בפלנטה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • תוכן חדש...