Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש בולמים מיתכוננים כשהם מולבשים על הרכב ?

וכך בעצם אפשר לינהוג ברגיעה ובנוחות ביום יום ולהקשיח בכביש המתאים .

אני חושב שפעם ראיתי משהו כזה .. זה היה קוני בצבע אדום עם מעיין 'ברז' למעלה .

זה זה ? גם הצהובים מיתכוננים ככה או רק ע"י סיבוב (אלו שהופיעו בפרויקט של רוני ...)

ב'הגה בשטח' בחנו את הראנצו 9000 וגם רואים שם את אותו ברז, אבל על הקוני כתבו שהוא מיתכונן כשהוא לא מחובר.

מה בעצם מיתכונן השיכוך או ההחזרה ? או שניהם ?

יש להם חיסרונות בשל היותם מיתכוננים (מילבד המחיר )

מדובר על בולמים לרכבי כביש הדוגמאות הו פשוט מה שמוכר לי.

תודה לעוזרים.

פורסם

הבולמים של קוני מהסדרה הצהובה הם אלו שלרוב ניתן לכוון את מהירות ההחזרה (rebound) שלהם כשהם כבר מותקנים על הרכב, אבל זה תלוי בדגם של המכונית שלך - יש מכוניות שגם הקוני הצהובים שלהם לא ניתן לכוון אותם ברגע שהם כבר מותקנים על האוטו, ויש מכוניות שגם אחרי שהם מותקנים אפשר עדיין לכוון אותם (כמו במיאטה שלי).

מוטי.

פורסם

הקוני מיתכוון ע"י סיבוב נכון ?! אם כן איך ניתן לסובב אותו כשהוא מורכב על הרכב ? או שאפשר לסובב את הבולם? ד"א הרכב הוא ה אוודי A6 הדור העגול 2002 , מסוג הרכבים שמתאים להם בולם כזה. יש ימים שאתה רוצה אותו מפנק ונעים ובאחרים קצת יותר ספורטיבי (עכשיו הוא פשוט קשיח מידיי ליום יום ) אם יהיה מוצלח ניקנה גם למאזדה 3 שאני אקבל עוד חודש +- .

בתמונה שהצגתי קודם (של הראנצו)יש עוד משהו. זה מה שאני חושב שזה ? אפשרות שליטה על הבולם מתוך הרכב ?! אם כן, איזה בולם כביש מאפשר את זה ? הקוני מאפשר ?

פורסם
הקוני מיתכוון ע"י סיבוב נכון ?! אם כן איך ניתן לסובב אותו כשהוא מורכב על הרכב ? או שאפשר לסובב את הבולם? ד"א הרכב הוא ה אוודי A6 הדור העגול 2002 , מסוג הרכבים שמתאים להם בולם כזה. יש ימים שאתה רוצה אותו מפנק ונעים ובאחרים קצת יותר ספורטיבי (עכשיו הוא פשוט קשיח מידיי ליום יום ) אם יהיה מוצלח ניקנה גם למאזדה 3 שאני אקבל עוד חודש +- .

בתמונה שהצגתי קודם (של הראנצו)יש עוד משהו. זה מה שאני חושב שזה ? אפשרות שליטה על הבולם מתוך הרכב ?! אם כן, איזה בולם כביש מאפשר את זה ? הקוני מאפשר ?

לקוני הצהובים אצלי באוטו יש ברז קטן בחלק העליון, בשביל לכוון אותם אני פותח מכסה מנוע לקדמיים ואת תא המטען לאחוריים, ניתן לכוון אותם תוך מספר שניות בכל רגע נתון.

אל תשלה את עצמך גם בכיוונון הרך ביותר הם לא רכים באופן מיוחד, הם סבירים לגמרי לנסיעה אבל לא רכים נוסח סיטרואן... בכיוונון הקשה הם קשיחים למדי.

מוטי.

פורסם

תא מנוע ? בגאז'? מוטי מתי ראיתה A6 בזמן האחרון ?:-)

הבאגז' סגור ומרופד ואפילו מלבני כלומר אתה לא יכול ליראות אבילו איפו הגלגל . כניראה שזה ריק רק במיאטה שלך :wink: וכך גם תא המנוע סגור מיכל כיוון . פלא שיש לה 1.5 טון ?!

אלא אם אתה מיתכוון לעשות חורים כלשהם :shock:

ובעצם למה ? הרי יש גישה לבולם ממעל לגלגל.

בקשר לרכות הם יותר רכים מבמקוריים ? כי אם לא אז לא ממש יש טעם (אולי רק ל 3 שלי )

הקוני בלינק הראשון הוא מה שיש לך ? אני לא רואה ברז.. או שיש כמה סדרות/גירסאות.

ליפני כמה חודשים דוד שלי החליף את הבולמים בטרופר שלו ל ראנצו והשינוי היה מדהים דיי רך כשרוצים או קשה כשרוצים על סף המושלם בעיניי . אבל מעצבן לרדת מיתחת לאוטו כל פעם .:roll:

פורסם

אל תגיד שניפגעתה ?

אם כן אני ממש ממש מיצטער ומיתנצל !

רק אמרתי איך זה ניראה בגישה קלילה יותר (בישביל זה הסמילי )

בכל מיקרה סליחה ותודה על העזרה עד כה .

פורסם

קח בחשבון שיש לא מעט ואפילו המון תלונות על קוני שהם לא עושים עבודתם נאמנה והם יותר "מתרסקים" בקשיחות......מנגד יש לך את הבילשטיין עם טלסקופ כפול שלא כלכך הבנתי איך ולמה אבל אמורים להיות רכים יחסית ביום יום ותחת לחץ הם קשיחים....

פורסם

הכוונה היא אולי למיכל כפול ?!

כמו המונרו בווקטרה ?

לא יודע הם ניראים פשרה גדולה בין נחות לביצעים מה שאני לא רוצה ..

פורסם
אל תגיד שניפגעתה ?

אם כן אני ממש ממש מיצטער ומיתנצל !

רק אמרתי איך זה ניראה בגישה קלילה יותר (בישביל זה הסמילי )

בכל מיקרה סליחה ותודה על העזרה עד כה .

לאא, קצת סארקסטיות :-P!

בכל אופן, לכל אוטו יש תצורת מתלים שונה ולכן לרכב נחות כמו הסקסו של רונלד אין גישה לבולמים האחוריים מהבגאז' או בכלל אפשרות לכוון אותם אחרי ההתקנה :twisted: ...

מצד שני, אתה בטוח שלא רואים את הנקודת חיבור העליונה של הבולם הקדמי מתחת למכסה מנוע?

מוטי.

פורסם

כן רואים את נק' חיבור העליונה (אם הבנתי למה שאתה מיתכוון,איפו שמיתחברים הStrut Bar ?!)

אבל לא דרך שם הבולם מיתכוונן אלא מהצד :? הן על הטרופר (ראנצו) והן על קנגו (או שאולי זה היה ברלינגו) (קוני אדום ) הגישה היתה מהצד מעל הגלגל .

או שאולי הברז הלבן שמעל הבולם הוא הדרך לכיוון ?

http://www.aluformproducts.com/koni/images_koni/koni_sport.jpg

אם כן ביי ביי לכיוון האחוריים :-)

אז לסיכום : יש רק דגם אחד של קוני צהוב ויש לו ברז כיוון (מלמעלה ?), ניתן לכוון אותו גם כשהוא על הרכב (כל עוד אין לך סקסו :-) ), ובמצב הרך ביותר הוא סביל לנסיעה יום יומית .

יש משהו לא נכון/מדוייק ?

עריכה: הינה הברז http://www.micra.com.au/images/blue-monster/koniadjust.jpg

יש מצב שמיתחת לכל הבלגן מאחורה (אוודי ניצלו את המקום מהגלגל לסוף תא המיטען לצינז'ר, מקום לג'ק. וערכת עזרה ראשונה.) אולי יש עדיין גישה לברז כזה .

עריכה 2 : אין אפשרות .

אוף למה אין בולם שפשוט ניראה ומיתכוון כמו הרצאו רק לכביש ...:|

• תוכן חדש...