Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה שנה אני שוכר קומה 2 של בית קרקע, לצערי לא ניתן היה לחבר אותי ואת בעל הבית שלי ל2 חברות אינטרנט שונות ולכן אני תלוי בו.

בקומה שלי יש יציאת RF מהקיר שמתחברת למתאם (MoCA) לethernet. בגלל שהראוטר יושב אצל בעל הבית לפעמים הקליטה לא וואו והגלישה לא יציבה.
ניסיתי כמה נסיונות של הגדרת מגדילים וכו' אבל שום דבר לא יציב עד שלפני חצי שנה החלטתי לפרוס בבית תשתית RJ45.

התקרה היא עץ אז זה היה קלי קלות, החיבור פשוט ביותר. מהמתאם RF ל RJ45(הMoCA) יוצא כבל Ethernet לswitch. לאחר מכן הוא מתחבר לסטרימר של סלקום וממשיך לswitch נוסף בחדר שינה. 
לswitch השני מתחברים 2 מחשבים וסטרימר של שאיומי.

עד לפני יום רביעי האחרון הכל עבד פגז, לאחר מכן חווינו ב2 קומות הבית נפילות. הגיע טכנאי שעבד עד 12 בלילה, הלכתי לישון כבר ובבוקר גיליתי שאצל בעל הבית הוא תיקן הכל ואצלי הRF פשוט מנותק.
הטכנאי הגיע היום ולא הצליח להבין מה קרה, הפך את כל הבית ללא ממצאים. בישראל כמו בישראל פשוט כשלא הייתי בבית הוא זרק כבל RF חדש חיצוני, בצורה הכי מכוערת שאפשר עם כמה מסמרים, קדח כמה חורים והעביר לי כבל חדש ישירות לארון תקשורת של בעל הבית.

עד כה הכל טוב ויפה, אממה שכל התשתית שלי לא עובדת יותר, אין לי מושג למה. פשוט נורית הethernet  של הMoCA משתגעת ברגע שאני מחבר אותו לswitch.

אני מצרף "שרטוט".

אשמח לעצות מה כדאי לבדוק כי ניסיתי מליון ריסטים, החלפת כבלים, כיבויים להרבה זמן, הדלקות בו זמנית וכו'. וכלום.

ישירות אם לחבר צרכן אל הMoCA  הוא עובד פיקס.

אז אם שרתדתם את החפירה, המון תודה.

תשתית ביתית.png

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

אולי layer 2 loop מסוג כלשהו?

תנסה לנתק את אחד הסוויצ׳ים ולראות מה קורה ברשת.

השרטוט המרשים רלוונטי לכל התשתית בבית או שזה רק הקומה השנייה ששייכת לך?

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

לא זה רק הקומה שלי,

ניסיתי לחבר רק את הסוויץ' לבד. בלי כלום. רק חשמל והMoCA . עדיין משתגע.

חשבתי אולי הסוויץ' התפגר אבל הצלבתי עם השני ועדיין לא עוזר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם זה פתאום התחרפן זה אומר שמשהו קרה למוקה עצמה.
בגדול, 'לרכב' על מוקה זה מתכון לתקלות.

אם טכנאי עבד עד 12 בלילה כדי לסדר קו אחד ולא סידר בעצם זה כבר אומר שאין לו יכולת לסדר את התקלה.

איזו תשתית אינטרנט יש לדירה לבית למטה?
איך נראת התשתית שמגיעה לקומה שלך (תמונה)

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צריך לנתק הכל לחבר אחד אחד, ולבדוק תקינות אחרי כל שלב. קודם את הסויץ' בסלון, ואז את הסטרימר, ואז את הסוויץ השני וכן הלאה.

:turn-l:
פורסם

הטכנאי לצערי מאוד לא מיומן וזה בחור קבוע פה באיזור, בכל זמן הנוכחות שלו הוא צמוד לטלפון ומקבל הוראות מאיזה מישהו שיודע מעט יותר.

התשתית שלי ושל בעל הבית אותו הדבר, מגיע rf מהרחוב ,מתחבר למפצל של 4. אני 1 ובעל הבית עוד 3 חיבורים.

האמת שיש לי ראוטר tplink זרוק, אני אנסה לחבר אותו לMoCa ולראות אם הוא נותן להגדיר דרכו גלישה.

לפני 5 דקות, yuvk כתב:

צריך לנתק הכל לחבר אחד אחד, ולבדוק תקינות אחרי כל שלב. קודם את הסויץ' בסלון, ואז את הסטרימר, ואז את הסוויץ השני וכן הלאה.

לא עוזר לצערי, עשיתי את זה. גם אם לא מחברים שום דבר לסוויץ', ורק המוקה מחוברת אליו אז הוא משתגע.

פורסם

ישירות עובד פיקס.

ניסיתי את 2 הסוויצ'ים. אותה התקלה.

מוזר מאוד העסק הזה. מחר אני מקדיש ערב שלם לשחק עם זה.

פורסם

האמת שלא , כל כך מאסתי מwifi שלא חשבתי על זה. אבל היום אחרי שכבר עשיתי עבודה וסללתי את התשתיות לחדרים חבל לי לוותר על זה.

האמת בעבודה שלי זרקו לי סיבה אפשרית, הסוויץ' שלי תומך עד 100 מגה. אחרי שסללו את הכבל החדש ישירות מהחיבור לרחוב מגיע לי מעל 100 מגה דרך הMoCA.

אני אנסה היו לחבר ראוטר שתומך מעל 100 מגה כסוויץ' ונראה מה יהיה.

IMG_20200923_055942.jpg

• תוכן חדש...