Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שרשור הקורונה של הפורום


garicho

פוסטים מומלצים

לפני 9 דקות, halperin96 כתב:

 

לתקופה הזו כבר לא זכיתי להגיע,

אבל בערך מ2016 עבדתי בדנס ברים ומועדונים,היה קהל מאוד שונה במקומות שונים ואחלה כסף.

 

קוקטיילים מגניבים?יש תפריט בדרך כלל.

ומנות קטנות זו פלצנות לשמה-או שתתן לי אוכל או אל תקח ממני כסף.

 

 

במקומות האלה כבר פחות מוכרים מנות ב 200 שקל למנה

יותר מנות מגניבות ב 60-80 שח 

זה בעיקר בגלל שבאות בחורות שלא רוצות לאכול הרבה, סתם משהו ליד השתיה

וכן חושבים גם המון על איך זה יראה

גם בעל הבית וגם הלקוח חושבים על זה

 

לא כל אחד חייב להסכים ולאהוב את זה הכל בסדר

כמו שאמרתי  המקומות שציינתי למעלה מלאים עד 0 מקום

בעל הבית לא באמת רוצה שיגיעו אנשים כמו כמה שמגיבים כאן והוא יצטרך להשאיר אותם בחוץ כי הם באו עם 80 שקל בכיס

הוא מעדיף שהם בכלל לא יגיעו.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

מסעדות טובות זו חוויה. מבחינת רמת החומרים, דיוק, התנסויות, לא תמיד אפשר להגיע לתוצאה דומה בבית.

המבורגר זה אובייסט. אני ניסיתי להכין בבית ראמן 5-6 פעמים, ופו גם איזה פעם פעמיים. להגיד לך שיצא גרוע? לא, נהנתי. להגיד לך שזה ברמה של הדבר האמיתי? לא. כל ראמן ב-500 יין ביפן לא רואה אותי ממטר. ואני אפילו לא מדבר כבר על זה שמתכון כזה מורכב יחסית דורש שעות על גבי שעות של בישולים והכנה מראש. בצד היותר מורכב, הייתי במספר מסעדות מישלן בחיי, שאתה משלם נטו על חוויה קולינרית. אני אדם פשוט. לא צריך שהמלצר ילקק לי את האשך. לא יודע לאכול עם 3 סוגים של סכינים ומזלגות וכו'. אז אני לא צריך את הגינונים. אבל השילובים, הטעמים שלא יצא לי להגיע אליהם בדרך אחרת - זה כל הסיפור. ואגב, מסעדות מישלן באברופה וגם ביפן זה לא רק כמו בסיפורים של טרנספורטר. אכלתי במסעדה עם כוכב מישלן בהלסינקי ב-50 יורו לארוחה של 4 מנות ולחם

 

 

אם לא יצא לך המבורגר טעים בבית זה או

שלא שמת נתחים טובים במסה

או שאתה לא יודע להכין המבורגר

או שכל התשובות נכונות

 

תנסה שורט ריבס + מכסה אנטריקוט + שומן כלשהו 30 30 30

תוודא שאתה יודע להכין מדיום ותנסה

לא יכול לצאת רע בחיים

 

אני לא מדבר על מקומות של מישלן...דברתי על ברים שמאחורי המנות עומד שף שמבשל אבל ממש לא בקטע של להחליף לך סכום כל שניה וכו'

האוכל הוא חלק מהאווירה אבל לא רק

אתה אוכל כי אתה יושב שם הרבה זמן ואתה נהיה רעב

אבל אתה בא בשביל המוזיקה, בשביל הבחורות, בשביל ההתערבבות

 

שוב לא כל אחד מחפש את זה

 

ד"א לא כל אחד יודע להכין כל דבר וצריך לקבל את זה

אני מאמין שאני יודע להכין בשר טוב ויש לי טעם טוב

באפייה אני על הפנים. משתפר עם הזמן אבל אני לא טוב בזה אין מה לעשות

אולי יום אחד אחרי הרבה נסיונות אני אהיה יותר טוב. כרגע אני על הפנים ואם אני לא טוב בזה לא בכוח

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים



 
זה שיש לבנאדם כסף לא הופך אותו לבנאדם שיוצא ונהנה מהחיים
אני מכיר אנשים עם כסף שחיים בעצב ובסבל 
ויש אנשים עם כסף שבכלל לא חיים
הם חושבים שהכסף ילך איתם לאדמה
 
אבל ברור שאני ואתה לא מכירים את אותם אנשים
לא היית צריך להגיד את זה 
 

יפה, זו התקדמות. באותה מידה גם אם לבנאדם אין כסף או שהוא לא מפוצץ בכסף, לא אומר שהוא לא יכול להינות מהחיים, רחמנא ליצלן, גם בלי לאכול וואגיו פעם בשבוע.
הצורך הזה לנסות בכוח להוציא את העיניים, הוא במקרה הטוב פתטי. האנשים האלו שמגיעים למקומות כמו שציינת בשביל לראות ולהיראות (יעני פוזה במילים אחרות), אני די מרחם עליהם, כי רובם חיים חיים של זיוף (התחלתי לכתוב דוגמה על מישהו שאני מכיר אבל התחרטתי באמצע). אוסיף ואומר שאני אישית בחיים לא הייתי יוצא עם מישהי מאותן בחורות שציינת שמגיעות למקומות כאלו (מכיר את החומר באופן אישי). אבל אם זה מה שעושה לך את זה, אז היי, תהנה.

ואגב - מי שמגיע למקומות האלו הוא אוטומטית "נהנה מהחיים"? אולי בכלל ההפך והוא רק משחק את המשחק המזוייף כלפי חוץ? נקודה למחשבה.
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, Transporter כתב:

יש דרך מאוד פשוטה לבדוק את זה

תסתכל איזה תורים היו בכל המקומות האלה שאתה לא מתחבר אליהם

ותבין שחוץ ממך יש עוד אנשים שמתחברים ומוכנים לשלם אלפי שקלים בערב בשביל אווירה טובה

כמו שכתבתי כאן- בעל הבית לא רוצה אנשים כמוך שלא מוכנים לשלם 500 שקל לראש

 

אתה לא חייב להסכים שצריך לאכול בשר מדיום, זאת בחירה שלך ובעיה שלך

 

אשכרה הצלחת לפספס את הנקודה בקילומטר, שאפו.

הכי מצחיק שאתה מקמט את זה לזה שאני לא מוכר לשלם 500 שקל לראש, כאילו...

 

בשר כול אחד אוכל איך שהוא רוצה. (אני גם ממש אוהב בשר נא, אבל זה מאוד לא רלוונטי - אם כי בנושא הזה אני מוכן ללמוד)

אמרתי שבשביל טעם של בשר בבורגר לא חייב מדיום.

 

אגב, תלמדו להכין סמאש בורגר בבית, זה מהיר, וזה אש. (וזה לא חייב לצאת יבש). 

והכי כיף? לא מעמיסים בלחמניה, קצת פה קצת שם, וזה פינוק. וזה גם זול (כי אני לא מוכן לשלם 500 שקל לראש)

לסמאש בורגר אני ממש מסכים עם פיקה - 4-5 נסיונות של תערובות ואתם ב sweet spot.

 

 

בכלל אני חושב שזאת עיצה טובה עכשיו להתחיל ללמוד יותר ויותר לבשל בבית, זה אחלה תחביב, זה לא תמיד חוסך כסף אבל זה מאוד שימושי ונחמד.

 

 

@יבגניפ

אני לא אומר לא ללכת למסעדות, אבל בשבילי, אם אני רוצה באמת להנות מאוכל עם החברה, אני מעדיף לבשל בעצמי. ברור שיש דברים שאני לא יכול לעשות ושבמסעדה יכולים.

הדוגמא עם הראמן באמת מעולה, וזאת בהחלט בעיה שצריך להשקיע שעות רק בציר, ולהביא כול מיני חומר גלם שאחר כך מתיישנים על המדף.

אבל זה נחמד לא?

 

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, Blaz00r כתב:


 


יפה, זו התקדמות. באותה מידה גם אם לבנאדם אין כסף או שהוא לא מפוצץ בכסף, לא אומר שהוא לא יכול להינות מהחיים, רחמנא ליצלן, גם בלי לאכול וואגיו פעם בשבוע.
הצורך הזה לנסות בכוח להוציא את העיניים, הוא במקרה הטוב פתטי. האנשים האלו שמגיעים למקומות כמו שציינת בשביל לראות ולהיראות (יעני פוזה במילים אחרות), אני די מרחם עליהם, כי רובם חיים חיים של זיוף (התחלתי לכתוב דוגמה על מישהו שאני מכיר אבל התחרטתי באמצע). אוסיף ואומר שאני אישית בחיים לא הייתי יוצא עם מישהי מאותן בחורות שציינת שמגיעות למקומות כאלו (מכיר את החומר באופן אישי). אבל אם זה מה שעושה לך את זה, אז היי, תהנה.

ואגב - מי שמגיע למקומות האלו הוא אוטומטית "נהנה מהחיים"? אולי בכלל ההפך והוא רק משחק את המשחק המזוייף כלפי חוץ? נקודה למחשבה.

 

לא כתבתי בשום מקום שאנשים חייבים לאכול מה שאני אוכל

יש אנשים שבכלל לא אוכלים בשר ואין לי בעיה איתם

אתה החלטת שאנשים מגיעים למקום בשביל לראות ולהראות

אני נמצא במקומות האלה עוד מהימים שמי שהיה נכנס לקלרה היה אומר תודה לה' ונמצא עם הבחורות הכי יפות בת"א

העובדות מוכיחות שהמקומות האלה מביאות אליהם אנשים מפורסמים, דוגמניות ואנשים עם כסף

אף אחד לא מכריח אותך לשבת שם או לאהוב אותם. כמו שאמרתי גם גם אם זה מקום שמכיל 300 איש וגם אם זה קלרה שהיה מכיל 5000 איש

אין מקום להכניס את כל מדינת ישראל ובעל הבית לא מחפש שכולם יגיעו

 

אם אתה  חושב שזה מזוייף זה זכותך

אני מכיר אנשים שחושבים שמי שגר במגדל גר שם רק בשביל להצטלם במרפסת

לבריאות

 

לפני 8 דקות, David32 כתב:

 

אשכרה הצלחת לפספס את הנקודה בקילומטר, שאפו.

הכי מצחיק שאתה מקמט את זה לזה שאני לא מוכר לשלם 500 שקל לראש, כאילו...

 

בשר כול אחד אוכל איך שהוא רוצה. (אני גם ממש אוהב בשר נא, אבל זה מאוד לא רלוונטי - אם כי בנושא הזה אני מוכן ללמוד)

אמרתי שבשביל טעם של בשר בבורגר לא חייב מדיום.

 

אגב, תלמדו להכין סמאש בורגר בבית, זה מהיר, וזה אש. (וזה לא חייב לצאת יבש). 

והכי כיף? לא מעמיסים בלחמניה, קצת פה קצת שם, וזה פינוק. וזה גם זול (כי אני לא מוכן לשלם 500 שקל לראש)

לסמאש בורגר אני ממש מסכים עם פיקה - 4-5 נסיונות של תערובות ואתם ב sweet spot

 

 

אז אתה חושב שלא חייב מדיום

אני חושב שמעל מדיום הטעמים נעלמים והבשר מתייבש

אם היית באמת מבין בבשר כנראה היית חושב שאני צודק 

הוכחה לזה שמסעדות בשר ברמה גבוהה לא מגישות סטייק 200 גרם, סטייקים מתחילים מ 300-350 גרם 

ולא מגישות פילה WD כי זה פשוט בלתי אפשרי

תבקש בהדסון שיכינו לך חלונות ניו יורק WD במקום MR-M- יצחקו לך בפנים ובעל הבית לא יסכים להרוס את המנה שאחר כך תלך ותספר שהיא לא שווה את המחיר.

 

מי שרוצה לאכול גחל זה זכותו

אבל שלא יבוא לספר לי שהוא מבין בבשר ובטעמים כי אין לזה שום טעם ומרקם

ואת זה קבעו אנשים הרבה יותר מבינים ממני

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 29 דקות, Transporter כתב:

 

כמו שאמרתי עניין של טעם

יש אנשים שאומרים לי להכין להם את הבשר WD

כל מי שאני מארח יודע שאני מכין בשר M ולא יותר מזה

מי שלא מתאים לו שיאכל בבית או יכין לעצמו

 

בתכלס אתה צודק. מי שמעז לאכול בשר WD, זה אותו סוג של אנשים שיפרו בידוד.

אבל ההמבורגר בתמונה שלך זה לא המבורגר, זה קציצת בקר צלויה עם כבד אווז, סלט ירקות, כל מיני תוספות עם לחם מחבת, רק בערמה.
המבורגר צריך שיהיה אפשר להחזיק בידיים ולהכניס לפה ולאכול בלי סכו"ם אחרת זה מאבד את המשמעות. זה כמו שתגיש מנת שאוורמה בפחזניה במקום בלאפה או בפיתה, עם רוטב פטריות שמפניון במקום טחינה וסלטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Transporter מה זה ההמבורגר המוגזם הזה? איפה הפרופורציות? ברור שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח אבל עדיין, נראה בעיקר טרנדי ולא מאוד נוח לאחיזה/אכילה.

בנוסף, אם אפשר הערה קטנה, יש סיכוי שהגריל היה חם מידי כי לפי התמונה נראה שהחלק המצולם קרוב מידי לשרוף? הסיבה שיצא "מדיום" זה כי הקציצה סופר עבה.

 

@יבגניפ אני מסכים עם הדוגמא של הראמן. מסעדה שנהניתי ללכת אליה היא טאיזו, אין הרבה יומרה ושופוני אבל האוכל מורכב (לא משהו שטבח חובב יכין בקלות) וטעים והאווירה (מוזיקת רקע, רמת השירות, העיצוב וכו') שווים את הכסף.

 

לפני 3 דקות, Transporter כתב:

אתה החלטת שאנשים מגיעים למקום בשביל לראות ולהראות

אני נמצא במקומות האלה עוד מהימים שמי שהיה נכנס לקלרה היה אומר תודה לה' ונמצא עם הבחורות הכי יפות בת"א

העובדות מוכיחות שהמקומות האלה מביאות אליהם אנשים מפורסמים, דוגמניות ואנשים עם כסף

 

שים לב שבמה שכתבת אתה מילולית מסכים איתו. ממש אחד לאחד.

 

לפני 14 דקות, Transporter כתב:

בעל הבית לא באמת רוצה שיגיעו אנשים כמו כמה שמגיבים כאן והוא יצטרך להשאיר אותם בחוץ כי הם באו עם 80 שקל בכיס

 

מה? אתה מכיר את המגיבים כאן? בעיניי, היומרה לטעון דבר כזה היא לא פחות ממדהימה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

@Transporter מה זה ההמבורגר המוגזם הזה? איפה הפרופורציות? ברור שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח אבל עדיין, נראה בעיקר טרנדי ולא מאוד נוח לאחיזה/אכילה.

בנוסף, אם אפשר הערה קטנה, יש סיכוי שהגריל היה חם מידי כי לפי התמונה נראה שהחלק המצולם קרוב מידי לשרוף? הסיבה שיצא "מדיום" זה כי הקציצה סופר עבה.

 

מה? אתה מכיר את המגיבים כאן? בעיניי, היומרה לטעון דבר כזה היא לא פחות ממדהימה.

 

הבשר בעובי הזה כדי שהוא יצא מדיום

אם הוא היה בעובי 1 סמ היה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לעשות אותו מדיום

 

אני לא צריך להכיר את המגיבים כאן, הם כתבו לבד כמה הם מוכנים להשקיע כשהם יוצאים לבר ככה שזה לא משנה אם יש להם תואר ראשון או שני או דוקטורט

מי שלא מוכן לשלם את המינימום שהמקום דורש לא רלוונטי למקום והכל בסדר. טוב לו טוב לבעל הבית לא צריך להתווכח על זה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, Transporter כתב:

אז אתה חושב שלא חייב מדיום

אני חושב שמעל מדיום הטעמים נעלמים והבשר מתייבש

אם היית באמת מבין בבשר כנראה היית חושב שאני צודק 

הוכחה לזה שמסעדות בשר ברמה גבוהה לא מגישות סטייק 200 גרם, סטייקים מתחילים מ 300-350 גרם 

ולא מגישות פילה WD כי זה פשוט בלתי אפשרי

תבקש בהדסון שיכינו לך חלונות ניו יורק WD במקום MR-M- יצחקו לך בפנים ובעל הבית לא יסכים להרוס את המנה שאחר כך תלך ותספר שהיא לא שווה את המחיר.

 

מי שרוצה לאכול גחל זה זכותו

אבל שלא יבוא לספר לי שהוא מבין בבשר ובטעמים כי אין לזה שום טעם ומרקם

 

מצחיק שלקחת את זה שאמרתי שלא חייב מדיום, ולקחת את זה לקיצון של WD, והחלטת שאני אוכל גחלים.

מדהים. במיוחד כי באותו הציטוט שלי כתוב שאני אוהב לאכול בשר נע. הסקת המסקנות שלך מדהימה.

 

אם בהדסון יצחקו לי בפנים כשאבקש מנה מסויימת בדרך שאני רוצה - זה מאוד מגעיל מצד ההדסון. מאוד.

בחיים לא צחקתי ללקוח בפנים ואין סיבה שמישהו יעשה דבר כזה.

וגם לא אמרתי שאני מבין בבשר וטעמים, אבל זה לא קשור.

 

  

Just now, Transporter כתב:

הבשר בעובי הזה כדי שהוא יצא מדיום

אם הוא היה בעובי 1 סמ היה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לעשות אותו מדיום

 

תשמע, זה שאתה לא יודע לבשל לא אומר שאי אפשר.

באמת, לא בקטע של עקיצה או משהו.

עריכה אחרונה על ידי David32
SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, David32 כתב:

 

 

אם בהדסון יצחקו לי בפנים כשאבקש מנה מסויימת בדרך שאני רוצה - זה מאוד מגעיל מצד ההדסון. מאוד.

בחיים לא צחקתי ללקוח בפנים ואין סיבה שמישהו יעשה דבר כזה.

וגם לא אמרתי שאני מבין בבשר וטעמים, אבל זה לא קשור.

 

אז אין מה לעשות

המנה מוגשת שם MR-M כי ככה אוכלים סינטה. ככה מגישים סינטה

בדיוק כמו שלא תשתה בירה עם קרח

אתה יכול לבקש את זה, אבל שתלך למבשלת בירה לא יתנו לך קוביות קרח גם אם תבקש

כי לא יסכימו שאחר כך תספר לחברים שהיה לבירה טעם של תרופה

 

כמו שחזרתי ואמרתי

אף אחד לא חייב לאכול במקום שלא מתאים לו

מי שמתעקש לשרוף סינטה שיהיה לו בכיף

 

אם אתה חושב שמי שמתעקש על זה פלצן או חי בסרט סבבה נחיה עם זה

יש להדסון ולכל מקום אחר בסגנון הזה מספיק לקוחות בשביל להתקיים בלי כל אלה שחושבים שמי שאוכל שם פלצן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 51 דקות, Pika007 כתב:

 

יש מסעדות שמוכרות חוויה, משהו שלא תוכל להשיג בבית, כן. המבורגריות? תעשה לי טובה.

לאנשים בפורום יש נטיה תמיד לא להסכים, לא לפרגן, לא לקבל דיעה שונה, לזלזל ולצאת תמיד צודקים - ולא ברור למה, אולי זה הקורונה - או מירמור קורונה, או אני לא יודע מה. באמת.

 

למה אתה מזלזל בהמבורגריה ? יש ויש.

אייל שני מוכר ב"מזנון" - פלאפל, קבב-המבורגר וכד'.

האוכל טעים, זה לא שהוא לא טעים, אבל תוכל למצוא דברים שאולי יותר ידברו אליך במקומות אחרים.

ועדיין - פלאפל בפיתה אתה שואל... מי שאני מכיר (משפחה, חברים) שביקרו שם - אמרו פה אחד, חוויה.

האוירה בתוך המקום פשוט אחרת - זה פשוט משאיר אותך עם חוויה מאוד כיפית, שונה, מעניינת. זה לא מקום ללכת אליו כל יום בצהריים לדפוק מנה של קבבורגר, אבל זה כן מקום שכדאי לפקוד אותו אם יש לך ערב פנוי ואתה מחפש אוירה טובה, אוכל איכותי ו...חוויה חדשה.
 

בגלל זה אמרתי קודם: אוכל זה סבבה, אבל מעבר לאוכל - המקומות הטובים באמת ירצו למכור לך חוויה, ועל חוויות משלמים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, Transporter כתב:

אז אתה חושב שלא חייב מדיום

אני חושב שמעל מדיום הטעמים נעלמים והבשר מתייבש

אם היית באמת מבין בבשר כנראה היית חושב שאני צודק 

הוכחה לזה שמסעדות בשר ברמה גבוהה לא מגישות סטייק 200 גרם, סטייקים מתחילים מ 300-350 גרם 

ולא מגישות פילה WD כי זה פשוט בלתי אפשרי

 

מי שרוצה לאכול גחל זה זכותו

אבל שלא יבוא לספר לי שהוא מבין בבשר ובטעמים כי אין לזה שום טעם ומרקם

ואת זה קבעו אנשים הרבה יותר מבינים ממני

 

א'- הסטייקים היקרים ביותר בעולם מוגשים בחתיכות של 120 גרם. שלל מסעדות נהדרות בפריז יגישו לך סטייקים מופלאים של 180-200 גרם, עם שכבות צבע כמו החולות הצבעוניים במכתש רמון.  זה שאין לך שמץ לא אומר שזה לא קיים.

ב'- הצורה בה תוכל להכין חתיכת בשר מסוימת תלויה בציוד בו אתה משתמש, בטמפרטורה ובהולכת החום. 

 

מה לעזאזל הקשר בין א' לב' לג'? לכל חתיכה יש את ה sweet spot שלה, אתה רוצה להגיד לי שגם צלי כתף אתה אוכל מדיום? בהצלחה עם זה.

בנאדם, רד מהעץ בכל הנוגע לבשר. אתה לא שם. למרות שאתה משוכנע עד כלות שכן.

 

ציטוט

אם היית באמת מבין בבשר כנראה היית חושב שאני צודק 

אני חושב שהמשפט הזה מתמצת אותך באופן כללי, כאדם 🙄

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

לאנשים בפורום יש נטיה תמיד לא להסכים, לא לפרגן, לא לקבל דיעה שונה, לזלזל ולצאת תמיד צודקים - ולא ברור למה, אולי זה הקורונה - או מירמור קורונה, או אני לא יודע מה. באמת.

 

למה אתה מזלזל בהמבורגריה ? יש ויש.

אייל שני מוכר ב"מזנון" - פלאפל, קבב-המבורגר וכד'.

האוכל טעים, זה לא שהוא לא טעים, אבל תוכל למצוא דברים שאולי יותר ידברו אליך במקומות אחרים.

ועדיין - פלאפל בפיתה אתה שואל... מי שאני מכיר (משפחה, חברים) שביקרו שם - אמרו פה אחד, חוויה.

האוירה בתוך המקום פשוט אחרת - זה פשוט משאיר אותך עם חוויה מאוד כיפית, שונה, מעניינת. זה לא מקום ללכת אליו כל יום בצהריים לדפוק מנה של קבבורגר, אבל זה כן מקום שכדאי לפקוד אותו אם יש לך ערב פנוי ואתה מחפש אוירה טובה, אוכל איכותי ו...חוויה חדשה.
 

בגלל זה אמרתי קודם: אוכל זה סבבה, אבל מעבר לאוכל - המקומות הטובים באמת ירצו למכור לך חוויה, ועל חוויות משלמים.

איציק

 

המזנון אחלה מקום

וגם ה"סלון" של אייל שני

המקום אמנם לא נראה מליון דולר

אבל יש שם וייב טוב וכיף שם.

זאת דוגמא לאווירה

גם מחניודה של אסף גרניט, לא מסעדת משלן ולא כלום, אבל יש אווירה טובה

למרות שזה כבר פחות וייב של בר וכו'

 

עדיין מעדיף ברים עם מוזיקה חזקה עם עדיפות לטכנו 

לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

 

א'- הסטייקים היקרים ביותר בעולם מוגשים בחתיכות של 120 גרם. שלל מסעדות נהדרות בפריז יגישו לך סטיקים מופלאים של 180-200 גרם, עם שכבות צבע כמו החולות הצבעוניים במכתש רמון. 

ב'- הצורה בה תוכל להכין חתיכת בשר מסוימת תלויה בציוד בו אתה משתמש, בטמפרטורה ובהולכת החום. 

 

מה לעזאזל הקשר בין א' לב' לג'? לכל חתיכה יש את ה sweet spot שלה, אתה רוצה להגיד לי שגם צלי כתף אתה אוכל מדיום? בהצלחה עם זה.

בנאדם, רד מהעץ בכל הנוגע לבשר. אתה לא שם.

 

אני חושב שהמשפט הזה מתמצת אותך באופן כללי, כאדם 🙄

 

דברנו על בשרים שעושים על האש

צלי כתף שמים בתבשיל ולא על זה דברנו

לאכול סטייק טובה בגודל 120 גרם זה בדיחה בעייני ולא מעניין אותי איפה מגישים אותו

 

ד"א אפשר לצלות נתח של 3 קילו לדרגת מדיום

ולחתוך לך ממנו 120 גרם ולהגיש

זה כבר משהו אחר ועם זה אין בעיה

 

לקחת חתיכה של 120 גרם בעובי חצי סמ ולצלות לך אותה כמו שהיא

בעייני מזעזע

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טרנספורטר, יש נתחים שמדיום-וול מחמיא להם הרבה יותר ממידות פחותות, כמו למשל צלעות. למרות שאתה מבין בבשר, הנה הצלחת ללמוד משהו חדש.

בהדסון יגישו לך את החלונות איך שתרצה, הם רק יאמרו לך שהבשר יהיה קשה בכל מידה שהיא מעל מדיום. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, ניקו פ. כתב:

טרנספורטר, יש נתחים שמדיום-וול מחמיא להם הרבה יותר ממידות פחותות, כמו למשל צלעות. למרות שאתה מבין בבשר, הנה הצלחת ללמוד משהו חדש.

בהדסון יגישו לך את החלונות איך שתרצה, הם רק יאמרו לך שהבשר יהיה קשה בכל מידה שהיא מעל מדיום. 

 

מדיום וול לא מחמיא לצלעות לדעתי

עושים את הנתח קודם כל על השומן בצורה שהשומן יעשה טוב

ואז נגיעה משני הצדדים של הנתח

מעל מדיום הנתח מאבד את העסיסיות שלו

 

נכון שאם עושים אותו מעט מדי יש טעם רע לשומן כי הוא לא נעשה. אבל הסברתי איך צריך לעשות את הנתח כדי שיצא טוב

 

ד"א רוב המקומות בארץ שורפים צלעות וחושבים שזה בסדר

מנסים לעשות את השומן קריספי ושורפים את הנתח כי ניסו לצלות את כל הנתח במקום להתחיל בצלייה רק על השומן

 

מעולה שאומרים ללקוח שהנתח יהיה קשה

עצוב מאוד אם הם מוכנים להגיש ככה וקשה לי להאמין

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Transporter כתב:

 

לקחת חתיכה של 120 גרם בעובי חצי סמ ולצלות לך אותה כמו שהיא

המון מסעדות יפניות ברמה מאוד גבוהה ובמחירים שאתה אוהב, מאווווווווד לא יסכימו איתך. (והם מגישים וואגיו, אבל אתה יודע - אורגינל)

 

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...