Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שרשור הקורונה של הפורום


garicho

פוסטים מומלצים

חברים, יש קורונה בחוץ ונתנו לכם זמן בבית. 10 דקות באינטרנט, מצאו את המתכון של השף החביב עליכם, 3-4 נסיונות ואתם מוצאים את תערובת הבשר שתניב המבורגר טוב יותר משל הרוב המוחלט של ההמבורגריות בישראל מבחינת איכות- ושמתאים לטעם האישי שלכם באופן מושלם.

המבורגר זה אחד הדברים הכי קלים להכנה בבית, וקל מאוד להגיע לתוצאה שתשאיר אבק לויטרינה ושאר מקומות שאוהבים להתפלצן בכינוי "מוסד" במקום "מסעדה".

המהדרין יגדילו לעשות וילמדו להכין צ'יפס. 

לא קונה המבורגרים בחוץ- בלי קשר לתור/מחיר ומה שלא יהיה, שלי פשוט טובים יותר מכל מקום שנמצא ברדיוס הגיוני ממני.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

אולי פספסתי, אבל אפרופו 'קורונה תשנה אנשים',

מה דעתכם על ההקלה בהנחיות וחזרה יחסית של המשק מחר?

אנשים יראו קצת חברים ועוד בני אדם ויהיה יותר קל לשמור על ריחוק חברתי.

יעלה את המורל קצת ויעשה טוב לאנשים.

לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

חברים, יש קורונה בחוץ ונתנו לכם זמן בבית. 10 דקות באינטרנט, מצאו את המתכון של השף החביב עליכם, 3-4 נסיונות ואתם מוצאים את תערובת הבשר שתניב המבורגר טוב יותר משל הרוב המוחלט של ההמבורגריות בישראל מבחינת איכות- ושמתאים לטעם האישי שלכם באופן מושלם.

המבורגר זה אחד הדברים הכי קלים להכנה בבית, וקל מאוד להגיע לתוצאה שתשאיר אבק לויטרינה ושאר מקומות שאוהבים להתפלצן בכינוי "מוסד" במקום "מסעדה".

המהדרין יגדילו לעשות וילמדו להכין צ'יפס. 

לא קונה המבורגרים בחוץ- בלי קשר לתור/מחיר ומה שלא יהיה, שלי פשוט טובים יותר מכל מקום שנמצא ברדיוס הגיוני ממני.

חד משמעית.

המבורגר זה אוכל זול ומשביע,לא מנת שף.

 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Transporter כתב:

אני גם שונא לעמוד בתור בחנויות בגדים וברמי לוי אז אני מזמין באינטרנט

 

 

בחיים לא הייתי חושב שאתה לקוח של רמי לוי. שופרסל שלי או טיב טעם בעיר - כן... 😁

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאכול בחוץ\מסעדה זה לא רק בגלל האוכל, זה גם בגלל האוירה.
אוירה טובה ואוכל טוב (בנוסף לדברים אחרים כמו משפחה, חברים וכד') נותנים לאדם דבר מאוד חשוב: זכרונות, חוויות ורגעים טובים של אושר. בסופו של יום, בן אדם מורכב מפאזל גדול שאת חלקו מרכיב הדבר הזה. לצבור חוויות וזכרונות טובים (אפילו אם הם מאוד קצרים, הם מאוד משמעותיים) זה משהו שעובדים עליו לפעמים לא מעט.
 

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יושב ראש קבוצת בריל עכשיו בערוץ 12: "אנחנו מפסיקים לשלם שכירות. מי שחושב שאפשר לשלם שכירות שיקבל פרס נובל. לפתוח בתנאים הנוכחים עולה לי יותר יקר מלהשאר סגור"

 

אז כשאני כותב את זה כבר חודש אומרים שאני מגזים, משקר, נהנתן

אולי כשכל אותם בעלי רשתות \ מסעדות יגידו את זה אנשים יתעוררו ויבינו שזה בלתי אפשרי

וזה שהוציאו את העובדים לחל"ת לא פותר בעיות שכירות וכו'

 

עסק שיפתח את הדלת בתנאים הנוכחיים פשוט יפסיד

וכתבתי את זה כמה פעמים בחודש הזה

 

לפני 3 דקות, garicho כתב:

 

בחיים לא הייתי חושב שאתה לקוח של רמי לוי. שופרסל שלי או טיב טעם בעיר - כן... 😁

 

אין לי שום מקום קבוע

ליד המחסן שלי יש יינות ביתן אז אני קונה שם

ליד המשרד שלי יש חצי חינם אז קונה שם

אני לא אוהב לעמוד בתור וכשזה קניה רצינית עושה הזמנה מאיפה שיוצא

לפני 18 דקות, Pika007 כתב:

חברים, יש קורונה בחוץ ונתנו לכם זמן בבית. 10 דקות באינטרנט, מצאו את המתכון של השף החביב עליכם, 3-4 נסיונות ואתם מוצאים את תערובת הבשר שתניב המבורגר טוב יותר משל הרוב המוחלט של ההמבורגריות בישראל מבחינת איכות- ושמתאים לטעם האישי שלכם באופן מושלם.

המבורגר זה אחד הדברים הכי קלים להכנה בבית, וקל מאוד להגיע לתוצאה שתשאיר אבק לויטרינה ושאר מקומות שאוהבים להתפלצן בכינוי "מוסד" במקום "מסעדה".

המהדרין יגדילו לעשות וילמדו להכין צ'יפס. 

לא קונה המבורגרים בחוץ- בלי קשר לתור/מחיר ומה שלא יהיה, שלי פשוט טובים יותר מכל מקום שנמצא ברדיוס הגיוני ממני.

 

כזה?

 

93630878_10220046363742328_3394122966798172160_o.jpg

לפני 2 שעות, SlowRide כתב:

לא משנה כמה זה טעים, נראה לי אידיוטי לבזבז ערב פנוי על עמידה בתור להמבורגר ואחרי זה לאכול אותו בחתיכת נייר שמנונית על שולחן מלוכלך בחושך.

קפצה לי פרסומת בפרצוף ספר על "לחם שום מחתרתי" שמביאים לך ברחוב. מה נסגר עם אנשים?! 

במסעדות יוקרתיות אתה אף פעם לא תעמוד בתור כי מזמינים שולחן.

 

 

כבר כתבתי 10 פעמים שאני מדבר על ברים-מסעדות שף לא על מסעדת המבורגרים

והתור בויטרינה לוקח 5-7 דקות לא באמת שעות

דברתי על ברים שאתה יכול לעמוד בחוץ שעה+ ולא להכנס בסוף אם אתה לא מכיר \ משלם  \ נראה טוב

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, איציק נ. כתב:

לאכול בחוץ\מסעדה זה לא רק בגלל האוכל, זה גם בגלל האוירה.
אוירה טובה ואוכל טוב (בנוסף לדברים אחרים כמו משפחה, חברים וכד') נותנים לאדם דבר מאוד חשוב: זכרונות, חוויות ורגעים טובים של אושר. בסופו של יום, בן אדם מורכב מפאזל גדול שאת חלקו מרכיב הדבר הזה. לצבור חוויות וזכרונות טובים (אפילו אם הם מאוד קצרים, הם מאוד משמעותיים) זה משהו שעובדים עליו לפעמים לא מעט.
 

 

שאתה עם חברים ואחד מכם קיבל איזה קידום מפוצץ בעבודה/מצא את אהבת חייו, פ'סדר, גם אני אפוצץ בשמחה סכום שלדעתי אידיוטי לחלוטין לבזבז במקום כזה או אחר. לא מטריד אותי.

שאתה לבד ורוצה משהו טוב לאכול? אין לי שמץ מה הרקע שלך בהכנת אוכל, אבל להכין לעצמך את התערובת, לתבל בקטנה, לשים את היד מעל ולדעת "אוקיי, המחבת בול בטמפרטורה, לשמוע את ה "טסססססס", לדעת שההמבורגר שלך מוכן -בול- במידה הנכונה ושאף אחד לא מעך אותו על הפלטה שיהיה מוכן מהר יותר, להכין מנת צ'יפס בגודל שבאמת מתחשק לך כרגע, להוריד סרט לעניין ולהתרווח כמו מלך- הנה לך חוויה. אושר עילאי.

 

יש מסעדות שמוכרות חוויה, משהו שלא תוכל להשיג בבית, כן. המבורגריות? תעשה לי טובה.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, BarryG כתב:

התרחיש הכי הגיוני במקרה הזה הוא שמחיר השכירות ירד משמעותית. לבעלי הנכס יהיו שתי אפשרויות- להוריד שכירות או להישאר בלי שוכר בתקופה שבה הסיכוי שלו להכניס שוכר חדש באותם התנאים הוא אפסי. החברות הגדולות, כמו ביג, הבינו את זה כבר בהתחלה וויתרו לשוכריהן (חוץ מאלה שמשיכו לפעול כמו סופרים) על שכר הדירה לחלוטין לתקופת המשבר, ובטח יעשו התאמה אחרי זה בהתאם לפדיון.

 

כבר עכשיו התריין בערוץ 12 הבעלים של קבוצת בריל ואמר שהוא מפסיק לשלם שכירות נקודה

שבעל הנכס ילך לחפש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

בכך שאני לא נותן לעסקים להתייחס אלי כמו לזבל.

 

לעמוד שעה בתור בשביל מה? חיסון לקורונה? דמי אבטלה? מנת קרב אחרי אסון טבע? לא! סתם המבורגר/פיצה/סושי. במקום שאנשים יגדלו עמוד שדרה ויגידו "נלך לאכול במקום אחר אולי טיפה פחות טעים אבל נקבל את האוכל תוך 15 דקות" הם עומדים בתור כמו כבשים לגיזום השנתי, נדחסים עם עוד עשרות ישראלים שנושפים להם על העורף ועושים פרסומת לאותו בעל עסק שמתייחס אליהם כמו לסמרטוטים.  

 

לפני שנה ישבתי עם לקוח בבית קפה "זוריק" ביהודה המכבי. הוא תפס מקום מראש אז לא חיכיתי בתור, אבל בחיי לא מבין את האנשים שעומדים חצי שעה בתור בשביל סלט וחביתה שאני מכין בבית ב-10 דקות ובחמישית מהעלות. 

 

בתקווה קורונה תאפס קצת אנשים שיקבלו קצת פרופרציות בחיים.

 

לא יודע.... בברית המועצות למדתי שאם יש תור קודם נעמדים בו ורק אחר כך שואלים למה. מיומנות חשובה לחיים...

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, Pika007 כתב:

 

שאתה עם חברים ואחד מכם קיבל איזה קידום מפוצץ בעבודה/מצא את אהבת חייו, פ'סדר, גם אני אפוצץ בשמחה סכום שלדעתי אידיוטי לחלוטין לבזבז במקום כזה או אחר. לא מטריד אותי.

שאתה לבד ורוצה משהו טוב לאכול? אין לי שמץ מה הרקע שלך בהכנת אוכל, אבל להכין לעצמך את התערובת, לתבל בקטנה, לשים את היד מעל ולדעת "אוקיי, המחבת בול בטמפרטורה, לשמוע את ה "טסססססס", לדעת שההמבורגר שלך מוכן -בול- במידה הנכונה ושאף אחד לא מעך אותו על הפלטה שיהיה מוכן מהר יותר, להכין מנת צ'יפס בגודל שבאמת מתחשק לך כרגע, להוריד סרט לעניין ולהתרווח כמו מלך- הנה לך חוויה. אושר עילאי.

 

יש מסעדות שמוכרות חוויה, משהו שלא תוכל להשיג בבית, כן. המבורגריות? תעשה לי טובה.

 

אתה מפספס מה שהוא רשם וגם אני אמרתי

יש דבר שנקרא אווירה

אנשים שנמצאים שנים בתחום המסעדות\חיי לילה יושבים וחושבים לעומק איך הם מייצרים דבר כזה.

כשאתה בא לבר\מסעדה ובאמצע המקום על הקהל עומד דיג'יי שמנגן מוזיקה טובה

אתה מגיע בשביל זה, לא בשביל האוכל

בשביל ההתערבבות עם האנשים, עם בחורות יפות,  ומוזיקה טובה

זה מה שיוצר את האווירה

 

לא האוכל שאתה הכנת או לא הכנת בבית

אני חושב שאני קונה נתחים יותר טובים ממה שמגישים במסה ובאריא ועדיין לא מוותר ויושב שם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Transporter כתב:

כזה?

 

93630878_10220046363742328_3394122966798172160_o.jpg

 

יותר טוב מכזה, מינוס 5 טון יומרה וקילו שמן, פלוס 20% טעם ו 50% פרופורציות מושלמות.

אישית אני אוהב את ההמבורגר שלי עם ירקות וטיפה רוטב עליו, בלחמניה לעניין שתספוג את המיץ. לא כל מיני "תחכומים" שלא באמת מוסיפים כלום. המבורגר הוא יצור עסיסי מטבעו, לכן הוא חי בלחמניה- זה הגיוני, זה תורם וזה טעים. למה להוציא אותו מאיפה שנוח לו? בשביל האינסטוש? 

על הדרך, פה ושם אני זורק איזו ביצה על ההמבורגר (רוב הפעמים לא), לא חובב גדול של חזה אווז עליו.

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

 

יותר טוב מכזה, מינוס 5 טון יומרה וקילו שמן, פלוס 20% טעם ו 50% פרופורציות מושלמות.

אישית אני אוהב את ההמבורגר שלי עם ירקות וטיפה רוטב עליו, בלחמניה לעניין שתספוג את המיץ. לא כל מיני "תחכומים" שלא באמת מוסיפים כלום. המבורגר הוא יצור עסיסי מטבעו, לכן הוא חי בלחמניה- זה הגיוני, זה תורם וזה טעים. למה להוציא אותו מאיפה שנוח לו? בשביל האינסטוש? 

על הדרך, פה ושם אני זורק איזו ביצה על ההמבורגר (רוב הפעמים לא), לא חובב גדול של חזה אווז עליו.

 

המבורגר בלי שומן לא שווה כלום

מה שנותן לו את הטעם זה 30-35% שומן

כבד אווז מעל זה חובה 

וכל הקציצה עוברת יין בורדו על אש נמוכה בהתחלה

וכמובן מסה ברמה גבוהה- אנטריקוט, צלעות, 10-15% שקדי עגל בשביל הטעם השומני

מומלץ גם שומן אווז אבל כאן יש כבד אווז

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 דקות, Transporter כתב:

 

כזה?

 

93630878_10220046363742328_3394122966798172160_o.jpg

 

 

 

משהו כזה מינוס הלחמניה השרופה, כבד אווז שהורס הטעם של הבשר ושומן הנוטף. בנוסף מנה בגודל שאפשר להחזיק בנוחות ביד.

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Transporter כתב:

אתה מפספס מה שהוא רשם וגם אני אמרתי

יש דבר שנקרא אווירה

 

קראת את המשפט האחרון בפוסט שאותו ציטטת? לא נראה לי.

 

  

Just now, Transporter כתב:

 

המבורגר בלי שומן לא שווה כלום

מה שנותן לו את הטעם זה 30-35% שומן

כבד אווז מעל זה חובה 

וכל הקציצה עוברת יין בורדו על אש נמוכה בהתחלה

 

איך ידעתי שתצטט אותי ותקרא לא נכון-

כתבתי שמן, לא שומן. תכולת השומן מגיעה מהנתחים שאתה מכניס לתערובת, ולא צריכה להגיע משמן שרוב מה שהוא עושה זה גורם לקציצה לנטוף בסוף הסיפור (מה שנקרא, greasy)

"כבד אווז מעל זה חובה"- למי שאוהב ומרגיש שזה דרוש לו. וסלח לי שאני אומר, אבל כבד אווז הפך להיות טרנד של פוזאיסטים שאוהבים להרגיש שהם "מבינים בבשר", תוקעים אותו על כל דבר בשביל להעלות יומרה. בחצי מהפעמים הוא לא דרוש ולא רצוי.

 

 

על הדרך, אתה אוהב להזכיר את המסה כל הזמן- אם אתה רוצה לתת דוגמה למסעדות שמוכרות אווירה, תבחר אחת טובה יותר (לא חסרות, יש בהחלט). המסה הייתה עארסיאדה של נובורישים. בסניף של הזסטי בטכניון הייתה אווירה נעימה ומתוחכמת יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, Transporter כתב:

יושב ראש קבוצת בריל עכשיו בערוץ 12: "אנחנו מפסיקים לשלם שכירות. מי שחושב שאפשר לשלם שכירות שיקבל פרס נובל. לפתוח בתנאים הנוכחים עולה לי יותר יקר מלהשאר סגור"

 

אז כשאני כותב את זה כבר חודש אומרים שאני מגזים, משקר, נהנתן

אולי כשכל אותם בעלי רשתות \ מסעדות יגידו את זה אנשים יתעוררו ויבינו שזה בלתי אפשרי

וזה שהוציאו את העובדים לחל"ת לא פותר בעיות שכירות וכו'

 

עסק שיפתח את הדלת בתנאים הנוכחיים פשוט יפסיד

וכתבתי את זה כמה פעמים בחודש הזה

 

בוא נדבר בכנות אתה ירית לכל כיוון כולל מע"מ ומס הכנסה עד שהבנת שאלה סממנים לניהול גרוע של עסק.

וכשרידדנו את זה לשכירות וארנונה אז הרוב הסכימו שצריך לעזור בזה.

 

לפני 8 דקות, Transporter כתב:

כבר עכשיו התריין בערוץ 12 הבעלים של קבוצת בריל ואמר שהוא מפסיק לשלם שכירות נקודה

שבעל הנכס ילך לחפש

 

גבר גבר, כמו המנכ"ל של רב בריח שעכשיו חילטו לו את הערבות הבנקאית שלו.

אם בעל הנכס חכם והשכיר לחברה בע"מ הוא לקח ערבות בנקאית, וכמו המנכ"ל של רב בריח אתה תרדוף אחריו ולא הפוך.

עזוב את ההמבורגר תוריד את הפוזה באיזה 50%.

 

לפני 11 דקות, garicho כתב:

לא יודע.... בברית המועצות למדתי שאם יש תור קודם נעמדים בו ורק אחר כך שואלים למה. מיומנות חשובה לחיים...

 

גדול, ואני בכלל לא מעולי בריה"מ.

  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, Transporter כתב:

 

המבורגר בלי שומן לא שווה כלום

מה שנותן לו את הטעם זה 30-35% שומן

כבד אווז מעל זה חובה 

וכל הקציצה עוברת יין בורדו על אש נמוכה בהתחלה

וכמובן מסה ברמה גבוהה- אנטריקוט, צלעות, 10-15% שקדי עגל בשביל הטעם השומני

מומלץ גם שומן אווז אבל כאן יש כבד אווז

 

בנוגע לשומן בהמבורגר זה נכון, אבל הפלפל המטוגן ונוטף שמן ששמת עליו לא נותן כלום. עגבניות שמרטיבות את הלחמנייה לא נותנות כלום. הלחמניה השרופה בטח לא משפרת את הטעם. 

 

כבד אווז חובה רק אם ממש רוצים להרוס את הטעם של הבשר ולבזבז המון כסף. דאווין תל אביב קלאסי. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...