Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מוכרים רכב? תצטרכו לדווח על מחיר העסקה ועל הקילומטרז'

משרד התחבורה מגייס את הדואר ליצירת מחירון חדש בשוק הרכב הישראלי. במעמד העברת הבעלות יתבקשו המוכר והקונה לדווח בכמה נמכר הרכב וכמה קילומטרים נסע. השרה רגב: "לציבור הישראלי מגיע מחירון מהימן המציג מחיר ריאלי של הרכב ולא מייצג את האינטרסים של חברות הביטוח".

דואר ישראל מצטרפת ליוזמה של שרת התחבורה מירי רגב, לייצר מחירון חדש בשוק הרכב הישראלי, אשר יתחרה במחירון הרכב המשומש של לוי יצחק. כך על פי הודעת משרד התחבורה.

על פי ההודעה, המוכר והקונה "יתבקשו" במעמד העסקה, כלומר בעת מכירת הרכב והעברת הבעלות, לדווח בדיוק כמה כסף החליף ידיים וכמה קילומטרים נסע הרכב.

לדברי השרה רגב: "כל מי שקנה או מכר פעם רכב משומש, מכיר את ההתבלטות: מה בעצם המחיר האמיתי של הרכב? האם מחיר המחירון הוא המחיר הנכון? לציבור הישראלי מגיע מחירון מהימן המציג מחיר ריאלי של הרכב ושאינו מייצג את האינטרסים של חברות הביטוח אלא של האזרח".

לפי נתוני משרד התחבורה, מדי שנה מבוצעות כ- 800 אלף העברות בעלות על רכב משומש. המחירון יושק "תוך כמה חודשים, כאשר היקף הנתונים המצטבר יציג תמונה אמינה של מחירי השוק"

עם זאת, המהלך אינו מטפל בהיבט הבעייתי ביותר של יוזמת מחירון הרכב של ישראל, יוזמה ששר התחבורה ישראל כץ כבר לקח על עצמו בעבר ללא הצלחה: האפשרות שהישראלים ישקרו במעמד העברת הבעלות ולא ידווחו על נתוני העסקה האמיתיים, או לסירוגין ימנעו לחלוטין מן הדיווח. לכן, כך מדגיש משרד התחבורה: "לאור התוצאות והיקף ההיענות של הציבור, תישקל אפשרות לחקיקה שתחייב דיווח של מחיר המכירה של כל רכב בעת העברת הבעלות".

לקוח מאתר כלכליסט, מאת תומר הדר.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

מה דעתכם?

ישפיע על מחירי המשומשות? למעלה? למטה?

מה ה"השלכות" על חברות הביטוח? חברות הליסינג? לוי יצחק?

האם יהיה אתר מסודר עם מאגר מחירונים?

האם זה הצעד הראשון לעבר CARFAX ישראלי?

או שאולי זאת התערבות מיותרת של המדינה בחיי האזרח?

שפכו את אשר על לבכם.

עריכה אחרונה על ידי Legend
פורסם

דואר ישראל היא חברה בע"מ, לא רואה שום סיבה לתת לגוף כזה מתנה כזו שבוודאי תפנק כמה מקורבים כעוד מקור לשחיתות. את חברות הביטוח לא ממש מעניין איך המחירון מתנהג אלא רק מה המחיר שיאלצו לשלם במקרה ביטוחי החלק מחישוב הפרמיה. המחירון מאוד מעניין את חברות הליסינג לעומת זאת, עבורם זה להיות או לחדול. כל פיפיס של שינוי מתורגם למיליונים ולשינוי עלויות האשראי שלהם או יכולת גיוס האשראי שלהם.

CARFAX תלוי במה שהמחוקק יעשה. למעשה הכל קיים למעט כמובן יבואני הרכב שלא מוכנים לשתף פעולה בשלב זה. הם המכשול היחיד לאפשרות של חברה כמו קארפקס. 

פורסם

מבורך.

אם היו רוצים לגבות מס מהעסקה, היו גובים גם בלי המאגר הזה הסרו דאגה מליבכם.

לגבי דיווחים שיקריים - סטייה מהנתון הממוצע שתבלע כחלק מהממוצע שיתגבש ככל שיהיו יותר ויותר דיווחים. לא הייתי דואג מזה.

• אהבתי 1
פורסם

יש כאן בעיה כאשר לוקחים בחשבון רק קילומטראז' כגורם שמשפיע על מחיר הרכב. 

ומה עם עבר בעייתי כמו ליסינג או תאונות? 

המחירוו הזה לא מיצג את ערך הרכב האמיתי שאני רוצה לרכוש או למכור. 

"שקלול מחיר" בלוי יצחק וביד 2 נותן פרופורציה למחיר רכב ספציפי ולא כללי של הדגם. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 12 דקות, shimta כתב:

מעניין איך הם מתכוונים ליישם את זה בעברת בעלות באינטרנט. 

מאוד פשוט , מוסיפים לשדות של ההקלדה של הבעלים החדש עוד 2 שדות 

מחיר מכירה , ומספר ק"מ. 

מה שיכול להיות מעניין הוא האם נסיון להקליד ק"מ נמוך מהרשום בטסט האחרון יתריע ? 

סה"כ יש את המידע במערכת , כל מה שצריך זה בדיקה קטנה של הנתון הקיים מול הנתון שהוקלד. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לא דיברנו על זה כאופציה במסגרת נושא אחר של זיוף קילומטראז'?

עבר אגב לא בעייתי לשקלל פנימה כי המידע נמצא בהיסטוריית הבעלויות במשרד התחבורה כבר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מה עם עשרות אלפי עסקאות של חסרות הליסינג? הם הרי אלו שמבצעים את העברת הבעלות ולהם, יש אינטרס להעלות את הערך. מבטיח לכם שזו יוזמה של חברה אחת/אדם אחד שירוויח מכך המון כסף. זה כל הסיפור. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

נפיחה היסטורית והיסטרית.

1. נוסה בעבר ונכשל מכיוון שאין דרך לחייב דיווח אמת במקרה של מכירה כזו

2. ומדוע שאני בתור הקונה, לא ארצה לדווח על מחיר גבוה ב-10-15-20 אחוזים כדי להעלות את ערך המכונית שלי, בצעו את זה במכפלות של ציי רכב עם אלפי מכוניות והנה עיוות פר-אקסלנס - המכוניות הפחות שוות מוערכות מעל המחירון שלהן

3. כמות המידע שצריכה להיצבר היא גבוהה מאוד ולשקלל כל כך הרבה גורמים, אני לא מחבב את מחירון לוי יצחק ואני ממש ממש ממש עדין וזהיר - אבל מי שחושב שקביעת מחירון זה להוציא את הראש מהחלון לשים אצבע ברוח ולפי זה לתמחר טועה - בזה אני אתן לו קרדיט. 

4. נניח שכולנו התגייסנו לצורך המשימה הלאומית החשובה הזו, נניח שעל סמך המחירון הזה קנינו מיאטה מדהימה ב-120 אלף שקלים, נניח שעשינו תאונה - ואז חברת הביטוח רוצה לשפות אותנו - אבל השווי אצלה הוא 70 אלף שקלים - שלום לך טמבל. 

5.  ולבסוף, כמי שמכיר קצת איך העניינים עובדים במשפט הזה: "דואר ישראל מצטרפת ליוזמה של שרת התחבורה מירי רגב" חוץ מזה שמירי רגב היא שרת התחבורה - אין כמעט מילה אחת נכונה. דואר ישראל לא מצטרף, הוא מקבל על זה כסף - אני לא מצטרף לרמי לוי כאשר אני קונה אצלו, אני לקוח שלו. זו לא יוזמה של מירי רגב אלא של ישראל כץ שב-2009 בתחילת דרכו גם מאוד אהב לצאת בהצהרות גדולות ואז לרדת מהן.  

ולגבי יוזמות השרה, קחו רגע של נחת - 100 הימים של מירי רגב במשרד התחבורה - ההבטחות והמציאות

• אהבתי 2

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...