Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן דיזל - Engine failure hazard

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי רנו מגאן דיזל, 2014 שלפני כחודש נדלקה לי נורת אזהרה - Check Parking Sensors והחיישנים לא עבדו טוב (או לא עבדו בכלל או קרטעו - חיישנים מקוריים מהיצרן). התקלה באה והלכה ואחרי שבוע בערך נעלמה, הכל חזר לעבוד והכל היה תקין.

כשבוע לאחר מכן, משום מקום - נדלקת מנורת Engine failure hazard. האוטו נוסע, נשמע ונראה פיקס. נסעתי למוסך להתחבר לסורק תקלות ומצאו שם המווון תקלות מכל הסוגים והמינים (שוב - הרכב נוסע פיקס). מכיוון שאי אפשר להבין מה גרם לנושא, איפסו את כל התקלות ונסעתי לדרכי בידיעה שכשזה יקרה שוב נדע להתמקד בבעיה האמיתית.

לאחר כמה ימים שוב נדלק Check parking sensor ואני כבר חיכיתי לנורת המנוע... היום זה קרה לאישתי כשחזרה מהעבודה.

למישהו יש מושג מה יכול לגרום לזה? נראה שהתקלה הראשונה גוררת אחרי כמה זמן את נורת המנוע וזה מתחיל לחרפן...

** דיברתי עם מוסך תלפיות בחיפה והם ציינו בשמחה שרק להתחבר למחשב ולקרוא את התקלות יעלה 450 ש"ח + מע"מ (!!!) וזה לפני תיקון ראשון.

מישהו מכיר אולי מוסך שיותר מכיר את הצרפתיות הללו? את התקלה המדוברת או איך לפתור אותה?

נ.ב

קראתי קצת בפורומים בחו"ל וראיתי שיש לפעמים בתקלת חיישני רוורס קשר לנורת בלם אחורית ואכן בנסיעה התקלה לא קיימת והיא נדלקת בעת עצירות - ברמזור או בזמן חנייה. בדקתי את נורות הבלימה והכל נראה תקין...

אשמח לעזרתכם

פורסם

נשמע לי כמו התקלת הקלאסית בפנסים האחוריים של רנו, שפין המינוס בקונקטור של הפנס נמס ואז מתחיל אורגן אורות.

גש לכל חשמלאי ותבקש ממנו שיעשה לך חיזוק לאדמות של הפנסים האחוריים. החשמלאים כבר מכירים את התופעה הזו ברנו שכן היא מלווה את רוב הדגמים של רנו כבר מעל לשני עשורים, ומטפלים בה צ'יקצ'ק

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

תודה רבה יגאל - אבל אין שום אורגן אורות, רק התקלות שתיארתי.

כמו כן - נראה לי שהרכב נכנס למצב "Safe mode" או משהו כזה, מרגיש שקצת מגביל אותי, נשמע הגיוני?

פורסם

די ברור שיש משהו שמטריף את מחשב הרכב, זה לא שכל מערכות הרכב התקלקלו בבת אחת. בלי סריקת תקלות ע"י איש דיאגנוסטיקה בעל ניסיון עם הדגם אתה מגשש באפלה, מציע שתיגש בכל זאת לתלפיות לדיאגנוסטיקה. זה יכול להיות הרבה דברים, החל ממצבר מת/מינוס רופף ועד דברים יותר רציניים.  

לגבי אורגן אורות - שמישהו ישב בתוך הרכב וילחץ על הבלם לפקודתך - האם כשלוחץ, אור בלם תקין, כשעוזב אור בלם כבה? האם אורות רוורס, איתות, דרך אחוריים פועלים כרגיל, לרבות בשילובים שלהם?

ד"א, רק למען הסטטיסטיקה הפרטית שלי, האם לרכב עבר כלשהו לא פרטי (ליסינג)?

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

הרכב פרטי למהדרין, עם 115K על השעון ובדקתי כבר בפעם הקודמת את הסיפור עם האורות, בלימה, רוורס וכל העסק - הכל נראה תקין.

כל ההתרעה של Engine failure hazard באדום, כשנורת המנוע ו STOP דולקים... לא מורגש כל שוני בנסיעה, נשמעת ונוסעת טוב - חוץ מששמתי לב (בנסיעה קצרה בעיר) שמרגיש שהיא לא נותנת לי לעבור את ה 75 קמ"ש לערך, בגלל זה חשדתי ב "Safe Mode" כזה או אחר.

מבחינת דיאגנוסטיקה כמו שאמרתי פעם שעברה היו מליון תקלות לא הגיוניות וכולן גם התאפסו בלי בעיה (המוסכניק אמר שאם התקלה הייתה קיימת בזמן אמת הוא לא היה מצליח לאפס). גם הוא חשד במצבר שלא עומד בעומס אז בדקתי גם את זה, המצבר בן שנתיים ובדיקה אצל חשמלאי אמרה שהוא פיקס... 

יש טעם להגיע לתלפיות בכל מקרה? הדיאגנוסטיקה שלהם תהיה מדוייקת יותר?

ראיתי שהרבה פעמים מקושר הסיפור של DPF לנורה הזאת. רוב הזמן הרכב באמת בנסיעות עירוניות אבל בסופי שבוע אנחנו כמעט תמיד נוסעים רחוק יותר, אבל יכול להיות שזה קשור לניקוי ולרגנציה של המסנן חלקיקים? או שבמצב כזה ההודעה הייתה אחרת? שווה לעשות סיבוב של שעה בערך במהירות גבוהה?

מישהו מכיר מוסך מומלץ שמתמחה ברכבים הנ"ל?

שוב - תודה לכולם על העזרה.

פורסם

לא חושב שיש קשר ל-DPF בכלל.

כרגע הרכב נוסע רגיל במהירות גבוהה מחוץ לעיר? (או שאתה מעדיף לא לבדוק).

מחשב ניהול מנוע מאוד קפריזי ברכבים האלה, גליץ' רגעי קטן וכל הדשבורד נדלק כמו עץ חג מולד. לדעתי מוסך כללי ללא ניסיון עם הדגם פשוט לא יידע מאיפה להתחיל. תלפיות מקבלים עשר פלואנסים/מגאנים כאלה ביום, אז ניסיון כנראה יש להם.

יש גם את חבר הפורום @ba323f שעובד במוסך מתמחה ברנו, רק שהוא בצד השני של הארץ (הזכרת את תלפיות אז אני מניח שאתה מאזור חיפה).

חזיר דיזל

• תוכן חדש...