Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי בעיה עם מוסכים מורשים של לובינסקי, ספציפית אצלי פיגו.

קניתי רכב חדש מ 0 קילומטר 

הרכב הגיע עם פגיעות בצבע, היבואן מתנער מאחריות בגלל שהרכב שהה יומיים בחניון של 0 קילומטר.

הגעתי עם הרכב למוסכים לטיפולים כל טיפול הכי פשוט 1500 שקל. 

עכשיו ב 40 אלף קילומטר צצה לי תקלה ישר אחרי שהייתי בשטח. אבל צצה שתי דקות אחרי שעליתי לכביש. 

התקלה היא שאני לוחץ על הגז הרכב מאיץ אבל לא סוחב, וכשאני לוחץ יותר הרכב מאט, מגיע בכללי עד 3 תורים ונעצר שם בזמן האצה. 

הם טוענים שהלך מסנן חלקיקים- ממיר קלקטי ( ממה שהסבירו לי) הסיבה לטענתם שזה קרה זה בגלל שחודש לפני הרכב תודלק בטעות בבנזין במקום דיזל על ידי אחי. תוך כדי שדרשתי לדבר עם המוסכניק אמר החלק נסתם, אבל יום שלם משכו אותי בלי לדעת, וטענה שלוקח זמן לברר דברים כאלה, שקר, זאת לא בדיקה של יום שלם, אם לא צריכים לקחת יום שלם בשביל להבין אם החלק נסתם או שחייבים להחליף אותו עד הסוף. 

בנוסף לכל זה הם הודו ששברו לי חלק ברכב בזמן טיפול והזמינו לי רכב חדש, אליו חיכיתי 8 חודשים. 

Long story short. 

אני לא סומך עליהם, ומבקש את עזרתכם. במוסך אמין, או באבחון תקלה קיימת או בהוכחה שעליהם לתקן את התקלה כי כרגע הם אומרים שתקלה אמורה הייתה להיות באחריות אבל בגלל הקטע עם הבנזין אין אחריות לרכב על זה. אז גם גזלו לי עכשיו את האחריות על הכל. 

יש לציין שמאז התידלוק בבנזין הרכב עבר 5 אלף קילומטר בלי שום בעיה או תקלה אחרת שהופיע. 

לטעמי המוסך מנסה להתנקם בי שמצאתי שהוא שבר לי חלק, והם מנסים לגזול ממני כמו מעוד הרבה אנשים הרבה כסף תוך כדי שקרים. 

דעתכם?

עדכון: 

אפילו החלק ששברו והבטיחו לתקן, הם הכניסו במחיר מלא בהצעת מחיר שקיבלתי הרגע. 

שעולה על 10 אלף שח

עריכה אחרונה על ידי idoidoidom
פורסם

נזק מתדלוק שגוי הוא נזק מצטבר ולא מיידי,  ותלוי בכמות הנסועה שהייתה עם הדלק, והאם המיכל רוקן במלואו מהבנזין לפני מילוי חדש של מיכל סולר. 

איזה חלק נשבר שעולה 10 אלף שקל?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הרכב הוא פיגו 3008 דיזל 1.5 שנת 2019

לפני 12 דקות, Audi-T כתב:

באיזה רכב מדובר, דגם, שנה, ק"מ?
או שזה סוד...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לפני 11 דקות, zaf כתב:

נזק מתדלוק שגוי הוא נזק מצטבר ולא מיידי,  ותלוי בכמות הנסועה שהייתה עם הדלק, והאם המיכל רוקן במלואו מהבנזין לפני מילוי חדש של מיכל סולר. 

איזה חלק נשבר שעולה 10 אלף שקל?

המיכל רוקן במלוא ובמוסך המורשה הוא שעשה את זה והאם הוא לא עשה את זה כמו שצריך, אז יכול מאוד להיות שכל זה, זה בעצם תקלה שנגרמה מחוסר המקצועיות שלהם.

ממיר קטליטי 8 אלף וכל החלקים שמסביבו עוד כמה אלפים טובים- לא אמרו לי שנשבר בשום שלב- רק אמרו שבגלל הקטע עם הבנזין הם צריכים כרגע להחליף הכל.  

עדכן: לא כולל מעמ

פורסם

ללובינסקי יש כמה מוסכים, באיזה מהם היית?

בתור התחלה הייתי מנסה מוסך אחר של היבואן (יש הבדלי שרות לא קטנים בין המוסכים).

פורסם

שניה שניה שניה, תן לי רק להבין את העובדות.

קנית רכב 0 ק"מ - ממי קנית אותו? האם מלובינסקי עצמה או מחברת ליסינג/בת/אתר 0 ק"מ/אחר?

ירדת עם הרכב ל"שטח"? ואחרי 2 דקות, כלומר מיד אחר כך, הופיעה תקלה?

תדלקת בנזין במקום סולר? ואחר כך הופיעה תקלה במערכת שקשורה ישירות למערכת פליטת התוצרים שנגרמים משריפת אותו דלק שתודלק?

ועכשיו החצופים האלה לא מוכנים לתקן במסגרת האחריות את הנזקים ש"הם טוענים" שאתה גרמת?

רק תאשר לי שהבנתי נכון את השתלשלות האירועים ונמשיך משם, אוקיי?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

המידע שלך כתוב לא בצורה הכי ברורה, אז נשמח להבהרות:

1. פגמים בצבע - יש לך פירוט? תמונות? תאור של הפגמים? מה הייתה התגובה הרשמית?
  2. תדלוק בנזין - להבנתי, אחיך תדלק בנזין במקום דיזל ובהמשך כתבת שהמכונית עברה 5000 ק"מ מאז אותו תדלוק בנזין עד שהופיעה התקלה. כמה ליטרים של בנזין הוא תדלק? אם הוא מילא כמות משמעותית, היית צריך לגרור את הרכב למוסך ולא להמשיך להשתשמש בו. במקרה הזה כל האחריות עליך.
  3. חלק שנשבר - איזה חלק? תוכל לפרט?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

משפט ידוע באנגלית אומר בתרגום חופשי "תתיחס לאישתך כמו למלכה והיא תתיחס אליך כמו מלך. תתיחס אליה כמו זונה והיא תתיחס אליך כמו לקוח".

אין שום ספק בהסבריך, התיחסת לרכב כמו לזונה.

תישא עכשיו בתוצאות של מעשיך, אף אחד אחר לא צריך לשלם על שטויות שאתה עושה.

האור היחיד בקצה המנהרה עבורך הוא שלמיטב זכרוני יש פסק דין שמאפשר לתבוע את הביטוח על נזקי תדלוק בדלק לא נכון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נקודה למחשבה - קנית רכב 0 קילומטר , למעשה קנית מסוחר. למה שתחשוב שהיבואן יעניק לך אחריות לפגיעות (לא אחריות יצרן) בפח/בצבע ? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, RBRB כתב:

ללובינסקי יש כמה מוסכים, באיזה מהם היית?

בתור התחלה הייתי מנסה מוסך אחר של היבואן (יש הבדלי שרות לא קטנים בין המוסכים).

שורק , אני תמיד מרגיש עובדים עליי 

בפת לעומת זאת שהייתי הם יקרים אבל תמיד הרבה יותר כנים ומסבירים בלי לשנות גרסאות. 

לפני 55 דקות, פבל כתב:

שניה שניה שניה, תן לי רק להבין את העובדות.

קנית רכב 0 ק"מ - ממי קנית אותו? האם מלובינסקי עצמה או מחברת ליסינג/בת/אתר 0 ק"מ/אחר?

ירדת עם הרכב ל"שטח"? ואחרי 2 דקות, כלומר מיד אחר כך, הופיעה תקלה?

תדלקת בנזין במקום סולר? ואחר כך הופיעה תקלה במערכת שקשורה ישירות למערכת פליטת התוצרים שנגרמים משריפת אותו דלק שתודלק?

ועכשיו החצופים האלה לא מוכנים לתקן במסגרת האחריות את הנזקים ש"הם טוענים" שאתה גרמת?

רק תאשר לי שהבנתי נכון את השתלשלות האירועים ונמשיך משם, אוקיי?

תשמע אם היו אומרים לי, ירדת איתי לשטח שברת אותו, מקבל. יכול להיות. למרות שהתקלה הופיע בכביש אחרי כמה דקות. 

מה שמפריע לי שהם מסתכלים בהיסטוריה ומקשרים את התקלה האחרונה שהייתה ברכב לתקלה נוכחית או מי יודע אם הם ממציאים ומנפחים פה את החשבון. 

אחרי 5 אלף בדיוק באותו רגע שהייתי בשטח, ( כביש לא סלול לכיוון מעיין צבי) לא עכשיו הרים ובגבעות. זה קורה? לא מאמין להשתלשלות האירועים. תהיו גברים ותגידו יכול להיות שדפקת את הממיר. אבל לא הם לא מצאו שם דפיקה. ולכן מאשימים את הבעיה שמופיעה להם במערכת. 

זה ידידי עורמה וחוסר מקצועיות. 

לפני 53 דקות, menir1 כתב:

המידע שלך כתוב לא בצורה הכי ברורה, אז נשמח להבהרות:

1. פגמים בצבע - יש לך פירוט? תמונות? תאור של הפגמים? מה הייתה התגובה הרשמית?
  2. תדלוק בנזין - להבנתי, אחיך תדלק בנזין במקום דיזל ובהמשך כתבת שהמכונית עברה 5000 ק"מ מאז אותו תדלוק בנזין עד שהופיעה התקלה. כמה ליטרים של בנזין הוא תדלק? אם הוא מילא כמות משמעותית, היית צריך לגרור את הרכב למוסך ולא להמשיך להשתשמש בו. במקרה הזה כל האחריות עליך.
  3. חלק שנשבר - איזה חלק? תוכל לפרט?

1.פגמים בצבע- נקודות זעירות על השימשה וצבע כאילו גיצים שרפו וחרטו את זה. תמונות לא רלוונטי, רואים בעין אנושית והרכב במוסך. 

תגובתם הייתה שזאת ״בעיה שלך, אין לנו שום אחרויות על התקופה שהרכב היה אצל חברת הליסינג, ואם קרה משהו אצלם זה לא אשמתנו״ הרכב היה שם בדיוק יומיים. בחניון פתוח בגלילות, לא היה שם שום מכונה שעושה גיצים, או שום דבר קרוב, אני יודע בוודאות שאלה הרכבים הראשונים שהליסינג הזה קיבל והם לא שהו אצלו יותר מיומיים. זאת הגרסא החדשה של 2019 והרכב התקבל בינואר 15, כמה ימים אחרי שהם קיבלו אותו, כתוב ברשיון רכב ינואר 2019. הוא נקנה מהם וישר הועבר אליי. 

2. ברגע אחרי שתדלק נזכר שהרכב הוא דיזל ולא נסע עוד, גרר הוזמן והרכב טופל במוסך מורשה פת שהוציא את הבנזין שתודלק, לאחר מכן לא היו שם בעיות והרכב נסע רגיל. 

3. לא רלוונטי- חלק קישוטי בפנים הרכב, הם הודו והוציאו לי מסמך שהם מזמינים לי בחינם חלק, לאחר ויכוח והראתי להם תמונות של הרכב לפני המוסך בכניסה ואחרי לאחר הטיפול.  החלק לטענתם היה חסר במלאי 8 חודשים שזה בסדר גמור, מה אני אעשה ? חסר ליבואן במלאי. ולהפתעתי החיובית דווקא כן יצרו איתי קשר. ובס אמרו שהגיע החלק. 

לפני 37 דקות, bagira כתב:

משפט ידוע באנגלית אומר בתרגום חופשי "תתיחס לאישתך כמו למלכה והיא תתיחס אליך כמו מלך. תתיחס אליה כמו זונה והיא תתיחס אליך כמו לקוח".

אין שום ספק בהסבריך, התיחסת לרכב כמו לזונה.

תישא עכשיו בתוצאות של מעשיך, אף אחד אחר לא צריך לשלם על שטויות שאתה עושה.

האור היחיד בקצה המנהרה עבורך הוא שלמיטב זכרוני יש פסק דין שמאפשר לתבוע את הביטוח על נזקי תדלוק בדלק לא נכון.

הרכב עבר טיפול לא כל 20 או 15 אלף אלא כל 13. 

הרכב לא נכנס לשום שטח מסובך או קשה, כמו שאתה מתאר לעצמך, כביש לא סלול בדרך למעיין צבי וכבישי עפר בבן שמן זה המקסימום שהרכב עבר. לא משהו שהוא לא סטנדרטי ועובר על 90 אחוז מהרכבים בארץ. 

אולי אכפת לי מהרכב כל כך שבשבילי להכניס אותו לכביש עפר זה כמו שטח. 

תודה על הנקודה אחרונה אבדוק את זה. 

לפני 20 דקות, zaf כתב:

נקודה למחשבה - קנית רכב 0 קילומטר , למעשה קנית מסוחר. למה שתחשוב שהיבואן יעניק לך אחריות לפגיעות (לא אחריות יצרן) בפח/בצבע ? 

למה לא? 

יש סעיף בכל חברות הרכב בארץ שאומר שאתה קונה רכב יד 2 האחריות מבוטלת? 

לא מכיר ואשמח שתראה לי אחרת. 

פורסם

@idoidoidom  לא אמרתי שהאחריות מבוטלת, הערתי לגבי ההתנערות מנזק חיצוני לצבע/פח . כי מבחינת היבואן לא הוא שמסר לך את הרכב ומישהו מטעמו תמיד יאשים צד ג בכל הכרוך לנזק שנגרם לרכב ברגע שעזב את שעריו שלו. 

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, zaf כתב:

@idoidoidom  לא אמרתי שהאחריות מבוטלת, הערתי לגבי ההתנערות מנזק חיצוני לצבע/פח . כי מבחינת היבואן לא הוא שמסר לך את הרכב ומישהו מטעמו תמיד יאשים צד ג בכל הכרוך לנזק שנגרם לרכב ברגע שעזב את שעריו שלו. 

את זה אני הבנתי וזה ברור כשמש שאי אפשר להוכיח. למרות שכל הנסיבות מראות שזה בתחום אחריותו. אני הגיוני, מה שאי אפשר להוכיח לא אוכיח בכח, חיים עם זה, כמה שזה כואב שברגע שקנית רכב חדש פנית ליבואן והוא התנער. 

מה שלי חשוב עכשיו, זה להבין מה התקלה שיש לי ברכב, אני רוצה לקבל עוד חוות דעת, ודיי בטוח שהתוצאה תהיה שונה. 

היה לי ברכב הישן בעיה בממיר קטליטי, והיא הייתה שונה לגמרי.  

לכן אני טוען שהתוצאה תהיה שונה, ומוכן לשלם על עוד גרר לעוד מקום כדי להוכיח. 

תכלס הגעתי לפה לספר את הבעיה, אולי פה יאבחנו שזה לאוו דווקא אותה הבעיה בדיוק. 

ואם אכן זה יקרה, אני מוכן להביא מומחה שיבדוק ויוכיח את טענותיי אחרת או שאגרור שוב את הרכב לעוד מוסך שאפשר לסמוך עליו ושם יבדקו לעוד חוות דעת.

בתור אחד שיש לו נסיון רע עם מוסכים, תגיד לי איך אתה יכול לסמוך עליהם כשאתה יודע שמוסך מורשה תחת לובינסקי ברכב הישן שלי קרע לי את הידית הילוכים, תוך כדי עבודה, היו לי תמונות. לא היה מוכן להחליף ורק אחרי ויכוחים עד צאת הנשמה שהעבודות שחור על גבי לבן מתועדות שזה קרה במוסך, רק אז היה מוכן להחליף. וגם אז דרשו על שעת עבודה בסך כמעט 500 שח. כשפיזית עמדתי ליד המכונאי בזמן שהחליף, וכל העבודה לקחה לו 5 דקות.  איך אפשר לסמוך עליהם אחרי דבר כזה? 

אני היום מצלם ומתעד הכל ועכשיו רוצה עוד חוות דעת, אני מזהה שמוסך עובד עליי ומשנה גרסאות תוך כדי בשביל עוד כמה ג׳ובות. 

פורסם

@idoidoidom לגבי - פגמים בצבע- נקודות זעירות על השימשה וצבע כאילו גיצים שרפו וחרטו את זה. תמונות לא רלוונטי, רואים בעין אנושית והרכב במוסך. 

זה נשמע כמו טל חומצי (ג'ינג'ים) - פוליש ו/או פלסטלינה יסירו את זה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dorban3 כתב:

הרסת את הרכב עם בנזין אני לא מבין מה אתה רוצה מלובינסקי?

וזה קרה בדיוק אחרי שיצאתי מכביש לא מסודר, עפר שיכול להיות שכל אבן בדרך פגעה באותו חלק? 

אם זה לא היה כזה מקרי הייתי מאמין. 

או שהעצם דוחפים לי פה משהו על תקלה שמופיעה להם במחשב מלפני חודש

• תוכן חדש...