Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה שהיה כך היה:

ברשותי יונדאי I-10 2012 אוטומטית.   אני לא נוסע בה הרבה (לצורך העניין 10K ק"מ בשנה) ולכן בנובמבר 2019 כשהלך המצבר ושגריר הגיעו לחלץ, רכשתי מצבר משגריר ב-700 ש"ח (כאשר בשוק מחיר מצבר הוא כ-500 ש"ח) מאחר והגיע עם אחריות של שנתיים + זמינות של החברה לתת שירות מתי שרק צריך.

השיקול היה - אני לא נוסע הרבה ולכן החלק שהכי מפחד עליו שלא יפעל טוב זה המצבר ולכן עבור השקט הנפשי שלי אמרתי לעצמי שזה שווה את זה ושילמתי והמצבר הוחלף במקום.

כעבור ארבעה חודשים - תחילת מרץ, אני חוזר מטיול בספרד של 5 ימים ומגיע לארץ ונכנס לבידוד עקב הנחיות קורונה לאותה העת. כעבור שבוע בבידוד מבקש מחבר שיזיז את הרכב, הוא לא מצליח. המצבר מת. 

אני מבין שהמצבר מת ושאין לי סיבה בתקופה זו להחיות אותו ולכן אני אומר לעצמי - אטפל בכך אחרי שהמשק יתניע ויחזור לשיגרה - וזה עשיתי אתמול אחרי חודשיים מאז הניסיון הקודם להתניע.

התקשרתי אתמול בבוקר לתאם עם שגריר הגעתם. תואם. הגיעו אחה"צ כפי שתיאמתי ובחור התניע לי את הרכב (אחרי ששיתפתי בפרטים הנ"ל) ואמר לי - סע בחום הזה בלי מזגן ובלי אורות לפחות חצי שעה כדי שהמצבר ייטען...  עשיתי מה שאמר חניתי לקנות קפה בארומה שפיים ושם הרכב שבק חיים פעם נוספת.

התקשרתי לשגריר, התייבשתי בשפיים עוד 3 שעות טובות ואז הגיע טכנאי שלהם שטרח והוציא ציוד בדיקה והוציא את הפלט המצורף לפוסט זה.

הטכנאי שלהם אמר כך:
1. המצבר תקין.

2. המצבר דורש טעינה ארוכה בשנאפ או אצל חשמלאי אזורי.

3. הסביר שכש-הרכב לא פעיל יש להתניע אותו לרבע שעה כל שלושה ימים (רק התנעה ללא תזוזה) או לחילופין לנתק את החיבור לאחד הקטבים של המצבר כך שהמעגל ישאר פתוח וכך יוכל להחזיק 3 חודשים ללא טעינה נוספת.

כששאלתי למה הקודם לא טרח להסביר את כל הנ"ל על אף התקופה...  אמר לי הטכנאי שמה לעשות לא כולם  "לא משנה מה בדיוק אמר :)"

מה דעתכם?  הטכנאי האחרון חירטט אותי או שאמר דברי טעם?

בעיקר ביחס לטעינה הארוכה שנדרשת...   כי לי לתחושתי, נתנו לי מצבר תקול מלכתחילה שעבד חודשים ספורים כמו שצריך ואז... לא.

IMG_8336.jpg

• תוכן חדש...