Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים..לאחר שעיינתי בפורום לגבי שיטות חומרים לייבוש הרכב , אשמח אם תעזרו לי בהחלטה.

אני שוטפת בשיטת 2 הדליים פעם בשבוע.

לשטיפה מקדימה אני משתמשת בגרניק עם מקציף מחובר אליו שהזמנתי מעלי אקספרס + שמפו MR Pink

בשטיפה עצמה אני משתמשת בדלי מדולל של Citrus wash & Gloss , אין על הרכב ציפוי כלשהוא.

הבעיה שלי כרגע היא בייבוש   בגלל סימנים שנשארים על החלון הקדמי + כתמי מים שמתייבשים.

לייבוש עד כה השתמשתי בשתי מגבות שהספיקו לכול הרכב ( Wolly mammoth & chemical guys 506) כאשר לחלונות אני משתמש במגבת וואפל.

אשמח להמלצה על מוצר שיעזור ליבוש ואולי גם ישאיר ברק והגנה ?

ראיתי המלצות על BSD , אך אני לא בטוחה שזהו השימוש האופטימלי בחומר זה , תודה מראש חברים ! 

פורסם (נערך)

בדיוק לפני שבועיים סיימתי בקבוק BSD.

חומר מעולה שמשאיר אחריו גם הגנה ומבריק (משתמש בו גם על חלונות ומשאיר חלון מבריק).

בגלל שהמרקם שלו ג'לי, יש אנשים שהתקשו לייבש את הרכב אחרי ריסוס החומר ישירות מהבקבוק.

אני דווקא להפך, לא נתקלתי בבעיה כזאת. 

סך הכל אחרי שטיפה סופית וכשהרכב רטוב, ריסוס וניגוב מיד.

לא לתת לחומר לשבת על הרכב.

לעבוד חלק -חלק.

לעבוד כשהרכב קר למגע וללא שמש.

אני משתמש גם ב2 מגבות:

1. מגבת אובר אדומה- מרסס אותה קלות עם מים.

2. מגבת וופל ווטר מגנט של מגווירס.

עריכה אחרונה על ידי rsm130d
פורסם

על מנה להגיע לייבוש אופטימלי/מהיר ללא עקבות מים, עדיף לעשות תחילה טיפול דיטיילינג.

טיפול הוא לא רק עבור הגנה ( למרות שזה הייעוד העיקרי שלו כביכול) אלא מקל על הייבוש, וגורם למים לגלוש מעל הצבע בלי להשאיר כתמי מים. כלומר, לנגב רכב לאחר טיפול זה עושה את פעולת הניגוב לקלה ונעים יותר. לפעמים אפילו ללא באפינג ( ניגוב נוסף להברקה) הרכב 

נשאר ללא מים - כי הם מתאדים במהירות שיש הגנה.

לגבי QD, יש כמה מוצרים טובים כולל BSD המוכר והטוב. אישית מעדיף לאחרונה את PW  של חברת KOCH CHEMIE

אך זה לא אומר שהוא עדיף. מעבר לזה יש עוד כמה גורמים שמשפיעים על בחירת QD. משמע, תלוי בסוג האוטם צבע/ציפוי שבו משתמשים, שגורם לחלק מהמוצרים להתחבר טוב יותר ממוצר אחר. כלומר, יכול להיות ש -BSD יישב טוב על אוטם צבע מנזרנה

אך לא ישתלב טוב עם אאוטם אחר. ( סתם דוגמה)

שווה לקרוא את השרשור המושקע הנ"ל.

מה לבחור, עניין של טעם כאמור. כל בחירה של אחד המוצרים שציינו למעלה תהיה בחירה טובה, כולל: V7 / Reload.

פורסם

קודם כל תודה רבה לשניכם על המענה ,

טיפול דיטליינג מלא - הכוונה לפוליש רב שכבות ואחריו ציפוי של אוטמים למיניהם / הגנות על הרכב ?

ONR נחשב גם כ- QD ?

ראיתי מספר שרשורים שבהם הוא מומלץ גם לייבוש אבל ראיתי שמגיע כשמפו לשטיפה ולא ספריי לכן ייעוד עיקרי שלו הוא לניקוי ללא מקור מים או לניקוי נקודתי ללא צורך של שטיפה מלאה של הרכב.

פורסם

יש מדריכים מושקעים שחברים עמלו עליהם, נא להתעמק/לקרוא מעט כדי לקבל מוסגים בסיסיים.

לא תבין, שאל שוב.

רק דוגמה כי יש רבים חלקם בדביק.

ONR משמש גם בתור שמפו, שיטת המטליות, החלקה לפלסטלינה, תרסיס ( מהול במים) לריסוס ראשונה להמסת הלכלוך

הראשוני ועוד. זהירות, זה ממכר.

https://carsforum.co.il/topic/476534-onr-ומים-מזוקקים-כנוזל-שמשות-ברכב-ניקוי-שמשות/page/2/#comments

פורסם

היי , אני בחורה ובאמת שקראתי המון מדריכים כולל אלו שצירפת שקיימים פה וגם סרטונים ביוטיוב ..עדיין יש כמה דברים מבלבלים..

אחרי כל השבחים ל- ONR , לא ראיתי אינדיקציה אם הוא טוב כעזר לייבוש אלא רק לדברים שציינת מעלה  :

ONR משמש גם בתור שמפו, שיטת המטליות, החלקה לפלסטלינה, תרסיס ( מהול במים) לריסוס ראשונה להמסת הלכלוך

הראשוני ועוד. זהירות, זה ממכר.

פורסם

היי,

ONR הוא תכשיר לשטיפה, ואינו משמש כ-Quick Detaier. אם תרצי עזר לייבוש אז כל ספריי ווקס/אוטם/דיטיילר יעשה את העבודה.

אישית, אני משתמש שנים ב-Last touch spray detailer של מגווירס עבור תהליך הייבוש, אני משתמש בו גם עבור פלסטלינה, ממליץ בחום.

פורסם

אחלה , אז לאחר השטיפה אשתמש באחד מהבאים שיעזור לייבוש ולברק שראיתי שמומלץ בפורום  :

, Chemical Guys Hybrid V7   ,koch pw ,sonex brilliant shine detailer  ,Last touch spray detailer

בשרשור של אלון לא ראיתי כיצד יש ליישם ווקס/אוטם צבע ומתי .

כלומר ,

1. לאחר השטיפה השבועית והייבוש כדאי לעשות יישום של ווקס או אוטם ( תלוי בכמה זמן הוא מחזיק ) ??

2. אילו מהבאים מומלץ , או אם יש משהו אחר שאתם יכולים להביא מהניסיון שלכם ..

optimum car wax , turtel wax spray wax

3. אשמח לשרשור רלוונטי או הסבר על תהליך היישום של ווקס ואוטם.

תודה רבה אלופים ! אני הולכת לפנק את האוטו בעזרתכם !!

פורסם

karinavas

לפני 20 שעות, karinavas כתב:

היי , אני בחורה ובאמת שקראתי המון מדריכים כולל אלו שצירפת שקיימים פה וגם סרטונים ביוטיוב .עדיין יש כמה דברים מבלבלים.

אחרי כל השבחים ל- ONR , לא ראיתי אינדיקציה אם הוא טוב כעזר לייבוש אלא רק לדברים שציינת מעלה  

אין צורך להיות מבולבלים יש את כל המידע בפורום. לשם כך קיים הפורום.

שוב, מה שיעזור בצורה משמעותית לייבוש הרכב, זה רכב לאחר טיפול - שכולל אוטם צבע שדוחה את המים/עוזר בייבוש ולא משאיר כתמים. שימוש בתכשירי QD נותנים ערך מוסף של ברק ( והגנה מזערית) ועזרה בייבוש הרכב כי הוא דוחה מים. כל בחירה של אחד  המוצרים שציינתי -תהיה טובה. מה יתאים לך? כמו שאמרתי העדפה אישית בתלות ההגנה שקיימת על הרכב.

ONR מקבל שבחים ובצדק. עבורי הוא השמפו הראשי, כלומר - גם מהול בדלי, גם בתור מרסס, שטיפה מהירה ללא צורך במים למרות שאני תמיד משתמש במים גם שהרכב לא מלוכלך. תכשיר החלקה לפלסטלינה ועוד. אני אוהב את הפיניש שהוא נותן לרכב. (תחושה של רכב רטוב, וזה בולט ברכב לאחר דיטיילינג. תשובה גם ל-  imprezadude)

פורסם

אוקי ,הזמנתי את sonex extreme brilliat shine detailer למעבר עם מטלית בשביל ייבוש הרכב וגם את ה-ONR כנוזל שטיפה מהול לדלי לאחר ה-Pre Wash.

אבל עדיין נשארתי עם השאלות ממקודם :

1. לאחר כל שטיפה השבועית כדאי לייבש עם ה BSD ?

2. אשמח לשרשור רלוונטי או הסבר על תהליך היישום של ווקס ואוטם,מניחה שאין צורך בשטיפה השבועית ליישם אותם , תלוי כמה זמן הם מחזיקים.

אשמח מאוד לתשובה , מתה כבר להזמין את כל החומרים ולהתחיל לעבוד

פורסם

לא קראת את השרשור על QD? יש בו את כל האינפורמציה אפילו מעבר. 

לא כל יום מתנהלים בפורום שרשורים מפרים כל כך - שווה להקדיש לו מעט מזמנך. 

עוד שרשור מיני רבים ( יש כאן עשרות דיונים על הנושא)

פורסם

תודה יוגב , קראתי הכול ונראה לי שאני יכולה לצאת לדרך

חוץ משלבי הווקס המשחתי והאוטם שעוד לא עיכלתי לגמרי ואני לא חושבת שאני עוד בשלה ליישם.

אעדכן בתמונות אחרי שהחומרים יגיעו , שוב תודה רבה !

• תוכן חדש...