Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

היום בבוקר ביצעתי לרכב שלי, קיה ריו 2015, טיפול 165,000 במוסך מורשה.

בדרך כלל אני נוהג לראות מה ואיך מחליפים לי אבל היום היו לי עיסוקים אחרים, מה גם שהיה מדובר בטיפול קטן שבו מחליפים רק שמן + פילטר שמן ולכן לא עקבתי אחר הטיפול והתעסקתי בשלי.

לאחר שסיימו לטפל לי ברכב, ראיתי שהמיכל של השמן ששמו לי הוא לא המיכל הרגיל שבדרך כלל שמים במוסכים של קיה.

לפני שהספקתי לצלם, המיכל נזרק. מיהרתי ולכן החלטתי לעזוב את זה, שילמתי ונסעתי.

כשהגעתי הביתה הסקרנות גברה והחלטתי לבדוק - ראיתי שהסוויץ' ברכב היה פתוח במשך כל הטיפול ולכן המצלמה צילמה, החלטתי לראות אם אוכל להוציא צילום של המיכל מהמצלמה וזה מה שיצא (תמונות מצורפת).

מישהו מצליח לזהות ויכול להגיד לי באיזה שמן מנוע מדובר? איזה חברה?

תודה,

מקס

New Bitmap Image.jpg New Bitmap Image2.jpg

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שמן קיה 5A 5W30

זה מה שהיה רשום בכל הטיפולים, השמן היה אחר אבל.

ניתן לראות גם שהקוד על החשבונית תואם לקוד על המיכל הזה.

attachment.php?attachmentid=441956&d=1446065381

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

אכן, רשום עליו energy. מעבר לזה אני גם לא מצליח למצוא עליו כלום.

יכול להיות שמוסך מורשה משתמש בשמן שלא מתאים לרכב שלי? אגב, ראיתי משטח שלם של שמנים "נכונים" של קיה במוסך, אז למה לי דחפו את השמן הזה?

גם אם השמן הזה עומד בתקן של קיה, המוסך חייב אותי על "שמן קיה" בחשבונית. האם הם יכולים לדחוף לי שמן אחר ולהחשיב אות כ"שמן קיה"?

פורסם

איך הסקת שהוא לא מתאים?

אני מאמין שהשמן האחרון גם בתקן A5.

מה מיוחד בשמן קיה ששמו לך עד עכשיו? הכיתוב קיה מרגיע אותך יותר? כנראה שהוא מיוצר ע"י פז או משהו מקומי אחר.

כל עוד אין לנו דרך לבדוק מה טיב השמנים הנ"ל הכל בגדר ספקולציות.

אתה יכול לשאול את המוסך, לצלם את האריזה, לבדוק מי מייצר אותו.

באופן אישי לא הייתי משתמש בשמנים שמקורם לא ידוע.

פורסם
אכן, רשום עליו energy. מעבר לזה אני גם לא מצליח למצוא עליו כלום.

יכול להיות שמוסך מורשה משתמש בשמן שלא מתאים לרכב שלי? אגב, ראיתי משטח שלם של שמנים "נכונים" של קיה במוסך, אז למה לי דחפו את השמן הזה?

גם אם השמן הזה עומד בתקן של קיה, המוסך חייב אותי על "שמן קיה" בחשבונית. האם הם יכולים לדחוף לי שמן אחר ולהחשיב אות כ"שמן קיה"?

שאלות שאתה צריך להפנות למוסך.

יש להם בטח מייל או טלפון אז צור קשר ולברר.

פורסם

חיפשתי קצת באתר של החברה. הם אכן נראים כיצרן דיי גדול של שמנים וחומרי סיכה. אבל השמן הספציפי לא מופיע בשום מקום באתר שלהם.

מצאתי אזכור לשמן הנ"ל במקומות בודדים באינטרנט:

https://www.behance.net/gallery/42506111/2016-AxxonOil

מעבר לזה, כלום.

אם החברה הנ"ל (Axxon) אכן מייצרת את השמן הזה, למה הוא לא מוצג בשום מקום באתר שלה ולמה השם שלה לא רשום בבירור על האריזה של השמן?

פורסם
לפי האריזה, התקן a5 לא מופיע.

וזה למיטב ידיעתי התקן המתאים ביותר לרכבי קיה יונדאי.

מופיע c3, אמנם זה לא a5 אך זה לא יפגע במנוע.

בדרך כלל c3 נדרש עבור מנועים עם מערכות מתקדמות לטיפול בגזים (כמו דיזל קל), אך הוא מתאים למגוון רחב של מנועים.

עם זאת באופן אישי הייתי חוזר ודורש שיחליפו לי לשמן בתקן שהיצרן קבע. (וכבר עשיתי זאת בעבר)

• תוכן חדש...