Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

מסכים, אך הבעיה העיקרית היא שלא כל אחד קשיר לרכיבה על אופנועים, אני הייתי רוכב אופנועים קבוע כמעט 15 שנה, על כלים קלים וכבדים ממובי 125 ועד FZ1 1000/ ויסטרום וכו.., עד שעשיתי תאונה (לא תאונת אופנוע) וגרמתי נזק לגב תחתון שמאותו רגע אני סובל ברכיבה ורק יכול לחלום לחזור, כך שלי אין דרך להתנייד על דו גלגלי יותר, ואני בטוח שיש עוד הרבה רוכבים באותה סירה, יש פתרונות זולים וחסכוניים גם בעולם המכוניות, אך המדינה צריכה לעודד את הצרכן בבחירתן בעזרת הטבות.

היום אם תסור לסוכנות רכבי יוקרה תקבל הנחות גרנדיוזיות, אך ברכב קטן וחסכוני פשוט "אין" שגם כך הוא יקר.

נ.ב. אני חושב שאני מכיר אותך מאתר פולגז :)

פורסם

מסכים איתך שדו"ג גלגלי לא מתאים לכל אחד.

אבל זו אחת הדרכים להקל על הגודש בתנועה וכפועל יוצא זיהום אוויר ועוד.

כאמור האלטרנטיבה השנייה זו תחבורה שיתופית בתוכה תח" צ וכו'.

בפועל אין למדינה אינטרס כלכלי (למרות שייתכן שהזיהום מביא איתו פגיעה כלכלית כגון מחלות וכו') להוריד את תצרוכת הדלק אחרת כלי רכב קטנים היו מקבלים הקלות משמעותיות במסוי (ישיר על הרכב עקיף ביטוחים וחלפים)

וכן אני קצת הרבה בפול גז תרתיי משמע

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

פורסם

עמוס ולוקי - יש משהו שאתם מפספסים, היתרון הגדול של רכבים היברידיים הוא הוצאת הזיהום ממרכזי הערים וניצול יעיל יותר של משאבי הטבע, מנוע חשמלי מנצל בצורה טובה יותר את האנרגיה, כי תחנת הכח בחדרה יעילה יותר ממנוע של מכונית.

ובעניין זיהום אלקטרומגנטי - give me a break, הקרינה מההיברידיות זהה לקרינה הנפלטת מכל רכב ובעידן בו יש בערך 30 ראוטרים ו1000 מכשירי סלולר שמשדרים סביבך בכל רגע נתון, זאת טענת סרק.

רכבים היברידיים וחשמליים זה נהדר וללא ספק המדינה, אם היא צריכה להגיע ליעד מיסוי מסויים צריכה ליקר דווקא את רכבי הבעירה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כי תחנת הכח בחדרה יעילה יותר ממנוע של מכונית.

זה בעיקר נכון בשביל PHEV, אבל גם אותם המדינה לא מעודדת אז....

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

צודק כמובן, הדבר שלא כתבתי הוא שהיתרון הנוסף של ההיברידיות הוא יצור חשמל על ידי רגנרציה מבלימה ובנוסף שימוש במחזור אטקינסון ולא במחזור אוטו, שמעלה את הנצילות (על חשבון מומנט בסל"ד נמוך שהחשמל מפצה עליו).

אם כי בעיני - הנק' הראשונה של הוצאת הזיהום מהעיר (מנוע כבוי בפקקים למשל) היא עיקר העיניין.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עמוס ולוקי - יש משהו שאתם מפספסים, היתרון הגדול של רכבים היברידיים הוא הוצאת הזיהום ממרכזי הערים וניצול יעיל יותר של משאבי הטבע, מנוע חשמלי מנצל בצורה טובה יותר את האנרגיה, כי תחנת הכח בחדרה יעילה יותר ממנוע של מכונית.

ובעניין זיהום אלקטרומגנטי - give me a break, הקרינה מההיברידיות זהה לקרינה הנפלטת מכל רכב ובעידן בו יש בערך 30 ראוטרים ו1000 מכשירי סלולר שמשדרים סביבך בכל רגע נתון, זאת טענת סרק.

רכבים היברידיים וחשמליים זה נהדר וללא ספק המדינה, אם היא צריכה להגיע ליעד מיסוי מסויים צריכה ליקר דווקא את רכבי הבעירה.

יש case אם מדובר על מנוע חשמלי טהור, ולא כל מיני רכבים נטענים עם סוללה קטנטנה שם היא פיקציה רק בשביל לקבל הנחה במיסוי.

וגם כאן, יש לתת הנחה בהתאם לכמה המדינה מרוויחה מבחינת הזיהום, ולא באחוזים ממחיר הרכב!

למה צריך לממן מושבי עור או ג'אנטים מפונפנים??

בקיצר, הייתה פריצה והיא נסגרה

פורסם

הנה רעיון - מיסוי יחסי של בנזין/דיזל לחשמלי/מימן.

ככל שאחוז גדול יותר מההספק של הרכב מופק מבנזין, כך המס יהיה גבוה יותר. 100% מהמס הנוכחי על רכבי בנזין/דיזל טהורים, ומשם הוא ירד עד 10% לרכבים חשמליים טהורים. וככה כל דבר שבאמצע יקבל הטבת מס יחסית - רכב פלאג אין הייבריד עם סוללה קטנה ומנוע חלש יקבל הנחה קטנה הרבה יותר מאשר אותו רכב פלאג אין הייבריד עם סוללה גדולה ומנוע חשמלי חזק יותר.

לחילופין, אותו דבר, אבל לפי טווח מוצהר. רכב היברידי עם טווח חשמלי מוצהר קטן יקבל הטבה קטנה, וככל שאחוז הטווח החשמלי מהטווח הכללי עולה, ההטבה תגדל עד לרמה ש-שוב, רכב חשמלי מלא יקבל את מלוא ההטבה. ככה גם לא צריך לעדכן את הנוסחה כל שבועיים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש כמה בעיות ברעיון:

1. יותר חשוב דרך השימוש במנוע החשמלי מאשר ההספק שלו.

2. PHEV די מוגדר ע"פי הטווח שלו. זאת אומרת שיש טווח מינימלי כדי להיחשב PHEV ולקבל הנחות במדינות אירופאיות (אולי גם ארה"ב, לא יודע). הטווח הוא באיזור ה 50 קמ, לכן כול יצרן שרוצה PHEV - 50 ק"מ טווח.

- By lifting money bags

פורסם
יש כמה בעיות ברעיון:

1. יותר חשוב דרך השימוש במנוע החשמלי מאשר ההספק שלו.

לכן נתתי את הרעיון השני, של טווח מוצהר.

2. PHEV די מוגדר ע"פי הטווח שלו. זאת אומרת שיש טווח מינימלי כדי להיחשב PHEV ולקבל הנחות במדינות אירופאיות (אולי גם ארה"ב, לא יודע). הטווח הוא באיזור ה 50 קמ, לכן כול יצרן שרוצה PHEV - 50 ק"מ טווח.

לכן אני מציע לבטל את המדרגות-פר-הגדרה וליישם סרגל פלואידי כך של-PHEV לא יהיה יתרון אינהרנטי על פני הייבריד רגיל, אלא רק אם הוא יהיה מסוגל להציע טווח חשמלי יותר אורך.

3. יש עוד הרבה בעיות - כמו למשל העובדה שיקטינו את מיכלי הבנזין כדי להגדיל את הטווח החשמלי היחסי, אבל יחסית למשהו שטאמבל כמוני שלף מהתחת אחרי מחשבה של 3.2 שניות, זה שמצאת רק שתי בעיות זה אחלה לדעתי ועושה אותי מאוד אופטימי לאפשרות שקיימות הרבה מאוד אופציות אחרות לאזן את הפסדי המיסוי שנובעים מהתרבות מכוניות היברידיות מבלי לחרוץ את גורלן ולשלוח את כולנו חזרה לשיטות הנעה של שנות ה-50.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
יש case אם מדובר על מנוע חשמלי טהור, ולא כל מיני רכבים נטענים עם סוללה קטנטנה שם היא פיקציה רק בשביל לקבל הנחה במיסוי.

וגם כאן, יש לתת הנחה בהתאם לכמה המדינה מרוויחה מבחינת הזיהום, ולא באחוזים ממחיר הרכב!

למה צריך לממן מושבי עור או ג'אנטים מפונפנים??

בקיצר, הייתה פריצה והיא נסגרה

אתה מקטנן סתם - יש פה טכנולוגיה עדיפה, ויש עניין בלקדם אותה.

סתם השוואה - קורולה 1.8 היברידית חדשה פולטת 76 גרם CO2 לק"מ בעוד ה1.2 הבנזין הרגילה פולטת 132 ג' לק"מ.

זה לא מספרים באוויר - מדובר על רכב שעדיף לך לעמוד ליד פקק שמלא בכמותו ולא בפקק שמלא בסובארואים.

הוא גם צורך פחות דלק לק"מ נסועה - כלומר בז"ן צריכים לזקק פחות דלק, מדינת ישראל צריכה ליבא פחות נפט, מיכליות דלק צריכות לבצע פחות ק"מ הובלה, פחות פחות מיכליות נפת בים וכו' וכו'. הרי מדובר פה על 20-30 אחוז שיפור בצריכת הדלק ביחס למשפחתית סטנדרטית או ג'יפון.

תסתכל על התמונה הגדולה ולא על זה שאתה מקנא בשופוני של מושבי עור.

חלק מהאבזור הנוסף הוא כדי לגרום לאנשים לעבור לאוטו הזה, אחרת זה יהיה שוב סיפור ניסאן ליף הכושלת.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

סתם השוואה - קורולה 1.8 היברידית חדשה פולטת 76 גרם CO2 לק"מ בעוד ה1.2 הבנזין הרגילה פולטת 132 ג' לק"מ.

זה לא מספרים באוויר - מדובר על רכב שעדיף לך לעמוד ליד פקק שמלא בכמותו ולא בפקק שמלא בסובארואים.

הוא גם צורך פחות דלק לק"מ נסועה - כלומר בז"ן צריכים לזקק פחות דלק, מדינת ישראל צריכה ליבא פחות נפט, מיכליות דלק צריכות לבצע פחות ק"מ הובלה, פחות פחות מיכליות נפת בים וכו' וכו'. הרי מדובר פה על 20-30 אחוז שיפור בצריכת הדלק ביחס למשפחתית סטנדרטית או ג'יפון.

תסתכל על התמונה הגדולה ולא על זה שאתה מקנא בשופוני של מושבי עור.

חלק מהאבזור הנוסף הוא כדי לגרום לאנשים לעבור לאוטו הזה, אחרת זה יהיה שוב סיפור ניסאן ליף הכושלת.

אני לא מקנא, יש לי הכל ברכב גם עור איכותי. אבל זה שאחד משלם על זה כפול משני זה דבילי. לתת הנחה על רכב שעולה מעל 200 אלף שקלים זה לא נכון גם. הרי ברור שמי שקונה רכב הברידי זה רק מחסכון כספי ולא כל סיבה אחרת. אלא אם כן אתה גרטה טונברי

מיסוי במדינת ישראל כשהרבה אנשים משתכרים בשחור בנוי על מיסוי צריכה. לכן כל פגיעה באפיק הזה לא רצויה מבחינת מדינה.

זה לא נכון גם מה שאתה אומר לגבי צריכת דלק - כל מקרה לגופו. יש לחבר שלי לקסוס גדולה יחסית, 400 כ"ס - אוכלת מעל 10 ליטר למאה ק"מ. והיא היסרידית. So what?

ואם כבר לזרוק מספרים, אז כל עוד חשמל בארץ לא נוצר מאנרגיית בשמש או רוח או מים וכדומה, יש לקחת בחשבון גם את הזהום של תחנת הכוח. למה להתייחס רק לבנזין?

פורסם
אני לא מקנא, יש לי הכל ברכב גם עור איכותי. אבל זה שאחד משלם על זה כפול משני זה דבילי. לתת הנחה על רכב שעולה מעל 200 אלף שקלים זה לא נכון גם. הרי ברור שמי שקונה רכב הברידי זה רק מחסכון כספי ולא כל סיבה אחרת. אלא אם כן אתה גרטה טונברי

איך זה משנה את הסיבות שנתנו לך?

זה לא נכון גם מה שאתה אומר לגבי צריכת דלק - כל מקרה לגופו. יש לחבר שלי לקסוס גדולה יחסית, 400 כ"ס - אוכלת מעל 10 ליטר למאה ק"מ. והיא היברידית. So what?

אוקיי. עכשיו נניח שהיא לא הייתה היברידית... כנראה הייתה צורכת יותר.

ואם כבר לזרוק מספרים, אז כל עוד חשמל בארץ לא נוצר מאנרגיית בשמש או רוח או מים וכדומה, יש לקחת בחשבון גם את הזהום של תחנת הכוח. למה להתייחס רק לבנזין?

אין ספק שגם מקור אנרגיית החשמל חשוב. למזלי אין לי מחוץ לחלון תחנת כוח, נחש מה יש לי מחוץ לחלון? כביש.

- By lifting money bags

פורסם

סבבה אז בעל ההיברידית ישלם פחות מיסים על דלק. למה מגיעה לו הנחה על המיסוי של רכישת הרכב?

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...