Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לראש שקט עד 65

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך את התובנות שלכם בנוגע לבחירת רכב בתקציב של עד 65 אלף ש"ח שיענה על (רצוי כל) הדרישות הבאות, בחשיבות יורדת:

1. אמינות - רכב שיכנס למוסך רק בשביל טיפולים שגרתיים. רצוי יפני עם מוניטין מוכח.

2. נוחות נסיעה - הרבה מהנסיעות יהיו בתוואי בין עירוני הררי מפותל יחסית וחשוב שהרכב יתן תחושה שהוא מחבק את הכביש.

3. בטיחות - רצוי רכב עם ציון בטיחות גבוה ואם אפשר גם מערכות בטיחות אקטיביות.

4. אבזור ואיכות בנייה - פחות אכפת מחימום כיסאות וחלון גג, אבל מערכת מולטימדיה, מחשב דרך, כפתור הנעה זה דברים נחמדים.

5. אחזקה - הבנתי שלגרמניות עליות הטיפולים גבוהות ביחס לשאר, או שההבדלים מינוריים?

מבחינת גודל הרכב זה פחות קריטי אם הוא עונה על הדרישות. כרגע מה שחשבתי עליו הם: הונדה ג'אז (ידנית או אוטומטית) וסוזוקי קרוסאובר (ידנית כי קראתי שהגיר האוטומט לא אמין) והונדה סיוויק האצ'בק משנת 2014. אשמח להמלצות, הכפשות או רעיונות לרכבים אחרים.

אם זה משנה רצוי שנתון מעל 2013.

פורסם

הג'אז מאוד מתאימה למה שאתה מחפש אבל היא די חלשה, לא בטוח שהיא הבחירה האידיאלית לתוואי בין עירוני הררי מפותל מהבחינה הזו.

מאזדה 2 (הדגם הנוכחי, 2015 וצפונה) בכל רמת גימור שהיא לא אקטיב מציעה התראה על סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש, ותהיה חזקה יותר מהג'אז (אבל פחות חסכונית ופחות מרווחת). הייתי מוסיף אותה לרשימה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

5. אחזקה - הבנתי שלגרמניות עליות הטיפולים גבוהות ביחס לשאר, או שההבדלים מינוריים?

גרמניות ידניות זולות לאחזקה מהניסיון שלי והיו לי לא מעט. כן. יותר זולות לאחזקה אפילו מכל הקוריאניות והיפאניות.

אני בעלים היום של הונהד ג'אז צורה חדשה 2015. אני לא נוסע בכבישים הרריים. נוסעים 100 ק"מ ביום בעיקר מחוץ לעיר אבל גם בתוך העיר עם פקקים.

צריכת דלק 1:15. הצלחתי גם 1:16 וגם 1:17.

מרווחת, נוחה, אני מטפל בחברה אז הטיפולים לא זולים אבל מצד שני כל רכב שתטפל בו בחברה יהיה יקר לאחזקה (לי זה מאוד נוח כי המוסך ממש מחוץ לעבודה שלי ואני לא מבזבז זמן, מי שיש לו זמן לטפל לבד יכול לחסוך המון).

החיסרון זה המנוע שמקבל את הכוח רק בסל"ד גבוה, זה לא שהרכב עגלה פשוט צריך למשוך אותו לסל"ד גבוה אם אתה נוסע בעליה או להעביר למצב ספורט.

אני מאוד אוהב את הרכב, אצלי כבר שנה + ו- 30 אלף ק"מ. אבל באמת במקרה שלך אם אתה צריך לנסוע המון בתוואי הררי, אני לא בטוח שהג'אז תתאים לך...אלא אם תקנה ידנית. מציע לך לעשות נסיעת מבחן בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

במקומך הייתי בודק גם על הקיה פורטה, זה רכב מעולה שהרבה לא מכירים, גם אמין ונוח מאוד וגם עם אבזור מקורי, תברר על זה

פורסם
הג'אז מאוד מתאימה למה שאתה מחפש אבל היא די חלשה, לא בטוח שהיא הבחירה האידיאלית לתוואי בין עירוני הררי מפותל מהבחינה הזו.

מאזדה 2 (הדגם הנוכחי, 2015 וצפונה) בכל רמת גימור שהיא לא אקטיב מציעה התראה על סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש, ותהיה חזקה יותר מהג'אז (אבל פחות חסכונית ופחות מרווחת). הייתי מוסיף אותה לרשימה.

לא התחברתי לכיסא של המזדה, בכל מקרה לגבי הג'אז - אם אני לא מהממהרים אז זה אופציה טובה?

הונדה 2016/2015 מתאימה לך.

איזה דגמים? מה שציינתי?

גרמניות ידניות זולות לאחזקה מהניסיון שלי והיו לי לא מעט. כן. יותר זולות לאחזקה אפילו מכל הקוריאניות והיפאניות.

אני בעלים היום של הונהד ג'אז צורה חדשה 2015. אני לא נוסע בכבישים הרריים. נוסעים 100 ק"מ ביום בעיקר מחוץ לעיר אבל גם בתוך העיר עם פקקים.

צריכת דלק 1:15. הצלחתי גם 1:16 וגם 1:17.

מרווחת, נוחה, אני מטפל בחברה אז הטיפולים לא זולים אבל מצד שני כל רכב שתטפל בו בחברה יהיה יקר לאחזקה (לי זה מאוד נוח כי המוסך ממש מחוץ לעבודה שלי ואני לא מבזבז זמן, מי שיש לו זמן לטפל לבד יכול לחסוך המון).

החיסרון זה המנוע שמקבל את הכוח רק בסל"ד גבוה, זה לא שהרכב עגלה פשוט צריך למשוך אותו לסל"ד גבוה אם אתה נוסע בעליה או להעביר למצב ספורט.

אני מאוד אוהב את הרכב, אצלי כבר שנה + ו- 30 אלף ק"מ. אבל באמת במקרה שלך אם אתה צריך לנסוע המון בתוואי הררי, אני לא בטוח שהג'אז תתאים לך...אלא אם תקנה ידנית. מציע לך לעשות נסיעת מבחן בעצמך.

מבחינת אמינות יש מה לחשוש?

ומה לגבי הסוזוקי קרוסאובר עם הגיר הידני? הבנתי שהיא פחות מאובזרת אבל אמינה יותר מהגיר האוטומטי. האבזור משמעותית נחות?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

הג'אז אופציה מצויינת, פרט לעניין הכח (והרעש במאמץ שנובע מהגיר הרציף). תנסה לעשות נסיעת מבחן ולראות עד כמה (אם בכלל) זה מפריע לך. אם לא מפריע - זה מה שאתה מחפש (לפחות מבחינת אמינות ובטיחות).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

נוהג בג'אז 2016.

אין שום בעיה של כח (אם לוחצים כמו שצריך).

אין מצב שהרכב לא סוחב. עולה אחלה אפילו עליות קשות כמו הציונות בחיפה, עליות של ים המלח, הקסטל בדרך לירושלים.

כן יש רעש מיחידת ההנעה כשאתה על טורים גבוהים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• תוכן חדש...