Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטיסה טיסת צהריים כלומר הגעה בשעות אחהצ, סביר להניח שנצא מהשדה בתחילת הערב (7-8).

אני לא מחזיר את הרכב ביום החזרה לארץ, לכן משדה התעופה אני גם ככה אמור להמשיך להתנייד בונציה בתחבצ. עוד לא ביררתי עלויות אבל זה בטוח יצא יותר זול מדלק לעיר אחרת+70 יורו עמלה.

השאלה היא האם בעיה להגיע לפאדובה ברכב ועדיף לישון בפאתי העיר (שהרי היא גם ככה די קרובה לונציה) או שמדובר בעיר קצת יותר רגועה מבחינת התחבורה.

פורסם (נערך)

האמת: הגעתי ברכבת, עשיתי את כל הדרך התיירותיות (פחות או יותר לאורך ציר אחד) רגלי, וחזרתי לתחנת הרכבת באוטובוס. אין צורך ברכב בתוך העיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

המתן שאגיע הביתה ואמצא את הפנקס של אשתי. כעקרון יש ציר מרכזי שהאתרים לאורכו, כמו בכל איטליה מוזיאונים וכנסיות ולשם שינוי גם איזה אולם עתיק שצמוד לשוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבטחתי ואני מקיים: מצאתי את הפנקס של אשתי. כאמור, התרים של פאדובה מצויים לאורך ציר מרכזי אחד בכיוון צפון דרום. להזכיר את פארק רומאנה עם המוזיאון העירוני Agli Eremitani, כנסית Capella degli Scrovegni, מוזיאון צוקרמן, ארמון Ragione והשוק שסביבו, כנסיית דואומו, ועד כיכר Prato de la Valle ובזיליקת סנט אנטוניו. גם בין לבין יש כל מיני פנינים כמו תעלות וגשרים. בדוק בכל אתר הדרכת תיירים.

פורסם

טוב אז המשכתי לתכנן את היום בפאדובה, מצאתי מקום לישון בו 10 דק הליכה מהמרכז (מה שבמרכז עולה כפול או שאין מקום), את הרכב אפשר לשים במרחק אוטובוס של כמה דק' משם בפאתי העיר, העניין הוא שלא כל כך הבנתי איך עניין התחבורה הציבורית עובד בעיר. ראיתי גם שיש כרטיס פאדובה שעולה 16 יורו ונותן כניסה להרבה מקומות כמו גם תחבורה ציבורית בחופשיות.

פורסם

לא אוכל לעזור לך. עד כמה שאני זוכר קניתי כרטיס אחד או שניים שמקבצים כל אחד מספר אתרים, אבל הדברים האלה משתנים, ובחר באופציות שמתאימות לטיול שלך. כאמור, הגעתי ועזבתי ברכבת, את מרבית הטיול עשיתי רגלי ורק את החזרה מדרום העיר לרכבת עשיתי בטראם (ולא באוטובוס) עם כרטיס יחיד שקניתי במכונה האוטומטית בתחנה שבכיכר Prato de la Valle. המרחקים בעיר, ובודאי בין האתרים, פשוט לא מצדיקים שימוש באמצעי תחבורה שאינו הרגליים.

בדקתי את חיובי האשראי שלי לאותו יום - 18 אירו לזוג כרטיסי רכבת (הלוך ושוב מ-Mestre) ו-34 אירו לזוג כרטיסים למוזיאונים.

פורסם

עשיתי טיול דומה מאוד, בדיעבד אני מצטער על הבזבוז יומיים בונציה.

לקחתי רכב מ Locato או משהו כזה, קיבלתי ב 500 שקלים לשבוע גולף דיזל כמעט חדשה.

לא יודע אם הייתי לוקח מהם שוב. היה תור מטורף בשדה. בקושי ידעו אנגלית. הכל היה מאוד מלחיץ ומעצבן.

בחזרה לא הצלחתי לתפוס נציג שיאשר לי שהכל בסדר עם הרכב, למען בדיעבד גיליתי ששלחו את הרכב עם לקוח חדש אחרי בערך 10 דק'.

מאז - רק Sixt\Avis.

גארדה: ללון ב Riva del Garda עיירה מהממת. כנראה העיירה האהובה עלי בכל אירופה, והייתי בלא מעט.

לאכול לפחות פעם אחת ב Pizza & Burger (תזמין מקום מראש - מפוצץ שם בקטע לא סביר).

שים ב Maps את הנ"צ הבא ותודה לי אח"כ: 46.0517399,10.5163235

פורסם

הצורך שלי הוא באוטבווס אחד הלוך וחזור מהמקום בו אזרוק את הרכב, כלומר 4 נסיעות. לא הצלחתי להבין כמעט כלום בשום מקום לגבי הקווי אוטובוסים שם, כן הבנתי איפה התחנה ואיזה קו אבל לא מצאתי שום מקום שמרכז שעות הגעה. בכל אופן, לדעתי 16 אירו לכרטיס שנותן לי כניסה לפחות ל2 מקומות שאני רוצה להגיע אליהם כבר משלם את עצמו. בתוך העיר אני לא רואה צורך להתנייד עם משהו אחר חוץ מהרגליים שלי

פורסם

כוכב השחר - אני לא מבין מה חסר לך בוונציה. טיילתי ב 3 ימים ארוכים, וחוץ מתחנת האוטובוס המרכזית לא חזרת לאותו מקום פעמיים. העושר בעיר הזו עצום, ואני ממש לא מחובבבי האמנות, אשר כנראה יכולים לבלות בה גם שבועות ולהנות.

כנראה שפות"ש מחפש משהו אחר - נופים - ואז הנסיעה לאיזור גארדה נהדרת. אבל למי שמחפש טיול עירוני העיר הזו נפלאה.

פורסם

אז בנתיים הטיול יהיה כזה:

הגעה לשדה התעופה בונציה, לקיחת רכב ונסיעה של 45 דק בערך לפדובה, חניה בחינם בכניסה לעיר. משם אוטובוס של 6 7 דק עד לדירה.

למחרת בבוקר סיבוב בעיר כניסה לקפלה, מוזיאונים, גן בוטני ולגטו היהודי.

משם ממשיך בערב לדרום אגם גארדה ויציאה מאותה נקודה כל יום למקומות אחרים:

סירמיונה, בורגטו, ורונה, רכבל ממלצסין למונטה בלדו וריבה דל גרדה.

את ההמשך נעשה בונציה יומיים, כאדר ביום הראשון הרכב יחזור לחברת ההשכרה ונתנייד משם בתחבצ.

עוד לא מילאתי את הימים של ונציה בתוכניות.

פורסם (נערך)

בוונציה יש המון מה לראות. הבעיה בווינציה בפרט ואיטליה בכלל שהיא מתויירת למוות וזה פוגע משמעותית בחוויה. הערים המרכזיות במדינה הפכו ללונה פארק היסטורי. לצערך אתה מגיע לוונציה די בטירוף. השיא מאחוריך, אבל עדיין... .

אני מגיע לאיטליה רק בחודשי החורף או סתיו המאוחר (סוף אוקטובר - תחילת נובמבר) או האביב המוקדם (מרץ). מצד אחד הרבה מקומות סגורים (בעיקר מסעדות), אבל מצד שני אפשר לנשום ולטייל כמו בן אדם בלי להידחס בתור עם אלפי סינים/יפנים/אמריקאים שמנים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז קיבלנו במקום הקפצור, רכב קצת יותר אהוב עלי... ועוד שעתיים אחרי שהגיע מהסוכנות :)

אם תהיה דרישה, אולי אצרף סיקור בסוף הטיול.20191024_185504.jpg20191024_190756.jpg20191024_185919.jpg

פורסם

^

סחתיין על הרכב הבתולי :wink:

כמו שציינו פה כבר - סירמיונה מהממת ביופיה, אל תוותרו. גם לא על הרכבל במונטה בלדו, שמביא אותך לאחד הנופים הכי יפים שראיתי בחיי.

ונציה לעומת זאת הרבה פחות הרשימה אותי, לדעתי האישית אובר רייטד.

בגארדה עצמה, עיר הסרטים זה מקום מדליק לגמרי, הילדים נהנו בטירוף ונכון שהבנתי שאתם רק זוג - אבל גם אני עצמי נהניתי כמו ילד...

אגב, אם צריכים באיזור גארדה מקום לאכול - יש באיזור התעשייה הקרוב מסעדה משפחתית בשם "מילניום", לא יקרה אבל יפה ונעימה אבל אחלה אוכל מכל הסוגים כולל קינוחים (בהנחה שלא השתנה שם הרבה בשנתיים שעברו מאז). חזרנו לשם כמה פענמים במשך השבוע ששהינו באיזור

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תוכן חדש...