Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני בעיצומם של תכנוני טיול לצפון איטליה.

התכנון הוא לנחות בונציה, לאסוף משם רכב, לנסוע לאיזור אגם גארדה ולהשאר שם 5 ימים, לאחר מכן להחזיר את הרכב לונציה ולהשאר שם עוד 2 לילות.

כרגע הימים עצמם עוד פתוחים ולא מילאתי שום דבר.

מעניין אותי לראות נופים, טבע וכמובן גם מקומות היסטוריים חשובים ויפים. אוכל טוב יהיה חלק מהיום גם כן.

הטיול יהיה בסוף אוקטובר.

לגבי השכרת רכב, ראיתי הצעות מאוד זולות (267 שח ל6 ימים עבור קפצור דיזל ידנית) מחברה בשם ecovia, אין לי היכרות עם החברה אז אשמח לשמוע חוות דעת עליה.

תודה רבה

פורסם (נערך)

נתחיל מהסוף: קרוב לודאי שהמחיר הזה ערום מכל ביטוח, ובאיטליה החוק מחייב שהביטוח יבוצע על ידי חברת ההשכרה. לאור כמה שרשורים שהיו כאן בחודש - חודשיים האחרונים, בדוק זאת היטב. בכלל, פרישת משרדי השכרה התגלתה לי כמדד קריטי שיכול להציל טיול אם יש נזק לרכב, ושווה לשלם עוד קצת ולשכור בחברה פרושה היטב.

לגבי התכנון: מה מעניין אותך? וונציה עצמה יכולה למלא לך 3 ימים, כמה שעות בוורונה, כמה שעות במנטובה.

בכל מקרה - באגם גארדה הקדש לפחות יום אחד לנסיעה לאורך האגם, מסירמיונה עד ריבה, ואם מזק האויר סביר אל תוותר על העליה ברכבלים של Malchesine.

דרומה יותר יש לך פאדובה (מדהימה, ממלאת יום שלם), בולוניה (לא ביקרתי כיוון שבבדיקה התברר כי נצריכה לפחות 3 ימים), וחובבי הרכב ישלחו אותך למפעלי מכוניות העל שסביב מודנה (אנחחו בפורום רכב, נכתב עליהם הרבה. לא על ידי כיוון שלא הגעתי). ולכיוון צפון הדולומיטים, כולל כל מיני רכסים ונהרות ואגמים.

תביא בחשבון שני דברים שיכולים לקלקל לך: האחד הוא מזג האויר שיכול להיות לא צפוי, האחר הוא שהזריחה יחסית מאוחרת והשקיעה מוקדמת, כך ששעות האור יחסית קצרות. תכנן את הנסיעות בהתאם. כמוכן הבא בחשבון שעות פתיחה של אתרים, כולל יום שני האיום שבו מרבית המוזיאונים פתוחים רק אחה"צ, אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הפירוט, אברר על המקומות שציינת

לגבי הביטוח, כתוב שיש ביטוח רכב כלול במחיר.

בלי קשר, אני מבצע ביטוח נסיעות כולל ביטוח על הרכב השכור דרך פספורט קארד.

בחיפוש בגוגל יש ביקורות ממש רעות על החברה הזו בכל אופן.

פורסם

"יש ביטוח" - השאלה מה הוא כולל, ובדוק היטב מה ההשתתפות העצמית. לפני הרבה שנים שכרתי באיטליה רכב "כולל ביטוח" - אבל ההשתתפות העצמית היתה 5000 אירו. כמובן ששילמתי תמורת צמצום שלה (נדמה לי שלא היתה אפשרות לביטול).

ממליץ לך מאד לבדוק באתרי חברות ההשכרה הבינלאומיות הגדולות, כולל באתרים הישראליים שלהם. וכל מיני אופציות להוזלה של מועדוני צרכנות או כרטיסי אשראי. יכול לומר לך שבני הבכור, שבדרך כלל מבצע סקירות שוק יסודיות, שכר לאחרונה באוויס במילאנו. לציין שהוא גם חבר במועדון הלקוחות שלהם, מה שנותן איזו הנחה וגם עדיפות בתור לשכירת רכב.

הביטוח של פספורט קארד מצויין, אבל לגבי רכב מדובר רק בכיסוי השתתפות עצמית עד 2000 אירו או משהו כזה. לא על ביטוח רכב כולל, בודאי לא על ביטוח רכוש של צד ג' או הוצאות רפואיות של צד ג'.

דרך אגב - לא ציינת באיזה הרכב אתה נוסע ומה תחומי העניין של הנוסעים. זה משנה מאד את ההמלצות. כמוכן - ציין באיזה טיסות אתה טס, כיון שהטיסות של אלעל שונות באופיין מאלה של איזיג'ט בגלל השעות השונות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תוותר על ביטול השתתפות עצמית, שווה כל שקל. כמו שאמרו לך יום אחד בגרדה, סע לסרמיונה, אם יש לך ילדים, כנס לעיר הסרטים או גרדהלנד, יש שם גם ארוחת אבירים, לדעתי די שטותי, סע גם לדולמיטים מאוד יפה שם. עוד טיפ, בכבישים מהירים יש שם מצלמות-סע לאט.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

אני לא רוצה לדבר סתם אבל כמה שאני מכיר באיטליה בשנתיים-שלוש האחרונות החוק מחייב את חברות ההשכרה לביטול השתתפות עצמית - ובכל זאת תוודא שאני לא טועה.

אם אתה עושה ביטול השתתפות עצמית מהחברת השכרה אין לך מה לשלם עוד לביטוח של פספורט קארד - אם הנזק לא יכוסה ע"י חברת ההשכרה גם בפוליסה של פספורט קארד הוא גם לא יכוסה.

אני נכוויתי באיטליה עם WINRENT שהביאו לי רכב עם מד דלק שבור ובלי מים בווישרים(גיליתי את שתיהם אחרי שיצאתי כבר מהתחנת השכרה שהמד דלק ירד למטה בקצב לא הגיוני) והרכב לא היה ישן(סיטרואן קקטוס בת שנה ככה) כמובן שהנציגה אמרה לי שזה ברור שזה שבור וזה רשום בתת סעיף מצד ימין למטה בחוזה - אישית הייתי לוקח מהגדולים(AVIS או הרץ).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני לדוגמא, לקחתי מאוויס, באיטליה לפני שבועיים, הזמנתי פיג'ו 308 סטיישן, קיבלתי מרצדס b class מהדגם החדש שעדיין לא הגיע לארץ, עם 5000 ק"מ, אבל כבר אחת מחגורות הבטיחות מאחורה לא עבדה, אמרו לי את זה מראש, אבל לנסוע עם 2 ילדים שבוע, שרק החגורה הימנית והאמצעית עובדות, זה היה מאוד קשה, עם המון צרחות, חוץ מזה b class, אוטו נחמד, מסך במקום שעונים זה פחות יפה ממה שחשבתי שזה יהיה.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

בס"ד

אני שכרתי דרך rental cars, שזו בעצם לא החברה עצמה, אבל היה בסדר.

בוונציה, אני לא יודע אם תוכל לשרוף יותר מיומיים, ממליץ בחום על מוזיאון דוקאטי ומפעל דוקאטי, היה מעניין מאוד ואינפורמטיבי, לגבי מפעל מזראטי, זה תלוי, לפעמיים ללא שום התראה, אין אפשרות לבקר בקו עצמו.

בולוניה מלאה במהגרים, שים לב לכך.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בחנוכה ביקרתי בוונציה 3 ימים וחשתי שלא מיציתי. ואני ממש לא חובב אמנות. העושר בעיר הזו מדהים. כמובן שאין שם שום צורך ברכב, רק מנוי תקופתי לתחב"צ (בלעדיו כל קטע בוואפורטו - אפילו תחנה אחת - עולה 7.5- אירו).

פורסם

תודה לכולם

ארכוש ביטוח מורחב של רנטל קארס כמובן, שמבטל השתתפות עצמית.

לגבי הרכב אני ובת זוגתי.

טסים הלוך באיזי גט וחזור בוויז אייר

פורסם

אם לא חל שינוי הרי שטיסת איזיג'ט מגיעה די מאוחר בערב. ממליץ לך ללון במסטרה או אחת העייכות הסמוכות, ולהתחיל את הנהיגה בבוקר, לאחר שינה מרעננת. בדוק גם את שעות הפתיחה של משרדי חברות ההשכרה, או אפשרות לאיסוף הרכב במסטרה (יש תחנת רכבת גדולה, מולה מספר מלונות, ושירות הסעות מצויין אל ומשדה התעופה). את עמלת ההחזרה באתר שונה מאתר האיסוף תשלם ממילא.

לגבי החזרה - היא לא מוונציה אלא מטרוויזו הסמוכה. לא מכיר את השדה. מכל מקום אני חייב לומר שהתנהלותה של איזיג'ט בטיסה חזרה מוונציה היתה די מגעילה, בצ'ק אין אישרו לנו מטען קבינה מסויים, ואז בגייט פתאום רצו לגבות 60 אירו נוספים. כיוון שהניסיון הכללי שלי עם שדות תעופה באיטליה לא במיוחד חיובי אני לא אופתע אם גם ויז יתנהלו כך, ובאריזה הקפד על קלה וחמורה לפי הכתוב באתר, ואל תסמוך על דברי הדיילות בצ'ק אין.

פורסם

תודה!

אכן הטיסה חזור לא מונציה.

החזרת הרכב תהיה באותו מקום שבו אני לוקח אותו - ונציה בשדה, משם אתנייד בתחבורה ציבורית.

השעות פתיחה מסתדרות עם שעת ההגעה, ולדעתי לנהוג שעה וחצי בין 7-9 בערב זה לא סיפור כבד עבורי.

פורסם

השאלה היא לאן אתה נוהג. היציאה מהשדה בוונציה היא לעיירות הסמוכות, לא לכביש מהיר. השדה עצמו יפה, אבל לא זכור לי כיעיל במיוחד. עד שהרכב יהיה בידך זה לפחות שעה מהנחיתה ואולי יותר.

פורסם

אני חושב לנסוע לפאדובה, להעביר שם לילה ויום אחד למחרת ומשם להתקרב לאיזור האגם. נשמע הגיוני?

פורסם (נערך)

לפאדובה נסעתי ברכבת, לא ברכב. העיר בהחלט שווה יום ביקור. לא התנסיתי בכבישים אליה.

השאלה היכן לנים בלילה הראשון תלויה בשעת ההגעה הצפויה. אם אתם מגיעים בטיסת צהריים זה הגיוני אם אתם מגיעים בטיסת ערב לדעתי עדיף לישון בפאתי וונציה ולצאת בבוקר. זו הגישה שלי בדרך כלל, מעדיף להתחיל את הנהיגה במקום לא מוכר בשעות האור וכאשר אני רענן. כמובן שלפעמים יש אילוצים שמחייבים סטיה מנוהל זה.

לגבי החזרה: האם בדקתם האם יש תחב"צ נוח בין שני שדות התעופה, ומה מחירו? האם לא עדיף להחזיר את הרכב בטרוויסו ולשלם עמלה על כך, במקום להתסחב עם מזוודותת, לבזבז זמן ומחיר תחב"צ ממארקו פולו?

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...