Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן ,

יש לי פיג'ו 107 שנת 2012 קילומטרז' יחסית נמוך 110K

לאחרונה המנוע בולע שמן בכמויות גדולות , בערך כל שבועיים-שלוש אני צריך להוסיף לו חצי ליטר.

מה שלא סביר בכלל ביחס לשנה ולמטרז'

(הרכב אצלי כמה שנים טובות ואני שומר עליו טיפולים בזמן והכל )

במוסך אמרו לי שיכול להיות שהבעיה בגומיות שסתומים של הראש

השאלה אם מישהו נתקל בזה ?

ואיך אפשר לדעת באמת שזו הבעיה , יש איזו דרך לבדוק את זה לפני שנחליף אותם?

וכמה בערך עלות תיקון של דבר כזה כי במוסך אמרו לי שזה הרבה עבודה .

תודה מראש לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser
פורסם (נערך)
זה מנוע של טויוטה רוב הסייכויים שיש בעיה ברינגים

110,000 ק"מ אם אמיתי והרכב טופל כמו שצריך -קשה לי להאמין שהבעיה במנוע.

פותח הנושא, חצי ליטר אתה מוסיף לאחר נסיעה של כמה ק"מ ?

(אם מדובר על 1,000 ק"מ למשל,הייתי מניח לזה ולא נוגע בכלום).

אם מדובר על פחות מזה,ההחלפה היא לא של השסתומים כמו שכתבת בכותרת,אלא של גומיות יבשות (אם אכן הן יבשות זה יכול להוביל לצריכת שמן).

אם אתה מהמרכז אתה יכול לפנות לקבלת הצעת מחיר וטיפול באחד מהשלושה הבאים:גבע/שאפט בת"א או אורן בחולון- כולם מוסכים מתמחים בצרפתיות

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קשה לי להאמין שבמיני הזה שלרוב ניקנה לנסיעה עירונית הוא נוסע בשבועיים 1000 קמ. לא אמור להיאכל שמן בכמות שכזו זה בטוח. גש לשמוע עוד חוות דעת. במידה ומדובר בגומיות שסתומים אז כן, מדובר בעבודה מורכבת שיכולה להגיע לכיוון ה 2000 שח במנועים האלה.

פורסם

תודה על התשובות.

אני נוסע פחות מ1000 ק"מ בשבועיים (נוסע רק עירוני). לא מדדתי במדוייק אבל כל שלושה שבועות בערך המדד שמן יורד ממיכל מלא לפחות מחצי.

הרכב אצלי כמעט 4 שנים עם טיפולים בזמן, נסיעה עדינה שלא קורעת תרכב, ולא היו בעיות בכלל , רק בחודשיים האחרונים זה התחיל .

אנסה לשמוע עוד חוות דעת מעוד מוסכים .

פורסם

יש לבדוק באיזה שמן מנוע טופל הרכב

ומומלץ מאוד לבצע ניקוי עם מכונה בשיטת edt לפני שמתחילים לפרק מנוע ולהיכנס להוצאות לא קטנות.

פורסם

אם אין נזילה כלשהיא שנראית לעיין ייתכן ומדובר באמת בגומיות שסתומים. האם במהלך הטיפולים שנעשו לרכב הוכנסו כל מיני חומרים מתוספים או חומרי פלאש למערכת השמן?

פורסם (נערך)
אם אין נזילה כלשהיא שנראית לעיין ייתכן ומדובר באמת בגומיות שסתומים. האם במהלך הטיפולים שנעשו לרכב הוכנסו כל מיני חומרים מתוספים או חומרי פלאש למערכת השמן?

לא שידוע לי . רק שמן 10w30 סינטטי מלא.

קראתי שאפשר לבדוק אם אכן הבעיה בגומיות לפי עשן לבן שיוצא מהאגזוז, כמה זה אמין?

עריכה אחרונה על ידי maor232
פורסם
תודה על התשובות.

אני נוסע פחות מ1000 ק"מ בשבועיים (נוסע רק עירוני). לא מדדתי במדוייק אבל כל שלושה שבועות בערך המדד שמן יורד ממיכל מלא לפחות מחצי.

ה...., רק בחודשיים האחרונים זה התחיל .

.

מכל מה שרשמת עד כה לא ברור כמה אתה מוסיף לכל X ק"מ

תנסה לחשב במדוייק: כמה אתה נוסע בין הוספת השמן (מספר בק"מ) וכמה (ליטר) שמן אתה מוסיף.

אני יכול רק לשער שמתי שאתה רושם "מדיד יורד לחצי מיכל" הכוונה היא שהסימון של השמן יורד לאמצע המרחק בין קו המקסימום של המדיד לקו המינימום של המדיד.

אם זה המצב אז אולי אתה פשוט ממלא יותר מדי והשמן העודף נשרף/ נשפך.

האפשרות השנייה שאתה באמת ממלא "חצי מיכל" (שזה בערך ליטר וחצי בפג'ו) ואז אם זה אכן קורה כל 1000 ק"מ יש בעיה.

גש לגבע.

• ספונסר פורום
פורסם

במנועים האלו אין תופעה מוכרת של גומיות שסתומים שמתייבשות, אני מהמר שנוזל מחזיר שמן קדמי, בעיקר בנסיעה ולכן אתה לא רואה את הטיפטוף.

אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקה.

אורן

• תוכן חדש...