Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Leon FR 2015 vs Audi A1 Sportback 2013

itay91
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני עומד לרכוש רכב יד שניה השבוע ולכן אשמח לדעתכם המקצועית:

האופציות הן-

Seat Leon 1.4 FR 2015

50 אלף ק״מ, יד 3

Seat Leon 1.4 FR 2015

78 אלף ק״מ, יד 2

מחיר נדרש לשתיהן: 69 אלף ש״ח, בתקווה להוריד ל65. שתיהן ידני.

לאחרונה גיליתי עוד 2 אופציות:

Audi A1 Sportback 1.4 2015

130 אלף ק״מ

Audi A1 Sportback 1.4 2013

90 אלף ק״מ

מחיר נדרש: 58 אלף ל2015, 55 אלף ל2013. שתיהן ידני.

גם האאודי וגם הסיאט עם 122 כ״ס

התקציב ההתחלתי שלי הוא 55 אלף, אני יכול להגדיל אותו ל65 בהתאם אבל לא יותר.

שתיהן מבחינתי טובות בביצועים(באופן יחסי כמובן), אני יודע שהסיאט יותר זולה לתחזוק(חלקים וכו׳) שזה יתרון.

מצד שני היא גם עולה קצת יותר, ואאודי זה בכל זאת- אאודי. קלאס אחר גם מבחינת הרכבת החומרים וכו׳.

זה סוג המכוניות שאני מחפש ואלו מה שמצאתי בתקציב שלי, ואלו השנתונים הרלוונטים לתקציב.

ידני חשוב לי.

לסיכום:

האם שווה לרדת בשנתון בשביל אאודי? האם הק״מ משחק תפקיד חשוב?

הבנתי שהסיאט ליאון נמכרות במחיר מחירון, כלומר יכול להיות שהם לא יהיו במסגרת התקציב שלי.

האם שווה לבדוק סיאט ליאון/איביזה 2014 fr שכן בתקציב?(יש לא מעט כאלה למכירה)

*אין בתקציב: אופל קורסה opc, פיג׳ו 308 gti, מיטו/ג׳ולייטה(נפל גם מבחינת עלות חלקים ותחזוקה), לא מצאתי פולו/גולף רלוונטיות

ניסיתי לפרט כמה שיותר, מאמין שהבנתם את הלך הרוח, אשמח לעזרה...

עריכה אחרונה על ידי itay91
פורסם

בנוסף- ישנה גם סיאט ליאון fr 2015 עם 34 אלף ק״מ, אבל המחירון המשוקלל הוא 73 אלף, אני לא יודע אם יש סיכוי לרדת ל65

פורסם

בתור אחד שנהג על לאון Mk3 ועכשיו נוהג A1 2013 אני יכול להגיד לך ככה:

1. מבחינת מחירי חלקים וטיפולים - המחירים זהים לחלוטין.

2. מבחינת איכות בנייה - שלא יטעו אותך.. איכות הבניה דומה מאד ואפילו התרשמתי יותר מהסיאט שהייתה לי מאשר האודי הנוכחית.

3. מבחינת אבזור יש פער של שמיים וארץ בין שני הרכבים - תיקח בחשבון והוא לטובת הסיאט, שלא יהיו טעויות פה.

4. מבחינת ביצועים ודלק - הלאון שהייתה לי הייתה 1.2 ואודי היא 1.4 122 - הלאון הייתה דיי אגרסיבית בהילוך שני וה1.4 מרגיש הרבה יותר לינארי אבל בהחלט חזק. מבחנת דלק תצפה לאיזור ה1 ל13/14 בערך.

בשורה התחתונה, הלאון fr היא הרבה יותר אוטו בכסף שאתה משלם אבל לאודי יש את האופי שלה..

הייתי בדיוק באותה צומת כמו שלך והאמת שלקחתי את האודי כי לא מצאתי לאון במחיר שרציתי להשקיע - לא מתחרט בכלל.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם

כמה תיקונים - הלאון הידנית ובכלל גם האוטומט ממש לא נמכרות במחירון , השוק שלהן חלש מאוד ובין היתר יש הבדל גדול בין הלאון לA1 מבחינת הגודל של הרכב , תעשה סיבוב על שתיהן ותחליט אם הA1 מתאימה לך בכלל .

מחירי החלקים זהים לחלוטין זה אותם החלקים בערך , ועוד משהו בנימה האישית - המוכר רשם 73 במודעה , למה שיירצה להתפשר על 65? ולמה לך יש 65 אלף ואתה רוצה לקנות רכב ב73 ולנסות לחתוך את המוכר?(נקודה למחשבה) .

שבוע טוב ומבורך

פורסם

"בכל זאת אאודי קלאס אחר", אל תשכח שזאת גם קטגוריה אחרת.

A1 זאת איביזה בתחפושת. לאון מקבילה לA3.

לכן, אם אתה משווה A3 ללאון, הראשונה עדיפה כנראה.

אבל אם משווים A1 ללאון, לא בטוח שA1 עדיפה מבחינת חומרים,

בגלל שלאון קטגוריה גבוהה יותר, ולכן יש לה חומרים טובים מקטגוריה הקטנה יותר.

• תוכן חדש...