Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פאלו, אני מקווה שאתה מאגד את כל זה ל-TED Talk.

הכול כבר מוכן.

כנס ליוטוב ותכתוב Jordan Peterson.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
.

כנס ליוטוב ותכתוב Jordan Peterson.

מבחינתי הוא, מיילו יאנופולוס, ושאר היצורים האלה (כולל חבריהם מישראל) הם באותה קבוצה, שעסוקה בשטיפת מוח ימנית קיצונית והפצת קסנופוביה.

רק שפטרסון עוד מנסה להסביר את זה במונחים מדעיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז בינתיים יש לנו:

א. לא לכאוב

ב. ילדים

יש עוד דעות "מה מטרת החיים"?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מבחינתי הוא, מיילו יאנופולוס, ושאר היצורים האלה (כולל חבריהם מישראל) הם באותה קבוצה, שעסוקה בשטיפת מוח ימנית קיצונית והפצת קסנופוביה.

רק שפטרסון עוד מנסה להסביר את זה במונחים מדעיים.

מה הקשר בין מיילו לפיטרסון?

אין קשר רעיוני, ואין קשר התנהגותי.

שני אנשים שונים בתכלית.

פיטרסון הוא ליברל קלאסי, הוא לא איש ימין, ואני (ששמעתי כבר את שני הקורסים שלו מהאונ' באורך מלא, לפני שנתיים)... מאתגר אותך למצוא לי אמירה, לא ימנית קיצונית... ימנית שלו. אחת.

לא תמצא

ואני מוכן לשים על זה כסף.

היחיד שיש לו מוח שטוף, זה אתה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

ליברלי באגזוז של היונדאי ליסינג שלי.

כולו בסגנון "אבא משנות ה50" כזה.

והוא גם מוערץ על ידי קהל הalt-light.

לגבי ההערה האחרונה, לא אכבד אותה עם תגובה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פאלו, אני מקווה שאתה מאגד את כל זה ל-TED Talk.

אשכרה שרשור על משמעות החיים...

די פואטי, אם יורשה לי לומר, כשזה מגיע בשרשור על הדברת בעלי חיים.

שומדבר לא מקורי.

שווה ללמוד:

Ayn Rand

Jordan Peterson

Jonathan Haidt

גדי טאוב

Camile Paglia

Sam Harris

Maajid Nawaz

גם, פו הדב, הנסיך הקטן, סדרת המוסד של אסימוב... לא חסר.

החוב העיקרי שלי לפיטרסון זה עניין הכאב כאקסיומה של החיים. זו ללא ספק הברקה מקורית.

פורסם
ליברלי באגזוז של היונדאי ליסינג שלי.

כולו בסגנון "אבא משנות ה50" כזה.

והוא גם מוערץ על ידי קהל הalt-light.

לגבי ההערה האחרונה, לא אכבד אותה עם תגובה.

אתה כותב שטויות, למה שלא תעמוד מאחוריהן?

אין לו מעריץ אחד מה-Alt Right והוא לא מביע דעה אחת שהיא לא מיינסטרים של החשיבה הליברלית הקלאסית.

אתה פשוט קורא איזו כותרת, על מישהו שאתה בכלל לא מבין מה הוא אומר, ורץ לחזור על אותן פראזות.

זה מביך... ואני מבין למה אתה לא מוכן לעמוד מאחורי מה שאתה כותב, כי אני יכול להפריך כל מה שתגיד, בשנייה.

למשל, אבא משנות ה-50?!

כזה שבעד התנסויות עם סמי הזייה?!

אתה מכיר אבא כזה, משנות ה-50'?

אני חוזר, תביא לי משפט אחד שלו, אחד, שהוא ימני קיצוני.

עוף על זה...

פורסם
זה מביך... ואני מבין למה אתה לא מוכן לעמוד מאחורי מה שאתה כותב, כי אני יכול להפריך כל מה שתגיד, בשנייה.

לא, זה כי ויכוחים באינטרנט זה לא הצד החזק שלי. או ויכוחים בכללי. או הספורט הלאומי הישראלי של לצאת צודק בכל מחיר.

ובטח שלא להשקיע שעות בקריאת מאמרים אקדמיים כדי להוכיח שמישהו באינטרנט לא צודק.

תפריך מה שבא לך, אם זה יעשה לך טוב.

פורסם

ללמוד מגדי טאוב?

שמע, אני לא יודע איך הוא בתור היסטוריון - מניח שבסדר אם קיבל תקן בעברית.

הטורים שלו ב״הארץ״ הם מתחת לכל ביקורת, ואני מנחש שמפרסמים אותם בעיקר כי הבינו שם במערכת שמה שמעצבן אנשים גם מושך אותם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הוא שאמרתי, אתה רק חוזר על משהו שקראת/שמעת איפשהו, בלי להבין כלום.

אמרת קודם שאתה עושה בחיים רק מה שטוב לך. תחשוב טוב אם מה שאתה מאמין שטוב לך זה באמת מה שאתה חושב, באופן עצמאי, או, כמו חוות הדעת שלך על פיטרסון, זה משהו ששמעת איפשהו, וגיבשת בעקבותיו דעה שטחית ושגויה.

אני אומר לך שוב, כי אני שמעתי את פיטרסון שוטח את כל הפילוסופיה הקיומית שלו ושל כל מי שהוא מלמד עליו, מהתחלה ועד הסוף, מעל 50 שעות של תוכן מגוון (מאוד), והאיש איננו איש ימין, ומעולם לא הביע דעה ימנית, בטח שלא ימנית קיצונית. כל מה שהוא אומר, כעצות לחיים, הוא כ"כ בנאלי וסטנדרטי, שבערך כל מי שנמצא בכתבה שקישרתי כמה הודעות קודם, אומר את אותם הדברים. הוא פשוט יותר כריזמטי מהם.

פורסם
ללמוד מגדי טאוב?

שמע, אני לא יודע איך הוא בתור היסטוריון - מניח שבסדר אם קיבל תקן בעברית.

הטורים שלו ב״הארץ״ הם מתחת לכל ביקורת, ואני מנחש שמפרסמים אותם בעיקר כי הבינו שם במערכת שמה שמעצבן אנשים גם מושך אותם.

קשה לי להתייחס להאשמות בעלמא. מכיוון שלא קראתי כל מה שגדי טאוב כותב, אני לא יודע להייחס לכלל הדברים, אבל לתפיסת עולם העקרונית שלו, אני מסכים מאוד.

נ.ב. אני נתקלתי בחשיבה פוסט מודרניסטית בפעם הראשונה, שססכמתי מאמר של לאקאן עבור החברה שלי דאז, בחוג למדעי המדינה באונ' ת"א. היה לי ממש קשה לסכם. הכל היה כ"כ אמורפי, כללי, לא ממוקד, ולא קוהרנטי... שהיה ממש סבל לנסות למצות תמצית רעיונית מתוך העניין. כי למעשה, לא היתה.

אוקי.

אחר כך נתקלתי בעוד קצת מידע על לאקאן (שרלטן פר אקסלנס), ועוד קצת התייחסויות לפוסט מודרניזם, ועוד קצת התקלויות, דרך החברה, עם החשיבה של החוג למדעי המדינה באונ' ת"א... ופתאום זה די מובן. יש זרם חשיבתי באקדמיה המערבית, בעיקר במדעי הרוח, שעוסק כל הזמן לא בעובדות - אלא בנרטיבים.

כאילו חזרנו אל הזמנים של לפני הרנסנס, ולאחריו עידן האורות, בהם התגבשה דרך החשיבה (הלגמרי לא טריוויאלית, שלא לאמר, ממש לא טבעית), של הסתכלות על העולם כמורכב מעובדות, ומדרך חיים שמנסה למצות מתוך תפיסת העולם מה אמיתי ומה לא.

פתאום... אין אמיתי. יש רק במה אתה מאמין. מה הסיפור. עובדות... אין כזה דבר. עובדות הן רק חלק מנרטיב, אין להן קיום אובייקטיבי.

זה מ ט ר י ף אותי, שככה מלמדים באוניברסיטה, בית המקדש של המדע.

אתה פוגש איזו אקטיביסטית, שלמדה ריקודי עם לסביים, ויש לה דעה על הכל. מנסה לנהל שתי דקות שיח... shut down. מנתקת מגע, ולא מסוגלת לנהל דיון, שלא לאמר להתמודד, עם משהו שלא יושב בול על מה שהיא חושבת. או שאתה בנרטיב שלה, או שאין שיחה. זהו.

רק אתמול, משוחח עם איזו בת 25. מתלוננת על הפרסומת האחרונה של גולדסטאר. אני מסביר לה, עניינית, למה אני לא חושב שיש כאן בעיה בכלל... אין תגובה. כלום. "אבל אני חושבת שיש מי שנפגע וזה מה שחשוב". מכאן, shut down, ונגמרה החשיבה.

אתה יכול לראות את אצל ואדים כאן בשרשור. אומר אמירה. לא מבין אותה. לא מוכן להגן עליה. מאמין בה, וזהו, ואפילו לא מוכן לנסות לבדוק אם, אולי, הוא טועה.

ועוד טוענים שאנשים דתיים הם מקובעים...

פורסם

מה תפיסת העולם העקרונית שלו?

אם יש לך מנוי ל״הארץ״, אתה תמיד יכול למצוא את הטורים שלו שם, ואם לא וזה מעניין אותך - אני חושב שהוא מפרסם את כולם גם בפייסבוק הפרטי שלו.

הלייטמוטיב בשנתיים האחרונות הוא שאליטות זה חרא כי הן לא מבינות את העם ופועלות נגדו, במוסכמה כלל עולמית קונספירטיבית. אני לא יודע איך אנשים עם השכלה מינימאלית יכולים להתייחס לזה ברצינות, אבל אולי באמת יש לו תפיסת עולם עקרונית נבונה יותר שאני פשוט לא מכיר.

פורסם
מה תפיסת העולם העקרונית שלו?

אם יש לך מנוי ל״הארץ״, אתה תמיד יכול למצוא את הטורים שלו שם, ואם לא וזה מעניין אותך - אני חושב שהוא מפרסם את כולם גם בפייסבוק הפרטי שלו.

הלייטמוטיב בשנתיים האחרונות הוא שאליטות זה חרא כי הן לא מבינות את העם ופועלות נגדו, במוסכמה כלל עולמית קונספירטיבית. אני לא יודע איך אנשים עם השכלה מינימאלית יכולים להתייחס לזה ברצינות, אבל אולי באמת יש לו תפיסת עולם עקרונית נבונה יותר שאני פשוט לא מכיר.

את הקונספרטיבי, לא מצאתי אצלו.

לגבי הניתוק בין האליטות לכלל האוכלוסיה, מה מופרך בזה?

זה א'-ב' של התרבות האנושית.

סתם לדוגמא, מלחמת העולם הראשונה, הדוגמא הכי ברורה לניתוק בין האליטות לעם, שהביא לנפילה של כל האצולה האירופית.

נ.ב. דוגמא למה האיש מלך:

https://www.facebook.com/search/top/?q=%D7%92%D7%93%D7%99%20%D7%98%D7%90%D7%95%D7%91&epa=SEARCH_BOX

פורסם
אתה פוגש איזו אקטיביסטית, שלמדה ריקודי עם לסביים, ויש לה דעה על הכל. מנסה לנהל שתי דקות שיח... shut down. מנתקת מגע, ולא מסוגלת לנהל דיון, שלא לאמר להתמודד, עם משהו שלא יושב בול על מה שהיא חושבת. או שאתה בנרטיב שלה, או שאין שיחה. זהו.

תיאור מצוין של דייטים כושלים בתל אביב.

סקרן אם התבלבלת בהקלדה והריקודים סלביים, או שבאמת יש ריקודי עם לסביים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה מ ט ר י ף אותי, שככה מלמדים באוניברסיטה, בית המקדש של המדע.

כן, יש עם זה בעיה אחת. מדעי הרוח הם לא מדע (מדויק). מדעי החברה על התפר.

והפוזטיביזם של תחילת המאה ה-20 לא רלוונטי היום, למשל, ללימודי היסטוריה.

עכשיו יש פער ענק בין זה לבין ״כולם צודקים. רק רגשות זה חשוב״. אני לא יודע מה קורה בכל אוניברסיטה בעולם, אבל ביליתי בקמפוסים של כמעט כל אוניברסיטאות המחקר בארץ, הייתי בכנסים, יש לי חברים שמרצים בכנסים מובילים בתחומם (היסטוריה, תולדות האומנות וכו׳). אף אחד מהם לא מכין את הפרזנטציה שלו על סמך ״אני מרגיש שxyz״. זה גם לא העיקר במחקר. העיקר הוא להציג חתיכה כלשהי בפאזל, ולא לנסות, למשל, לענות על שאלות חסרות תכלית ותשובה אחת כמו ״למה קרסה האימפריה הרומאית?״.

אני חושב שיש הרבה אנשים שקשה להם עם זה, כי כולנו הורגלנו לחשוב ב״אבל יש עובדות״. יש. עד כדי זה שלא תמיד אנחנו חשופים לכל העובדות ויודעים הכל, בטח במבט לאחור, על חוסר היכולת שלנו לחוות את העולם שחוו אנשים בעבר הרחוק. וגם אז, למילה ״נרטיב״ אומנם יש אסוציאציה מאוד שלילית אצל רבים. אבל גם לספר איך נראה כיבוש אמריקה מצידם של הnatives זה נרטיב. ואין עם זה שום בעיה.

עכשיו לגבי טאוב - לא אמרתי שלא יכול להיות ניתוק. אמרתי שטענה שיש מלחמת מעמדות כמו שהוא מתאר זה מצוץ מהאצבע. והוא לא עושה שום דבר כדי לגרום לזה להראות פחות מצוץ מהאצבע.

אגב, אירוניה, פעם - פעמיים הגבתי לו בפייסבוק והתגובה היתה ברמה של ״זה רק טור דעה; ככה אני מרגיש״. מפתיע, לא?

סקרן אם התבלבלת בהקלדה והריקודים סלביים, או שבאמת יש ריקודי עם לסביים.

נשמע כמו סגנון מבטיח

• תוכן חדש...