Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו לפני שיפוץ מקיף בדירה שלנו ומעוניינים לקבל את התוכניות ההנדסיות לשם תכנון מדוייק יותר.

מדובר על בניין שאוכלס לפני כ-20 שנה (היתר הבניה ניתן ב-1996).

תיק הבניין בעיריה (רעננה) לא מכיל את התוכניות ההנדסיות.

המהנדס שחתום על היתר הבניה נפטר. הגעתי למי שהיה השותף שלו, שעדיין עובד כמהנדס.

הוא אמר לי שהתוכניות הללו נמצאות אצלו בארכיון הדיגיטלי וש"לחפש אותן יקח זמן רב" ו"אם וכאשר אמצא, נדבר על המחיר כדי שאביא לך את זה".

העברתי לו את כל הפרטים שיכולים לסייע לו בחיפוש (גוש, חלקה, דגם בניין וכו') אבל הוא מורח אותי כבר הרבה זמן ונראה שאין לו באמת כוונה למצוא את התוכניות.

אפילו הצעתי שאגיע אליו למשרד ואחפש בארכיון הדיגיטלי, כבר ברור לי שזו עבודה פשוטה. אולי עבורו, בחור מבוגר שכנראה לא מומחה מחשבים גדול, זה באמת מורכב - הוא סירב.

רציתי להבין האם יש חוקים או תקנות בעניין?

האם הוא מחויב לספק לי את התוכניות ההנדסיות או שאני צריך להמשיך לקוות לרצון טוב?

פורסם

אדריכלים ומהנדסים חייבים לשמור תעוד 10 שנים (נכון להיום. זה היה 7 עד לא מזמן).

למסור לך, אף אחד לא חייב. יתרה מזו, לפי כללי האתיקה, חובתו לקבל אישור מבעל התכניות (הלקוח המקורי) למסירתן לצד שלישי.

*חייב להוסיף משהו אישי, מקווה מאד שלא תפרש את זה כהתקפה אישית נגדך, אלא רק כהצעה לשינוי גישה*

כאדריכל, שנתקל מידי פעם בבקשות דומות לשלך, אהי חייב לומר לך שהגישה שלך חצופה משהו, ואצלי במשרד לא היית מקבל כלום.

גם לא תמורת תשלום מלא.

וכבר אמרתי כאן בשרשור אחר שאני כן נוהג למסור תכניות כנ"ל לכל מי שמבקש ממני, למרות שזה דורש ממני מאמץ של חיפוש ואישור השליחה. (גם אני "זקן" ו"מתקשה לחפש", אז אני משאיר זאת לעובדות שלי, ורק משלם להן עבור זמן העבודה הנ"ל מכיסי). אבל לשם כך, גם הצד המבקש צריך להיות "מענטש".

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה, עזרת לי.

מתנצל אם משתמע ממה שכתבתי על גישה חצופה. לא זו גישתי ובודאי זה לא מה שחושב המהנדס המדובר.

אגב, העניין שמפריע לי בהתנהלותו ולכן כתבתי "מורח" היא העמימות - אתה לא מעוניין להביא לי את התוכניות? תגיד ישירות, אל תגיד לי "תחזור אלי שבוע הבא ונראה אם אספיק להגיע לזה השבוע" במשך מספר חודשים ברציפות.

פורסם

רוב המשרדים אכן ינהגו כך.

לא מוסרים, וזהו. במקרה הכי טוב- "תפנה לבעל התכנית המקורי, שהוא יפנה אלי. אם כבר, אז אליו אני עוד איכשהוא מחוייב..."

אני כן מנסה לעזור כשאני יכול. אבל אצלי כל הארכיון מסודר בראש. מופרע. מה לעשות... (זוכר בכל פרויקט, מי היה ראש צוות, על איזה מחשב החומר שמור, מי היה המהנדס, מי הקבלן המבצע, כל זה 20 שנה אחורה).

האמת היא, שדווקא תכניות הנדסיות זה לא כזה אוצר גדול.

אם תביא מהנדס מנוסה לשטח, הוא רואה את כל המערך "ברנטגן". (חלק מהאדריכלים גם יודעים, כמובן שבדיוק קטן בהרבה)

כמובן שלפני שמתחילים "על אמת", מגרדים כמה פסי טיח לפי בקשתו, כדי שהוא ישן בשקט שלא טעה...

*אם המזמין של התכניות מהמהנדס הוא יזם רציני, ואתה יכול להגיע דרכו אל אותו מהנדס (שמישהו מאצלם יבקש עבורך), ככל הנראה תקבל יחס טוב יותר.

עניין של אינטרס של המהנדס...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...