Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעג שמאלני טיפוסי של משולהבי האיחוד שלא רואים את האזרח הקטן ממטר...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לעג שמאלני טיפוסי של משולהבי האיחוד שלא רואים את האזרח הקטן ממטר...

יאללה יאללה. העיקר הכנסת את ה"שמאלני", כאילו זה קשור למשהו.

אני לא כל כך מבין את הלעג/בוז/פליאה שעולה בחלק מהתגובות כאן ביחס לרכישה של תוצרת מקומית.

זה עניין טבעי שרוכשים תוצרת מקומית.

ראשית, זו פטריוטיות וזה הגיוני.

אבל יש לזה גם עניין רציונלי. כי מבחינת תחזוקה יש יתרון לקנות רכב פופולארי. יותר מוסכים מתמחים ויותר חלפים.

עשיתי לפני שני טיול ברכב בצרפת וקל לראות שבהרבה ישובים קטנים בהם יש מוסך או שניים המוסכים כמעט כולם ממותגים לרכב צרפתי. לא בהכרח שמטפלים רק התוצרת צרפתית אבל ניתן להניח שיותר קל שם להחליף מהרגע להרגע קלאצ׳/רדיאטור לפיז׳ו מאשר לפורד.

אלו מדינות גדולות והאוכלוסחה שם מבוזרת יותר. ולכן המשמעות של קרבה למוסך מתמחה יותר גדולה מאשר בארץ.

זוכר את התוצרת האמריקאית של שנות ה-70-80-90? זוכר איך היפנים הגיעו וקרעו להם את הצורה עד שהמשבר של תחילת שנות ה-2000 גמר אפילו את ה-3 הגדולות שנדרשו להצלה מהמדינה?

העדפה אוטומטית של תוצרת מקומית בהחלט עשויה לגרום לעצלנות מסוימת באותה תוצרת מקומית, או כשהמצב קשה - לחסכון במחשבה ש"האזרחים יצילו אותנו". עד שהם מפסיקים להציל...

כשיש לך חברות שכמו שעון מנפקות רכב חדש כל 5 שנים, כמו טויוטה, אז כשפיאט בקושי נוגעת בפנדה שלה במשך עשור (או בדור הראשון - יותר משני עשורים!) - אל תתפלא שהתוצרת כבר לא בסטנדרט.

מבחינת תחזוקה, מצטער אבל הטיעון שלך גם לא חזק במיוחד. טיפולים וחלפים הם ממש לא בעיה בתוך האיחוד, וכמעט כל מוסך יכול לטפל ולהשיג חלפים לכמעט כל רכב עממי, ללא בעיה. אז ממש לא ניתן להניח שיותר קל להשיג/להחליף משהו לפיז'ו מאשר לפורד. זו בטח לא סיבה להעדיף פיאט על טויוטה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שכחתם לציין שיש סטיגמה על רכבים מצרפת כמו רנו, סיטרואן ופיג'ו שמאוד מוצלחות בחו"ל אבל בארץ... הסטיגמה משפיעה על שוק הרכבים ובנוסף ירידת ערך חדה!

איך פורד נפלה למטה ברשימה, ולא מבין איך סוזוקי מצליחה כל-כך טוב בארץ, יש להם עיצוב טוב עם איבור חביב וזהו, רק זה מה שמעניין את הצרכנים?... הבטיחות גרועה ממש בין אם זה בטכנולוגיה (סטיה מנתיב וכדומה) ועד להתנגשות עם רכב אחר או בעץ. ויש עוד כמה כאלה, לא חסר. חבל.

למי שרוצה את הנתונים המלאים, כי בארץ לא טורחים להביא קרדיט:

http://carsalesbase.com/european-car-sales-analysis-2018-models/

יש באתר גם מידע חודשי, על ארצות הברית גם

הלינק לא עובד (לפחות לי).

Peugeot 208 turbo 2015

פורסם

שני דגמים ברשימה האירופאית שצדו לי את העין זה הטיגואן וה-T-ROC.

שניהם מבוססים על פלטפורמה של גולף וגם אין "קניבליזציה", מבחינת תחרות הם מקבילים ל-XV והפורסטר או ל-CHR וראב 4.

אבל משום מה בארץ הטיגואן נמכר עם אבזור בטיחות חסר וכרגע רק עם מנוע 2 ליטר, מנוע 1.4 יצא מההיצע ואין צפי לייבוא ה-1.5.

ה-T-ROC משום מה מסורב עלייה, נכון שרב מער הוא לא היה, אבל הוא עדין להכנס לקטגוריה בארץ ולהתחרות בהונדה HRV, קונה ו-CX3.

שני רבי מכר אירופאים עם פוטנציאל בארץ שכלל לא ממומש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אין להם שום פוטנציאל מכירות בארץ משום שהיבואן מוכר את התחפושת הספרדית/צ'כית שלהן מבית סיאט (ארונה/אטקה) וסקודה (קארוק) בפחות כסף ממה שהוא יכול למכור את התחפושת הגרמנית ומלכתחילה ללקוח המקומי יש העדפה למותגים ההם.

פורסם

זוכר את התוצרת האמריקאית של שנות ה-70-80-90? זוכר איך היפנים הגיעו וקרעו להם את הצורה עד שהמשבר של תחילת שנות ה-2000 גמר אפילו את ה-3 הגדולות שנדרשו להצלה מהמדינה?

העדפה אוטומטית של תוצרת מקומית בהחלט עשויה לגרום לעצלנות מסוימת באותה תוצרת מקומית, או כשהמצב קשה - לחסכון במחשבה ש"האזרחים יצילו אותנו". עד שהם מפסיקים להציל...

כשיש לך חברות שכמו שעון מנפקות רכב חדש כל 5 שנים, כמו טויוטה, אז כשפיאט בקושי נוגעת בפנדה שלה במשך עשור (או בדור הראשון - יותר משני עשורים!) - אל תתפלא שהתוצרת כבר לא בסטנדרט.

העדפה אוטומטית בודאי לא מוצלחת. רק ציינתי שזה משהו טבעי ולא בהכרח משהו ללעוג לו.

כמו כן ציינתי שזה לא רק חיבה רגשית אלא שיש יתרון להחזיק רכב כמו כולם מבחינת חלפים וכו'. והכי הגיוני שבמדינה עם תעשיית רכב גדולה הרכב הנפוץ יהיה המקומי.

אני לא בטוח שההקבלה לאמריקה מדוייקת.

אין פער גדול בין פיאט לרנו. בעוד שהיה פער די תהומי בין הסחורה היפנית לאמריקאית

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם

מבחינת תחזוקה, מצטער אבל הטיעון שלך גם לא חזק במיוחד. טיפולים וחלפים הם ממש לא בעיה בתוך האיחוד, וכמעט כל מוסך יכול לטפל ולהשיג חלפים לכמעט כל רכב עממי, ללא בעיה. אז ממש לא ניתן להניח שיותר קל להשיג/להחליף משהו לפיז'ו מאשר לפורד. זו בטח לא סיבה להעדיף פיאט על טויוטה.

אחדד את הטיעון שכנראה לא הובן .

אני מדבר על ישובים קטנים. יצא לי לנהוג בצרפת בישובים קטנים וקורה לא מעט שבעיירה קטנה יש מוסך אחד והמוסך הבא הוא מרחק נסיעה לא זניח.

המיתוג של המוסכים הללו הוא של רכבים צרפתיים. אני מניח שמטפלים במגוון רכבים אבל די ברור לי שיש יתרון לטיפל במוסך כזה כשבאים עם רכב מקומי. גם מבט קל על הרכבים בסביבה מוכיח שהרוב המוחלט הוא של הרכבים צרפתים. שונה מבערים.

אני מניח שיוכל לטפל בכל רכב סטנדרטי אבל יותר בקלות ובזריזות ברכב צרפתי.

לא מדבר על ערים גדולות אלא על האזורים הכפריים.

בארץ לדוגמא אני לא יכול לחשוב על מקום שיש בו מוסך אחד. אם כבר יש מוסך אז לרוב יהיו כמה.

שם זה אחרת.

פורסם
העדפה אוטומטית בודאי לא מוצלחת. רק ציינתי שזה משהו טבעי ולא בהכרח משהו ללעוג לו.

כמו כן ציינתי שזה לא רק חיבה רגשית אלא שיש יתרון להחזיק רכב כמו כולם מבחינת חלפים וכו'. והכי הגיוני שבמדינה עם תעשיית רכב גדולה הרכב הנפוץ יהיה המקומי.

אני לא בטוח שההקבלה לאמריקה מדוייקת.

אין פער גדול בין פיאט לרנו. בעוד שהיה פער די תהומי בין הסחורה היפנית לאמריקאית

1. ארה"ב גדולה בהרבה ומאוכלסת בדלילות רבה בהרבה יחסית למדינות מערב אירופה. אם למוסכים בעיירות אמריקאיות אין בעיה מיוחדת לטפל בדגמים שונים של מכוניות זרות אז זה בודאי לא שיקול עבור שום מקום בצרפת או גרמניה. ואגב, כשמסתכלים על פרופיל המכירות באוסטרליה (שעוד דלילה בהרבה יחסית לארה"ב), הטיעון הזה קורס לגמרי.

2. היפנים מכרו מעט יחסית בארה"ב כל זמן שהיה פער תהומי בין הסחורה. המכוניות היפניות שנמכרות שם ב20 השנים האחרונות הן מכוניות שתפורות למידות של השוק האמריקאי, רק שהן יותר איכותיות מהתוצרת המקומית. אם הפער בין פיאט, רנו ופולקסווגן הוא לא גדול אז הציפייה היא שגם הפער במכירות שלהן לא יהיה גדול, אלא אם כן נכנסים למשוואה שיקולים לא עניינים.

זה לא באמת מעניין אותי שכל אחת מהמדינות האלה קונה תוצרת מקומית. שיקנו מה שבא להם. הזלזול הוא באיכות העיתונאית של כתבה שנועדה להשוות בין המכירות בישראל למכירות ב"אירופה", כשאין בגלל שום דמיון בין המכירות במדינות השונות בתוך אירופה. באותה מידה אפשר להשוות בין המכירות בישראל למכירות ביבשת אסיה או בעולם כולו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כתבה חדשה שמאירה על השוק המקומי :

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001275827

נתוני המכירות של 2018 מגלים שחמש קבוצות עסקיות מובילות שולטות כיום בנתח של למעלה מ-71% מהשוק ומותירות לכל שאר מרחב מחייה מצומצם מאוד. בחלוקה למותגים, חמישה מותגי רכב מובילים שולטים ב-50% מהשוק.

כזו ריכוזיות במדינה בה אין ללקוחות העדפה "טבעית" למותגי רכב מתוצרת מקומית היא תופעה חריגה בעולם והיא תוצר של שלל סיבות - שמרנות הלקוחות, סטיגמות של "שמירת ערך" בשוק היד השנייה, שערי מטבע, קשרים עם חברות ליסינג ומדיניות תחרותית שונה של יצרני רכב בין לאומיים.

אנחנו מדינה מיוחדת :wink:

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...