Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נכשלתי בטסט על זיהום אויר ובולמי זעזועים קדמים.

את הבולמים אתקן אבל לגבי הזיהום, לפי הקריאה שלי כאן המקסימום של CO בסלד נמוך הוא 0.5 למרות שבטופס כתוב 0.3.

למרות שהמדוד שלי הוא 0.57 ואמור להיכשל בכל מקרה.

נתוני רכב:

יונדאי I20 2010

173.966 קמ

נסיעה קצרה למכון של פחות מ10 דקות.

עברתי טיפול 3תקופתי ימים לפני.

נתוני הזיהום:

סלד נמוך CO מקס 0.3 מדוד 0.57 לקוי

סלד גבוה CO מקס 0.3 מדוד 0.28 תקין

למבדה מינ 0.97 מקס 1.03 מדוד 1.01 תקין

חום מינ 80 מדוד 86 תקין

מקור טמפ: מד גזים

מקור סלד: ללא

קראתי שלמבדה 1 אומר מנוע וחיישן תקין ואולי שהממיר הקטליטי פגום.

האם יש דרך זולה לעבור את העניין הזה מבלי להחליף את הממיר?

אגב, הבוחן שאל ורשם על הטופס לגבי משולש.

האם אפשר להכשיל על חוסר במשולש?

20190211_181219.jpg

פורסם

בגלל זה לפני טסט אני מחליף שמן מנוע ומסננים ומוסיף תוספים לניקוי חיישינים וממיר

Ford Focus mk2 2009 1.6 trend ז"ל

סקודה אוקטביה 1.2 TSI DGS7 שנת 2012 אלגנס wife mode

פורד פוקוס 2007 chia 2.0

פורסם

תחזור לטסט ולפני זה תסע קצת חזק יותר מהרגיל תחמם את הממיר טוב טוב תעשה נסיעה של חצי שעה לפני ותראה אם זה עובד

אם זה לא יעבוד זה יכול להיות ממיר וזה יכול להיות גם אטם שמכניס אוויר למערכת היניקה או חיישן חמצן דפוק בכל מקרה תצטרך בדיקה מעמיקה יותר אם תיכשל

פורסם

מה שליאור כתב- חובה להניע את הרכב לנסוע בכביש מהיר 15-20 דקות, להעלות סל"ד ולהביא את הרכב לטמ"פ עבודה נורמלית.

בדיקה חוזרת של זיהום אוויר עולה 24-30 ש"ח, אין לך יותר מידי מה להפסיד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

פעם הבאה תשאל את הבוחן אם יש לו תוסף מומלץ שאפשר לרכוש.

יגיד לך כן, יפנה אותך לחנות החלפים של המכון, תקנה בכמה עשרות שקלים והרכב יהפוך לרכב עם פליטת מזהמים של רכב חשמלי.

עצוב, אבל נכון...

פורסם

שים תוסף. סע עם הרכב 200 ק"מ ולהבא תדלק רק בתחנות של סונול ( הבנזין שלהם מכיל תוסף). תקרא בספר הרכב שלך, יתכן ותמצא המלצה להוסיף תוסף לדלק אחת לתקופה, כך היה בספר רכב של האלנטרה שהיתה לי בעבר.

פורסם

מה שעבד:

מילאתי דלק לחצי טנק

שמתי תוסף דלק GOLD LABEL

נתתי קצת למנוע לעבוד בסלד גבוה בפארקינג

נסיעה של כ-15 דק למרות שרשום לסוע 200 קמ.

עברתי את זיהום האויר.

פורסם

כן, זה עובד. לפחות כדי לעבור את הבדיקה. מניסיון, אם אתה רוצה להימנע מלשים תוסף או שוב להיכשל בטסט, תשתמש בדלק מתוסף של סונול באופן קבוע.

פורסם

עברתי את זיהום האויר.

יכולת להסתפק בזה לפני כניסה לבדיקה.

פורסם
מה שעבד:

מילאתי דלק לחצי טנק

שמתי תוסף דלק GOLD LABEL

נסיעה של כ-15 דק למרות שרשום לסוע 200 קמ.

עברתי את זיהום האויר.

לפי דעתי התוסף לא עשה כלום פשוט כשהגעת לזיהום בפעם הראשונה הממיר היה קר

פורסם
לפי דעתי התוסף לא עשה כלום פשוט כשהגעת לזיהום בפעם הראשונה הממיר היה קר

כשאני נכשלתי בטסט על זיהום אויר לפני כחצי שנה, הבוחן בעצמו אמר לי לתת למנוע לעבוד בסל"ד גבוה בעמדת הבדיקה וחזר על הבדיקה עוד פעמיים. הבדיקה נכשלה שוב ושוב. רק לאחר שהוספתי תוסף הבדיקה עברה (את התוסף לא רכשתי במכון אלא במקום אחר). ברור לי שתוסף לא יכול לתקן תקלות ברכב, אבל לדעתי הוא כן יכול לנקות פיח שנמצא המערכת.

פורסם

תוסף גם יכול להעלות את הטמפ' הבעירה ובעקבות כך את טמפ' הממיר קטליטי ולממיר "עייף" שעומד לסיים את חייו, זה יכול להיות בדיוק מה שצריך כדי לעבור את הבדיקה בהצלחה.

פורסם
תוסף גם יכול להעלות את הטמפ' הבעירה ובעקבות כך את טמפ' הממיר קטליטי ולממיר "עייף" שעומד לסיים את חייו, זה יכול להיות בדיוק מה שצריך כדי לעבור את הבדיקה בהצלחה.

זה לא מסתדר עם העובדה שאני נסעתי כ 200 ק"מ אחרי הוספת התוסף עד שהמיכל כמעט התרוקן ואז מילאתי שוב דלק ורק לאחר מכן הלכתי לבדיקה. בזמן הבדיקה התוסף כבר לא היה במיכל הדלק, לכן לא יכל להשפיע על הטמפרטורה.

פורסם

ראשית, לא תדלקת עם מיכל ריק לחלוין, אז שאריות של תוסף עדיין במיכל.

שנית, התוסף עשה עבודה מסויימת, כי טמפרטורה בעירה גבוהה של הממיר קטליטי יוצרת ניקוי, בדיוק כמו ניקוי עצמי של תנורי אפיה או מסנני חלקיקים.

פורסם

אם כך התוסף כן מנקה את המערכת. אני יודע שהרבה פעמים מוסכים דוחפים ללקוחות תוסף כשיש להם בעיה אמתית ברכב שמצריכה טיפול של החלפת חלק, רק כי המוסך לא הצליח לאתר את הבעיה ורוצה להיפטר מהלקוח, לפחות עד שהבעיה תהיה יותר קריטית והפתרון יהיה יותר טריויאלי. זה קרה גם לי. כמובן שבמקרים כאלה התוסף הוא כמו כוסות רוח למת.

• תוכן חדש...