Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט עד 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי בהתלבטות שלך (בתקציב יותר נמוך קצת) לפני כחודש.

בדקתי פג'ו 208 ואת הסוניק, שניהם היו בסדר גמור. בסוף קניתי סקודה פאביה ואני ממש מרוצה בינתיים. כמובן זה לא מדד של אמינות לאורך שנים, וכמעט כל רכב וצרותיו המסתברות בסטטיסטיקה כזו או אחרת, אבל מוסיף עוד רכב לשיקולך.

וכן, גיר ה-dsg שלה יוכל להפתיע אותי בהמשך. נקווה שלא אבל גם אם כן, נטפל ונחליף מה שצריך. לכן קניתי יד2 ולא חדש (ומצד שני גם התעקשתי עד שמצאתי יד ראשונה, ק"מ נמוך והיסטוריית טיפולים של שעון שווייצרי).

ויותר מהרכב הספציפי (כי כולנו אוהבים לחזק את ההחלטות שקיבלנו ;)), טיפ שאישית לי עזר - צא לשוק היד2, ותחוש כמה רכבים. תנהג עירוני ובינעירוני קצת בדגמים שאתה מתלבט לגביהם, חווית הנהיגה שכוללת הרבה דברים, מנוחות המושב ועד מהירות התגובה לגז מאפס לארבעים, יכולה לשחק תפקיד מכריע. וגם לומדים הרבה בתהליך הקנייה ומזהים מציאה יותר מהר.

אגב, את ה 208 והסוניק הייתי יכול להביא ביותר זול או בשנתון יותר גבוה (מודרני) מהסקודה. היא יותר שומרת ערך ויותר יקרה.

בהצלחה.

קודם כל אני שמח לשמוע, תהנה וסע בזהירות.

פאביה רכב מדהים! ואני אפילו חיפשתי קצת בין השנים 2013-2016 וכל מה שמצאתי בתקציב היה הדגם האטמוספרי, רכשת את הדגם tsi?

אם אמצא אחת כזו שמורה אין ספק שהיא מבחינתי מתחרה ראויה, כניראה שמחר כבר אלך לראות כמה סוניקים וכמה פיגו ואסע עליהם. אעדכן פה. תודה רבה

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל אני שמח לשמוע, תהנה וסע בזהירות.

פאביה רכב מדהים! ואני אפילו חיפשתי קצת בין השנים 2013-2016 וכל מה שמצאתי בתקציב היה הדגם האטמוספרי, רכשת את הדגם tsi?

אם אמצא אחת כזו שמורה אין ספק שהיא מבחינתי מתחרה ראויה, כניראה שמחר כבר אלך לראות כמה סוניקים וכמה פיגו ואסע עליהם. אעדכן פה. תודה רבה

TSI 2013

שלי עם 66K ק"מ.

מצאתי עוד 2 פאביות רלוונטיות בזמנו, 2013-2014 עם בערך 85K ק"מ שנראו טוב, וביד2 ממה שראיתי בזמנו היו בכל רגע נתון כמה אופציונליות (מעטות - זה לא יונדאי I20 ולא קיה פיקנטו שהיו בכל רגע נתון עשרות מהן, לטוב ולרע).

פורסם
ג'אז, פיג'ו 208, המזדה 2 קצת פחות חסכונית מהן... לדעתי אל תקנה VAG אבל תכף יגיעו אלו שיגידו לך לא לפחד.

ג'אז, מזדה 2 ופגו 208 - אותה רמת אמינות?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

כן, הלכתי על הספארק ואני מאד מרוצה.

אמנם אין לה טורבו, אבל אני לא מרגיש מחסור בכוח גם בעליות היא בסדר גמור ומשייטת בקלילות בסל"ד סביר.

אבל מצד שני התקדמתי ממנוע 1000 ו69 כ"ס...

ביננו, כמה באמת תנצל את המנוע ואת הטורבו. אתה רואה את עצמך כל היום לוחץ ?

פורסם (נערך)
כן, הלכתי על הספארק ואני מאד מרוצה.

אמנם אין לה טורבו, אבל אני לא מרגיש מחסור בכוח גם בעליות היא בסדר גמור ומשייטת בקלילות בסל"ד סביר.

אבל מצד שני התקדמתי ממנוע 1000 ו69 כ"ס...

ביננו, כמה באמת תנצל את המנוע ואת הטורבו. אתה רואה את עצמך כל היום לוחץ ?

אני לא רואה את עצמי לוחץ כי אין לי אופי כזה, שוב אני בא אחרי 10 שנים עם רכבים שמה לעשות כדי לעקוף הייתי בהחלט צריך לחשוב פעמיים אם יהיה לי מספיק זמן עד שהרכב שמאחורי בנתיב השמאלי יספיק להגיע אליי.

התפשרתי בקניית הרכבים הקודמים שלי בהתאם לתקציב דאז, היום אני יכול להרשות לעצמי למרות שאני סטודנט.

תודה רבה על התגובות אנשים, אעדכן כאשר תהיה התקדמות ומה נעשה בסוף

נ.ב אני שמתי לב שרשמת שהתקדמת ממנוע 1000 עם 69 כס אני מניח שאתה מבין את הכוונה שלי, מצבי דומה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Naor Hazan
פורסם

מה עם פיקנטו אחי? רכב קומפקטי לסטודנטים בגלל שהעלות אחזקה שלו סבבה לגמרי ככה גם מבחינת טיפולים, אמין ועם התקציב הזה גם תוכל להביא בשנתון יחסית גבוהה ככה שתהנה גם מאחריות שהיא 7 שנים, תנסה לבדוק.

פורסם

במה פיקנטו עדיפה על 208? צפופה יותר, חלשה יותר, פחות בטיחותית (כי הוא לא יקבל את הדגם מהדור הנוכחי בתקציב שלו כנראה), פחות חסכונית. השערה סבירה - פחות נוחה ופחות מתנהגת.

אולי היא עדיפה בנושא האחריות ובסחירות העתידית (וגם בזה הוא לא יכול להבטיח את עצמו).

ולמעשה, במה היא עדיפה על הונדה ג'אז או מאזדה 2 שהוצעו כאן?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אוקי, ו...? הוא קונה רכב רק בגלל השם? לא נראה לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בוקר טוב חברים, מקפיץ שוב את האשכול ופונה לאותם אנשים שהמליצו. לי על הפיגו 208 דגם 1.2 טורבו. איך הדגם 1.6 עם 120 כס ביחד ל 1.2?

מחירה של ה 1.6 זול יותר. ויש מציאות שעל פניו נראות מעולה השאלה איך המנוע הזה מבחינת אמינות, סחיבה וכו׳.

תודה רבה והמשך יום נעים

פורסם

הוא חלש יותר ופחות חיסכוני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

עשיתי על הפג'ו הזאת (208 1.6 עם 120 כ"ס) נסיעת מבחן קצרה. לי היה נוח, לאישה לא.

בעיקר הבנתי שנתונים יפים ככל שיהיו של נפח מנוע וכ"ס, לא תמיד משקפים תחושה. גם הקיה ריו (1.4), וגם הפאביה (1.2 טורבו) מגיבים יותר טוב ללחיצה על דוושת הגז, אין את הדיליי הזה שהרגשתי בפג'ו הזו. משהו קצת מיושן שם.

אני מסייג ואומר שנסיעות מבחן נוטות להיות קצרות יחסית, ואני לפחות מחפש את חצי הכוס הריקה, שעלולה לגרום לי לא לסגור עסקה או תאפשר לי להתמקח עם בסיס טוב. יש מצב שבמחיר הספציפי ולצרכים שגרתיים, הפג'ו הזו היא הצעה לא רעה ומתרגלים גם למנוע הזה מבלי להתפנק.

לא נהגתי בפג'ו 1.2 טורבו אבל מעריך שהיא יותר חסכונית, יעילה וזמינה עם כוח לנהג. אל תוותר על נסיעת מבחן לפני רכישה, ואל תתן לנתונים לסנוור אותך.

עריכה אחרונה על ידי shac
פורסם
עשיתי על הפג'ו הזאת (208 1.6 עם 120 כ"ס) נסיעת מבחן קצרה. לי היה נוח, לאישה לא.

בעיקר הבנתי שנתונים יפים ככל שיהיו של נפח מנוע וכ"ס, לא תמיד משקפים תחושה. גם הקיה ריו שלי (1.4), וגם הפאביה (1.2 טורבו) מגיבים יותר טוב ללחיצה על דוושת הגז, אין את הדיליי הזה שהרגשתי בפג'ו הזו. משהו קצת מיושן שם.

לא נהגתי בפג'ו 1.2 טורבו אבל מעריך שהיא יותר חסכונית, יעילה וזמינה עם כוח לנהג. אל תוותר על נסיעת מבחן לפני רכישה, ואל תתן לנתונים לסנוור אותך.

תודה על התגובה חבר, בהחלט אבקש לבצע נסיעה קצרה לפני הרכישה.

אני באותו היום חיפושים אחפש ואסע על הסוניק rs מאזדה 2, וכניראה שאבדוק את הספארק.

כל הצעה לתקציב ולדרישות תתקבל בברכה

• תוכן חדש...