Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ייבוא מקביל של פורד עדיין חי וקיים, אבל ייבוא מקביל של טויוטה הולך טוב יותר.

ואללה?? האמת - חשבתי שהעסק מת, הממ.. בוא נבדוק...

המשפט הראשון שקפץ לי לעין באתר של איילון מוטורס הוא:

"רכב בהתאמה אישית:

רק באיילון מוטורס יכול הצרכן להזמין רכב במפרט ייחודי ועם תוספות שונות בהתאם לבחירתו."

מגניב! אבל איפה פוקוס ופיאסטה החדשות?... יש מצב שהם בכל זאת תלויים ביבואן הראשי??

טויוטה - מצאתי את אוטומקס, אבל אני רואה שם רק את יאריס ו-CHR. ואני לא ממש מוצא איפה התוספות "בהתאם לבחירתי".

בקיצור, אני לא מתרשם שהיבוא המקביל ממש הצליח להתרומם כאן בשנים האחרונות, למרות הכוונות שמאד רלוונטיות לשרשור הנוכחי.

יש סיכוי מתישהו ליבוא מקביל לצ'מפיון ולובינסקי? או שזה כבר מדע בדיוני?

עריכה אחרונה על ידי daido1
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
..ומהצד השני, יש מהפיכה צרכנית שלא פוסחת כמעט על אף תחום. לקוחות דורשים שירות יותר טוב, ובמחיר טוב, וגם מקבלים!

ואם הם לא מקבלים, אז יבואנים ועסקים מקומיים חוטפים שיימינג, מפסידים וגם פושטים רגל.

אנשים היום, לפני שהולכים למסעדה ישר בודקים את מצבה באיזי ובפייס, ולא קונים גאדג'ט לפני שבדקו בזאפ ו-WiseBuy שזה לא הולך להתקלקל תוך שבוע,

ושהחנות לא חוטפת תלונות על שירות בזיוני, והמתחרים בארץ ובחו"ל לא נותנים מחיר יותר טוב.

האם באמת יבואני הרכב מוגנים מכל זה?

מה גורם לך לחשוב שהיבואנים סובלים כתוצאה מכך שהם (רובם) לא מאפשרים לבנות רכב כבקשתך? לא שמתי לב (לפי נתוני המסירות) שיש כאן איזושהי בעיה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

סיבות נוספות:

המיסוי על כל תוספת הינו כמיסוי הרכב עצמו (דהיינו כ-100%), ולכן שיעור ההתקנות המקומיות גבוה כל כך. היבואנים כנראה בדקו לא פעם מחירים, לוחות זמנים ובירוקרטיה ישראלית וחו"לית לתוספות ולא יצא משתלם. לדעתי זו הסיבה העיקרית.

הסיבה הנוספת היא תחרות חלשה לאותו המותג.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
אתה יודע מה מפיל את כל הטיעונים הנ"ל? אפשר גם וגם! :-)

מי שגרם למצב הזה לדעתי זה הלקוחות.

בוא נגיד שמוכנים לייבא בהזמנה מיוחדת פיז'ו 308 ידנית עם גג פנורמי, כיסאות חשמליים וריפודי עור, המחיר 160 אלף שקל לעומת 110 לרגילה.

כמה ללקות תכלס לדעתך יזמינו אותה?

בסגמנט העממי המחיר מדבר, על הזמנת 10.000 יחידות במפרט זהה היבאון באמת מקבל ננחת כמות מה שמאפשר לו להיות תחרותי.

לא רואה מצב בו מישהו משלם 10 או 15 אלף שקל יותר על יונדאי i20 עם איבזור גבהה בהזמנה מיוחדת והמתנה של כמה חודשים.

פורסם (נערך)
כמעט בכל אתר של יצרנית רכב בכל מדינה, תמיד יש מגוון מאד גמיש של אפשרויות אבזור ("Extras").

אתה יכול לקחת רמת אבזור ממוצעת יחסית, ולהוסיף לה כל טוב הארץ, או רק אביזר ספייציפי שלך הוא חשוב. הכל בדיוק על פי צרכייך!

צמיגים, מערכות בטיחות, תאורה, ואפילו מצבי מתלים. כל אחד יכול "להשתולל" כראות עיניו, המחירון גלוי לכל.

רק אצלנו, היבואנים מחליטים עבורנו ב-100% מה חשוב ומה לא, ומאבזרים את רמות הגימור השונות על פי החלטתם וללא אפשרות שינוי!

נדמה לי שחריגים הם מותגי ה"פרימיום" כגון אאודי, ואפילו הגמישות שהם נותנים היא די מוגבלת ל-"חבילת תוספות" תפורה מראש.

נציג מכירות הסביר לי פעם את הסיבה ה"רשמית" :

"בגלל שרק אם היבואן מזמין מראש מלאי גדול של רכבים, אז זה מאפשר לו להוזיל משמעותית את המחיר הכולל".

1. האם זה עד כדי כך מוזיל? (לעומת פתיחת אופציה להזמנות מיוחדות)

2. מה האינטרס של היצרניות עצמן? מדוע שיסכימו להוזיל עלויות, רק בתנאי לרכישה מסיבית?

האם הן חוששות מירידה במכירות בישראל כתוצאה מקונפיגורציות כמו בחו"ל?

3. ידוע שהמסים כאן גבוהים. האם יש מיסוי מיוחד על תוספת פרטנית של אביזרים? (לעומת תוספות קבועות מראש כחלק מ-"רמת הגימור")

בארה״ב הקונפיגורטורים האלו הם די פיקציה. רוב האמריקאים קונים מכונית מהמלאי של הדילר ״על המקום״ וברור שהדילר לא יכול להחזיק כל קונפוגורציה אפשרית. אפשר אומנם לעשות הזמנה מיוחדת, אבל אז זמן האספקה יתארך ולא תינתן שום הנחה ממחיר המחירון. היחידים שלא עובדים כך ומאפשרים בחירה מהקונפיגורטור באופן סדיר הם טסלה, אבל אצלם אין המון אופציות בדיוק בגלל זה.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
סיבות נוספות:

המיסוי על כל תוספת הינו כמיסוי הרכב עצמו (דהיינו כ-100%), ולכן שיעור ההתקנות המקומיות גבוה כל כך. היבואנים כנראה בדקו לא פעם מחירים, לוחות זמנים ובירוקרטיה ישראלית וחו"לית לתוספות ולא יצא משתלם. לדעתי זו הסיבה העיקרית.

הסיבה הנוספת היא תחרות חלשה לאותו המותג.

כן ולא.

כן, שיעור המס הינו כ100%. לא, כי זה לא בדיוק כמו לרכב.

כשיבואן מזמין רכב במפרט מסויים הוא מקבל הטבות מס עבור דרגת זיהום נמוכה וציון בטיחות גבוה. ברגע שמדובר על תוספת שמחוץ לרמת גימור, המיסוי עליה מלא ללא כל הטבה.

עכשיו גם אם נדלג לרגע על הדרישה לטפל בפינצטה בכל לקוח (אלפי ועשרות אלפי לקוחות), דבר אשר יגרור דרישה לכוח אדם נוסף וכל מה שנגזר מכך, העלויות של התוספות המקוריות יוצאות מאוד גבוהות.

האם לקוח של 3008 שמשלם 180 אלף ש״ח (כן,זה רכב עממי, ds7 היהו גרסת הפרימיום) ישמח לעלות ל 195-200 אלף עבור חבילה שמותאמת לו אישית או שאולי יעדיף כבר לקחת את רמת הגימור הגבוהה יותר שכנראה תציע לו תמורה עדיפה + מחירון ברור וללא צורך לריב עם הקונה/טרייד מה משקללים ומה לא?

לגבי חבילות של אאודי, לרוב יצרנים לא עובדים עם פרטי אבזור בודדים, אלא גם יוצרים חבילות שמחייבות גם את היבואנים בתוספת ג׳ אם הם רוצים א׳. יצא לי להציץ בקונפיגורטור אירופאי כלשהו של אאודי וגם שם מצאתי חבילות אבזור בנויות מראש שניתן להוסיף.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בארה״ב הקונפיגורטורים האלו הם די פיקציה. רוב האמריקאים קונים מכונית מהמלאי של הדילר ״על המקום״ וברור שהדילר לא יכול להחזיק כל קונפוגורציה אפשרית. אפשר אומנם לעשות הזמנה מיוחדת, אבל אז זמן האספקה יתארך ולא תינתן שום הנחה ממחיר המחירון. היחידים שלא עובדים כך ומאפשרים בחירה מהקונפיגורטור באופן סדיר הם טסלה, אבל אצלם אין המון אופציות בדיוק בגלל זה.

חייב לציין שזה גם המצב באנגליה. הלקוחות שטורחים לבנות את הרכב שלהם בקומפיגורטור הם הרוכשים של רכבי פרימיום/יוקרה, בטח לא העממיות יותר.

פורסם

לגבי חבילות של אאודי, לרוב יצרנים לא עובדים עם פרטי אבזור בודדים, אלא גם יוצרים חבילות שמחייבות גם את היבואנים בתוספת ג׳ אם הם רוצים א׳. יצא לי להציץ בקונפיגורטור אירופאי כלשהו של אאודי וגם שם מצאתי חבילות אבזור בנויות מראש שניתן להוסיף.

לא מדויק. רובם מציעים חבילות איבזור ובנוסף את האפשרות לאבזר פרטי איבזור בודדים.

ניקח לדוגמא סדרה 3 חדשה. תוכל לבנות אותה בקונפיגורטור, לבחור ג׳אנטים, סוג ריפוד וכו, להוסיף חבילות איבזור כמו למשל חבילת comfort (שתכלול במקרה הזה תאי אכסון נוספים, קיילס מלא, פתיחה חשמלית לבגאז׳ והגה מחומם) ואז להוסיף אביזרים בודדים כמו wifi, heads up display, וילון חשמלי וכו׳.

פורסם

לפני מספר שנים, מכר שלי בדק לגבי סיטרואן c4 פיקאסו בדגם שלא נמכר בארץ (מנוע דיזל שלא היה בדגם הזה כאן) ועם מלא אבזור שגם לא הגיע לארץ. בהתחלה בסוכנות לא ממש ספרו אותו אבל כשראו שהוא רציני ומתעקש נתנו לו הצעת מחיר ואמרו לו שיקח סביב 4-6 חודשים עד שהרכב יגיע לארץ כי הבקשה שלו חריגה ויש פרוצדורה שחייבים לעשות לפני כן. הוא לא הלך על זה כי המחיר היה קצת יותר מ-200 אלף שקל וזה היה כבר גדול עליו.

יש יבואנים שלא יסתכלו עלייך ויש כאלו שכן ויתנו לך מה שתרצה רק שתצטרך לשלם ולשלם הרבה. בגלל זה הדבר אינו משתלם ולא מתעסקים עם זה (יש לי עוד מספר חברים שניסו דברים לעשות דברים כאלה והתוצאות הן או אי אפשר, או מחיר מאוד מאוד גבוה).

פורסם
לא מדויק. רובם מציעים חבילות איבזור ובנוסף את האפשרות לאבזר פרטי איבזור בודדים.

ניקח לדוגמא סדרה 3 חדשה. תוכל לבנות אותה בקונפיגורטור, לבחור ג׳אנטים, סוג ריפוד וכו, להוסיף חבילות איבזור כמו למשל חבילת comfort (שתכלול במקרה הזה תאי אכסון נוספים, קיילס מלא, פתיחה חשמלית לבגאז׳ והגה מחומם) ואז להוסיף אביזרים בודדים כמו wifi, heads up display, וילון חשמלי וכו׳.

העניין זה שאחרי שאתה מקנפג את הרכב לפרטי פרטים אתה לא מקבל טופס הזמנה. מה שתקבל זה רשימה של דילרים באזורך שאליהם תשלח הבחירה שלך והם יתנו לך הצעות מחיר על מכוניות ״דומות״ שיש להם במלאי. כך למשל, שקניתי את הוולט לא רציתי ריפודי עור אבל המכונית שהיתה אצל הדילר בצבע שרציתי היתה עם ריפודי עור. כשהברירה היא לקנות את הרכב על המקום כמו שהוא עם הנחה של כמה אלפי דולרים ממחיר המחירון או לעשות הזמנה מיוחדת שלך תדע מתי תגיע 99% מהרכושים יבחרו באופציה הראשונה.

פורסם

לדעתי יש לא מעט סיבות ולכל יבואן יש את הסיבות שלו. בין אם זה זמני אספקה גבוהים, עלות גבוהה משמעותית בין מחיר מחירון למחיר הזמנה מיוחדת.

בגדול, זה גם תלוי ביצרן וכמה הוא מוכן לשת"פ עם היבואן.

כמו שכתבו יבואן לא יתלהב להביא לך רכב שאח"כ הוא יצטרך להחזיק מלאי חלפים ומערך שירות.

דווקא בשוק ביוקרה קיימת יותר פתיחות להזמנות מיוחדות. לדעתי זה גם כי היבואנים מזמינים כמויות קטנות יותר ובעצם גמישים יותר ולקוחות פחות "לחוצים" על הרכב. מעבר לזה בשוק היוקרה הרכבים מוזמנים מס' רמות גימור גבוהות ולכן השוני לא גדול גם בהזמנה מיוחדת. לעומת 308 ברמת גימור מיוחדת עם מנוע שלא מיובא ארצה. בקיצור, בשוק היוקרה ישנם לא מעט יבואנים שמוכנים להזמין לך איזה גימור שתרצה במידה ותשלם מספיק.

פורסם
לדעתי יש לא מעט סיבות ולכל יבואן יש את הסיבות שלו. בין אם זה זמני אספקה גבוהים, עלות גבוהה משמעותית בין מחיר מחירון למחיר הזמנה מיוחדת.

בגדול, זה גם תלוי ביצרן וכמה הוא מוכן לשת"פ עם היבואן.

יש לא מעט סיבות אבל את כולן אפשר לפתור בתנאי אחד - כשיש לקוח שרוצה להזמין רכב עממי בהזמנה מיוחדת ומוכן לשלם על זה עשרות אחוזים יותר.

אני חושב שאין בארץ לקוחות כאלה. אם פעם בשבוע היה מגיע מישהו כזה ליבואן ומבקש לעשות הזמנה מיוחדת, לא רק מברר כמה עולה אלא ממש מזמין אז היו מייבאים לו את מה שהוא רוצה.

אבל כמו שאמרתי, אני לא רואה מצב בו מישהו משלם אחוזים נכבדים מעל המחיר הרגיל על רכב עממי וממתין חודשים רק בשביל מפרט איבזור יותר טוב ולכן דעתי היא שלא מייבאים כי אין ביקוש.

בדיוק כמו בדוגמא שמישהו פה העלה - מי ישלם מעל 200 אלף שקל על C4 פיקאסו, מאובזרת ככל שתיהיה?

על רכב כזה אף פעם לא יהיו הנחות, מבצעים, סוף שנת הדגם וכו' אלא מחיר מלא כולל מחיר מלא על כל התוספות + הוצאות שמסביב.

פורסם

פעם שאלתי בכיר בכלמוביל על זה.

הוא אמר שכל שינוי במפרט הוא בעייתי מבחינתם.

הם מחוייבים להחזיק ולנהל מלאי.

זאת אומרת שאם הזמנת צבע פנימי שהם לא מייבאים.

הם צריכים להכניס את זה למערכת שלהם. להחזיק מלאי חלפים לצבע הזה. בקיצור זה כאב ראש.

ברכבי יוקרה הם יותר פתוחים לזה.

אגב, צ׳מפיון במשך הרבה שנים הייתה מוכנה להביא הרבה תצורות/גימורים ועוד.

לאחרונה הם די ירדו מזה. כנראה שיש סיבה

פורסם

לגבי להחזיק מלאי, אני לא בטוח שזה נכון.

חייבים לספק כל חלק תוך כך וכך ימים, זה נכון.

אבל להחזיק במלאי כל חלק לכל רכב שאי פעם נמכר?

יבואנים של מכוניות יוקרה מחזיקים במלאי כל חלק לדגמים שמכרו מהם 10 יחידות בארץ? נראה לא לא סביר. יותר סביר שהם מזמינים מהיצרן פרטנית את מה שצריך.

פורסם

אני מסכים איתך. זאת הייתה התשובה שלו. גם לתת לכל חלק מק"ט שונה ולהכניס לקטלוג היבואן וכו' זה היה מבחינתם עבודה, שלא תמיד כדאית לרכב פשוט.

אציין שהשאלה שלי נבעה ממדוע רמת גימור יקרה יותר של הדגם הספיציפי מוצעת ב-2 אופציות לבחירה של גווני פנים ושל הדגם הפשוט לא.

אני מניח שאם הדגם הפשוט היה מוצע ב-2 צבעים אז כן היה הגיוני מבחינתם להחזיק איזשהו מלאי. כי לא היה מדובר בהזמנה מיוחדת ולכן התשובה שלי עונה חלקית על השאלה.

אבל עדיין לאפיין רכב הכולל חלקים שונים (צבע או אביזרים) בשביל רכב בודד ולדעת לתת שירות לאותם אביזרים זה יכול להיות כאב ראש בשביל רכב בודד.

• תוכן חדש...