Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי ברשימה הבאה לגביי ארה"ב:

https://www.cars.com/articles/which-cars-have-self-driving-features-for-2018-1420699785509/

הם מסתכלים על 3 יכולות:

- בקרת שיוט אדפטיבית ממהירות אפס - הדרישה המינימלית להיכנס לרשימה.

- שמירה על מרכז נתיב בכל מהירות.

- שמירה על מרכז נתיב במהירות גבוהה בלבד.

הייתי שמח לדעת מה רשימת המכוניות האלה בארץ, בדגש על מכוניות עממיות ועממיות + (עד 200 אלף שקל), ולכל מכונית מה רמת האבזור המינימלית והמחיר המינימלי בה קיימות היכולות.

רשימה התחלתית של מכוניות פוטנציאליות:

הונדה סיוויק - היכולות הבאות קיימות כבר בגרסת ה-1.0 ליטר האוטומטית ב-131,900: בקרת שיוט אדפטיבית, "מעקב במהירות נמוכה", "מערכת עזר לשמירה על נתיב". לא ברור לי אם "מעקב במהירות נמוכה" - הכוונה לבקרת שיוט אדפטיבית עד מהירות אפס. לא ברור אם יש שמירה על מרכז נתיב, או רק תיקון, ואם כן באילו מהירויות.

טויוטה פריוס - להבנתי, החל מגרסת הבסיס ב-139,900 יש בקרת שיוט ממהירות אפס, ותיקון סטייה מנתיב בלבד ולא שמירה על מרכז נתיב.

טויוטה CHR - החל מגרסת הבסיס ב-138,900 יש בקרת שיוט ממהירות אפס, ותיקון סטייה מנתיב בלבד ולא שמירה על מרכז נתיב.

סקודה קארוק - בגרסת האקסקלוסיב (185,000) יש מערכת עזר לפקקי תנועה שכוללת בקרת שיוט אדפטיבית עד למהירות אפס וכן שמירה על מרכז הנתיב עד מהירות 60 קמ"ש (מעל למהירות זו להבנתי יש רק תיקון סטייה מנתיב ולא שמירה על מרכזו).

סקודה אוקטביה - החל מגרסת הבסיס ב-129,000 יש בקרת שיוט אדפטיבית - אבל לא ברור מאיזו מהירות היא עובדת. בנוסף נראה שיש לה תיקון סטייה מנתיב בלבד ולא שמירה על מרכז נתיב. האם לאוקטביה אין באף גרסא אף אחת מהמערכות הנ"ל?

אאודי Q2 - בגרסת הבסיס ב-169,900 יש בקרת שיוט אדפטיבית בכל טווח המהירויות וכן תיקון סטייה מנתיב. להבנתי יש גם יכולת מסויימת לשמור על מרכז נתיב, אבל לא מצאתי לכך הוכחה.

סובארו XV - בגרסת האייסייט (145,000 ל-1.6)יש בקרת שיוט ממהירות אפס. אין אפילו מערכת לתיקון סטייה מנתיב (רק התראה).

בקיצור, לא מצאתי אף רכב עממי יחסית שנמכר בארץ ואני יודע בודאות שיש לו את שתי היכולות בכל טווח המהירויות. האם יש רכב כזה?

פורסם

הונדה סיוויק - היכולות הבאות קיימות כבר בגרסת ה-1.0 ליטר האוטומטית ב-131,900: בקרת שיוט אדפטיבית, "מעקב במהירות נמוכה", "מערכת עזר לשמירה על נתיב". לא ברור לי אם "מעקב במהירות נמוכה" - הכוונה לבקרת שיוט אדפטיבית עד מהירות אפס. לא ברור אם יש שמירה על מרכז נתיב, או רק תיקון, ואם כן באילו מהירויות.

השיוט אדפטיבי פועל עד 0 קמ"ש, אפשר להיות איתו בפקקים של כביש מהיר.

שמגיעים לעצירה אני לא זוכר אם זה ממשיך לבד או שצריך ללחוץ על הגז, רוב הסיכויים שצריך ללחוץ על הגז בשביל שזה ימשיך אחרי שזה עצר ומחזיק את הברקס.

יש שמירה על מרכז נתיב, זה עובד רק מתי שזה מזהה את הנתיב(יש חיווי) ואם הפעלת את זה.

בדרך כלל פחות טוב במהיריות נמוכות(או שזה יותר תלוי שהכבישים המהירים יותר גם מסומנים יותר טוב בדרך כלל.

יש גם תיקון מסתייה.

ושכחת את מאזדה ברשימה שלך, יש לה גם מערכות אוטונומית טובות.

אם גם למאזדה 2 אז זה הרכב הכי זול עם המערכות האלה.

פורסם

אודי A8, מרצדס S קלאס (למעשה גם A קלאס אם בא לך להוציא המון כסף על קומפקטית פרימיום). תכלס יש עוד, אבל אף מערכת כיום לא תיתן לך להוריד את הידיים מההגה באמת.

פורסם

ושכחת את מאזדה ברשימה שלך, יש לה גם מערכות אוטונומית טובות.

אם גם למאזדה 2 אז זה הרכב הכי זול עם המערכות האלה.

לפי האתר של מאזדה ל-2 ול-3 אין מערכבת בקרת שיוט אדפטיבית או מערכת אקטיבית לתיקון סטייה. מהיכן אתה לוקח את המידע?

פורסם
לפי האתר של מאזדה ל-2 ול-3 אין מערכבת בקרת שיוט אדפטיבית או מערכת אקטיבית לתיקון סטייה. מהיכן אתה לוקח את המידע?

כן לא שמתי לב כלכך(פשוט היה זכור לי)

אבל כן יש מערכת לתיקון סטייה בדגם היקר יותר במאזדה 3.

פורסם

בדיוק יצא לי שבוע שעבר לסוע באוקטביה , היא יודעת לשמור על הנתיב ואתה יכול ממש להוריד את היד מההגה.

היא תדאג להזכיר לך להניח יד על ההגה כדי שלא תרדם

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

באוקטביה,יש בקרת שיוט אדפטיביתת עם שמירה על מרכז הנתיב.

בקרת שיוט ממהירות 0 כולל בלימה עד מהירות 0, שמירה על מרכז נתיב ממהירות 40/50 אאל"ט.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

מוסיף את הסונטה הייבריד בגרסת לימטד לרשימה. לא יודע אם היא שומרת על מרכז נתיב או רק מתקנת סטיה.

בנוסף גם הראב4 החדשות. כנ"ל.

אשמח אם מי שיודע גם יוסיף מידע מאיזו שנת דגם הרכבים מכילים את היכולות האלו.

יודע שהסונטה לפחות מ2016 אם לא 2015.

פורסם

בקרת השיוט האדפיטיבית הנוכחית ברכבי vag מתמודד עם כל מהירות שהיא. כפי שנאמר פה, היא תבוטל אחרי מספר שניות של עצירה מוחלטת. לא פעם ולא פעמיים יצא לי להזדחל איתה בפקקים וגם אחרי מספר (מועט יחסית) של שניות בעמידה מלאה, היא חוזרת לפעולה לבד בלי שאבקש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
באוקטביה,יש בקרת שיוט אדפטיביתת עם שמירה על מרכז הנתיב.

בקרת שיוט ממהירות 0 כולל בלימה עד מהירות 0, שמירה על מרכז נתיב ממהירות 40/50 אאל"ט.

כבר בגרסת הבסיס או שרק בגרסאות היקרות כמו בקארוק?

• 4 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...