Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש החלפתי במוסך - אטם מכסה שסתומים (בעקבות נזילה לא חזקה) פתחתי שרשור בנושא.

אכן, ההזעה מהאיזור נפסקה ומאז המכסה יבש.

לאחר ההחלפה, ראיתי שמצטבר על הגיר, מעט שמן בצד ימין (לא בצד של הרצועת טיימינג).

ספגתי עם נייר ולאחר כמה ימים אני רואה ששוב זה מצטבר.

אמנם, המדיד לא מראה חוסר כי הנזילה היא קטנה אבל עדיין,

אני רוצה להימנע גם מהנזילה הזאת.

אנא, יש מישהו שיכול לעזור לי לאבחן מהיכן זה נוזל? אינני רוצה למשוך את הנושא .

בברכה

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

איזה שמן נוזל, שמן מנוע או שמן גיר ? מה צבע השמן ?

כדאי להרים את הרכב על הליפט ולבדוק מה בדיוק נוזל ומהיכן הנזילה, אם אפשר לשטוף את מקום הנזילה ולחזור לביקורת כדי שהאבחון יהיה הנכון ביותר.

אם זה שמן מנוע- נזילה ממסנן השמן/אטם אגן שמן /מחזיר שמן של הטיימינג/מחזיר שמן אחורי (שנמצא בין המנוע לגיר).

אם זה שמן גיר- נזילת שמן גיר ממחזיר חיצוני או פנימי (ככל שקיים בגיר עצמו).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם זה שמן מנוע- נזילה ממסנן השמן/אטם אגן שמן /מחזיר שמן של הטיימינג/מחזיר שמן אחורי (שנמצא בין המנוע לגיר).

אם זה שמן גיר- נזילת שמן גיר ממחזיר חיצוני או פנימי (ככל שקיים בגיר עצמו).

סימני השמן נימצאים על חלקו העליון של הגיר.

תסביר בבקשה איך מכל אחד מהמקומות שציינת שמן יכול להגיע לשם?

שלחת את הבחור לשיפוץ מנוע וגיר מבלי בכלל להבין מה הבעיה?

יום טוב גם לך

פורסם

אנא, יש מישהו שיכול לעזור לי לאבחן מהיכן זה נוזל? אינני רוצה למשוך את הנושא .

תסיר את מכסה הפלסטיק שעל החלק העליון של המנוע ותתחיל להסתכל על איזור הנזילה וסביבתה. תתחיל לחשוב בהגיון מהיכן השמן יכול להגיע לשם בהנתן כח גרביטציה ארצי (כלומר אגן שמן זה לא הכיוון שלך).

תעביר אצבע באיזורים החשודים שמהם לדעתך יכול השמן לטפטף לאיזור הזה ותראה אם יש שם רטיבות.

לדעתי זה יחזיר אותך לאטם מכסה שסתומים.

אם מדובר בהזעה לא משמעותית במיוחד, אולי בנתיים שווה לעזוב אותה לנפשה עד שתחמיר

יום טוב גם לך

פורסם

מדובר על שמן מנוע (צבע חום)

אפתח את הפלסטיק ואעדכן

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

פתחתי עכשיו את המכסה - איזור הגומיה יבש לחלוטין כל ההיקף במקום החיבור של המכסה מסביב יבש לגמרי.

בכל מקרה - לקחתי נייר וספגתי (לא היה הרבה בכלל), ניקיתי לגמרי הכל. יכול להיות שאולי זה שאריות שנשארו לאחר הניקוי שעשיתי.

אני רוצה לבדוק שוב בעוד יומיים שלושה.

אם זה חלילה יחזור- ממה לדעתך זה יכול להיות?

תודה

פורסם

אם זה חלילה יחזור- ממה לדעתך זה יכול להיות?

תודה

אם יחזור, תמשיך לחפש נקודות חיבור שיש בהן רטיבות והגיוני שמשם השמן יגיע לחלק העליון של הגיר. כלומר בהכרח זה מגיע מאותה נקודה ומעלה, או הצידה.

יום טוב גם לך

פורסם

בסדר. אני אבדוק עוד יומיים שלושה. אני מזכיר שבמהלך החודש לא היה חסר שמן במדיד (מאז ההחלפה של האטם) אבל בכל מקרה אעקוב.

נקווה לטוב.

תודה

פורסם (נערך)
סימני השמן נימצאים על חלקו העליון של הגיר.

תסביר בבקשה איך מכל אחד מהמקומות שציינת שמן יכול להגיע לשם?

שלחת את הבחור לשיפוץ מנוע וגיר מבלי בכלל להבין מה הבעיה?

לא שיפוץ מנוע ולא שיפוץ גיר.

לא ברור כלל לאחר הבהרת פותח הנושא אם בכלל יש נזילה ושוב הסתייגות- אם בכל זאת יש נזילה:

אם הנזילה ממחזיר שמן אחורי צריך לפרק מנוע/גיר כדי להגיע אליו וזה מה שניסיתי לרמוז.

אם היא ממחזירי השמן של הטיימינג- יש לפרק טיימינג.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אם הנזילה ממחזיר שמן אחורי צריך לפרק מנוע/גיר כדי להגיע אליו וזה מה שניסיתי לרמוז.

אם היא ממחזירי השמן של הטיימינג- יש לפרק טיימינג.

ניסיתי להסביר ברמיזה את הבעייתיות בתשובה שלך, אבל לא הבנת אז אני אסביר מפורשות:

הבחור תאר במדוייק את האיזור שבו זוהו סימני השמן, כולל תמונות.

אתה שלחת אותו לחפש בכל מקום אפשרי.. חוץ מאיזור הנזילה. מתחת לרכב, מחזירי שמן של הגיר\מנוע, וכו'. תשובה סופר גנרית, וסופר לא עוזרת במקרה של פותח השירשור, כיוון שסימני השמן הם בכלל בחלק העליון של הגיר. במקרה הטוב התשובה לא עוזרת, במקרה הפחות טוב מבלבלת ועלולה לשלוח את פות"ש לחפש בעיות יקרות איפה שאין.

אישית לי נשמע, שברגע שקראת את המילה "נזילה", שפכת את כל מה שיש לך בזיכרון לנושא נזילות, בלי נסיון להתמקד בשאלה הספציפית או לעזור באמת לפותח השירשור להתמקד בבעיה. במקרה הזה, תשובה מהסוג הזה, עושה יותר נזק מתועלת, ואני אבקש להמנע בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מה הקשר טיימינג?? הנזילה בכלל בצד של הגיר ומה הקשר למחזיר שמן אחורי (בין המנוע לגיר). השמן לא יכול לנזול משם "לקפוץ" למעלה ולהסתובב ב90 מעלות. אם לא יודעים עדיף לא להגיב...

• תוכן חדש...