Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מרק, תודה ידוע לי שנדרש לרכב שמן בתקן 502.

אני מחליף שמן כל 10 אק"מ/שנה העניין הוא

שרק כעת שמתי לב שהשמן שקניתי לא נושא תקן 502

אלא 505 ו 505.01 לכן שאלתי...

השמן חייב לעמוד גם בתקן VW502.00 בכדי שיתאים לדרישות הייצרן.

 

יש יצרניים המייצרים שמנים אשר העונים לדרישות והמפרטים VW 502 00/505 00/505 01 ויש כאלה שלא.

 

לצערינו ייצרן הרכב לא כותב במפורש ששמן בתקן שיצא בשנת 2015 מחליף שמן בתקן שיצא בשנת 2006 אלא מוסיף תקן נוסף מבלי לציין שהתקן הקודם כבר לא רלוונטי לכן יש המון ספקולציות בפורום וגם באינטרנט בנושא.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
מצרף גם צילום מספר רכב עם מנוע 1.8 TSI שנת 2018.

 

[ATTACH=CONFIG]510794[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]510795[/ATTACH]

ספר חדש מידי :-P

 

מעת לעת ייצרן הרכב מעדכן את הספרות בהתאם למנועים החדשים ולפעמים מוסיף קטיגוריה נוספת של שמנים המתאימים למנועים חדשים וגם הישנים.

 

בספר הטיפולים של גולף 5 ולדעתי גם דור 6 לא הופיע שמן בתקן VW504.00 בספר הרכב בשפה העברית מכיוון שאף רכב לא טופל או מטופל במרווח טיפולים ארוך.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי הספר גם vw502 וגם vw504 מיועדים ל"מרווחי שירות קבועים", זאת אומרת 15 אלף או שנה.

אגב, מתחת למכסה מנוע יש מדבקה של היצרן שדורשת vw504 בלבד.

פורסם

ייתכן שלמנועים החדשים של VW שמנים לפי מפרט VW504 לא מתאימים למירווח טיפולים ארוך או פשוט הרכבים של VAG אשר נמכרים בארץ לא מקודדים או/גם אין בהם מערכת לניטור איכות שמן המנוע ועוד פרמטרים לכן לא מצויין עניין מירווח טיפולים ארוך.

 

ראה תמונה מספר רכב של הגולף של משנת 2006.

רשימת שמנים שמנ.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

כל הדיון פה זה ויכוח האם מותר vw504 כי הוא 5w30 בהגדרה (או 0w30 שאין בארץ).

גם יש את הבחור בעמוד 2, שיש לו מנוע TSI שנת 2016 וגם אצלו בספר מרשים להשתמש באחד מהתקנים.

אין חובה יותר להשתמש ב vw502 5w40 כמו שזה היה לפניכן.

קשה להסביר את זה לאנשים כשהמוסכים המורשים עדיין משתמשים ב vw502 5w40 , אבל זה כי מותר ואין להם באמת סיבה לעבור לשמן יקר והטוב יותר. מצד שני, לבעל הרכב כן צריך להיות אכפת. לפי הבדיקות שלי באינטרנט, ה vw504 עדיף מכל הבחינות וההבדל במחיר לא קריטי, אז למה לא? אגב גם בתקן vw502 יש שמנים יקרים וטובים כמו האדג', וב vw504 זה ברירת מחדל. ההמלצה של היצרן להשתמש ב vw504 בלבד(למרות שבמייל סיאט עולמית אמרו לי שצ'מפיון מחליטים באיזה שמן להשתמש בישראל) וגם שהוא מותר בספר רכב הישראלי, גורם לי לחשוב שדווקא ה vw504 הבחירה הנכונה.

פורסם

504 זה השדרוג של 502 את זה פולקסווגן קובעת לא ותיק בפורם עם כל הכבוד לותיק בפורום (.......)ואם יש כאלה שקונים כמו שאומר הנשיא סיסי "סיאט במחיר של מרצדס באותו מחיר ויוצאים לתחרות אז הם אחלה "גברים"

 

יהיה מי שיעשה מזה כסף

פורסם
כל הדיון פה זה ויכוח האם מותר vw504 כי הוא 5w30 בהגדרה (או 0w30 שאין בארץ).

גם יש את הבחור בעמוד 2, שיש לו מנוע TSI שנת 2016 וגם אצלו בספר מרשים להשתמש באחד מהתקנים.

אין חובה יותר להשתמש ב vw502 5w40 כמו שזה היה לפניכן.

קשה להסביר את זה לאנשים כשהמוסכים המורשים עדיין משתמשים ב vw502 5w40 , אבל זה כי מותר ואין להם באמת סיבה לעבור לשמן יקר והטוב יותר. מצד שני, לבעל הרכב כן צריך להיות אכפת. לפי הבדיקות שלי באינטרנט, ה vw504 עדיף מכל הבחינות וההבדל במחיר לא קריטי, אז למה לא? אגב גם בתקן vw502 יש שמנים יקרים וטובים כמו האדג', וב vw504 זה ברירת מחדל. ההמלצה של היצרן להשתמש ב vw504 בלבד(למרות שבמייל סיאט עולמית אמרו לי שצ'מפיון מחליטים באיזה שמן להשתמש בישראל) וגם שהוא מותר בספר רכב הישראלי, גורם לי לחשוב שדווקא ה vw504 הבחירה הנכונה.

מעת לעת ייצרן הרכב אכן מעדכן את הרשומות וההמלצות שלו לשמני מנוע כאשר יוצא תקן חדש עם מפרט וביצועים טובים יותר מאשר שמן בתקן יישן יותר. מנוע שיוצר לפני עשור שנים והמלצת הייצרן הייתה בזמנו לשמן בתקן VW502.00 ולאחר מספר שנים ייצרן הרכב מפרסם שמן בתקן חדש עם מפרט וביצועים טובים הדבר לא מחייב את הייבואן בארץ למלא שמן בתקן החדש אני מקווה שעל זה אנחנו מסכימים.

 

אם אתה כבעלים של הרכב קראת ולמדת את ההבדלים בין שמנים בתקנים שונים של הייצרן VAG ואתה בטוח וגם ממליץ על שמן בתקן VW504 במקום VW502 למה לך בכלל לקבל אישור מהייצרן או מהייבואן בארץ ? האם יש לך חשש מסויים ?

 

האם מצאת מסמך של הייצרן VAG אשר כותב שחור על גבי לבן ששמן בתקם VW504 מחליף את השמנים בתקן VW502 ?

* שים לב ! לפי הבנתי שמן בתקן VW504 בעל ביצועים טובים יותר משמן VW502 ובהחלט ניתן להשתמש בו במקום VW502.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני בהחלט מסכים שמוסכים יכולים להשתמש בכל שמן שמותר לפי התקן בספר רכב של היבואן.

פניתי לצ'מפיון עם שאלה האם אני יכול להשתמש ב vw504 במקום vw502 ?

בדקו את זה מול המחלקה הטכנית, והתשובה שלהם היתה שהתקן wv504 כולל בתוכו את הדרישות של vw502 .

צריך יותר מזה? אני לא רוצה להיות זה שידרוש מהם מסמך רשמי שמאשר את זה, כי אז זה אומר שכל המוסכים שלהם משתמשים בשמן הפחות טוב. זה לא בהרכח נכון ומבלבל, כי יש שמנים vw502 (שיש להם עוד תקנים) שהם באותה רמה של vw504.

כמו שכבר כתבתי, פניתי ליצרן והיצרן ענה לי במייל שצ'מפיון אלה שמחליטים על השמנים ולא היצרן כי צ'מפיון מכירים יותר טוב את הסביבה ויודעים להמליץ על השמן הנכון לישראל.

ברכב שלי אני שם vw504 ואין לי שום חשש. זה יותר עיניין של מה שממליצים פה בפורום לאנשים אחרים שלא מבינים.

פורסם

שיתוף מידע :-P

 

אני לא יודע אם ראית או קראת את רשימת השמנים המאושרים לשימוש בארץ כפי שפורסם על ידי צ'מפיון בשנת 2012.

 

שים לב שגם שמן בתקן VW502 בצמיגות 0W40 מתאים לשימוש בארץ.

רשימת שמני מנוע .pdf

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק, דבר אחר שבולט במסמך הזה שתקן vw504 מאושר כבר מ2012 לפי המסמך הזה.

זאת אומרת מאותה שנה שהתקן הזה יצא לאור, הוא כבר היה מאושר לשימוש בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

אני חושב שהרבה ממה שאני קורא פה בשרשור מגיע מניתוח חלקי ולאור מידע חסר וניסיון לנתח תקנים ומפרטים שרוב האנשים לא מכירים לעומק. אני ראיתי חוזר טכני של פולקסווגן בשנת 2016 שאומר בפירוש שלאחר 5 שנים של חקירה של תקלות מנוע מסוימות במסגרת האחריות שבמדינת ישראל אין להתיר שימוש בצמיגת 5w30 אלא אם כן עושים זאת תוך כדי יידוע הלקוח שתתכן בוצה ואכילת שמן מוגברת במנוע ויש להחתים את הלקוח על רשות לשימוש בשמן שאינו מתאים לתקן a3 ו vw 502 ו ששמן c3 חד מפרטי אינו מתאים למנוע שלא רשום בפירוש במחשב היבואן שרשאי להשתמש בו. כאשר משתמשים בשמן 504 יש להמשיך באינטרוול החלפה קבוע של שנה או 15 אלף קמ המוקדם מבחנים תחת הסכמת הלקוח על האמור לעיל ולבצע פלאשינג כל 30 אלף קמ.

הזול עולה ביוקר

פורסם

יאני, המידע שכתבת פה מאוד מעניין.

תקן אותי אם אתה טועה, אבל

ה 5w30 הגורם הפוטציאלי לאכילת שמן

וה C3 (לו סאפס) בשילוב עם vw502 יכול לגרום לבוצה.

העיניין הוא שתקן vw504 התפרסם רק ב2012, עד שהשמנים הגיעו לארץ וכנראה שכמעט ואין רכבים שנוסעים עם השמן הזה(וגם בתקופת המחקר). לכן קשה לי להאמין שההמלצה לבצע פלאשינג היא תוצאה של המחקר.

אם להסתכל על האתר של לובריזול

https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html

התקן vw504 בעל יכולת ניקוי בוצה טוב יותר מ vw502 + A3 המומלץ במחקר.

מסכים לגבי הvw502 + C3 שילוב לא מומלץ.

פורסם (נערך)

האתר של לובריזול מכיל מידע תיאורטי ומאוד מתוקנן לפי תקנים והתנאים שבהם בודקים תופעות על מנועים בתנאי מעבדה. בפועל יש מקומות שבהם ההמלצות קצת נוגדות את התיאוריה או את בדיקות המעבדה וזה מאוד נפוץ כמו בהוראת היצרן של פולקסווגן שיש להמליץ לנהגים במדינת ישראל להחליף שמנים ומסננים תחת משטר טיפולים מחמיר הנקרא תנאים קשים ובו מקצרים את האינטרוולים לחצי. זאת אומרת היצרן בעצם ממליץ ליבואן להמליץ ללקוחות לקצר את מרווח הטיפולים. תנאים קשים מוגדרים עפ היצרן הזה כהדממה והנעה מרובים. נסיעות קצרות מתחת לחצי שעה או מתחת ל-15ק"מ או אי הגעה לטמפ עבודה של השמן, גרירה, נוכחות אבק מוגברת ועוד. אגב טמפ שמן: ראיתי פה שאנשים חושבים שאם בעוקת השמן הטמפרטורה היא מתחת ל110 אז הכל בסדר מבחינת איבוד הצמיגות אך יש נקודות שהשמן בא במגע בטמפ מעל 500 מעלות צלסיוס ואף מעל 1500 אז יש לדייק וזה לחלוטין לא רלוונטי לכמות התוסף מה שנקרא viscosity stabalizer אבל אינני רוצה שוב להכנס לפרטים כי זה לא יגמר אף פעם הויכוח עם מידע חלקי.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר


×
×
  • תוכן חדש...