Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התקנים ש VAG דורשים בישראל, מותאמים גם לצמיגות.

יבואן VAG - מעדיף לשם הגנה על המנועים בטיפולים בישראל - שמנים בצמיגות 5W-40

מאחר ותקן 504.0 לא נמצא בצמיגות 5W-40. היבואן מעדיף את תקנים 502.0-505.01.

ראה הצעות וחשבוניות טיפול ממוסכי היבואן - זו העדיפות הראשונה.

attachment.php?attachmentid=478261&d=1481729492

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?654496-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F&highlight=%D7%94%D7%A6%D7%A2%D7%AA+%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8+%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98

נ

עשה היום הטיפול במוסך מורשה שליין בקריות, הוחלף מסנן שמן מקורי,פקק אגן שמן

ושמן יוארול ׁׁ(5w40) שרק הוא נרשם כתחליפי.

הטיפול נעשה די מהר,תוך שעה יצאתי מהמוסך אולי פחות.

סך הכל הייתי מאוד מרוצה מהשירות.

תודה לכל העוזרים בפורום.

attachment.php?attachmentid=474510&d=1476983194

attachment.php?attachmentid=436065&d=1441264025

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההשוואה הזאת מאוד נאיבית בין ה5w30 לבין ה5w40 .

למספרים 30 ו40 יש משמעות.

צמיגות 30 - ב100 מעלות צריך להיות בטווח בין 9.3 וקטן מ 12.5

צמיגות 40 - ב100 מעלות צריך להיות בטווח בין 12.5 וקטן מ 16.5

היצרן דורש בכל המדינות ה"רגילות" (לא חמות) שמן צמיגות 5w30 זה הסטנדרט, זה אומר שהצמיגות לא תהיה פחות מ 9.3.

בארץ בגלל החום יש סיכון שהשמן יתחמם הרבה למעל 100 מעלות והצמיגות תרד עקב זה מתחת ל 9.3 .

נבדוק את השמן שאנחנו ממליצים, ה top tec 4200 צמיגות 5w30 במפרט כתוב שהצמיגות שלו היא 12.5 , זאת אומרת המקסימום האפשרי ב 5w30 והמינימום ב 5w40 .

ה Viscosity index של השמן הזה 173, מה שאומר כדי לחרוג מהסטנדרט השמן מנוע צריך להגיע ל 115 מעלות חום ועדיין נהיה בתוך הגבולות של שמן 5w30 . כמובן שזה יכול גם לחרוג מהגבולות, אבל לא בהרבה וזה עדיין יהיה בגדר מצב תקין.

במנוע שלי בימי חום השמן לא עובר את ה108 מעלות ולכן הצמיגות הזאת תקינה לחלוטין ומתאימה.

אני מאזור המרכז. יכול להיות ברכבים שנוסעים בדרום שהשמן מתחמם יותר, אבל אני בספק גדול שזה עובר את ה120 מעלות חום.

פורסם (נערך)

VAG בישראל - מעדיפים בכל מצב את ה 5W-40.

הן כצמיגות בחום, והן למאמצים ונסיעות עירוניות, וקצרות.

אחת הבעיות אשר התגלתה בשנים האחרונות - בהרבה מנועי טורבו.

בסיבובי מנוע נמוכים יחסית ובמאמץ האצה קל.

כאשר המנוע בסל"ד של 1200-2200 - יש שימון בחוסר, במנועי הטורבו החדשים.

וגזירה של מולקולות השמן - דבר היוצר בלאי יותר מהיר על השמן - תערובת השמן נשברת יותר מהר.

ובנוסף, אין אטימה והפרדה טובה (שכבת הצמיגות דקה)

ויש חשש לחדירת דלק לשמן, ולפעמים צליפת טבעות הבוכנה.

בשמני ה 5W-40 - מעבר לצמיגות והאטימה, ושכבת ההפרדה היותר עבה בין חלקי המנוע הנעים.

השמן עמיד יותר לעומסים, בכל תנאי עבודת המנוע ובטמפרטורת הסביבה.

(כולל ימים עם עומס חום ולחות ואבק באוויר).

בנוסף - בצמיגות 5W-40 - מותר להוסיף יותר תוספים מונעי חיכוך וגזירה, מאשר בשמני ה 5W-30.

הערה -

תקן 504.00 - מופיע בשמנים הקלים כגון 5W-30 ומתוסף די טוב - אבל שכבת הצמיגות/ההפרדה, די דקה.

תקן 502.00 - מתאים לדרישות בישראל - מופיע בצמיגויות 5W-30 ו 5W-40.

תקן 505.01 היותר חדש - מתאים לשמנים החדשים בצמיגות 5W-40.

ב צ'מפיון VAG - השמן מופיע בהערה - שמן משולב.

לכן - גם לרכבים הנוסעים נסיעות קצרות - מומלץ ה 5W-40.(להקפיד על תקנים 502.0 ואו 505.01)

אשר יותר עמידים, ומייצרים שכבת הפרדה יותר עבה.

כך כי גם מעבר לצמיגות החשובה בישראל, בחום ובמאמצים.

שמני ה 5W-40 , יהיו יותר מתאימים להגנה יותר מקיפה גם בנסיעות קצרות..

d354b307db66500f6cdd39d8fe78f306.jpg

attachment.php?attachmentid=436104&d=1441305023

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל, התמונה ברורה זה עניין של לעשות יותר כסף:

בחנויות חלפים לקנות יורול 502 בין 80 ש"ח ל 100 ש"ח

LIQUI MOLY TOP TEC 4200 אישור 504 (רב אישורים) לקנות בחנויות חלפים 220 ש"ח עד 240 ש"ח

השוואה ל 5 ליטר

בחשבונית שהצגת מוכרים 502 במחיר של 504 - המניעים ברורים וכל הסברי הצמיגיות, מדינה חמה זה אחלה,

אם הסיבה טכנית כמו שאתה טוען אז למה המחיר על 502 בחשבוניות שהצגת פי 2 וחצי ממחיר שניתן לרכוש בחנויות?

דבר נוסף - עפ"י החשבונית משתמשים במסנן שמן תחליפי ומסנן אויר תחליפי אז את מי מעניין איכות השמן?

עריכה אחרונה על ידי davidl
פורסם

שאלה למומחים (ליין מן?) : על אריזת שמן קסטרול מגנטק OE אשר אני משתמש בו, רשום שהוא עומד בתקנים 505 ו 505.01 אבל לא ב 502. האם 505 מכיל את הדרישות של 502? האם השמן הזה מתאים בכלל לגולף טווינצ'ארג'ר? תודה.

פורסם

אף אחד מאיתנו פה לא מומחה.

אייל לפני כמה ימים האשים אנשים שממליצים על תקן vw504 בהטעיה, ועכשיו הוא בעצמו מצרף את התקן הזה לרשימה שלו.

דוד בדיונים קודמים כתב מלא שטויות שכבר התחילו להתעצבן עליו, לפחות עכשיו הוא בודק לפני שהוא כותב.

הכל טוב, ככה לומדים, רק שתקח את כל ההמלצות האלה בערבון מוגבל אפילו אם זה נראה אוטנטי ועם קבלות.

פורסם

teyal, לשאלתך אפשר לבחון את כל השמני מגנאטק בצמיגות 5w40, יש 4 כאלה אצל היבואן הרשמי עם יעוד שונה:

1. שמן Full saps סטנדרטי

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/70-castrol-magnatec-a3-b4-5w-40

2. שמן Low saps סטנדרטי

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/5-%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C-magnatec-5w40

3. שמן למנועי דיזל עם DPF

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/80-magnatec-diesel-5w-40-dpf

4. שמן Longlife למנועי דיזל עם DPF (השמן שאתה משתמש בו)

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/34-castrol-magnatec-professional-oe-5w-40

רשמית לשמן שאתה משתמש בו אין תקן vw502 הנדרש לרכב שלך.

התקן vw505 לא כולל בתוכו את התקן vw502, כי הראשון שייך למנועי דיזל והשני למנועי בנזין לכן קשה להשוות.

אבל אם נסתכל על כל שאר התקנים שיש לשמן הזה, אפשר להבין שמדובר בשמן שכנראה תואם לתקן vw502 ולכן אין סיבה לדאגה.

להבא המלצה שלי לא להשתמש בשמן מגנאטק, כי זה שמן פשוט. אני מניח שפעם בטיפול לא תפשוט רגל אם תוסיף עוד 50 שקל לקאסטרול אדג'.

פורסם
teyal, לשאלתך אפשר לבחון את כל השמני מגנאטק בצמיגות 5w40, יש 4 כאלה אצל היבואן הרשמי עם יעוד שונה:

1. שמן Full saps סטנדרטי

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/70-castrol-magnatec-a3-b4-5w-40

2. שמן Low saps סטנדרטי

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/5-%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C-magnatec-5w40

3. שמן למנועי דיזל עם DPF

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/80-magnatec-diesel-5w-40-dpf

4. שמן Longlife למנועי דיזל עם DPF (השמן שאתה משתמש בו)

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/34-castrol-magnatec-professional-oe-5w-40

רשמית לשמן שאתה משתמש בו אין תקן vw502 הנדרש לרכב שלך.

התקן vw505 לא כולל בתוכו את התקן vw502, כי הראשון שייך למנועי דיזל והשני למנועי בנזין לכן קשה להשוות.

אבל אם נסתכל על כל שאר התקנים שיש לשמן הזה, אפשר להבין שמדובר בשמן שכנראה תואם לתקן vw502 ולכן אין סיבה לדאגה.

להבא המלצה שלי לא להשתמש בשמן מגנאטק, כי זה שמן פשוט. אני מניח שפעם בטיפול לא תפשוט רגל אם תוסיף עוד 50 שקל לקאסטרול אדג'.

זה שקאסטרול הנמכר מארץ זה לא מהמפעל באנגליה כמו בכל אירופה אלה מזכיין של קאסטרול מטורקיה זה לא מעורר חששות?

פורסם

לדעתי לא. בדיוק כמו שאין חששות לגבי פילטר שמן של mann שמיוצר בסין.

הבדיקה שאני עושה לפני שאני קונה שמן: בודק שהיבואן הוא אכן רשמי, המפיץ רשמי\אמין, על הבקבוק של השמן אין "סימנים" של שמן מזוייף.

פורסם

אני ראיתי על אותו דגם שמן של קאסטרול שנמכר בארץ אי התאמות ב Approvals למה שמוצג באותו דגם שנמכר באירופה ולכן ביררתי והבנתי שהשמן שנמכר בארץ הוא לא ממפעל של קאסטרול אלה זכיין טורקי שמייצר בהתאם לצרכים התחרותיים של השוק הטורקי. (כנראה על מנת להיות תחרותיים יותר)

לא עלה בדעתי לרגע להשוות בין מפעל חלפים מקוריים כדוגמת Mann לבין איזה יצרן שמן שלא יהיה, זו בכלל לא אותה רמת מחויבות ברור שחלק חילוף שמיוצר ע"י המפעל המקורי באיכות ללא פשרות בכל מקום שייצר.

פורסם

היבואן בארץ רשמי, הוא מופיע באתר העולמי של קאסטרול, לכן לא חושב שישחקו עם זה וימכורו שמן שלא תואם כימית לשמן המקורי.

דבר הרבה יותר גרוע שיש בארץ יבואנים של שמנים מוכרים והם לא מופיעים באתרים הרשמים של היצרנים האלה. זה ממש מחשיד, ואף אחד לא יכול להבטיח מה יש במיכלים האלה.

פורסם
שאלה למומחים (ליין מן?) : על אריזת שמן קסטרול מגנטק OE אשר אני משתמש בו, רשום שהוא עומד בתקנים 505 ו 505.01 אבל לא ב 502. האם 505 מכיל את הדרישות של 502? האם השמן הזה מתאים בכלל לגולף טווינצ'ארג'ר? תודה.

אם תתחיל להקשיב למומחים החדשים בפורום ולא לדרישות וההסברים של ייצרן הרכב כנראה תצא מכאן רק מבולבל.

ייצרן הרכב ממליץ למנוע שלך שמן העומד במפרט VW502.00 במידה ומירווח הטיפולים הוא כול 15K.

במידה והרכב שלך מתאים ומקודד למירווח טיפולים ארוך קרי מחשב הרכב מנטר את איכות השמן באופן קבוע ועל סמך נתונים נוספים מחליט עבורך מתי עלייך להחליף שמן מנוע במקרה כזה רק שמן העונה למפרט VW504.00 מתאים למנוע שלך.

לא צריך להסחף עם הוצאות כספיות נוספות על שמנים עם מפרטים יותר חדשים כאשר קיימים שמנים זולים יותר העושים את העבודה נאמנה ומתאימים למפרטי הייצרן.

ראה המלצות ייצרן בתמונה המצורפת.

Pages from Jetta & Golf Variant - Maintenance Handbook.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תודה ידוע לי שנדרש לרכב שמן בתקן 502.

אני מחליף שמן כל 10 אק"מ/שנה העניין הוא

שרק כעת שמתי לב שהשמן שקניתי לא נושא תקן 502

אלא 505 ו 505.01 לכן שאלתי...

• תוכן חדש...