Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב , אז יש לי פונטו 03 :)

עשו לי טיפול לפני 3 שבועות במוסך

השאלה היא אם יש חוסר במים או בשמן לאחר כמה חודשים שעשו תטיפול

איזה סוג של נוזלים אני מוסיף לרדיאטור ולמנוע? כלומר אם בטיפול שמו שמן מסויים , האם אני חייב לשים את אותו סוג של שמן או מים ירוקים או שאפשר לשים כל סוג אחר ולערבב?

איך אני ידע באיזה שמן או מים הם השתמשו?

ועוד שאלה

באיזה נוזלים הכי מומלץ להשתמש? באילו שרשומים בספר של האוטו?

האם בכלל ניתן למצוא תחברה הזאת בארץ?

לפי הספר:

מע' קירור של המנוע : תערובת 50-50 של מים מזוקקים ו-PARAFLU

עוקת המנוע : SELENIA 20K

ויש גם נוזלים של חברות "דלק" "פז" "סונול" שמומלצים

תודה מראש!

------ CLUBBER IN SEARCH OF THE PERFECT SOUND -------

פורסם

טוב ככה אין לך יותר מדי להתרגש אם חסר לך קצת מים ושמן...

בקשר לשמן לפונטו שלך אתה יכול לשים שמן רגיל למנועי בנזין (10W40 סוג שמן...)

אתה פשוט יכול לשאול למשל באוטו דיפו והם יתנו לך.

ובקשר לנוזל קירור זה לא משנה איזה סוג נוזל אתה שם כל עוד זה נוזל לקירור כמובן

וממולץ את הנוזלים הסמיכים יותר שצריך לערבב איתם מים רגילים מאשר נוזלים מוכנים.

ואין לך גם מה להסתבך יותר מדי עם החברות לך על משהו מוכר או שתשאל את המוכר.

מקווה שעזרתי....:wink:

:roll: החיים זה חפלה ואנחנו זה וופלה....:roll:

פורסם
אתה יכול להסביר למה דווקא הנוזלים הסמיכים שצריך לערבב עם מים מומלצים ולא המוכנים?
טוב שתי סיבות:

1. אני לא יודע אם ידוע לך אבל איכות הנוזלים הסמיכים היא יותר טובה כי אופן ההכנה של הנוזל

זה 100% של נוזל קירור בלי תוספת של מים רגילים כמו הנוזלים הרגילים שמוכנים לשימוש.

מה שאני מנסה להגיד זה שכל המטרה זה ליצר נוזל קירור ולא את התערובת עם המים,כי את התערובת עצמה כל אחד יכול לעשות בעצמו,קודים שופכים את הנוזל כמה שנשאר למלא לאחר מכן ממלאים במים רגילים וזאת בעצם התערובת הרצויה לרכב בו אתה מטפל....

2.עקב כך שיש נוזלים שמוכנים לשימוש(הנוזל +מים רגילים) בעצם מה שקורה שהיצרנים מפחיתים את עלות ההכנה של המוצר בכך שהם שמים יותר מים מאשר נוזל ובגלל זה גם מוסכניקים מעדיפים לקנות את התערובת המוכנה עם המים ולא את הנוזל הסמיך כי גם להם זה יוצא יותר זול!!!

מקווה שהבנת....:lol:

פורסם

אז ככה:

בפיאט פונטו שלך אתה חייב לשים נוזל קירור אך ורק מסוג "פאראפלו" ולא כל נוזל קירור מסוג אחר (בניגוד למה שרשמו כאן) ובטח ובטח לא מים מכל סוג שהוא. אני אישית קונה פאראפלו במוסך המורשה (זה הכי נוח) - יש להם אריזות מוכנות לשימוש של 1 או 2 ליטר והן מספיקות לזמן רב.

שמן מנוע יש לשים 10W40 כמו שכתבו כאן. אני לא מבין בעניינים של הסינטטי, חצי סינטטי וכאלה, אני פשוט קניתי ליטר שמן של ליקווי מולי באריזה הזהובה ומדי פעם יוצא לי להוסיף. בגדול האוטו מאבד כמויות מזעריות של שמן בין טיפול לטיפול.

במוסך משתמשים בנוזלים המיוצרים על ידי החברות המקומיות עבור סמל"ת והם מתאימים לדרישות היצרן.

וכן, מומלץ להשתמש רק בסוג הנוזלים המומלץ בספר למען יאריכו חיי מע' הקירור והמנוע, אבל אין חובה להשתמש בדיוק בחברה המומלצת בספר.

נ.ב.: כמה עלה לך הטיפול, איזה מוסך ואיזה דגם ? ומה נגמר עם רמת השמן הגבוהה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
נ.ב.: כמה עלה לך הטיפול, איזה מוסך ואיזה דגם ? ומה נגמר עם רמת השמן הגבוהה ?

את הטיפול עשת חברת השכרה (SIXT) על חשבונה יום לפני שקניתי את האוטו ממנה, הרכב גם עבר טסט בדצמבר האחרון :)

יש לי דגם SX על הכביש משנת 02 דצמבר , בגלל זה הוא לא FUN , בכל מקרה אותה רמת גימור

ובשמן לא נגעתי בסוף , אתם חושבים שזה יכול להזיק ???

נ.ב: את הנוזל הקירור אני אמור לראות מתי שאני פותח את הפקק של המיכל? כי אני לא רואה אותו

לפי התמונה שבספר לא אמורים

פורסם
...ובשמן לא נגעתי בסוף , אתם חושבים שזה יכול להזיק ??? נ.ב: את הנוזל הקירור אני אמור לראות מתי שאני פותח את הפקק של המיכל? כי אני לא רואה אותו לפי התמונה שבספר לא אמורים

בפירוש עודף שמן יכול להזיק ולגרום להוצאה כספית לא קטנה.

אבל! לדעתי סביר להניח שיצרן הרכב בונה אותו כך שמעט עודף או חוסר לא יזיקו. השאלה היא כמה עודף לא מזיק ? אני מעריך ש- 10%, אבל זה רק ניחוש.

תנסה גם אתה לבדוק את השמן כמו שצריך (אין שום סיבה שלא תוכל לראות כמה יש) ולהעריך כמה עודף יש. ואם יש ספק אז קדימה למוסך! ריקון קצת שמן לוקח דקות.

לגבי נוזל הקירור - מאוד עוזר קצת לנגב את המיכל מבחוץ עם מטלית רטובה. בכל מקרה אני נוהג קצת להזיז/להרעיד את המיכל (לא להתפרע!) כדי לראות היכן הנוזל. עוד שיטה - בחושך אני מאיר עם פנס חזק לתוך המיכל ואז שמזיזים אותו קל מאוד לראות. בכל מקרה, שנוזל הקירור חדש זה קשה! (צבעו כחול).

אם יש לאוטו 60K ק"מ - יש המלצה חמה (אבל לא חובה) להחליף טיימינג, האם זה נעשה? ההמלצה היא 60K ק"מ או 3 שנים לרכב שנוסע הרבה בעיר, 5 שנים לרכב שנוסע הרבה מחוץ לעיר, לפי המוקדם מביניהם. (לפי היבואן).

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

בקשר למה שנאמר לנוזל פאראפלו, אני לא מסכים כי מה שרשום בספר רכב זה הסוגים שאיתם עובדים יצרניי הרכבים (עניין כזה של פרסום וטובה תחת טובה).

אם אתה לא בטוח אמרתי לך, לך למוסך או לחנות לאיבזרי רכב ותשאל.

לגבי שמן סינטטי, העקרון של הסוג הזה הוא למכוניות עם מרימים הידראולים דבר שעוזר למרימים לעבוד בצורה חלקה יותר(ולך בפיאט אין מרימים הידראולים) או שגם שמים למכוניות ספורט שעובדות על טורים גבוהים בד"כ(עד כמה שאפר למשוך בכבישים ה"מושלמים"

של מדינתנו היפה) וגם מאפשר פעולה חלקה של המנוע..

יש מבין??

פורסם

השאלה שלא נענת :)

האם להוסיף שמן או נוזל קירור לא מאותו סוג גורם נזק?

יענו לערבב בין כמה סוגים

תודה לכולם!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה קטנה

האם מחיר 180 שח לשמן LIQUI MOLI במיכל סגול לא יותר מידי גבוה?

ואולי מישהו יודע ,האם הוא סינטטי?

לפי הספר אני לא מבין אם אני צריך לשים סינטטי או לא?

מישהו אולי יודע תשובה גם לשאלה הזאת?

תודה מראש!

פורסם

אני לא יודע לגבי המחיר!

אבל, בתור בעל פונטו 01' אוטומטית מנוע 80 כ"ס, 16V ושבמשפחה שלו יש פונטו זהה משנתון 2003 - האוטו מאבד מעט מאוד שמן בין טיפולים (אני מחליף כל שנה). אני קניתי ליטר שמן 10W40 של ליקווי מולי בבקבוק בצבע זהב ואני משתמש בו כבר שנה ועכשיו הוא חצי מלא ובקרוב אני אזרוק אותו כי הוא פתוח כבר שנה או יותר.

המחיר שציינת נשמע לכמות גדולה של כמה ליטרים, לדעתי אם האוטו תקין הוא לא צריך לאבד כל כך הרבה שמן אלא אם אתה רוצה להחליף לבד.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אני עם אבא רוצים להחליף שמן לבד וגם נוזל קירור (האם 35 ש"ח לליטר פרפלו זה הרבה?).

מסנן מיזוג אוויר כבר החלפנו (האם 70 ש"ח למסנן זה יקר?)

למה בטיפול אחרון שעשת חברת השכרה ,שמן ששמו הוא בכלל מינירלי מעפן שהגיע זמן להחליף.ככה אמר חבר של אבא , לפי הריח הוא הבחין.

נוזל קירור יש לו ריח שרוף , ככה הוא אמר.יוחלף אם קבלת היינס הביתה .

אני מאמין שבמיכל הזה יש 5 ליטר , אני צריך 2.8 לפי האתר של ליקוי מולי וגם לפי ספר.

השמן ניקרא SUPER LEICHTLAUF 10 W-40

שמן בבקבוק זהוב הוא שמן חצי סינטטי. אותה כמות עולה 110 שח.

פורסם

שאלה שמטרידה אותי

אם באוטו עד עכשיו שמו שמן 20W50 ואני ישים שמן 10W40 סינטטי

יכולות להיות איזה שהן בעיות עם האוטו?

• תוכן חדש...