Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שקצת נסחפת.

המנועים והרכבים שלהם מעולים.

בארץ שוק רכבי היוקרה מצומצם יחסית איתו גם שוק החלפים ובעלי המקצוע מה שמעלה את מחיר האחזקה.

אם היו נוסעות פה 100אלף אאודי עם אותו מנוע ובולמים היו פירוקיות ושוק חלפים משומשים.

בליטא ראיתי המון רכבי יוקרה ישנים שנוסעים-אאודי ישנות זה הרכב הכי פופולארי שם.

גם באלבניה 80% מהרכבים מרצדס,ואנשים שם לא עשירים.

יש הבדל בין reliability ו- longevity (אורך החיים של רכב). מרצדס בחלק מהדגמים לא אמינה בכלל, אבל היא תמשיך לנסוע הרבה שנים.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בקיצר VAG מונופול בעולם הרכב, אין להם אינטרס לייצר רכבים אמינים, להפך כמה שיותר תקלות יותר כסף לחברה.

אין מה לצפות מחברה שעשתה רמאות בתחום המערכות פליטה שלא תחסוך על חלקים ותשים זבל שמתקלקל ברכבים שלה, גם ברכבי ״יוקרה״.

אני מתקשה לעמוד ברצף הדברים הלא נכונים שאתה כותב.

1. אתה טוען שברכבי יוקרה יש יותר תקלות, ולא הבאת שום מובאה לכך.

2. אתה טוען שתקלות מכניסות כסף לחברה, וזה לא נכון (לא יודע מהיכן הגעת למסקנה הזו). במסגרת האחריות היצרן נושא בעלות התקלות. בנוסף, הוא יוצר לעצמו לקוחות לא מרוצים. פשוט וקל לבדוק שדווקא היצרנים שמובילים והראו גידול לאורך שנים, הם אלו שהפגינו אמינות טובה יותר (בין היתר).

3. מה הקשר בין תחמון בדיקות פליטה לחיסכון על חלפים?

לי נדמה שאתה חושב שע"י פתיחת עוד שרשור "VAG חרא" אתה מצטרף לאיזה זרם חברתי בפורום, ומכניס את עצמך "למקובלים", אבל בעצם מה שאתה עושה זה כותב דברים לא נכונים בשרשרת ארוכה של הודעות לא קשורות לכלום (לא למציאות ולא אחת לשניה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אף אחד לא יכול להוכיח שDSG בעייתי,

אתה רוצה להתערב על זה?

אף אחד לא יכול להוכיח שהיו בעיות אלקטרוניקה בפ'גו של תחילת המילניום

יש מי שיכול להוכיח, אם כי לשלוף את המידע מאז קשה.

יש סקרי דעת קהל/אמינות, שמשמשים איזשהו בסיס עובדתי לטענות שונות, ויש כלים לשלוף מידע "רך" (פורומים וכו') מהאינטרנט ולבסס אותו סטטיסטית (שירות שעולה כסף). אבל בו נניח שאתה לא יכול להוכיח כלום... אז אתה גם לא יכול לאמר שומדבר מבוסס על אמינות.

ככה זה בחיים, או שיש לך דאטא (ואז צריך לנתח אותה נכון, אבל זו ההתחלה) או שאתה ממציא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה רוצה להתערב על זה?

יש מי שיכול להוכיח, אם כי לשלוף את המידע מאז קשה.

יש סקרי דעת קהל/אמינות, שמשמשים איזשהו בסיס עובדתי לטענות שונות, ויש כלים לשלוף מידע "רך" (פורומים וכו') מהאינטרנט ולבסס אותו סטטיסטית (שירות שעולה כסף). אבל בו נניח שאתה לא יכול להוכיח כלום... אז אתה גם לא יכול לאמר שומדבר מבוסס על אמינות.

ככה זה בחיים, או שיש לך דאטא (ואז צריך לנתח אותה נכון, אבל זו ההתחלה) או שאתה ממציא.

אז אתה צריך שני דברים בשביל זה:

1. כסף וזמן כדי לשלוף ולארגן מידע שאפשר להתווכח על כמה הוא יהיה אמין, בתור אחד שעבד בתחום המחשבים הביתיים אני יכול להעיד שלאנשים יש נטייה לרשום כאלה שטויות מנותקות מהמציאות... אז לדעתי להוציא מידע מהאינטרנט או מסקרי קהל (כי זה לא סקר קהל של מה טעם היוגורט האהוב עליכם, זה קצת יותר טכני) כדי לבסס סטטיסטיקה די יורד מהפרק. אז מאיפה להביא את המידע? אולי ממוסכים? אבל איך תדע מי מוסכניק חאפר ועל מי אפשר לסמוך? קודם צריך לבדוק את זה.

אז כן אתה יכול להוציא מידע כלשהו, לא בהכרח אומר שהוא יקרב אותך לאמת.

2. אתה צריך ביצים בגודל של מגדלי התאומים, אם אתה גוף פרטי והבדיקה שעשית מוציאה מישהו לא טוב יתייצבו גדודים של עורכי דין בחנייה שלך. ואז איפה תחנה?

אני מסכים איתך שאם אנשים יוצאים בהשמצות מוגזמות למשהו שנוגד את דעתך אז אתה יכול להשתמש בקלף ה"בוא תוכיח קודם", אבל אולי זה לא נכון לרשום את זה לכל מי שמזכיר VAG בתגובה שלו... כי אני בספק שמישהו כאן יקום ויתחיל באמת להוכיח משהו בצורה מסודרת...

פורסם
היי חברים,

עושה רושם שרכבים שנחשבים לרכבים יותר יוקרתיים מאחרים, לדוגמא אוודי q5 עושה פי מאה יותר בעיות מרכב בקטגוריה דומה כמו יונדאי ix35 שהוא אמין בטירוף.

מדוע לדעתכם זה כך?

אמירות כאלה מוכיחות למה צריך להיזהר מהכללות. במשפחה המורחבת שלנו יש לא פחות משלושה Q5 ואפילו IX35 אחת. עזוב את הבדלי השמיים והארץ בכל מה שקשור לפאר ולנוחות ולמהירות וכו', היונדאי מגלה סימני עיפות ובלאי של פלסטיקה ירודה ומקרקשת בעוד שלושת הQ אפס תקלות (בעל ואישה במשפחה אחת, אבא של האישה גם לקח בעקבותיהם אחד לעצמו שהחליף ML350). אמנםהגיוני לחשוב שככל שמערכת יותר מורכבת ומשוכללת צפויה ליותר בעיות אבל בפועל, המכוניות האלה עוברות כל כך הרבה ניסויים ובדיקות שאחוז התקלות בהן הוא ממש לא גבוה, בטח שביחס לעממיות. בכל רגע נתון אם היתה לי אפשרות הייתי לוקח בשמחה Q5 ולא ליסינג עממית

פורסם

ברור שטיפול ברכב יוקרה יעלה יותר מאשר טיפול ביונדאי טוסון, מה אתה מצפה לקנות רכב יוקרה ולקבל טיפולים בחינם כל החיים?

פורסם
אוודי q5 עושה פי מאה יותר בעיות מרכב בקטגוריה דומה כמו יונדאי ix35 שהוא אמין בטירוף.

על סמך איזה מחקר הגעת לנתון המספרי הזה? האם עיגלת כלפי מטה? כלפי מעלה?

האם עיגלת Q3 ל-Q5?

האם עיגלת I20 ל-I35?

האם עיגלת פי 1.017 לפי 100?

מדוע לדעתכם זה כך?

על סמך מה קבעת שזו דעתנו?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני לא מומחה\וי גדול, אבל בערך כל יומייים אני רואה שירשור חדש בפורום הטכני על איזה סמיצ'יק שהולך בקיונדאי (יוניט אור בלם\קופלונג הגה\סליל הגה\חיישן קראנק וכו'). העיקר שיונדאי "אמין בטירוף" ו-vag זה דרעק מיט לעבער.

חזיר דיזל

פורסם
זה ממש לא מצב מוזר - הIX35 המשעממת שלך תמשיך להביא אותך מנקודה א' לב' באמינות רבה אך משעמם עד מוות. לאומת זאת תשב בQ5 כל פעם נסיעה תיהיה חוויה בפני עצמה עם בפנים וגם בחוץ כמובן. יחד עם זה גם באה עניין האמינות בגלל המורכבות ברכבים האלו. (חישנים, טורבו, אבזרים וכו').

עולם הרכבים יתחלק תמיד ל2, לב ומוח. עכשיו אתה תחליט מה בא לך :)

היכן אפשר בכבישי ישראל להנות יותר מהלב מאשר מהמוח?

פורסם (נערך)

לכותב מעלי, לא חסרים בארץ כבישי נהיגה משובחים. רמז: הם לא נמצאים באיזור המרכז.

לפות"ש: במקום לכתוב באינטרנט, פשוט תנסה.

תקנה פעם אחת רכב יוקרה.

אחרי זה תהיה לך דעה משלך, אמיתית.

רוב האנשים שקנו רכב יוקרה לא מוכנים לאחר מכן לקנות רכב עממי, כי הוא מרגיש להם זול ועלוב.

ויש כאלה, שיאמרו, אכלתי עם זה כל כך הרבה בעיות, אני חוזר לרכב פשוט.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אז לא ירדת לסוף דעתי:

הוא רשם שכל נסיעה היא תהיה חוויתי מאין כמותה לעומת הרכב המשעמם. הטענה שלי שבכל זאת רוב העם נוסע בכבישים משעממים מהבית לעבודה וחזרה. אז בשביל מה צריך רכב חוויתי שהוא גם פחות אמין?

פורסם
קלרקסון כתב פעם שלבחור רכב רק בגלל האמינות זה כמו להתחתן עם בחורה רק בגלל שהיא לא מאחרת לדייט.

זה נכון רק אם יש לך המון כסף מיותר.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

הוא רשם שכל נסיעה היא תהיה חוויתי מאין כמותה לעומת הרכב המשעמם. הטענה שלי שבכל זאת רוב העם נוסע בכבישים משעממים מהבית לעבודה וחזרה. אז בשביל מה צריך רכב חוויתי שהוא גם פחות אמין?

מה שיפה ברכבים האלה זה שהם הופכים כבישים משעממים לכבישים מעניינים, וזה מה שמצדיק את העלויות הנוספות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...