Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

לפני כחודש קפצתי לסדנה שמטפלת ברכב באופן קבוע כדי לאפס נורת כרית אויר אחרי ששלפתי את המושבים כדי להתקין ריפודים.

בזמן האיפוס של הכרית (הרכב התנהג מצויין לפני זה ואחרי זה) ראו בתוכנה vcds שהטיימינג לא בזווית הנכונה והמליצו להחליף טיימינג.

בלי יותר מדי תהיות החליפו טיימינג.

הזוית לא השתנתה כמו שצריך להיות ואמרו שיש בעיה אחרת.

לאחר ההחלפה הייתה נזילת שמן שנבעה מזה שלא החליפו מחזיר שמן כי לא היה במלאי.

תושבת מנוע גם הייתה צריכה להיות מוחלפת בשל היותה פגומה וגם היא לא הייתה במלאי...

רק לאחר כשבוע הרכיבו מה שהיה חסר.

להפתעתי שמתי לב שבזמן עמידה הרכב קצת רועד (המנוע) ונדלקת לי מנורה תק אינגן צהובה וקוד תקלה p0016 שאומר שיש בעיה בטיימינג.

נאמר לי שזה לא קשור לטיימינג ויש בעיה אחרת.

החלטתי לקפוץ למוסך מורשה ושם חד משמעית נאמר לי שצריך להחליף עוד פעם טיימינג.

הוחלף הטיימינג שוב פעם והרעידות עדיין נותרו.

הרכב כבר 4 ימים בצמפיון ולא מצליחים לעלות על הבעיה.

לפי מה שהם אומרים: הוחלפו מצתים, כויילים, בוצעה קומפרסיה ויצאה הכל תקין, החליפו משאבת לחץ גבוה..ועדיין אין פיתרון

אני כבר שבוע לא יושן ואוכל סרט ..

למה להתכונן?

אגב כרגע האוטו לא נותן שגיאות בכלל....

ואיך להתנהל מול הסדנה שהחליפה טיימינג בפעם הראשונה וזה לא היה טוב מסתבר?

עריכה אחרונה על ידי Super-Lancer
פורסם
למה לא היה טוב ?

גם הסדנה וגם צמפיון החליפו טיימינג וזה לא פתר את הבעיה.

רואים בתוכנה vcds את כל הנתונים של הטיימינג.

לא היה שום שינוי לטובה לאחר ההחלפה הראשונה והתקבלה שגיאת p0016 שאומרת שיש בעיה בטיימינג.

בפעם השניה שהוחלף לא הייתה שום תקלה והתקבלה זווית תקינה.

לגבי גלגל תנופה אין לי מושג אם הוא נבדק כבר.

הרכב עדיין במורשה בבדיקות.

פורסם (נערך)

הבנתי. בעקרון היית צריך לחזור לסדנה כדי לתת להם אפשרות לתקן את הטעות שלהם כי קוד השגיאה מצביע על בעיית תזמון. תחזור אליהם עם ממצאי המורשה. לדעתי מגיע לך איזה פיצוי, טיפול חינם וכאלה.

בכלל , בעל מקצוע נותן אחריות של מספר חודשים על העבודה והחלקים.

מהסיפור שלך אני מעריך שזה לא pitstop

זה מנוע כפול מגדש הידוע לשמצה, נכון ? אם כן ,הטורבו לא עשה בעיות ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

זה מנוע כפול מגדש הידוע לשמצה, נכון ? אם כן ,הטורבו לא עשה בעיות ?

ברור שזה המנוע הידוע לשימצה, אבל אפילו שהבעיה לא קשורה, היית חייב להשחיל את זה לשרשור.

במנוע הזה, מה שידוע לשימצה זה המנוע. למה אתה שואל על הטורבו?

פורסם

עידכון:

הרכב כבר סוגר שבוע בצ'מפיון והיום הגיעו קצת תשובות.

לאחר הצלבה של חלקים מקוריים כגון מזרקים,כויילים , משאבת דלק וכ"ו הגיעו למסקנה שיש במנוע עצמו בעיה.

שזה אומר לפרק ראש מנוע או לשפץ או להחליף מנוע.

כדי לדעת במדיוק מה מי מו הם רוצים אישור שלי לפרק וכאמור סירבתי לאחר ששמעתי את העלויות

הם מעריכים את הבעיה כבוכנות אבל לא באופן חד משמעי.

מבחינת הרכב נכון לעכשיו וזה המילים של הבוחנים "האוטו מטוס ונוסע פיקס ואין תקלות במחשב, הבעיה שיש רעידות קלות מאוד בזמן עמידה."

אני יכול לומר שהרעידות ממש מינימליות ואחרי התחברות למחשב בזמן נסיעה הטורים נעים סביב ה 760-800 סלד שזה משהו שכמעט ולא מרגישים אבל עדיין מנוע לא אמור לרעוד לא משנה כמה זה מורגש או לא.

בכל אופן אחרי הרבה קריאה פה בפורום ובעוד כמה מקומות אני אקפוץ למוסך רון לקבל חוות דעת נוספת ואו הצעת מחיר.

כמובן שנשלח גם מכתב לפולקסוואגן בנושא.

תודה לכולם

פורסם
תושבת מנוע גם הייתה צריכה להיות מוחלפת בשל היותה פגומה וגם היא לא הייתה במלאי...

התושבת שהוחלפה מקורית?

אולי החלפה שלה חשפה חולשה של אחרות?

פורסם
אולי בתוכנה היתה הערת תקלה ישנה שלא אופסה עוד לפני שנגעו בטיימינג בפעם הראשונה? יש מצב?

במחשב לא הייתה תקלה שלא אופסה.

המנועים האלה ידועים בתור כאלה שיש להם בעיה במותחנים של השרשרת ואי לכך יצאה רויזייה חדשה שלהם.

הטיימינג שבוצע בהתחלה היה בגלל בדיקה ממוחשבת בתוכנה vcds שהראתה שהשרשרת לא מתוזמנת ולא בזווית הנכונה.

(יש טולרנס מסויים לשרשרת מבחינת זוויות והבנתי שזה היה מחוץ לטולרנס גם לפני ההחלפה וגם אחרי ההחלפה הראשונה, בהחלפה השניה זה כבר סודר).

save לשאלתך זה המנוע טווין טורבו 160 סוס.

פורסם
כמה שידוע לי במנועים האלו אין ״בלוק״ בתוכנה שמציין את הזווית, רק ב GTI יש (כוונה לדור 6).
נכון, לכן שאלתי, רק במנועי 1.8/2.0 ניתן לבדוק את הזווית, אשמח אם מישהו בר סמכא יאשר זאת.
  • תוכן חדש...