Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בטוח?

מדוע מערכת הילוכים זוגית או אי זוגית, זאת שלא בשימוש באותו זמן נתון לא יכולה להיות בניוטרל ועם מצמד משולב? ורק רגע לפני החלפת הילוך הרובוט מפריד את המצמד ומשלב את ההילוך הדרוש.

למיטב ידיעתי ההילוך הבא כבר משולב מראש ורק המצמדים מתחלפים, וזה מה שמאפשר העברות הילוכים מאד מהירות.

אם הרובוט יצטרך גם לשלב הילוך בזמן ההעברה עצמה - זה יוציא את העוקץ מכל העניין.

אגב, זה קורה לפעמים באופן טבעי, כשהתיבה לא מצליחה לנחש נכון את ההילוך הבא, כשאתה מאיץ בעדינות למשל למהירות שיוט, היא מכינה את הילוך 5 למשל כהילוך הבא, ואז אם אתה מאיץ חזק פתאום - יש דרישה להורדת הילוך דווקא ל-3, ואז מורגשת השהייה ו'בלבול' של התיבה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נקודה מעניינית, אם המצמדים בנויים על עקרון דומה למצמדים בגיר ידני, קשה לי להאמין שהמערכת מחזיקה אותם לחוצים שעות.

אנסה לחפש חומר טכני בנושא.

פורסם
בדיוק כמו נהיגה ברכב עם קלאאץ', ומהלכים רגילים (הילוכים).

אפשר וכדאי להעביר לניוטרל - אם הרמזור או הפקק ארוכים.

ואפשר ורצוי להישאר בהילוך - כאשר העצירה קצרה, ולהקפיד ללחוץ טוב, לניתוק מלא.

מעבר למשך העצירה, אני חושב שהקריטריון שלפיו יש לבחור האם להישאר בהילוך משולב או להוציא להילוך סרק תלוי בתנועה מאחור.

אם אני מגיע לעצירה וכבר יש מאחוריי רכבים שדבוקים אלי ועומדים להיעצר גם כן - אני אצא לסרק; אם בשלב שבו נעצרתי עדיין אין מאחוריי מכוניות, אני "חשוף" לפגיעה מאחור מרכב שיבוא ואולי לא יעצור בזמן, ולכן עלי לעצור מוקדם ולהישאר בהילוך כדי להיות מוכן להתקדם ולנסות לזוז הצדה (היכן שאפשר). רק אחרי שנעצרות מאחורי שתי מכוניות (או רכב אחד גדול כמו משאית) אפשר לצאת לסרק.

זה נכון בידני, וזה נכון גם בתיבות רובוטיות למיניהן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
למיטב ידיעתי ההילוך הבא כבר משולב מראש ורק המצמדים מתחלפים, וזה מה שמאפשר העברות הילוכים מאד מהירות.

זה נכון - אבל מה קורה בעמידה? אולי במצב של עצירה מוחלטת, בשילוב תנאים נוספים (נניח מעל X שניות) הגיר מוציא לניוטרל?

לדעתי, כל עוד אין לנו ידע טכני מהימן לגבי לוגיקת הבקרה של הגירים הרובוטיים השונים, הדיון בנושא חסר משמעות.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אוקיי. הדיון המקורי הוא על המתנה ברמזור. אבל גם מה שקורה בנסיעה הוא סוגיה מעניינת; גם אני בעקרון חושב כמוך - אבל אולי יש משהו במה שבוקי כותב. אולי באמת המחשב מוציא לחופשה את הגיר הלא פעיל, נניח בשיוט נינוח בהינתן פרמטרים XYZ כך וכך? (= דומה קצת ללוגיקה של נעילת ממיר מומנט.) למען האמת לא נתקלתי בשום התייחסות לנושא, ואני די בספק אם נמצא כזו בחומרים גלויים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
במחשבה שנייה, אני לוקח צעד אחורה.

כל ההסברים הטכניים שקראתי מתייחסים אל מערכת המצמדים כאל כזו שאחד מחובר והשני פתוח, אבל טכנית האופציה שרשמת בהחלט אפשרית.

אחרי שקראתי כמה הסברים, אני נוטה לחשוב שאין בכלל ניוטרל במובן הרגיל של המילה בתיבות דו מצמדיות.

מה זה ניוטרל לצורך העניין: מצב בו אף אחד מגלגלי שיניים בתיבה לא משולב, כולם מסתובבים חופשי ולא מעבירים תנועה גם כשהקלאץ' מחובר.

לפי הבנתי בתיבות דו מצמדית אין בכלל מצב כזה, אלא תמיד כל מערכת הילוכים משולבת להילוך. ניוטרל בעמידה מתקבל ככשני המצמדים מופרדים. בנסיעה שני הילוכים משולבים ומצמד אחד.

ממש לא סגור על התובנות האלו, אשמח אם מישהו יכול לאשר.

• תוכן חדש...