Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

הרכב הוא:

סקודה פאביה 2013 1.6 TDI מנוע CAYB

90 כוחות סוס

הזמנתי חלק משומש (מכלול שסתום EGR) מרכב שעבר 70 אלף קילומטרים, ממוכר ותיק ואמין מאד באיביי. המוסך התקין את החלק (עבודה ארוכה ולא זולה) ואיפס את התקלה, אך לצערי הנורה ממשיכה להבהב. המכלול החשמלי של החלק נבדק לפני ההתקנה ונמצא תקין, המוסך טוען שהשסתום עצמו כניראה לא תקין.

כך ניראה החלק:

s-l300.jpg

תחילה המוסך טען שאחרי נסיעה, במידה והחלק תקין, הנורה תפסיק להבהב. נסענו מספר שעות, אין שינוי.

האם יש מה לעשות בנידון או שפשוט החלק כניראה לא תקין?

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

מסקרן אותי... אתה סיפקת את החלק והמוסך בדק (לדבריך) את תקינות החלק עד כמה שניתן, הוא מפצה אותך על עלות העבודה?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לעיתים לא ניתן לבדוק לעומק חלק שאמור לעבוד בלחצים מסויימים ובסלד מסויים אלא רק לאחר שהותקן והמנוע עובד , כך שהמוסך לא צריך לזכות פה על שום דבר את העבודה הוא עשה וזה החיסרון של לבוא עם אוכל למיסעדה. אם המוסך היה מספק את החלק אז היה מזכה בהתאם במידה והחלק לא תקין. האם ניבדק מתח מצד החיבור של הרכב שהוא מגיע בכלל לחיישן? באם ניבדקו מעברי הגזים?

פורסם

התקלה נבדקה במספר מוסכים ביניהם גם מוסך שמומלץ מאד בפורום וכולם טענו שיש להחליף את החלק.

מצד שני, המוסך בדק את המערכת החשמלית של החלק ומצא אותה תקינה.

פורסם

שסתום EGR מקורי עולה בארץ בין 2300-2500 אחרי מע"מ, בחו"ל ניתן להשיגו ב-1500 שקלים. אני רכשתי את החלק המשומש הזה מחו"ל ב-280 שקלים.

כמובן שניתן לקחת שוב צ'אנס, הבעיה היא שעלות העבודה לבד היא 800 שקלים שהמוסך כמובן לא מחזיר (וגם אין שום סיבה שהוא יחזיר כמובן) במידה והחלק תקול.

פורסם

מכיוון שכבר נפלת פעם אחת אני ממליץ שבפעם השניה תבצע את העבודה באותו מוסך ותגיע איתו להסדר כספי נוח יותר כלקוח חוזר.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי חברים,

כתבו לי בהודעה פרטית שייתכן שבגלל שלקח חודשיים בערך עד שהחלפנו את הרכיב התקול, ייתכן שאחד החיישנים משדר תקלה.

מה דעתכם?

פורסם

אין בעיות סל"ד, הרכב נוסע כרגיל.

לצערי אין לי סורק תקלות ייעודי למנועי דיזל. יש לי סורק תקלות סיני פשוט. (שאני מבין שהוא לא יתאים למשימה הזאת)

פורסם

מאחר ואתה שוב עומד בפני השקעה כספית הייתי מציע לבדוק עם טיונר אפשרות לביטול ה EGR תוכנתית. על הדרך הייתי גם בודק את האופציה להוסיף עוד כמה סוסים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המוסך הקבוע שלי לא רוצה להתעסק עם ביטול ה-EGR. גם אני חשבתי לבטל אותו.

תוכל בבקשה להמליץ על מקום שיכול לעזור לי בנושא הזה?

פורסם

כמובן, המוסך שדיברתי עליו אינו מוסך מורשה, הוא רק המוסך הקבוע שבו אני מטפל ברכב הנ"ל, מוסך טוב לטיפולים ולתיקונים קלים עד בינוניים, לא לתכנות של מחשב הרכב מחדש לצורך ביטול פעולת ה-EGR. אני משער שגם מוסך רון לא ירצה להתעסק עם זה, שכן הרכב היה גם אצלהם והם הציעו החלפה של החלק קומפלט.

פורסם

אתה יודע לומר מבחינה מערכתית עם התחברות למחשב הרכב אם זה ניתן לביטול? אם כן יש לי חבר עם התוכנה המקורית ויוכל לעשות זאת בעבורך. גם מבחינת המיכלול עצמו לא תהיה בעיה.

• תוכן חדש...