Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור, מעבר למה שבגירה ענה לך, אני רק רוצה להוסיף שמה שכתבת פה:

...

כבוד בסיסי בין אדם לחברו, אי מתן במה לטיעונים אישיים / אישיותיים, סנקציות על שקרים /הטרלות בוטות, אכיפה של *תרבות דיון* ולא פסיק כזה או אחר - אלו כלים שלשיטתי רלוונטיים לשינוי עליו אתה מדבר.

...

התקיים כמובן במקביל לענייני הפיסוק\כותרות וכד' שציינתי מקודם. בגלל זה כתבתי שהיה מדובר בחרא עבודה, כי אנשים לא מבינים כמה זמן והתעסקות ניהול דורש ממך, וכמובן שהכל בחינם (וזה בסדר, לא מחייבים אף אחד לבצע את זה).

לצערי אני לא יכול להראות לך את מבחן התוצאה שבהשוואה בין פולגז הישן לזה הנוכחי, כי הישן הוכחד מהרשת במאבקי כוח מכוערים בין הבעלים (לשעבר). פולגז הנוכחי הוא הרבה יותר משוחרר ופתוח, אבל לדעתי גם לוקה מאוד בחסר לעומת הישן, שבזמנו היה אולי המקור הטוב ביותר בעברית לענייני דו"גים ברשת, וזאת בגלל שהקפיד על חוקים שניפו החוצה את הבררה.

אני מדבר מנסיוני כאחד שהיה בתווך, אבל בסדר, לא חייבים להסכים.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מניפסט? דוקטורט? שמת לב שההודעה מורכבת מ4 פסקאות, ובאופן אירוני-משהו לא ארוכה יותר מההודעה הרודפת שלך, כן ...?

ובפרט: לחסום שרשור תוכן איכותי - או לתת לפות"ש התראה - רק כי הכותרת לא באה לך בטוב בעין ("יצאתי לטייל"), זו בהחלט יריקה בעין. הבנאדם משקיע שעות ומייצר משהו שטוב הן לפורום והן לקהילה, אבל בגלל 'פאק' אחד (כותרת שאינה מנוסחת כראוי) ראוי לקבל עונשין?

לזה אתה קורא ניהול תקין/רצוי? בסדר, זכותך, אתה המנהל.

ואם להשתמש בהקבלה שלך עם האורח, אז אני לא אוהב שאנשים אוכלים לידי בפה פתוח ('מיזופוניה') - לא אוהב זה אנדרסטייטמנט, סובל. פיזית סובל. חברים שלי יודעים את זה. אמהמה, כשחבר שלי, אצלי בבית, אוכל ככה - אני לא בועט אותו החוצה, כי אני מבין שהוא לא עושה לי "בדווקא" אלא שהתפלק לו, שהוא רגיל למשהו ומיישם אותו.

ואולי כדאי שתיטול שניה קורה ותסתכל על ההקבלה שאתה מציג כאן - אתה משווה אדם שתורם לפורום תוכן עם כותרת קלוקלת (קרי: תרם משהו גדול בהרבה מכל השאר, עשה משהו חמור בגודל הנתון למחלוקת) לאדם שרכש כרטיס לסרט ודיבר בטלפון (שילם מחיר סטנדרטי כמו כולם, הרס לרוב הנוכחים את האווירה). עצם זה שאתה חושב ששתי הסיטואציות מקבילות באיזושהי צורה אומר דרשני...

ואם לחזור לדיון - אז לא, בנאדם שרשם שרשור תוכן אולטרה איכותי ומושקע והכותרת התפלקה לו קצת מאעפנה, לא אמור (לשיטתי) לחטוף אזהרה או התראה או השם יודע מה. בנאדם שפתח שרשור סוג ז' עם כותרת מפגרת כמובן שצריך לנרמל. בעולם שלי יש אפור, וזה מקשה קצת על מי שמסווג הכל בשחור ולבן - אני יודע.

בכ"א הדיון הזה הופך לדיון-מטא על הנהלה, וזה אסור, אז בוא נפסיק לפני שנקבל התראה (;

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לכל מטבע, שני צדדים, יריקה בעין וחוסר כבוד בין בני אדם (כמו שאתה אומר) זה לדעתי לבוא אלי הבייתה ולפרסם מודעה חוראנית מלאה שגיאות כתיב ובלי סימן פיסוק אחד.

אמנם עשיתם פה וואחד הייג'קינג לנושא השרשור אבל אני אזרום איתכם, כי גם הנושא הזה קרוב ללבי - לדעתי זה הכל עניין של פרופורציות (ואני בטוח שזה גם מה שאור התכוון אליו). כלומר - רוב ההודעות נמצאות איפהשהוא באמצע על הספקטרום של בין טקסט של כיתה א' וטקסט של עבודת דוקטורנט. אם הכותרת לא מושלמת או חסרים כמה סימני פיסוק, לאף אחד לא צריכה להיות בעיה עם זה. על אחת כמה וכמה, וזה חשוב לי להדגיש, שבגירה - הפורום הוא לא הבית שלך. הוא הבית של כולנו (לא הילד, הבית). אצלך בבית אתה יכול להיות פיסוק נאצי אם אתה רוצה, אבל פה קוראים הרבה מאוד אנשים שלא כל כך מפריע להם אם ההודעה לא מנוסחת באופן מושלם. רובם כן רוצים שהיא תהיה קריאה ומובנת, אבל אף אחד לא מחלק פה ציונים על תחביר ואיות. כמה שאני חושב שזה חשוב שאנשים ידעו להתבטא (גם) בכתב, אנחנו לא מחיי השפה העברית ולא שלוחה של משרד החינוך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

והנה, גם כאן משהו שמפריע לי:

דוקטורנט הוא המועמד לקבלת תואר שלישי.

עבודת המחקר שהוא מגיש קרויה דוקטוראט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וכמובן שלא הכל שחור ולבן, והאצבע לא קלה על ההדק, אולי אפילו ההפך,

בעולם שלי יש אפור, וזה מקשה קצת על מי שמסווג הכל בשחור ולבן - אני יודע.

מצחיק...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לכם קטע כזה לא להבין אחד את השני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^

אני גם לא הובנתי כנראה. כתבתי עוד בהודעה המקורית:

...

אז במקרה של השרשור הנ"ל, קרוב לוודאי שלא היה ננעל או נמחק כי באמת המידע שיש שם, שלא לדבר על הכתיבה, לא יסולאו בפז. אבל הכותרת היתה משתנה, תוך התראה למשתמש (בטוב, בטוב, לא בנזיפה. לא היינו כ-א-ל-ה רעים).

...

סופו של דבר, אנחנו לא רובוטים וכל מקרה לגופו.

אגב, אם יורשה לי, אני מעריך שגם בקארספורום הכותרת היתה משתנה (אם לא היה מדובר במנהל - לא כל כך נהוג שמנהלים משנים אחד לשני שרשורים או כותרות). סופו של דבר, אם תרצה אי פעם להגיע לשרשור הזה, כותרת תקינה (עזוב תקינה, לפחות כזו שקרובה לתוכן ולא סתמית) היא מה שיוביל אותך לשם. אבל כבר הסברתי מקודם.

פורסם (נערך)

לפני כמה ימים איזו ילדה כתבה באותה קבוצה שהיא בדיוק הגיעה לטוקיו ושהיא צריכה עזרה דחוף כי קשה לה להסתדר מבחינת תחבורה, אוכל ולינה. וגם שלא הצליחו לסדר לה סים עם גלישה אז היא כותבת רק מויפי.

.

יצא לי לפגוש כמה בחורות תועות שם בטוקיו וכותיק סייעתי להן לא אחת.

במקרה הזה לא הייתי מחמיר,מדינה יקרה,קשה, וכאשר מדובר בעבודה

ישראלים לא יסייעו רק בעצות איך למצא מקום מרוחק או לעזוב,

פגשתי גם שם את החבר'ה הכי טובים בשכבה שהתייאשו אחרי פחות משבוע

ועזבו.פייסבוק בשבילה זה סוג של בית יותר מעזרה לפיכך.

למי שהעיר על שגיאות כתיב יש גם דיסלקטים למשל או עולים חדשים או שפה שניה וכו'.

ממש לא מכובד להעיר

גם אני כותב בפורומים באנגלית עם המון טעויות. מעולם לא העירו לי.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

יש המון שרושמים עם שגיאות כתיב כרוניות בפורום - כולל משתמשים צבעוניים.

האם זה אומר עליהם משהו רע? מה פתאום...

האם זה אומר שהם מצפצפים על הכללים? לא יודע, כל הדיון הזה מבלבל.

אני חושב שלהעיר על שגיאות ו/או פיסוק לא תקין באופן פומבי זה לא מנומס, גם אם זה מסייע לאגו של מאן דהוא.

מעדיף עשרים משתמשים עם דיסלקציה כזו או אחרת, ע"פ משתמש אחד שמחפש לחרחר ריב ומדון.

השאלה המרכזית היא האם הרגלי צריכת הנתונים שלך הם מונחי-דרמה או מונחי-דאטה, משם אני חושב שהדרך לתיעדוף מודרטיבי לא יותר מדי מסובכת. מה שכן, לצערי די ברור שדרמה מייצרת יותר טראפיק, אז לא ברור מה 'נכון' יותר עבור הפלטפורמה הזו בטווח הרחוק.

זה מה קוראים אותו Quantity vs Quality

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

^

הנה, אנחנו כן מסכימים, בטח לגבי "השאלה המרכזית" שלך. לטעמי, הכל אמור לנבוע מהחלטות מושכלות של בעלי האתר\פורום והמנהלים, כפי שאכן היה בפולגז הישן וכפי שקורה כאן. הרי אפשר היה לבצע הפרדה בין האתר לבין הפורום, אבל בקארספורום יש החלטה (מצויינת לדעתי) להזמין את קוראי מבחני דרכים להכנס לפורום ולהמשיך את הדיון שם.

גם "מובילי דעה" הוא דבר חדש יחסית, שלא נולד סתם כך. אני חושב שכל דבר שיש מחשבה מאחוריו הוא מבורך, גם אם אני לא מסכים אתו.

ומילה אחרונה לגבי הערות על שגיאות הכתיב- אף אחד לא העליב, נתנו הזדמנות לשפר ואם המשתמש המשיך לצפצף ולכתוב איך שבא לו- ננעל עם הודעה פרטית. כמובן שלא פתח מנהל שרשור "משתמש X הורחק מהפורום כי". זה לא עניין הקהילה (שממילא לרוב הבינה לבד למה הורחק מי שהורחק- כמו גם פה, כשזה קורה). ואם נעלו שרשור, בדרך כלל זה היה עם הערה "השרשור ננעל כי עבר על חוקי הפורום" וכאן היה בא ציטוט של אותו חוק פורום.

פורסם

פורומים סגורים במסגרת אתרים הם דבר שגרתי לגמרי, פשוט לא כולם מודעים לקיומם.

לגבי שגיאות כתיב - חלק מהבעיה היא אכן אנשים שהשכלתם לא מספקת, אבל בעיה הרבה יותר נפוצה היא אנשים שפשוט לא גדלו עם מקלדת ביד. מה לעשות, בני דורי רגילים לעט ונייר, אישית קיבלתי מכונת כתיבה כמתנה ליום הולדתי ה-15, ו"בזכותה" סיגלתי לי מנהגים קלוקלים שפוגעים עד היום בטיב ההקלדה שלי. שלא לדבר על מתקן השגיאות באנדרואיד שמוציא אותי מדעתי, ומתעקש לחזור לפעול גם כאשר אני מנטרל אותו.

קוריוזים מהעבודה - מישהו שבמקום לחתום על סירוב חתם על סירוס, מישהו אחר שבמקום לבקש לשלוח ללקוח זימון ביקש לשלוח לו זיון. הכל אמיתי. גם אני מגלה הרבה מאד שגיאות הקלדה כאשר אני חוזר למסמך כעבור כמה ימים, למרות שאני משתדל להגיה אותו. בפורום יחש הגבלה של 30 דקות לעריכה, לפעמים זה לא מספיק לי.

עניין הפיסוק שונה. יצירת משפטים אין סופיים פוגמת ברצף הקריאה. יש כאן משתמש המכנה עצמו פסיקופט, חבל שהוא היחיד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
והנה, גם כאן משהו שמפריע לי:

דוקטורנט הוא המועמד לקבלת תואר שלישי.

עבודת המחקר שהוא מגיש קרויה דוקטוראט.

נו, ככה זה כשכותבים מהר - מפספסים כמה אותיות. אני יודע שזה דוקטוראט...

למי שהעיר על שגיאות כתיב יש גם דיסלקטים למשל או עולים חדשים או שפה שניה וכו'.

ממש לא מכובד להעיר

גם אני כותב בפורומים באנגלית עם המון טעויות. מעולם לא העירו לי.

יש להעיר ויש להעיר. הכוונה היא לא לכתוב "תכתוב כמו בנאדם יא חרא" אלא "בבקשה העבר את ההודעה שלך דרך כלי לגילוי שגיאות או דרך וורד לפני שליחה".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, ולחשוב שאתה צעיר ממני ב-25 שנה. חשבתי שאתה מהדור שנולד עם עכבר ביד :roll:.

נראה לי שזה מסכם חלק חשוב מהשרשור, אותן שגיאות הקלדה מרובות שכולנו חוטאים בהן במידה זו או אחרת.

כמובן שכתיבה לא קוהרנטית או בפשטות בלתי קריאה היא בעיה שונה לגמרי, את עיני הכותבים כך צריך להאיר. לשמחתנו הפורום הזה אינו הטוקבקיה של טמקא, והמצב כאן הרבה יותר טוב.

פורסם
גם אני מגלה הרבה מאד שגיאות הקלדה כאשר אני חוזר למסמך כעבור כמה ימים, למרות שאני משתדל להגיה אותו. בפורום יחש הגבלה של 30 דקות לעריכה, לפעמים זה לא מספיק לי.

עניין הפיסוק שונה. יצירת משפטים אין סופיים פוגמת ברצף הקריאה. יש כאן משתמש המכנה עצמו פסיקופט, חבל שהוא היחיד.

יש דרך פשוטה מאוד לטפל ב-90% מהדברים האלה, והיא פשוט - לקרוא את מה שכתבת לפני השליחה.

אם אתה בעצמך לא מבין כראוי מה שכתבת בגלל חוסר פיסוק או בגלל שגיאות כתיב, אז תוכל לתקן לפני שהעלית את ההודעה.

אגב, קל להגיד אבל קשה לעשות - גם אני לרוב לא קורא את מה שכתבתי לפני שאני שולח, ולפעמים בקריאה חוזרת מגלה שפספסתי כמה אותיות או פסיקים. (להלן "דוקטורנט") זה בעיקר קורה לי באנגלית (ואני כותב המון באנגלית לצרכי עבודה) אבל גם בעברית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כאמור, קורה לי הרבה, למרות שאני משתדל להגיה את שכתבתי.

אני חש בהבדל ביני לבין הבנים שלי, אצלם ההקלדה טבע שני, ולכן כמות השגיאות הרבה יותר קטנה. כמתכנת, אתה צריך לחוש זאת היטב, ככל שאתה יותר מיומן יש פחות באגים של כתיב ותחביר.

• תוכן חדש...