Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב טויוטה קורולה שנת 2000

1. אוכל שמן - מה זה אומר אוכל שמן והאם זה סביר? אם אני ממלא חצי ליטר כל כמה חודשים זה סבבה?

2. טיפולים קבועים, משתנים - איזה טיפולים אני צריך לבצע ברכב כל כמה שנים/ק"מ? זה רכב ראשון שלי, ובינתיים עשיתי רק טיפול 10K, והוספה קבועה של שמן,נוזל קירור. מה עם רצועות וכל השאר? אשמח לפירוט מקיף...

תודה

פורסם

אני בעל קורולה 2001

כן הרכב ידוע בצריכת השמן שלו וזה תקין

אני במקומך גם בודק שהמכסה אטם שסתומים תקין ואין נזילות של שמן

תבדוק שהחגורה של האלטרנטור תקינה ולא שחוקה או יבשה

נוזל קירור בדכ אין עם הרכב הזה בעיה תבדוק שאין נזילה של זה

טיפול עושים בד"כ כל 10K אני שם שמן 10W40 MOS 2

פילטר שמן מקורי כמובן ופלאגים NGK או DENSO הרכב בבעלותי כבר שש שנים ומפגין אמינות יוצאת מן הכלל

אחלה רכב !

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אני בעל קורולה 2001

פילטר שמן מקורי כמובן ופלאגים NGK או DENSO הרכב בבעלותי כבר שש שנים ומפגין אמינות יוצאת מן הכלל

אחלה רכב !

טפו טפו הרכב תקין והכל טוב אבל זה קצת מפחיד אותי פתאום לצאת לנסיעה של כמה שעות ואז להיתקע בדרך...

האמת שכמעט כל מה שאמרת דיי סינית בשבילי...

פורסם

אגב שאלה נוספת,

שמתי לב לאחרונה שבעשר דקות הראשונות של הנסיעה הרכב קשה לו לעבור את ה80

ברגע שהוא מגיע ל80קמש, אז אם אני רוצה להאיץ הוא עולה ל3000סלד ורעשים חזקים יחסית

ורק אחרי 10 דקות של נסיעה מההדלקה הוא נרגע , ואני מניח שהוא מעלה הילוך ויורד ל2000 סלד ובהתאם המהירות עולה בקלילות

השאלה שלי אם זה נורמלי כי הרכב קר/אוטומטי/ישן או כל הסבר אחר או שזה מעיד על בעיה באוטו

פורסם

המנועים האלה אוכלים שמן אבל סוסי עבודה. לדעתי תחיה עם זה... מנסיון, גם אני ממלא די הרבה, אין מה לעשות.

טיפולים של שמנים, פלאגים, בלמים, פילטרים, ברקסים, צמיגים כל אלה תחזוקה שוטפת.

לגבי הגיר-

בקורולות האלה הילוך 4 לא נכנס עד שהמנוע/גיר מגיעים לטמפרטורת עבודה.

דבר שני, בלי קשר, אכן יש קושי לרכב הזה לעלות מ80 קמ"ש ובהרבה מקרים כדי לעלות מהר תצטרך לתת קיק קטן. תכנון של הרכב, אני יודע...

לא ידועה לי כתקלה בכלל אלא תכנון, אבל נשמח להערות גם כן.

סך הכל באמת רכב שאפשר להגיד תדלק, תטפל כמו שצריך וסע בלי כל חשש כמה שאתה רוצה.

פורסם
אגב שאלה נוספת,

שמתי לב לאחרונה שבעשר דקות הראשונות של הנסיעה הרכב קשה לו לעבור את ה80

ברגע שהוא מגיע ל80קמש, אז אם אני רוצה להאיץ הוא עולה ל3000סלד ורעשים חזקים יחסית

ורק אחרי 10 דקות של נסיעה מההדלקה הוא נרגע , ואני מניח שהוא מעלה הילוך ויורד ל2000 סלד ובהתאם המהירות עולה בקלילות

השאלה שלי אם זה נורמלי כי הרכב קר/אוטומטי/ישן או כל הסבר אחר או שזה מעיד על בעיה באוטו

בדך כלל תמיד בהנעות הראשונות הסלד גבוהה

ושומעים גם רעשים, אחרי שהמנוע בטמפרטורת עבודה אתה יכול להאיץ

אני בדרך כלל לא אוהב לאמץ את המנוע על ההתחלה , נוסע רגוע בהתחלה ורק אז אם צריך להאיץ מאיץ

הרכב ידוע בצריכת השמן שלו יש כמה דברים שאני ממליץ לך להקפיד

א' תבדוק את האטם מכסה השסתומים שאין נזילות או בריחות שמן

ב' תבדוק את הרצועת האלטרנטור שהיא לא שחוקה או יבשה

ג' לבדוק באופן קבוע שמן , כל שבוע

ד' אצלי ברכב אין צריכת מים או משהו כזה תמיד הרדיאטור מלא במים ומערכת הקירור מעולה אבל גם מדי פעם לבדוק שאין מחסור במים שם

אם הרכב לא עבר טיפול הייתי ממליץ לך לרוקן שמן מנוע לשים את השמן ליקווי מולי 10/40 עם התוסף MOS2

המנוע בהחלט עובד ממש טוב מאז , לאחר מכן לעשות רענון לנוזל קירור על הדרך אם לא הוחלף

פלאגים חדשים פילטר שמן מקורי

אפשר גם לנקות את הבית מצערת אם אתה רוצה לפנק את האוטו .

פורסם
אני בעל קורולה 2001

אחלה רכב !

אתה יודע שאתה משתמש בצמיגות שלא מומלצת ממש למנוע שלך? זה לא שאתה עושה נזק אבל סתם משתמש בצמיגות שהיא לא בעדיפות ראשונה. ההמלצה של היצרן לשנים הללו היא 10W-30 ולא 10W-40. אתה יכול גם לרדת ל 5W-30. אם כבר אתה נעול על ה 40 אז תרד ל 5W-40 במקום 10W-40. ככה אתה עולה בדרגה לשמן סינטטי מלא וגם מקל על המנוע וחוסך כמה אחוזים בדלק בכך שירדת לצמיגות 5W-X.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למה זה חוסך צריכת דלק - מעבר לשמן בדרגה יותר נמוכה?

אגב אני לא מבין בכלל ברכבים... איך אני בודק את כל מה שאמרת?

א' תבדוק את האטם מכסה השסתומים שאין נזילות או בריחות שמן

ב' תבדוק את הרצועת האלטרנטור שהיא לא שחוקה או יבשה

ג' לבדוק באופן קבוע שמן , כל שבוע

ד' אצלי ברכב אין צריכת מים או משהו כזה תמיד הרדיאטור מלא במים ומערכת הקירור מעולה אבל גם מדי פעם לבדוק שאין מחסור במים שם

• תוכן חדש...