Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חלק גדול מהמוסכים ובמיוחד המוסכים המומלצים בפורום לא גובים כסף עבור איבחון ממוחשב. לדעתי אם הבחור מטפל במוסך קבוע לא יגבו ממנו כסף עבור איבחון התקלה.

מוסכים רבים בדרך כלל לא נוהגים לחייב עבור איבחון ממוחשב במידה והעבודה בוצעה באותו מוסך.

1. זה שלכול ילד יש היום יש סורק OBD גנרי זה לא עוזר ברוב המקרים מכיוון שצריך בעל מקצוע מומחה בתחום הדיאגנוסטיקה בכדי לקבוע מה צריך לתקן/להחליף ברכב.

2 קוד תקלה עשוי להצביע על בעיה במספר רכיבים ברכב ומי שלא בעל מקצוע עלול להחליף סתם חלקים ולבזבז זמן באינטרנט לחפש תשובות לבעיה שבעל מקצוע פותר בשניה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אכלת לנו תראש כבר עם הגישה הזו שלך.

בגישה הזו אין מה לענות לאנשים לשאלות בכלל בפורום. רק לשים שלט גדול למעלה שרשום "יש לך בעיה? נא לפנות למוסך".

אף אחד לא אמר לבחור לא ללכת למוסך, אבל אפשר לפני לפחות לתת לו כיוון. אם לא לשם מה יש פה פורום ? למה אתה גולש פה חוץ מלרשום לאנשים ללכת למוסך או להתקין מסנן פחם פעיל למזגן ? תתבגר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
מרק אכלת לנו תראש כבר עם הגישה הזו שלך.

בגישה הזו אין מה לענות לאנשים לשאלות בכלל בפורום. רק לשים שלט גדול למעלה שרשום "יש לך בעיה? נא לפנות למוסך". - סליחה ?! הפעילות שלכם בפורום גרמה לבעלי מקצוע להפסיק להשתתף בפורום מכיוון שכול שאלה שמישהו שואל אתם חוטפים אותו להודעות בפרטי או לפייסבוק ככה שלי גם לפעמים יורד החשק לענות תשובות ארוכות ופרטניות

גישה עדיפה מזו שלך וחבורת הטיפולים השוטפים אשר מטפלת במערכות היגוי/בלמים ועוד... ללא שום הסמכה דבר שלעצמו הינו עבירה פלילית.

הבחור קיבל כבר כיוון בהודעה הראשונה שלי וכול השאר זה בלבולי שכל.

פורסם

לא נוגע לאף אחד במערכות היגוי ובלמים. ובכל מקרה לא שלחתי הודעה פרטית על התקלה ולא כלום, הצענו להכווין אותו פה בפורום כשנדע מה הקוד תקלה.

פשוט עצוב שזו הגישה בארץ כשבחו"ל תרבות ה- DIY בתחום הרכב מאוד מפותחת.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

בארץ יישנם חוקים המגבילים את הפעילות של מוסכי מדרכה, טיפול עצמי ונתוני שירות חינם אין כסף בכול הקשור בטיפול ברכב.

פורסם (נערך)

החוק מגביל רק תיקון בתשלום, ותיקונים למערכת ההיגוי והבלימה. וגם אז לא אוסר עבודה עליהם אלא מטיל אחריות על בעל הרכב לקחת את הרכב לבדיקה. אין שום עבירה פלילית בלטפל לבד ברכב, אתה טועה ומטעה (במקרה הטוב, ומשקר במקרה הרע).

ובכל אופן לטענה הקודמת שלך, הפסקתי לפנות פה לאנשים בפרטי. אני לא צריך את הכאב ראש הזה.

עריכה אחרונה על ידי wa11a

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
החוק מגביל רק תיקון בתשלום, ותיקונים למערכת ההיגוי והבלימה. וגם אז לא אוסר עבודה עליהם אלא מטיל אחריות על בעל הרכב לקחת את הרכב לבדיקה. אין שום עבירה פלילית בלטפל לבד ברכב, אתה טועה ומטעה (במקרה הטוב, ומשקר במקרה הרע). - אתה כותב שטויות במרץ רב. קח נשימה עמוקה לפני שאתה ממשיך לכתוב.

נניח שפלוני אלמוני לא מוסמך באיזור יהוד יחליף רפידות בלימה/דיסקים/צנרת בלימה לבעל הרכב ולאחר מכן הוא יסע למוסך בכדי לאשר שמערכת הבלימה תקינה או/גם העבודה נעשתה נכון ?

תגיד אתה מיושר עם עצמך ?

חל איסור מוחלט למי שאינו בעל מקצוע שעבר הסמכה מתאימה לטפל במערכות ההיגוי והבלימה. האחריות נופלת גם על מבצע העבודה וגם על בעל הרכב.

אל תוציא דברים מהקשרם אני לא דיברתי על החלפת שמן מנוע או פילטר מזגן באופן עצמי.

פורסם

עוד פעם הויכוח הזה? כמה פעמים אפשר?

לא הגענו כבר להסכמה שאין הסכמה בונשא הזה? חלק חושבים ככב וחלק ככה.

אתם חוטפים לבחור את השירשור, מהויכוח הזה הוא לא יקבל שום עזרה.

כל הודעה נוספת שלא קשורה עניינית לבעיה שהועלתה בפתיחת השירשור, תמחק.

פורסם

וואו, כמה להט!

אפשר לחשוב שאתם מנסים להחליט מה עדיף: אייפון או אנדרואיד? תפוז או קלמנטינה? star trek\ star wars?

טוב לענייננו, (תסלחו לי אם אינני מדייק בכל המונחים הטכניים, הידע שלי מסתיים ב-"לבדוק לך שמן מים?" -"לא תודה")

היום הנורה כבר לא דלקה.

בצהריים אסף מהכנופיה הגיע לעזור. חיבר OBD וקיבלנו הודעה על חיישן החמצן שנמצא מאחורי הממיר הקטליטי.

בדק את המתח החשמלי של החיישנים דרך ה-OBD, אח"כ בדק ידנית את ההתנגדות החשמלית.

הכל היה נראה תקין ומאוחר יותר גם שלח לי

לוידאו על תקינות גרף המתח.

איפס \ניקה את ההתרעה והיא אכן לא חזרה.

לסיכום,

תודה ע-נ-ק-י-ת לאסף ולחברי הכנופיה!

אני מלא הערכה לשליחות שלכם והידע והיסודיות שאתם מפגינים!

כל עוד העבודה מתבצעת ללא סיכון בטיחותי אפשר רק לחזק את האנשים שרוצים לעזור ולעשות שינוי בעולם.

תמיד יהיו מי שירצו למנוע מכם להתקדם, להשאיר אתכם במקום שנוח להם- תתקדמו לאן שאתם מרגישים שאתם רוצים.

שתהיה שנה טובה וללא תקלות,

עומר

סריקת התקלות.jpgגרף מתח של החייש&#.jpgבדיקת מתח חשמלי.jpg

פורסם

התקלה כנראה תחזור, לאחר כמה מחזורי נסיעה.

תקלת מעגל חימום של חיישן חמצן זה יכול להיות חיבור רופף, החיישן חמצן עצמו ואפילו תקלה ביחידת בקרת המנוע, ששולטת בפועל על החימום של החיישן האחורי.

פורסם

תודה על ההארה.

אם התקלה לא חוזרת לאחר כשבוע, ניתן לייחס את זה למשהו חד-פעמי והסיכוי שתחזור יהיה נמוך?

מצד שני, אם התקלה כן חוזרת:

* האם רק החלפה של החיישן אמורה לפתור את הבעיה?

* מה צריך להיות סדר בדיקת התקלות במוסך?

פורסם

תקלות אקראיות זה לרוב מגעים רופפים, אז אם התקלה חוזרת הייתי מציע לבדוק את המגעים של החחוט החשמלי של מעגל החימום של החיישן, זה אומר ממסר, נתיך מחברים במעגל ואת המחבר הראשי של המחשב בקרת המנוע.

פורסם

אני החלפתי בעצמי חיישן חמצן, זה לא כזה סיפור. אם יש בעיה באספקת המתח אליו זה כבר משהו אחר, כי זה אומר שיש בעית מגע איפשהו בדרך ולא תמיד קל למצוא אותן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ברוב המקרים החלפת חיישן חמצן היא פשוטה וקלה. אבל אם החיישן 'נתפס' בגלל החום הרב או/גם קורוזיה אתה עלול למצוא את עצמך משקיע שעות בניסיון לשחרר את החיישן.

• תוכן חדש...