Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש להחכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חבר בערך שנה בפורום ומאוד נהנה לקרוא את מה שכל האנשים הטובים שחברים פה כותבים ומייעצים אחד לשני/ה. בהזדמנות זו עלה בי הרעיון לשתף אתכם בהגיגים שעולים בי בתקווה שתוכלו לייעץ לי מניסיון חייכם וככה לקדם אותי (ובתקווה שהשרשור הזה יפתח פתח להפרייה של כל המשתתפים בו).

לפני הכל, אציג את עצמי- אני בן 20, מגיל צעיר הבנתי טוב שהדרך להתקדם עוברת בהשקעה רבה מבחינה אישית ושתמיד לחשוב על העתיד ולא רק על ההווה, מה שהוביל אותי לכך שבחרתי לשרת כחלק כעתודאי ולהתחיל ללמוד כבר אחרי התיכון. עכשיו ממש סיימתי שנה שנייה באחת האוניברסיטאות בארץ כסטודנט למדעי המחשב. עובדת היותי עתודאי מקפלת בתוכה גם שהעשור הזה בחיי יוקדש מבחינה אישית כמעט כולו לצה"ל ולכן אני כבר רואה איך החיים שלי נבנים לנגד עיניי (אם ארצה או לא) מהבחינה של איפה אני עתיד להיות בשנים הבאות שלי.

וכאן אתם נכנסים לתמונה, מעבר למסלול החיים שלי אני חושב תמיד על איך אני יכול להתקדם קדימה בחיים בתחומים רבים- גם טכנית או לימודית אך בעיקר מבחינה אישית, אני מחפש דרך למלא את החיים שלי במטענים חיוביים שיגרמו לי לסיפוק או אם אפשר אז אפילו הגשמה עצמית, כשהשאיפה היא שאחרי "בלותי" אדע שלא בזבזתי את חיי על דברים חסרי תוכן. וכאן אתם נכנסים לתמונה- אשמח לשמוע מכם כל תובנות חיים משמעותוית שהגשתם עד כה, דברים שאתם חושבים שכדאי לכל אדם לקחת איתו להמשך חייו כאן. גם סיפורים אישיים עם מוסר השכל יתקבלו בברכה.

בלי טיפת ציוניות כמובן. מקווה שהשרשור יתקדם לאן שאני רציתי. תודה מראש לכולם.

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

תבחר נושא שקרוב לליבך ולך להתנדב. הכמה שעות בחודש האלה לא רק שעוזרים לאלה שהתנדבת לטובטם אלא שגם ימלאו אותך בהמון סיפוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בלי טיפת ציוניות כמובן.

אחמד-טיבי__w645h390q80.jpg

:)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפותח השרשור, לפי תוכן ההודעה שלך מאוד קל להבין שאתה בעל אינטלגנציה שכלית ורגשית גבוהה מאוד.

אם הגעת בגיל כזה מוקדם לתובנה שכזאת, אתה כבר עברת את רוב הדרך להגיע לאן שאתה רוצה.

מאחל לך שתגשים את מה שאתה מחפש.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

תתנדב. באמת. זה קצת קשה לעשות את הצעד הראשון הזה אבל אחרי זה לא תצטער.

אני מאוד אוהב אתרי לימוד כאלו כמו קראש קורס, טד, קהאן אקדמי. אני יכול לבלות שם שעות וללמוד מלא דברים שךא חשבתי שהם חשובים. פוליטיקה, ממשל, היסטוריה מסוימת ששיעממה אותי עד שראיתי סרטונים לגביה ועוד.

וואלה תהנה. נראה לי שזה סיפוק טוב. תנסה קצת גיימינג. תנסה לקרוא משהו חדש. תנסה ספורט חדש. בכל אחד מאלו יש פוטנציאל לאפיקי הנאה רבים.

חוזר על ההמלצה התנדבות. זה ימלא אותך בתחושות טובות.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם אתה בתחום של מדמ"ח, הייתי ממליץ לך להתחיל להכנס לעומק בכל מה שקשור לmachine learning, בהנחה שזה מעניין אותך כמובן.

תוכל להתחיל ולפתח כלים מאוד חזקים, בתחום שהוא באמת פורץ דרך, יש המון data נגיש בעולם היום.

מבלי קשר להתקדמות שלך בתואר, אתה יכול ללמוד את זה לאט לאט בזמנך הפנוי,כמו שאני בערך עושה, תתחיל כאן :

http://machinelearning.co.il/

פורסם

בתור עתדואי תהייה לך פלפורמה נוחה יחסית בצבא ללימודי המשך. אני לא זוכר אם יש משהו רשמי כזה, אבל לדעתי כן.

אם הייתי אתה, הייתי נרשם לתואר שני ברגע שזה מתאפשר לי.

וכאן השאלה היותר חשובה היא איזה תואר.ֿ

אם יש תחום שמעניין אותך (ולא משהו כמו רפואה שזה רק למשוגעים אמיתיים) - לא משנה אם זה מדעי המחשב או כל דבר אחר, זה יכול להיות אחלה כיוון בחיים. לי אישית המ.א. תרם אישית בערך יותר מכל דבר אחר שעשיתי בחיים, לפחות מבחינת ההרגשה האישית.

כמובן, הצבא עצמו גם יכול להיות חוויה שמשנה תפיסות עולם, בטח אם תצא לקק״צ, אבל זה נורא תלוי באופי השירות שלך, היחידה אליה תגיע ועוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

זה רשמי. החל משנה אחת לתוך השירות הצבאי, אתה רשאי לבקש להגיש מועמדות לתואר מתקדם. בניגוד לשאר המשרתים, שעות הלימודים של העתודאי לא יורדים מימי החופשה שלו.

המגבלות הן על שעות הלימודים: 6-8 שעות שבועיות שזה לא המון אבל בהחלט משהו שניתן להסתדר איתו בלימודים מתקדמים.

חשוב יותר הוא שלפחות על הנייר אסור לעשות תואר עם תזה. אבל אם המפקדים לצדך (או שפשוט לא אכפת להם ממך, כמו במקרה שלי) אפשר להתגבר על המשוכה הזו.

עצת החיים שלי היא באותו עניין. יש שני סוגים של עתודאים, ושומה על פותח השרשור להחליט לאיזה מהם הוא משתייך: יש עתודאים שהתגייסו בשביל ללמוד (אני, אחד מן הללו, הייתי קורא להם עתודאים אמתיים), ויש עתודאים שלומדים בשביל לשרת. זה משפיע על הקליטה בצבא ועל אופי השירות. אם אתה קודם כל אקדמאי, אז כבר מבחינת הלך הרוח אתה תהיה שונה.

אבל מעבר לזה, אם תזדרז להתחיל תואר שני תפגע בסיכויי הקידום שלך (לקריירה צבאית ממושכת) לעומת קצין סטנדרטי, כי לא תהיה לצבא שום תכנית שירות להציע לך, בניגוד לקצין סטנדרטי שייצא לתואר ראשון ויחזור רב סרן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - לא מבין מה המקורות שלך, אבל במשפחה שלי יש עתודאי שעושה תואר שני בטכניון:

יורדים לו מספר ימי חופש בשנה (מדובר בשלב הקבע. הלימודים החלו בחובה, וכנראה אז באמת בלי פגיעה בחופש השנתי).

התואר שלו עם תזה.

עד כמה שאני יודע כל העתודאים יוצאים לקורס קצינים בשלב זה או אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, ממש אין חובהל צאת לקצונה כעתודאי.

אתה יכול להיות גם קא״ב (שני ארונות שטוחים ומכובדים על הכתף + מדי קבע החדשים, הגרסה העתודאית לנגד).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אמנם עברו כמה שנים, אבל לפני שיצאתי ללימודים בעצמי עברתי על המסמך (העב-כרס באופן מפתיע) של התקנות בנושא של לימודים תוך כדי שירות. יכול להיות שזה באמת נכון ליציאה ללימודים בזמן שירות החובה, שזה באמת היה המצב שלי.

עתודאי לא חייב לצאת לקורס קצינים, אם כי מדיניות המדור היא ש״כל העתודאים יוצאים לקצונה״. גם אם הוא לא יוצא, הוא מקבל דרגות קצונה ״אקדמיות״ שההבדל הפורמלי ביניהן לבין אלו של קצין רגיל הן שהוא לא יכול לנהל מטווח, שזה לא ביג-דיל לרוב העתודאים שכן המדיניות היא לשלב אותם במשרות מטה.

הכוונה שלי הייתה שלאחר כמה שנים כאשר מתמודדים על תקן של רב סרן (שמבטיח קביעות), קצין שאינו עתודאי ייצא ללימודי תואר ראשון שבסופם מובטחת לו הדרגה.

מגיע העתודאי המסכן שלמד שני תארים (לימודי דוקטורט זה דבר מאוד נדיר בשירות הצבאי ולרוב שמור לבכירים בלבד) ואין מה להציע לו, ובינתיים כל התקנים תפוסים על ידי אנשים שכרגע נמצאים באוניברסיטה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

שוב שלום. תודה רבה לכל המגיבים.

התנדבות בהחלט באה בחשבון. כבר עכשיו אני מתנדב בפרוייקט מסויים, אך זה בא כחלק ממחויבותי למלגה שאני מקבל. יש כמה ארגונים שאני מתעניין בעשייה שלהם, אבדוק את העניין.

לגבי machine learning, נחשפתי לתחום קצת לעומק בפודקאסט עושים היסטוריה, בהחלט מעניין. תודה על הקישור.

לגבי התואר השני- קודם כל אני מכיר דיי טוב את המסלול (אחותי וגיסי הם עתודאים בדימוס וצברו המון ידע וניסיון אישי). העניין הוא שהתחום שכרגע מעניין אותי יותר מכל הוא שילוב של הטכנולוגיה בחקלאות. אבא שלי מגדל הדרים ואני באופן אישי נלהב ללמוד כמה שיותר עליו. אני חושב ששילוב בין התחום החקלאי שאני מאוד אוהב לבין התחום הטכנולוגי יכול להוביל להמון דברים טובים (מה גם שאני בן יחיד במשפחה, מיועד להמשיך את השושלת החקלאית של המשפחה).

העניין הוא שגם כשכן מאפשרים לצאת לתואר שני מנעד האפשרויות מצומצם יחסית ומוגבל בדברים שהמערכת הצבאית מפרשת אותה ככזו שתתרום למקצועיות שלי בתור חייל, אז כל תחומי האגרונומיה/גיאוגרפיה מחוץ לתחום כנראה. וחבל לי באופן אישי.

עריכה אחרונה על ידי AvihuHe

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

יש איזו בעייתיות עם הקמ"א\קא"ב מעבר לניהול מטווח. וכמובן פוגע בקידום.

את סיפור תקני הרס"נ לא בדקתי, אבל אני מניח שזה תלוי מאד באופי היחידה. יש יחידות שמבוססות על עתודאים, יש המבוססות על מי שצומח מהשירות הסדיר הרגיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...